Slovensko – USA 6:3 (kon.) | Kanada – Německo 11:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 0:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
11:2 (3:1, 6:0, 2:1)
Německo
Čtvrtek 29.12.2022, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek z mé strany vše. Budu se na vás těšit u dalších textových přenosů, na početnou. (03:09:18)
     
    Jediné dnešní utkání je u konce. Kanada vévodila utkání od první do poslední minuty a především díky prostřední periodě může slavit první tři body na turnaji. Skvělé výkony předvedl Connor Bedard a Dylan Guenther, kteří zaznamenali hattrick. V závěrečné periodě vítězství pojistili svými góly Zack Ostapchuk a Joshua Roy. Německo později kosmeticky zmírnilo gólový rozdíl z hole Phillipa Sinna, který se prosadil v přesilové hře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Kanadští fandové stojí na nohou a děkují svým hráčům za předvedený výkon. Javorové listy napravily zaváhání ze souboje s Českem a připíšou si první body na turnaji za překvapivou drtivou výhru nad Německem.
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Zach Dean – 2 min., sekání.
     
    58:28
    Fantilli ztratil puk, ale i přesto zůstala Kanada v útoku. Zack Ostapchuk se z ničeno nic ocitl sám před Babulisem, ale v klíčovém momentu nezdvihl puk nad jeho beton.
     
    58:17
    Hosté s prokombinovali do pásma. Při nahození za bránu byl kotouč přizdvihnut do ochranné sítě, takže se bude vhazovat před kanadskou bránou.
     
    57:01
    Po buly po levici Milica hráli na moment s pukem hostující hokejisté. Později se ale opět dokázala Kanada dostat do útoku. Adam Fantilli dostal puk do mezikruží, kde mu puk ve finální fázi sjel z čepele.
     
    56:42
    Kanadskou rozehrávku ukořistil Luca Hauf, a následně předal puk spoluhráčům na modré linii. Ti o něj přišli, a s pukem tak pracuje opět Kanada.
     
    56:11
    Německo, ačkoliv zná osud dnešního duelu, nepřestává hledat cestu ke kanadské bráně.
     
    55:26
    Senzační zákrok si před chvíli připsal německý strážce brány Babulis, jenž vytěsnil střelu Schaefera z výpadu dvou proti jednomu skvělým přesunem a následným nastavením betonu.
     
    54:25
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Ethan Del Mastro – 2 min., krosček.
    54:25 Phillip SINN - 11:2
     
    54:25
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se dočkali alespoň kosmetického snížení soupeřova náskoku. PHILLIP SINN dostal přesnou nahrávku na modrou čáru, odkud z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Veit Oswald, Phillip Krening.
     
    53:55
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Reid Schaefer – 2 min., sekání.
     
    53:55
    Nolan Allan poslal puk ze strany do betonu brankáře. Ten kotouč zastavil a následně byl seknut do výstroje, bude se vylučovat.
     
    53:23
    Domácí si nyní při výměně puk neporozuměli, a zmocnili se ho tak hráči soupeře. Kanada je ale rychle zpět a může útočit.
     
    52:31
    Kanada si rozestavěla přesilovkovou formaci a kombinovala s pukem na holích. Jedna přihrávka, která nebyla přesná, kombinaci zhatila.
     
    52:15
    Korchinski dostal v přesilovce puk na úroveň brankové čáry. Následně si ho protáhl mezi nohami a zkusil procpat přes Babulisovu výstroj. To se mu nepovedlo a německý fantom pochytal i následující dorážky.
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 7. Guenther (Bedard, Zellweger), 14. Wright, 18. Bedard (Guenther, Roy), 22. Bedard, 34. Bedard (Zellweger, Wright), 37. Guenther (Bedard, Zellweger), 39. Clarke (Fantilli, Dach), 40. Guenther (Bedard), 40. Stankoven, 42. Ostapchuk (Korchinski, Bankier), 51. Roy (Bedard, Korchinski) – 12. Kechter (Bader, Sinn), 55. Sinn (Oswald, Krening)


    Kanada: Milic (Gaudreau) – Allan, Zellweger, Hinds, Clarke, Del Mastro, Korchinski, Matier – Roy, Stankoven (A), Guenther – Schaefer, Dean, Wright (C) – Bedard, Dach, Bankier – Fantilli, Ostapchuk, Gaucher (A) – Othmann.
    Trenér: D. Williams

    Německo: Wolf (40. Babulis) – Bettahar, Sinn, van der Linde (A), Bidoul, Wäser, Klein – N. Heigl (A), Bader, T. Heigl – Proske (C), Lutz, van Calster – Hauf, Hördler, Del Monte – Krening, Oswald, Kechter.
    Trenér: T. Abstreiter

    Rozhodčí: Harnebring, Yerkovich – Konc, Persson
    thejrc.org