Buffalo – Detroit 6:3 (kon.) | Tampa – NY Rangers 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Ottawa 3:4 (po pr.)
Florida – Montreal 7:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:1 (kon.)
Minnesota – Dallas 1:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:2 (kon.) | Colorado – Los Angeles 4:5 (0:2 po s.n.)
Arizona – Toronto 6:3 (kon.) | San Jose – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Anaheim – Nashville 1:6 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
6:3 (1:2, 1:1, 4:0)
Toronto Maple Leafs
Pátek 30.12.2022, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:11 Barrett HAYTON - 6:3
     
    59:11
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak teď už je jasno. Domácí si vybojovali puk, BARRETT HAYTON posunul hru do středního pásma a jelikož měl kolem sebe dost místa, dovolil si vystřelit ještě před červenou čárou a neměl problém trefit prázdnou branku – 6:3. Bez asistence.
    57:38 Jack MCBAIN - 5:3
     
    57:38
    Arizona právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je možná rozhodnuto. Hosté sáhli k odvolání brankáře, jenže risk jim nevyšel. Arizona dostala puk do středního pásma, u mantinelu jej dostihl JACK MCBAIN a od levého mantinelu zakončil do odkryté branky – 5:3. Asistence: Barrett Hayton.
    53:43 Jack MCBAIN - 4:3
     
    53:43
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí otáčí skóre a vedou. Po zisku puku ve středním pásmu vzniklo přečíslení, Crouse mohl sám zakončovat, ale přihrál před brankoviště na najetého JACKA MCBAINA a ten zblízka hravě sklepl za Murrayho – 4:3. Asistence: Lawson Crouse, Nick Bjugstad.
    44:40 Janis MOSER - 3:3
     
    44:40
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí na poslední chvíli využívají přesilovku! Domácí pokračovali v útočném pásmu se svou kombinací, ta vyvrcholila přihrávkou na levý kruh, odkud vyslal střelu JANIS MOSER a trefil se přesně pod horní tyčku Murrayho branky – 3:3. Asistence: Juuso Välimäki, Barrett Hayton.
    31:19 Alexander KERFOOT - 2:3
     
    31:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se zase vrací do vedení. Puk se zpoza branky dostal na modrou čáru, odkud nahodil Giordano, Vejmelka jeho pokus dokázal pouze vyrazit před sebe a pohotový ALEXANDER KERFOOT měl nerušenou možnost dorážet. Vyšlo mu to na jedničku a stav je nyní 2:3. Asistence: Mark Giordano, Justin Holl.
    26:52 Jakob CHYCHRUN - 2:2
     
    26:52
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla bleskově využitá přesilovka! Po vyhraném buly dostali domácí puk před branku, Ritchie ještě na Murrayho nevyzrál, když mu gólman Toronta střelu vyrazil, ale dorážka JAKOBA CHYCHRUNA už prošla mezi betony a skončila v síti – 2:2. Asistence: Nick Ritchie, Shayne Gostisbehere.
    12:33 Calle JÄRNKROK - 1:2
     
    12:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    HOsté na poslední chvíli využili i druhou přesilovku a už vedou. Po rychlé kombinaci dostal přihrávku CALLE JÄRNKROK a svou prudkou ranou kolem lapačky nedal Vejmelkovi moc šancí na to akci zastavit – 1:2. Asistence: Conor Timmins, Morgan Rielly.
    09:02 Pontus HOLMBERG - 1:1
     
    09:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Už je ale vyrovnáno. Torontu se povedlo rozvinout kombinaci v útočném pásmu, přihrávku k modré čáře dostal Timmins, ten zápěstím poslal na Vejmelku prudký pokus, který před brankovištěm tečoval PONTUS HOLMBERG a český gólman byl na tuto změnu krátký – 1:1. Asistence: Conor Timmins, Pierre Engvall.
    00:46 Nick BJUGSTAD - 1:0
     
    00:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    No tak to je pro domácí opravdu povedený úvod! NICK BJUGSTAD dokázal o puk obrat Matthewse, zprava si nabruslil před Murrayho a bekhendem jej překonal! Arizona se tak bleskově dostává do vedení 1:0. Bez asistence.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 1. Bjugstad, 27. Chychrun (N. Ritchie, Gostisbehere), 45. Moser (Välimäki, Hayton), 54. McBain (Crouse, Bjugstad), 58. McBain (Hayton), 60. Hayton – 10. Holmberg (Timmins, Engvall), 13. Järnkrok (Timmins, Rielly), 32. Kerfoot (Giordano, Holl)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, Gostisbehere, Chychrun, J. Brown – Crouse (A), Bjugstad, Carcone – Fischer (A), Hayton, N. Ritchie – Schmaltz, Boyd, Keller (A) – Kassian, McBain.
    Trenér: André Tourigny

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Holl, Giordano, Liljegren, Rielly (A), Timmins, Brodie – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: O'Rourke, Schrader – O'Quinn, Galloway

    Diváci: 4 600
    thejrc.org