Brezno – Pov. Bystrica 3:5 (kon.) | Martin – Trnava 4:6 (kon.) | Vlci Žilina – Topoľčany 6:1 (kon.)
Dubnica – Modré Krídla 2:1 (kon.) | Žiar nad Hronom – Levice 0:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:6 (1:1, 1:1, 2:4)
HK Gladiators Trnava
sk Pátek 30.12.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Straka (asistent trénera HK Gladiators Trnava): "Vedeli sme, že Martin má výborné začiatky stretnutí. Hrá naplno, čo sa aj potvrdilo. Inkasovali sme rýchly gól, potom sa hra vyrovnala a podarilo sa nám streliť gól. Po dvoch tretinách bol stav stále nerozhodný, konečný výsledok ovplyvnila hlavne pasáž v tretej tretine, počas ktorej sme súperovi odskočili na rozdiel dvoch gólov. Na druhej strane musím povedať, že sa Martin nevzdal, stiahli náš náskok, opäť sa nám ale podarilo dostať sa do vedenia. Domácim v záverečných minútach hry mohla pomôcť nedisciplinovanosť nášho hráča, ktorý inkasoval štyri minúty. Martin hral na riziko, väčšinou to funguje tak, že ak hráte v oslabení, môžete vyhadzovať puky a čas beží, pričom súper je pod tlakom a hrá v strese. Dnes to také ľahké nebolo. Stretnutie hodnotím ako dobré z oboch strán. Klobúk dolu pred martinským publikom, ktoré po skončení zápasu hráčov ocenilo potleskom i napriek prehre. Je to šport, raz vyhráme my, inokedy súper. Sme vo fáze, kedy sa hrá o všetko, oddeľuje sa prvá šestka od zvyšku tabuľky. Zápasy sa hrajú na krv, pre divákov je to najlepšia pozvánka na hokej. V predchádzajúcich kolách sa nám príliš nedarilo, nie sme však muzikanti, aby sme stále vyhrávali. Prehry k tomu jednoducho patria, musíme si dať ale pozor, aby sme nechytili negatívnu šnúru, ktorá by nás mohla zabrzdiť. Vždy je dôležité, aby prišiel nejaký impulz po ktorom sa hráči môžu znova naštartovať a ísť do víťazných sérií. Najbližšie nás čaká Slovan, potom Žiar a Brezno. Je možno čas na chvíľu si oddýchnuť, vyčistiť si hlavy od hokeja a byť s rodinou. Po Novom roku ideme do všetkého opäť naplno."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Podarilo sa nám streliť gól hneď v úvode, čo v hokeji býva dvojsečná zbraň. Viackrát sme sa presvedčili, že mužstvo po jeho zaznamenaní začne uvažovať, že to už pôjde samo. V druhej tretine sme mali dostatok príležitostí skórovať. Na strely sme zvíťazili 16 : 8. Paradoxne sa Trnave protiútokom podarilo vyrovnať. V tretej sa jej v rýchlom slede podarilo streliť dva góly, na čo sme museli reagovať oddychovým časom. Chalani potrebovali vzpruhu. Dokázali sme vyrovnať, inkasovali sme ale gól na 4:5. Snažili sme sa s výsledkom niečo urobiť, počas hry bez brankára sme ale inkasovali šiesty gól. Kde hľadať dôvody prehry? Či v ceste do Humenného alebo v inom zápase, to si ešte musíme vyhodnotiť. Chalani, ktorí sa vrátili do zostavy, boli dnes prínosom. Či už Michal Murček, ktorý hral výborne a nebolo na jeho výkone badať dlhšiu pauzu. Svojou aktivitou si zaslúžil, aby mužstvo zvíťazilo. Tento rok musíme uzavrieť s tým, že sme na treťom mieste. Súťaž je veľmi vyrovnaná a je nesmierne dôležité, aby sme sa koncentrovali na každú jednu činnosť každý jeden deň v tom danom momente. Každé jedno opakovanie počas tréningu si vyžaduje maximálnu koncentrovanosť. Začíname sa pripravovať na play-off tak, aby sme boli čo najodolnejší. Napríklad ako tomu bolo dnes, kedy hostia vyrovnali na 1:1 a na mužstvo padla deka. Takéto momenty sa s tímom tiahli aj v uplynulých rokoch. Mentálne musíme byť silnejší, aby sme boli pripravení obracať nepriaznivé stavy. Hlavne musíme do istých momentov vkladať väčšiu bojovnosť, srdce či nasadenie. Súťaž je tak vyrovnaná, že bez pridanej hodnoty sa ťažko vyhráva. V každom stretnutí musíme z hráčov vydolovať maximum. Naše prianie do Nového roka je jednoznačné. Priali by sme si, aby sme vyhrali posledný zápas sezóny. Týmto je povedané všetko. Celému klubu, fanúšikom a ľuďom, ktorí sa starajú o hokej v Martine chceme vyjadriť veľkú vďačnosť za to, že môžeme hrať. Fanúšikom ďakujeme za to, že si nájdu čas sa na nás pozrieť. Za celý realizačný tím prajem všetkým pevné zdravie a pokojný Nový rok."

    Roman Jurák (útočník HK Gladiators Trnava): "Úvodná tretina bola z oboch strán pomerne vyrovnaná. Do druhej tretiny sme nevstúpili dobre, táto vyšla lepšie domácemu tímu, ktorý nás tlačil a dostával pod tlak. Nám sa podarilo streliť góly, boli sme efektívni, pričom sme využili príležitosti, ktoré sa nám naskytli. Vedeli sme, že nás čaká ťažké stretnutie, záver roka sme chceli zakončiť víťazstvom. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Každá výhra príde vhod, ak by sa potvrdilo pravidlo, že ako na Nový rok, tak po celý rok, neboli by sme proti. Urobíme pre víťaznú sériu maximum, do každého stretnutia ideme s cieľom zvíťaziť. Tabuľka je vyrovnaná, chceli by sme sa udržať v prvej šestke. Teraz sa chceme sústrediť na každý najbližší zápas, verím, že výsledky prídu. Je dôležité aby sme boli efektívni, akonáhle strelíte gól, mužstvo to nakopne. Odskočili sme domácim na dva góly, následne si zobrali oddychový čas, čo im pomohlo vrátiť sa do zápasu. Začali nás viac napádať, my sme odhadzovali puky. Martinu sa podarilo vyrovnať, potom nám ale vyšla presilová hra počas ktorej sa puk odrazil od korčule do bránky. Platia aj takéto góly, ak však neprídu strely či nahadzované puky, ťažko očakávať úspešné zakončenie. Dnes sme však ťažili z dobrej efektivity. Doterajšie účinkovanie nášho tímu v súťaži nebolo zlé, myslím si, že sme predvádzali dobré výkony, z čoho vyplývali aj výsledky. S postavením v tabuľke môžeme byť spokojní. Nejaké stretnutia sme stratili, čo sa nemuselo stať. Na druhej strane sme vyhrali možno naoko prehraté zápasy. Tabuľka je však vyrovnaná, naďalej zostávame v prvej šestke, čo nás teší a chceme sa v nej udržať. Ak vydržíme, čo sa týka výkonnosti i bodového zisku, verím, že sa v prvej polovici udržíme. Neviem, ako tomu bude po Novom roku, naše zápasy s Breznom napríklad nie sú najlepšie. V súťaži ale nie je slabého súpera, väčšina tímov hrá vyrovnané partie s každým, iba občas sa nájde výnimka. Na Slovane sa hrá takisto ťažko, ľahké stretnutia neočakávame z našej strany ani v najbližších kolách. Určite ale urobíme všetko pre to, aby sme tieto zápasy zlomili v náš prospech a pozbierali všetky body."

    Michal Murček (útočník HK VITAR Martin): "Verím, že mi zdravie vydrží do konca sezóny. Vrátil som sa na vlastnú zodpovednosť, nevedel som si predstaviť, že by som mal pauzovať dlhšie. Verím, že sa nič zlé nestane a bude to v poriadku. Tímu sa momentálne nedarí, dnes sa nám to napríklad vymklo z rúk, inkasovali sme veľa gólov. Nepriaznivý stav sa takto ťažko otáča. Za stavu 2:4 sme síce dokázali vyrovnať, čo bolo výborné, nevyužili sme ale rozbeh k tomu, aby sme výsledok otočili. Príde faul, ktorý nás zrazí dolu. Sú to maličkosti, ktoré si inokedy človek nevšimne, do zápasu ale musíme vložiť viac srdca. Ak to nejde, je potrebné, aby sa kabína viac zomkla. Myslím si, že je to tam, je však dôležité myslieť viac na detaily. Do každého zápasu v Novom roku chceme ísť s víťaznou myšlienkou, s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Súťaž je nesmierne vyrovnaná, čo si všimne každý. Jediné, čo chceme, je víťaziť v každom jednom zápase, jedno v ktorom či proti akému súperovi. Ako na Nový rok, tak po celý rok, týmto sa chceme pridŕžať v každom jednom stretnutí. Ak strelíme viac gólov ako súper, budeme mať ruky nad hlavami. Je to ale najmä o detailoch, určitými vecami si musíme vstúpiť sami do svedomia. Chalani už boli na víťaznej vlne, mali sme tu striedavé obdobie výhier i prehier. Teraz sa nám nakopili prehry z ťažkých zápasov na klziskách súperov. Dnes sme mali stretnutie doma zvládnuť, čo sa nám nepodarilo. Každý sme chceli pre úspech urobiť maximum, napokon to vyzerá, že sa nám to nepodarilo. Nechcem sa k zápasu veľmi vracať, isté veci sme ale neurobili správne. Teraz sa potrebujeme naštartovať, veriť vo svoje schopnosti. Za stavu 2:4 by sa možno iné mužstvo položilo, my sme však dupli na plyn, čo si musíme uvedomiť aj v iných situáciách. Od začiatku do konca potrebujeme ísť konštantne, nie sa zlepšovať, až keď nám horí pod zadkom. Každému v Novom roku prajem zdravie, čo je najdôležitejšie. Ďalej rodinnú pohodu, nech nikoho neopúšťa šport, fandenie športu. Nech sú pri nás fanúšikovia aj v ťažších chvíľach, nielen vtedy, keď sa nám darí. My ich potrebujeme najmä v momentoch, keď nám to nejde, napríklad ako dnes. Každý jeden divák na tribúne nám môže pomôcť." (21:16:37)
     
    Skončilo sa stretnutie v ktorom Martin podľahol Trnave 4:6. Góly: 1. Dírer (Vaňo, Lavička), 36. Paulíny (Toma, Dvořák), 46. Juščák (Toma, Petran), 51. Murček (Charvát, Poliaček) – 12. Jurák (Maarnela), 38. Antonov (Okoličány), 45. Jurák (Korím, Holovič), 45. Okoličány (Kukumberg, Ejem), 53. Schmidt (Okoličány, Maarnela), 60. Miklík (Korím).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Igor Bobček (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    59:42
    Vladimír Antonov (TRN) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Navyše inkasuje aj dve minúty za údery.
     
    59:13
    Trnava dala gól! Gól do prázdnej bránky. MICHEL MIKLÍK prakticky rozhodol o víťazstve hostí za asistencie Karola Koríma.
     
    58:54
    Juščák zakončil nad bránku. Veľká smola na domácej strane.
     
    58:24
    Juščák triafa Miklíka. Následne Nagy prerušil hru.
     
    57:58
    Glosár opúšťa svoju bránku. Domáci hrajú power-play.
     
    57:41
    Antonov vyhadzuje puk. Hostia sa úspešne bránia.
     
    57:08
    Murčekom zrazený domáci pokus. Vedľa bránky.
     
    56:34
    Charvátova strela. Jeho pokus zrážal Dírer.
     
    56:17
    Petran od modrej. Pokus na dorážku, ku ktorému sa už Toma nedostal.
     
    56:01
    Toma pred bránkou. Ani na dvakrát sa mu nepodarilo vyrovnať.
     
    55:46
    Bodnár teraz v potýčke s domácimi hráčmi. Vhadzovanie sa zopakuje.
     
    55:40
    Paulíny s Dírerom. Domáci vstúpili do presilovej hry aktívne.
     
    55:07
    Karol Korím (TRN) inkasuje dve minúty za podrazenie. Navyše inkasuje aj dve minúty za nešportové správanie.
     
    54:21
    Okoličány na útočnom výlete. Po vysunutí od Miklíka.
     
    53:45
    Lahtinen v dobrej pozícii. Avšak s neskorším spracovaním puku.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Dírer (Vaňo, Lavička), 36. Paulíny (Toma, Dvořák), 46. Juščák (Toma, Petran), 51. Murček (Charvát, Poliaček) – 12. Jurák (Maarnela), 38. Antonov (Okoličány), 45. Jurák (Korím, Holovič), 45. Okoličány (Kukumberg, Ejem), 53. Schmidt (Okoličány, Maarnela), 60. Miklík (Korím)


    HK VITAR Martin: Glosár (Valluš) – Charvát, Semaňák – Lavička, Bobček – Dvořák, Petran – Mešár, Nemec – Poliaček, Murček, Paulíny – Vaňo R., Dírer, Lahtinen – Juščák, Toma, Stanček – Ďurina, Vaňo D., Tiainen
    Trenér: Daniel Babka

    HK Gladiators Trnava: Nagy (Hollý) – Korím, Kliment – Ejem, Schmidt – Kocúr, Maarnela – Hamid – Jurák, Holovič, Okoličány – Miklík, Kukumberg, Antonov – Dvonč, Kupka, Galimov – Bodnár, Tóth, Miščík
    Trenér: Martin Baran

    Rozhodčí: Výleta, Krist – Olle, Drblík, Číž (inštruktor)

    Diváci: 1698
    thejrc.org