Anaheim – Nashville 1:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | Carolina – Florida 4:0 (kon.)
Seattle – Edmonton 2:7 (kon.) | Boston – Buffalo 3:4 (po pr.) | Columbus – Chicago 4:1 (kon.)
Vegas – Nashville 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Washington – Montreal 9:2 (kon.)
Tampa – Arizona 5:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
New Jersey Devils
Sobota 31.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Jack HUGHES - 2:4
     
    59:55
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    V Pittsburghu máme hotovo, body dnes poputují do Newarku! Z bezprostřední blízkosti opuštěnou domácí klec zasáhl JACK HUGHES, který tak udělal definitivní tečku za hostující výhrou – 2:4! Asistence: Erik Haula, Dawson Mercer.
    39:22 Nico HISCHIER - 2:3
     
    39:22
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je přímo hororový závěr periody pro Penguins, kteří budou po pauze stahovat manko! McLeod ve vlastním oslabení ze středního pásma poslal do útoku NICA HISCHIERA, jenž se po křídle přesunul dopředu a Jarryho překvapil střelou ke vzdálenější tyči – 2:3! Asistence: Michael McLeod, Brendan Smith.
    37:37 Dougie HAMILTON - 2:2
     
    37:37
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Do druhé přestávky velmi pravděpodobně půjdeme za vyrovnaného stavu! Siegenthalerovo skákavé nahození se od Jarryho odrazilo na kruh na Mercera, který pryž krátkou přihrávkou posunul na volného DOUGIEHO HAMILTONA a ten následným zakončením z opačného prostoru pro vhazování překonal Jarryho – 2:2! Asistence: Dawson Mercer, Jonas Siegenthaler.
    32:30 Jeff CARTER - 2:1
     
    32:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins sice početní výhodou pohrdli, dlouho je to ale mrzet nemuselo! Joseph se s vypětím všech sil protáhl skrz obranu až před brankoviště a předal puk najíždějícímu JEFFU CARTEROVI, který nenápadným zakončením vrací náskok na stranu Pittsburghu – 2:1! Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Rickard Rakell.
    26:18 Jack HUGHES - 1:1
     
    26:18
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají početní výhodu, v PPG Paints Areně začínáme zase od začátku! Hischier vyhrál vhazování v útočném pásmu a po šňůře rychlých přihrávek se v opačném kruhu uvolnil JACK HUGHES, jehož zakončení zaplulo přesně za dosud stoprocentního domácího gólmana – 1:1! Asistence: Dougie Hamilton, Jasper Bratt.
    14:26 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    14:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zaváhání hostující obrany končí prvním gólem utkání, Penguins v polovině patnácté minuty odskakují do vedení! Zadáci New Jersey si nepohlídali JEVGENIJE MALKINA, který se dostal ke kotouči a bez váhání vyrazil do úniku, přičemž Vaněčka následně z mezikruží překonal střelou pod víko – 1:0! Bez asistence.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 15. Malkin, 33. Carter (P. Joseph, Rakell) – 27. J. Hughes (Hamilton, Bratt), 38. Hamilton (Mercer, Siegenthaler), 40. Hischier (M. McLeod, B. Smith), 60. J. Hughes (Haula, Mercer)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Friedman, Dumoulin (A), T. Smith – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Zucker, Malkin (A), Rust – McGinn, Blueger, Carter – Heinen, Poehling, Kapanen.
    Trenér: Mike Sullivan.

    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Siegenthaler, Hamilton, Bahl, Severson, Ochoťuk, B. Smith – Tatar, Hischier (C), Bratt – Haula, J. Hughes (A), Mercer – Šarangovič, J. Boqvist, Holtz – Wood, M. McLeod, Zetterlund.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Rank, MacDougall – Tobias, Knorr.

    Diváci: 18 387
    thejrc.org