Anaheim – Nashville 1:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | Carolina – Florida 4:0 (kon.)
Seattle – Edmonton 2:7 (kon.) | Boston – Buffalo 3:4 (po pr.) | Columbus – Chicago 4:1 (kon.)
Vegas – Nashville 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Washington – Montreal 9:2 (kon.)
Tampa – Arizona 5:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
New Jersey Devils
Sobota 31.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:55 Jack HUGHES - 2:4
     
    59:55
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    V Pittsburghu máme hotovo, body dnes poputují do Newarku! Z bezprostřední blízkosti opuštěnou domácí klec zasáhl JACK HUGHES, který tak udělal definitivní tečku za hostující výhrou – 2:4! Asistence: Erik Haula, Dawson Mercer.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:20
    Pittsburgh už nemá co ztratit a hraje vabank, Sullivanův tým je na ledě v šesti!
     
    52:16
    Mike Sullivan si v závěru dlouhé a zatím celkem bezzubé domácí přesilovky vybírá timeout!
     
    49:02
    Pittsburgh má velkou šanci se vrátit zpět do zápasu! Erik Haula (NJD) trefil Dumoulina hokejkou do obličeje a jelikož se to neobešlo bez krve, na trestné lavici stráví místo dvou minut hned čtyři.
     
    47:46
    Blueger se chtěl prosadit zpoza brankoviště a poslal puk k bližší tyči! Vaněček byl na druhé straně branky, ale stihl se včas přesunout!
     
    41:54
    Znovu se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Přesilovku Devils ukončuje Nico Hischier (NJD), jenž byl vykázán za nedovolené bránění brankáři.
     
    40:26
    Devils si vybírají oddechový čas!
     
    40:26
    Domácí půjdou na dlouhou dobu do tří! Brian Dumoulin (PIT) zasáhl Hughese hokejkou do obličeje, což vede k trestu za vysokou hůl.
     
    39:57
    V posledních sekundách se do dobré šance dostal Dumoulin, Vaněček ale jeho jedovaté zakončení vykryl a udržel Devils ve vedení!
     
    39:47
    Pens ještě k tomu přichází o přesilovku. Poměr sil na ledě se vyrovná, Jeff Carter (PIT) totiž na hranici pásma zastavil útočícího protihráče nedovoleným bráněním.
    39:22 Nico HISCHIER - 2:3
     
    39:22
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je přímo hororový závěr periody pro Penguins, kteří budou po pauze stahovat manko! McLeod ve vlastním oslabení ze středního pásma poslal do útoku NICA HISCHIERA, jenž se po křídle přesunul dopředu a Jarryho překvapil střelou ke vzdálenější tyči – 2:3! Asistence: Michael McLeod, Brendan Smith.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:02
    Hosté druhou třetinu uzavřou oslabení, trest za vysokou hůl si odpyká Jegor Šarangovič (NJD).
    37:37 Dougie HAMILTON - 2:2
     
    37:37
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Do druhé přestávky velmi pravděpodobně půjdeme za vyrovnaného stavu! Siegenthalerovo skákavé nahození se od Jarryho odrazilo na kruh na Mercera, který pryž krátkou přihrávkou posunul na volného DOUGIEHO HAMILTONA a ten následným zakončením z opačného prostoru pro vhazování překonal Jarryho – 2:2! Asistence: Dawson Mercer, Jonas Siegenthaler.
     
    32:30
    Tučňáci si navíc zahrají přesilovku! Hostující střídačka se podle rozhodčích zřejmě až moc dlouho rozhodovala, zdali si vybere další trenérskou výzvu, a tak od rozhodčího dostala menší trest za zdržování hry. Tomáš Tatar (NJD) se vrací na trestnou.
    32:30 Jeff CARTER - 2:1
     
    32:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins sice početní výhodou pohrdli, dlouho je to ale mrzet nemuselo! Joseph se s vypětím všech sil protáhl skrz obranu až před brankoviště a předal puk najíždějícímu JEFFU CARTEROVI, který nenápadným zakončením vrací náskok na stranu Pittsburghu – 2:1! Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Rickard Rakell.
     
    30:12
    S tresty se ve druhé třetině roztrhl pytel, za držení je teď z kluziště vykázán Kevin Bahl (NJD).
     
    26:18
    A pozor, Pittsburgh jde znovu do čtyř! Kouč Mike Sullivan totiž po brance Devils přímo vybuchl a reklamoval zřejmě špatně provedené vhazování, které gólu předcházelo, za což domácí střídačka dostává další dvě minuty. Ty odsedí Danton Heinen (PIT).
    26:18 Jack HUGHES - 1:1
     
    26:18
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají početní výhodu, v PPG Paints Areně začínáme zase od začátku! Hischier vyhrál vhazování v útočném pásmu a po šňůře rychlých přihrávek se v opačném kruhu uvolnil JACK HUGHES, jehož zakončení zaplulo přesně za dosud stoprocentního domácího gólmana – 1:1! Asistence: Dougie Hamilton, Jasper Bratt.
     
    25:44
    Hru pět na pět jsme si moc dlouho neužili, Teddy Blueger (PIT) u trestných lavic okatě podrazil Hamiltona a připisuje si do statistik menší trest.
     
    23:21
    Projíždějící Haula Jarrymu skutečně bránil v zákroku, zásah opravdu platit nemůže! Lavička Ďáblů tak dostává menší trest za zdržování hry, který odsedí Tomáš Tatar (NJD).
     
    23:21
    Lindy Ruff si ale je jistý, že trefa měla platit a bere si trenérskou výzvu! Jde se k videu!
     
    23:21
    Rozhodčí teď velmi rychle utnul radost Devils, kteří si mysleli, že střelou Hamiltona z pravého kruhu vyrovnali! Sudí ovšem okamžitě rozpažil: Haula totiž nedovoleně bránil Jarrymu, který nemohl pořádně zasáhnout!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:27
    Přesilovka Pens končí předčasně, Sidney Crosby (PIT) totiž v zápalu boje sekl bránícího Smitha.
     
    18:19
    Malkin našel před brankovištěm úplně volného Crosbyho, jehož zakončení z voleje zaletělo jen těsně nad Vaněčkovu klec!
     
    17:13
    Miles Wood (NJD) se zapojil do další strkanice, po přerušení mu ujely nervy a jednoho z domácích natlačil na Vaněčkovu branku. Devils jdou do čtyř, rozhodčí totiž jeho počínání posoudili jako hrubost.
     
    16:10
    Crosby teď krátkou přihrávkou naservíroval puk před brankoviště volnému Rakellovi, jehož zakončení z voleje Vaněček vyrazil betonem! Český gólman si pak poradil i s dorážkou!
    14:26 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    14:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zaváhání hostující obrany končí prvním gólem utkání, Penguins v polovině patnácté minuty odskakují do vedení! Zadáci New Jersey si nepohlídali JEVGENIJE MALKINA, který se dostal ke kotouči a bez váhání vyrazil do úniku, přičemž Vaněčka následně z mezikruží překonal střelou pod víko – 1:0! Bez asistence.
     
    03:29
    Penguins přesilovku promarnili, početní výhody se vzápětí ujmou Devils. Na trestnou se tentokrát přesouvá Kasperi Kapanen (PIT), také za hákování.
     
    02:13
    Rakell teď z hranice brankoviště ani natřikrát nedokázal překonat Vaněčka, který zachoval chladnou hlavu a zvládl těžkou zkoušku!
     
    01:26
    Guentzel se protáhl do útočného pásma po pravé straně, kde byl zahákován Nikitou Ochoťukem (NJD). Penguins si tak vyzkouší první přesilovku.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 15. Malkin, 33. Carter (P. Joseph, Rakell) – 27. J. Hughes (Hamilton, Bratt), 38. Hamilton (Mercer, Siegenthaler), 40. Hischier (M. McLeod, B. Smith), 60. J. Hughes (Haula, Mercer)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Friedman, Dumoulin (A), T. Smith – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Zucker, Malkin (A), Rust – McGinn, Blueger, Carter – Heinen, Poehling, Kapanen.
    Trenér: Mike Sullivan.

    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Siegenthaler, Hamilton, Bahl, Severson, Ochoťuk, B. Smith – Tatar, Hischier (C), Bratt – Haula, J. Hughes (A), Mercer – Šarangovič, J. Boqvist, Holtz – Wood, M. McLeod, Zetterlund.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Rank, MacDougall – Tobias, Knorr.

    Diváci: 18 387
    thejrc.org