Zlín – Litoměřice 2:3 (po pr.) | Jihlava – Sokolov 4:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Třebíč 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Slavia 1:2 (kon.) | Pardubice B – Kolín 3:5 (kon.)
Šumperk – Přerov 4:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
HC Baník Sokolov
Středa 04.01.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se během letošní sezony střetly zatím dvakrát a v obou případech to byly těsné bitvy. Nejprve v Pelhřimově, kde Dukla sice zvládla zápas v závěru druhé třetiny obrátit ve svůj prospěch, těsné vedení ale ve třetí třetině neudržela a prohrála 2:3. Následnou odvetu v Sokolově opět rozhodovala až třetí třetina. Na branku Miškáře v 55. minutě už domácí Sokolov nedokázal zareagovat a také padl doma 1:2.
     
    HC Baník Sokolov

    Sokolov je na tom z posledních deseti zápasů podobně jako Jihlava. Do nového roku však vstupuje posilněný velmi cennou výhrou, Baník totiž v posledním odehraném kole překvapivě porazil Vsetín 4:3. Těsně před Vánoci navíc Baník porazil Zlín 4:3 na nájezdy. Díky tomu se tak posunul až na průběžné deváté místo, které by Sokolovu zaručilo účast ve vyřazovacích bojích. Situace na hraně play-off je ovšem velmi vyrovnaná a mezi devátým Sokolovem a dvanáctým Šumperkem je rozdíl tří bodů.
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukle závěr roku 2022 nevyšel úplně ideálně. Jihlava nejprve doma těsně podlehla Vsetínu 3:1 a v posledním loňském utkání padla celkem jednoznačně na ledě Litoměřic 5:0. Po nadějné sérii, během které Jihlava v šesti zápasech v řadě bodovala, přišla série tří porážek bez bodu a propad mimo nejlepší šestku, kterou si Dukla před sezonou určila jako svůj cíl. Na tu v současnosti ztrácí pouhé dva body, šestý Přerov ale má jeden zápas k dobru.
     
    Krásný večer a šťastný nový rok všem fanouškům! Dnes nás čekají první soutěžní zápasy roku 2023, v Pelhřimově se domácí Dukla Jihlava postaví Sokolovu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, Dundáček, Mareš, Vala, F. Kočí – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Baláž, Klejna – Vracovský, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Hajný, T. Rohan (C), Osmík – Kysela, Šmajda.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar – Jindra, Štofa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Baník právě vstřelil branku!
    Po devětadvaceti sekundách se mění skóre. STANISLAV VRHEL byl mezi kruhy trestuhodně zcela neobsazený, takže po dobré přihrávce Kverky byl tváří v tvář sám Beranovi, kterému nedal šanci. Asistence: Jaromír Kverka, Jan Novák.
    00:29 Stanislav VRHEL - 0:1
     
    01:27
    Mareš prodloužil puk na druhou stranu, Jihlava se poté dostala do útočného pásma.
     
    01:53
    Sokolovští si nepřihráli přesně, ale ani následná rozehrávka Dukly zpoza vlastní branky do středního pásma neměla přesnost.
     
    02:19
    Jihlavští hokejisté ujeli dva jednoho, ale Cachnín, který si najížděl na přihrávku před branku, puk přes dobrý blok soupeře nedostal.
     
    02:50
    Kočí střelou od modré Michajlova nepřekvapil, sokolovský gólman drží puk.
     
    03:58
    Harkabus zakombinoval se Skořepou, ale nakonec nedokázal dostat puk mezi tři tyče.
     
    04:41
    Tobiáš Handl ujel po levé straně a na kruhu se opřel do puku. Kotouč prolétl metr nad břevnem a končí v ochranné síti, kam jej zřejmě Michajlov lehce srazil.
     
    05:03
    Po vyhraném buly pálil od modré Daniel Kolář, který se pořádně opřel do puku. Michajlov byl tentokrát ve větších problémech, ale naštěstí pro svůj tým puk vyrazil před sebe, kde ho odklidili jeho spoluhráči.
     
    05:48
    Pojďme si říct, že na úvod zápasu je tempo hokeje rychlé asi jako moje chůze ze Silvestra na Nový rok domů. Snad bude postupem času k vidění více kloudných akcí.
     
    06:48
    Sokolovští opět zahrozili, ovšem tentokrát místo puku skončil ve své brance Adam Beran. Co je ale důležité, stihl puk vyrazit a poté navíc rychle vstát.
     
    07:20
    Osmík dokázal zkrotit skákavý puk a rozehrát v útočném pásmu na modrou pro Rohana. Dlouholetý bek Sokolova si sjel blíže k brance, jenže pálil vysoko nad. Poté Dukla vyhodila puk a jeden z hráčů hostí jej zastavil až kousek za modrou, pískán je tedy ofsajd.
     
    08:58
    Miroslav Juda byl po přejetí útočné modré odstaven od puku, následně se do kombinace dostali i hosté, ale ostrostřelec Pohl neměl moc času ke střele.
     
    10:00
    Ani Vítězslav Brož nebyl se zavezením puku úspěšnější.
     
    10:21
    Štěpán Csamango mohl poslat svůj tým do dvougólového vedení, když se mezi kruhy uvolnil a vystřelil na bližší tyčku. K jeho smůle jí pouze rozezvučel.
     
    11:54
    Dukla opět chybovala ve středním pásmu v rozehrávce. Jaromír Kverka proto vypíchl puk a ujížděl z levé strany sám na Berana, který ho ale vychytal.
     
    13:36
    Sokolovští zkusili založit rychlý protiútok, ale Marek Chvátal udělal dva rychlé kroky a soupeře, kterému šla přihrávka, pokryl.
     
    13:53
    Po delším času se lehce zahřál také Martin Michajlov, jemuž lehké nahození neudělalo problémy.
     
    13:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Podobných branek dal JOSEF SKOŘEPA ve své bohaté kariéře kvanta a stejně tomu je i nyní, když jihlavský kapitán dorážel střelu Chvátala. JIhlavská legenda se letos trošku trápí, takže je jasné, komu bude gól věnovat – své malé dceři. Asistence: Marek Chvátal, Jonáš Jungwirth.
    13:58 Josef SKOŘEPA - 1:1
     
    14:35
    Krátce po gólu si jihlavští hokejisté najeli do pásma. Daniel Kolář opět pálil velmi ostře, střelnickou terminologií 9,5 z deseti. Téměř doprostřed hrudi Michajlova. Hned po buly vznikl před brankou Sokolova pořádný závar, ale na více než na menší šarvátku nedošlo.
     
    15:20
    Vlastimil Bilčík získal na modré puk. Opřel se do střely, nicméně i on mířil přesně do míst, kde byl Michajlov.
     
    16:07
    Ačkoliv se zdálo, že přihrávka Dalimila Mikysky projde na jednoho ze tří útočníků, nakonec prošla... až na zakázané uvolnění.
     
    17:03
    První třetina se pomalu chýlí ke konci, jihlavští hokejisté rozehrávají puk od vlastní branky.
     
    17:37
    Vítězslav Brož i díky dobrému bruslení zvládl napadání soupeře, jenže následná rozehrávka se Dukle nevydařila. A když se hosté ujali puku, tak aktivní Štěpán Csamango vyslal dělovku vedle.
     
    18:10
    Puk poskakoval na hranici brankoviště, kde se k němu dostával Jonáš Jungwirth, kotouč ale zasáhnout nedokázal.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Stanislav Vrhel – 2 min., podrážení.
     
    18:55
    Dukla vyhrála buly, ale přihrávky jí nevyšly úplně dobře a Sokolovští se dvakrát po sobě osvobozují.
     
    19:40
    Patrik Miškář napřáhl z pravého kruhu, nicméně poslal kotouč asi tak třicet centimetrů vedle šibenice nad levým ramenem Michajlova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina začala výrazně lépe pro Sokolov, který se po půlminutě hry dostal do vedení, když Jihlava propadla v rozehrávce. Kverka našel v situaci dva na jednoho volného Stanislava Vrhela, jenž se nemýlil. Červenožlutí se pak dlouho pořádně nemohli dostat do hry, ale nakonec se jim vyrovnat podařilo, když Josef Skořepa doklepl střelu Chvátala z prostoru před brankou do sítě – 1:1. Do druhé třetiny půjde Dukla ještě s padesátisekundovou přesilovkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Dukla už neměla v přesilovce více času než na jedno zakončení, které Michajlov dokázal vyrazit.
     
    21:19
    Zakázané uvolnění Sokolova.
     
    22:40
    Po dvou akcích, na každé straně jedné, je pískáno zakázané uvolnění také na straně Jihlavy.
     
    23:43
    Také maličko té tvrdosti. Radek Pořížek ukázal Marku Berkovi, že podél mantinelu cesta nepovede.
     
    24:11
    Martin Michajlov na oko zaváhal, když chvilku nevěděl, kde má kotouč. Nicméně našel ho bezpečně ve své výstroji.
     
    24:37
    Jihlavští hokejisté jsou v tlaku v útočném pásmu a do karet jim hraje i to, že střídačku mají blíže k útočnému pásmu. Následná rána Koláře od modré skončila opět ve výstroji Michajlova.
     
    25:52
    Sokolovští se dali do aktivního napadání rozehrávky soupeře, ale akorát Duklu trošku zbrzdili v založení útočné akce.
     
    26:17
    Střela jednoho z domácích byla sražena do ochranné sítě.
     
    26:48
    Jestli ve druhé třetině zatím nebylo moc co ke psaní, tak nyní Dukla zmáčkla soupeře. Vše začal Harkabus střelou, která šla do stehna Rohana. Puk se znovu dostal k Harkabusovi, který vystřelil a po zásahu brankáře Michajlova nedorazil zblízka kotouč do sítě Jungwirth a poté z velkého úhlu ani Skořepa. Kombinace pokračovala, nejprve Sokolovští opět vystavili blok Pohlem, poté znovu dobře zasáhl Michajlov.
     
    27:28
    Adam Beran se nejprve zahřál po střele od modré, kterou vyslal Baláž. Poté ho lehce zchladila sprška ledu, jak před ním jeden z hráčů soupeře prudce zabrzdil.
     
    28:12
    Dílčí tlak Dukle nevyšel, po pár přihrávkách se domácí dostali ven z pásma.
     
    28:32
    Pohlovu ránu nikdo z jeho spoluhráčů netečoval, ač se po puku dva hráči natahovali. Dukla poté raději vyhodila touš na zakázané uvolnění.
     
    29:07
    Dukla mohla jít do přečíslení a jen škoda Jihlavských, že Brožova přihrávka do středního pásma na Miškáře nebyla o něco přesnější.
     
    29:33
    Po závaru před brankou Berana je signalizován trest pro Jihlavu a Sokolov hraje ve výhodě.
     
    30:14
    Hosté se ale vykombinovali až ke svojí brance. Na přerušení hry se stále čeká, nikdo z jihlavských hráčů se puku zatím nedotkl.
     
    30:27
    Kverkova rána z levého kruhu šla přesně do betonu Berana, poté už se odražený puk dostal na hokejky Jihlavských.
     
    30:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Vlastimil Bilčík – 2 min., hákování.
     
    30:39
    Dukla zahrozila i v oslabení, kdy na druhou stranu rychle projel Harkabus a Michajlovovi nezbylo nic jiného, než zastavit puk a přerušit hru.
     
    30:54
    Josef Skořepa ukázal na obranné modré přehled, když zachytil předvídatelnou rozehrávku soupeře a vyhodil puk až k Michajlovovi.
     
    31:18
    Další cenné sekundy pro svůj tým ušetřil Handl, který se díky své velké postavě jako tank dostal až do útočného pásma. Mohl se ale odhodlat ke střele.
     
    32:26
    Dva zajímavé momenty. Nejprve si nahození Dukly od modré srazil na vlastní branku Zadražil a Michajlov musel zasahovat. Poté si na modré připravil puk na střelu Pohl, proti kterému Beran dobře zasáhl.
     
    32:54
    Baník právě vstřelil branku!
    V rohu za brankou Michajlova došlo k zákroku, který rozhodčí neposoudili jako nedovolený. Sokolovští rychle vyvezli kotouč, čímž založili protiútok díky Balážovi. Tomáš Rohan při něm nahrál JAKUBU HAJNÉMU, jenž si sjel na pravý kruhu do střelecké pozice a trefil se mezi betony Berana. Asistence: Tomáš Rohan, Ondřej Baláž.
    32:54 Jakub HAJNÝ - 1:2
     
    34:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vedení Sokolova trvalo sotva minutu a půl. Po velkém provozu v prostoru před Michajlovem se k puku dostal DAVID VALA a zblízka ho doslova dostrkal za brankovou čáru. Dává tak svůj první gól v Chance lize od 26. února 2022, kdy se trefil ještě v dresu Prostějova při přestřelce proti Vsetínu 6:8. Asistence: Radek Pořízek, Tomáš Křehlík.
    34:30 David VALA - 2:2
     
    35:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Za 66 sekund už Dukla vede. Martinu Michajlovovi v brance Sokolova se zřejmě nezdál kontakt v jeho brankovišti, ale i zde rozhodčí neusoudili, že nešlo o nic proti pravidlům. FILIP DUNDÁČEK se po Miškářově pasu opřel na vrcholu levého kruhu do puku a trefil se naprosto přesně pod víko. Po Valovi se trefuje další bek z havlíčkobrodské líhně. Asistence: Patrik Miškář, Tomáš Chlubna.
    35:36 Filip DUNDÁČEK - 3:2
     
    36:38
    Fantastický Adam Beran. Nejprve totiž zastavil střelu Štěpána Csamanga z kruhů a když si týž hráč rychle dojel puk, stačil se bryskně přemístit ke své pravé tyči!
     
    37:33
    Nyní si na Berana nepřišel ani Tomáš Vracovský. Neměl sice už dostatek prostoru, ale v bezprostřední blízkosti branky se i tak dostal do zakončení. Neúspěšného.
     
    38:39
    Chlubna byl s pukem o maličko dříve, než Brož stačil vyjet z útočného pásma. Ofsajd.
     
    38:50
    K odraženému puku se dva metry za modrou dostal Miškář, jehož prudkou střelu z otočky vytěsnil Michajlov betonem.
     
    39:15
    Dukla se v probíhající poslední minutě snaží udržet vedení, aby šla do kabiny spokojenější.
     
    39:56
    A to se jí nakonec nejspíše povede, byť hosté ještě zahrozili. Ránu od modré v podání Nováka vytěsnil Beran, při dorážce je hra přerušena sudím.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhé třetině se do vedení dostal jako první Sokolov, když ve 33. minutě z rychlého protiútoku zakončil akci vedenou Tomášem Rohanem a Ondřejem Balážem útočník Jakub Hajný. Jenže za dvě a půl minuty bylo vše kompletně jinak. Nejprve Dukla vyrovnala díky důraznému Davidu Valovi, jenž zblízka dostrkal puk do sítě. Za další minutu se trefil z kruhu do vinglu Filip Dundáček a Jihlava tak jde do kabiny s vedením 3:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    První střelu na branku ve třetí třetině mají na svědomí Sokolovští, což je pochopitelné. Družina trenérů Štrby, Holejšovského a Feča musí myslet na útok.
     
    41:17
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    41:25
    Obranná posila Dukly z extraligy, odchovanec Lukáš Mareš, se hnal do útoku, ale nepřišla mu mezi kruhy přesná přihrávka.
     
    42:51
    Domácí hezky zakombinovali, ale jejich akci chyběla přesnější finální přihrávka. Rychlý kontr tak ukázali hosté a červenožlutí měli i trošku štěstí, jelikož Bilčík ztratil hokejku a mohl tak soupeře pouze lehce rozhodit tělem. Berka si ale zblízka sám před Beranem neporadil.
     
    42:58
    A neporadil si ani Osmík, když střelou z kruhů trefil pouze hruď dobře postaveného Berana.
     
    43:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HARKABUS posílá Duklu do dvoubrankového vedení. Jihlavští dobře zakombinovali první lajnou, kde má veterán Skořepa již druhý bod a Jonáš Jungwirth také. Právě "Jumba" nahrál v útočném pásmu "Harkymu", který se s třinácti brankami osamostatnil na čele kanonýrů Dukly. Proti jeho střele z pokleku do volné části branky neměl Michajlov šanci zasáhnout. Asistence: Jonáš Jungwirth, Josef Skořepa.
    43:20 Tomáš HARKABUS - 4:2
     
    44:53
    Dukla se tak velkými kroky přiblížila k tomu, aby po více jak třech měsících doma konečně bodovala za tři.
     
    45:49
    Menší zaváhání v rozehrávce Dukly ihned napravil David Vala, jenž mezi kruhy nejrychleji našel odražený puk.
     
    46:26
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje zpět před Berana, a to za pozornosti 310 přítomných diváků.
     
    46:36
    Další icing Dukly.
     
    47:48
    Novákovo nahození od modré nebylo pro Berana příliš příjemné, jelikož před jeho brankou bylo rušno. Jihlavský brankář si ale puk dokázal najít a vytěsnit.
     
    48:59
    Jihlavský brankář nyní bez problémů vyklepal z výstroje nahození soupeře a hned rozehrál na beky. Akce Dukly však končí zakázaným uvolněním.
     
    50:00
    Polovina třetí třetiny je pryč, na zdramatizování zápasu mají hosté deset minut.
     
    51:30
    Vojtěch Kysela si za brankou dělal prostor ke kličce, kterou mu ale pozorný David Vala nezbaštil.
     
    51:46
    Obrovský tlak před brankou Berana. Jihlavský brankář nejprve vyrazil střelu Baláže, puk mu ale vypadl z výstroje a protože byl lehce vyjetý ze své branky, v brankovišti obětavě leželi Cachnín a Juda. Ihned poté se jeden z hráčů Sokolova dostal k dorážce, ale předbrankový val nepropálil a v následné strkanici už byla branka posunutá, nikoliv však s pukem za čárou.
     
    52:44
    Dlouhý pas Dundáčka nebyl zakázaným uvolněním, od zadního mantinelu se puk odrazil k Harkabusovi, který ho nasměroval před branku pro Skořepu. Jihlavský kapitán ukázal hezkou otočku a následné zakončení zády k brance, které Michajlov zlikvidoval.
     
    53:24
    Stanislav Vrhel mohl vrátit Sokolov do zápasu. Sjel si prakticky mezi kruhy, kde mohl střílet do volné části branky a Beran by měl se zásahem jistě přetěžkou úlohu. Nicméně střelec úvodní branky zápasu máchl do ztracena.
     
    54:22
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tobiáš Handl – 2 min., držení.
     
    54:32
    Hosté sice vyhráli buly, ke hře bez brankáře se ale zatím neodhodlali.
     
    54:49
    Kverka po kombinaci dával puk mezi kruhy na Vracovského, který rychlou střelou na Berana nevyzrál.
     
    54:55
    Baník právě vstřelil branku!
    I tak ale Sokolov rychle využívá přesilovou hru. Pohl adresoval pas na pravý kruh pro JAROMÍRA KVERKU, jenž je velmi šikovným a technickým hráčem, což nyní přesnou střelou k tyči potvrdil. Beran neměl situaci jednoduchou, byl před ním navíc hráč soupeře na teč. Asistence: Jan Pohl.
    54:55 Jaromír KVERKA - 4:3
     
    56:25
    Sokolovští samozřejmě ihned ožili a sevřeli soupeře před brankou. Z levého kruhu dával puk do ohně Osmík, který v Jihlavě odehrál jednu sezonu. Nyní si Beran věděl rady, situaci měl ale cloněním opět ztíženou.
     
    56:49
    Po zakázaném uvolnění Dukly zůstává Martin Michajlov stále ve svém brankovišti.
     
    57:32
    Dukla střádá cenné sekundy, usadila se totiž v pásmu před Michajlovem.
     
    57:52
    A až nyní se daří Sokolovským dostat puk na hokejky. Hráči v černém jej rychle zavezli do pásma a Michajlov jel ven z branky, ale poté se po nepřesné přihrávce spoluhráčů na druhé straně musel rychle vracet.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:49
    Sokolovským se nedaří žádný souvislý tlak, navíc hraje Dukla dobře do obrany a prakticky nedovoluje Michajlovovi, aby vyjel ven.
     
    59:05
    Nyní už ale Sokolov musí riskovat a při zisku puku spěchá gólman hostí na střídačku.
     
    59:50
    Harkabus a jeho spoluhráči dobře zapracoval v obranném pásmu, dává kotouč ven, aniž by se ale jednalo o icing.
     
    Konec zápasu. (19:45:03)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Skořepa (Chvátal, Jungwirth), 35. Vala (Pořízek, Křehlík), 36. Dundáček (Miškář, Chlubna), 44. Harkabus (Jungwirth, Skořepa) – 1. Vrhel (Kverka, J. Novák), 33. Hajný (T. Rohan, Baláž), 55. Kverka (Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, Dundáček, Mareš, Vala, F. Kočí – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Baláž, Klejna – Vracovský, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Hajný, T. Rohan (C), Osmík – Kysela, Šmajda.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar – Jindra, Štofa

    Diváci: 340
    ocianews.com