Zlín – Litoměřice 2:3 (po pr.) | Jihlava – Sokolov 4:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:1 (kon.)
Poruba 2011 – Třebíč 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Slavia 1:2 (kon.) | Pardubice B – Kolín 3:5 (kon.)
Šumperk – Přerov 4:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
HC Baník Sokolov
Středa 04.01.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:55 Jaromír KVERKA - 4:3
     
    54:55
    Baník právě vstřelil branku!
    I tak ale Sokolov rychle využívá přesilovou hru. Pohl adresoval pas na pravý kruh pro JAROMÍRA KVERKU, jenž je velmi šikovným a technickým hráčem, což nyní přesnou střelou k tyči potvrdil. Beran neměl situaci jednoduchou, byl před ním navíc hráč soupeře na teč. Asistence: Jan Pohl.
     
    54:22
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tobiáš Handl – 2 min., držení.
     
    53:24
    Stanislav Vrhel mohl vrátit Sokolov do zápasu. Sjel si prakticky mezi kruhy, kde mohl střílet do volné části branky a Beran by měl se zásahem jistě přetěžkou úlohu. Nicméně střelec úvodní branky zápasu máchl do ztracena.
     
    51:46
    Obrovský tlak před brankou Berana. Jihlavský brankář nejprve vyrazil střelu Baláže, puk mu ale vypadl z výstroje a protože byl lehce vyjetý ze své branky, v brankovišti obětavě leželi Cachnín a Juda. Ihned poté se jeden z hráčů Sokolova dostal k dorážce, ale předbrankový val nepropálil a v následné strkanici už byla branka posunutá, nikoliv však s pukem za čárou.
    43:20 Tomáš HARKABUS - 4:2
     
    43:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HARKABUS posílá Duklu do dvoubrankového vedení. Jihlavští dobře zakombinovali první lajnou, kde má veterán Skořepa již druhý bod a Jonáš Jungwirth také. Právě "Jumba" nahrál v útočném pásmu "Harkymu", který se s třinácti brankami osamostatnil na čele kanonýrů Dukly. Proti jeho střele z pokleku do volné části branky neměl Michajlov šanci zasáhnout. Asistence: Jonáš Jungwirth, Josef Skořepa.
     
    42:51
    Domácí hezky zakombinovali, ale jejich akci chyběla přesnější finální přihrávka. Rychlý kontr tak ukázali hosté a červenožlutí měli i trošku štěstí, jelikož Bilčík ztratil hokejku a mohl tak soupeře pouze lehce rozhodit tělem. Berka si ale zblízka sám před Beranem neporadil.
     
    37:33
    Nyní si na Berana nepřišel ani Tomáš Vracovský. Neměl sice už dostatek prostoru, ale v bezprostřední blízkosti branky se i tak dostal do zakončení. Neúspěšného.
     
    36:38
    Fantastický Adam Beran. Nejprve totiž zastavil střelu Štěpána Csamanga z kruhů a když si týž hráč rychle dojel puk, stačil se bryskně přemístit ke své pravé tyči!
    35:36 Filip DUNDÁČEK - 3:2
     
    35:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Za 66 sekund už Dukla vede. Martinu Michajlovovi v brance Sokolova se zřejmě nezdál kontakt v jeho brankovišti, ale i zde rozhodčí neusoudili, že nešlo o nic proti pravidlům. FILIP DUNDÁČEK se po Miškářově pasu opřel na vrcholu levého kruhu do puku a trefil se naprosto přesně pod víko. Po Valovi se trefuje další bek z havlíčkobrodské líhně. Asistence: Patrik Miškář, Tomáš Chlubna.
    34:30 David VALA - 2:2
     
    34:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vedení Sokolova trvalo sotva minutu a půl. Po velkém provozu v prostoru před Michajlovem se k puku dostal DAVID VALA a zblízka ho doslova dostrkal za brankovou čáru. Dává tak svůj první gól v Chance lize od 26. února 2022, kdy se trefil ještě v dresu Prostějova při přestřelce proti Vsetínu 6:8. Asistence: Radek Pořízek, Tomáš Křehlík.
    32:54 Jakub HAJNÝ - 1:2
     
    32:54
    Baník právě vstřelil branku!
    V rohu za brankou Michajlova došlo k zákroku, který rozhodčí neposoudili jako nedovolený. Sokolovští rychle vyvezli kotouč, čímž založili protiútok díky Balážovi. Tomáš Rohan při něm nahrál JAKUBU HAJNÉMU, jenž si sjel na pravý kruhu do střelecké pozice a trefil se mezi betony Berana. Asistence: Tomáš Rohan, Ondřej Baláž.
     
    32:26
    Dva zajímavé momenty. Nejprve si nahození Dukly od modré srazil na vlastní branku Zadražil a Michajlov musel zasahovat. Poté si na modré připravil puk na střelu Pohl, proti kterému Beran dobře zasáhl.
     
    30:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Vlastimil Bilčík – 2 min., hákování.
     
    26:48
    Jestli ve druhé třetině zatím nebylo moc co ke psaní, tak nyní Dukla zmáčkla soupeře. Vše začal Harkabus střelou, která šla do stehna Rohana. Puk se znovu dostal k Harkabusovi, který vystřelil a po zásahu brankáře Michajlova nedorazil zblízka kotouč do sítě Jungwirth a poté z velkého úhlu ani Skořepa. Kombinace pokračovala, nejprve Sokolovští opět vystavili blok Pohlem, poté znovu dobře zasáhl Michajlov.
     
    19:40
    Patrik Miškář napřáhl z pravého kruhu, nicméně poslal kotouč asi tak třicet centimetrů vedle šibenice nad levým ramenem Michajlova.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Stanislav Vrhel – 2 min., podrážení.
    13:58 Josef SKOŘEPA - 1:1
     
    13:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Podobných branek dal JOSEF SKOŘEPA ve své bohaté kariéře kvanta a stejně tomu je i nyní, když jihlavský kapitán dorážel střelu Chvátala. JIhlavská legenda se letos trošku trápí, takže je jasné, komu bude gól věnovat – své malé dceři. Asistence: Marek Chvátal, Jonáš Jungwirth.
     
    11:54
    Dukla opět chybovala ve středním pásmu v rozehrávce. Jaromír Kverka proto vypíchl puk a ujížděl z levé strany sám na Berana, který ho ale vychytal.
     
    10:21
    Štěpán Csamango mohl poslat svůj tým do dvougólového vedení, když se mezi kruhy uvolnil a vystřelil na bližší tyčku. K jeho smůle jí pouze rozezvučel.
     
    06:48
    Sokolovští opět zahrozili, ovšem tentokrát místo puku skončil ve své brance Adam Beran. Co je ale důležité, stihl puk vyrazit a poté navíc rychle vstát.
     
    05:03
    Po vyhraném buly pálil od modré Daniel Kolář, který se pořádně opřel do puku. Michajlov byl tentokrát ve větších problémech, ale naštěstí pro svůj tým puk vyrazil před sebe, kde ho odklidili jeho spoluhráči.
    00:29 Stanislav VRHEL - 0:1
     
    00:29
    Baník právě vstřelil branku!
    Po devětadvaceti sekundách se mění skóre. STANISLAV VRHEL byl mezi kruhy trestuhodně zcela neobsazený, takže po dobré přihrávce Kverky byl tváří v tvář sám Beranovi, kterému nedal šanci. Asistence: Jaromír Kverka, Jan Novák.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Skořepa (Chvátal, Jungwirth), 35. Vala (Pořízek, Křehlík), 36. Dundáček (Miškář, Chlubna), 44. Harkabus (Jungwirth, Skořepa) – 1. Vrhel (Kverka, J. Novák), 33. Hajný (T. Rohan, Baláž), 55. Kverka (Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, Dundáček, Mareš, Vala, F. Kočí – Chlubna, Miškář, V. Brož – Harkabus (A), Skořepa (C), Jungwirth – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Baláž, Klejna – Vracovský, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Hajný, T. Rohan (C), Osmík – Kysela, Šmajda.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Zubzanda, Kosnar – Jindra, Štofa

    Diváci: 340
    ocianews.com