USA – Kanada 2:6 (kon.) | USA – Švédsko 8:7 (po pr.)
po prodl.
USA
8:7 (1:0, 4:5, 2:2 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 05.01.2023, 20:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek hokejového dne. (23:16:32)
     
    Bronzové medaile tedy pocestují do Spojených států amerických. O držiteli zlatých a stříbrných se rozhodne ve večerním finále mezi Českem a domácí Kanadou.
    Američané se radují, získali bronzové medaile
     
    Wow! Souboj o třetí místo nabídl hokejové galapředstavení. Bylo znát, že utkání už moc nebylo svázané taktikou, ani jeden z gólmanů navíc neměl úplně svůj den. Za stavu 7:7 se šlo do prodloužení, které začalo hodně opatrně. Pak ale stačila jedna akce a Lucius svým třetím gólem v zápase rozhodl.

    Střely na branku – 38:36.
     
    Konec zápasu.
    Chaz LUCIUS - 8:7
     
    62:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Lane Hutson se z pravého křídla prohnal až do švédského brankoviště. Z ostrého úhlu ještě na Lindboma nevyzrál, jenže u puku byl jako první CHAZ LUCIUS, který bekhendem rozvlnil síť a v prodloužení završil hattrick! Asistence: Lane Hutson, Red Savage.
     
    61:03
    Úvod prodloužení je zatím spíše opatrný, lehce více na kotouči jsou Švédové.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Čtrnáct gólů, po sedmi na každé straně. Zápas o bronz nabízí neuvěřitelnou podívanou a nestranný divák si může jen lebedit, že uvidí ještě prodloužení ve formátu tři na tři. Kdo nakonec urve cenný kov?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:39 Filip BYSTEDT - 7:7
     
    59:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor risk bez gólmana vyšel! Ludvig Jansson nabral rychlost, prohnal se po pravé straně a servíroval puk před bránu. Isak Rosén ještě Mbereka nepokořil, FILIP BYSTEDT ale dorazil kotouč za čáru! Asistence: Isak Rosén, Ludvig Jansson.
     
    58:53
    Axel Sandin-Pellikka chyboval na útočné modré čáře, když mu sjel puk. Vůbec přesvědčivě si pak ale nepočínali ani američtí hráči, kteří mohli mířit na prázdnou bránu.
     
    58:36
    Švédsko to zkouší v šesti!
    58:23 Cutter GAUTHIER - 7:6
     
    58:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Velká americká euforie! Po tečované střele z pravé strany už Lindbom jen ležel v brankovišti, i tak ale dokázal první dorážku Rutgera McGroartyho zastavit. Důrazný CUTTER GAUTHIER ovšem na druhý pokus přece jenom protlačil kotouč za čáru. Regulérnost situace následně potvrdilo i video. Asistence: Rutger McGroarty, Gavin Brindley.
     
    57:56
    Luke Hughes zapisuje do statistik další střelu, tahle však nepatřila mezi ty nejnebezpečnější. Carl Lindbom chytil pokus od modré lajny do lapačky.
     
    57:47
    USA si vybírají oddechový čas a plánují si strategii pro přesilovku, kterou mohou rozhodnout celý zápas.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Cooley (Snuggerud), 22. Ufko (Snuggerud, Blake), 26. Lucius, 31. Gauthier (Cooley, McGroarty), 34. Lucius (Ufko), 49. Hughes (McGroarty), 59. Gauthier (McGroarty, Brindley), 63. Lucius (Hutson, Savage) – 24. Bystedt (Lekkerimäki, Engström), 27. O. Pettersson (Sandin-Pellikka), 29. Carlsson (Wagner, Bystedt), 39. Oscarson (Carlsson, Jansson), 40. Öhgren, 44. Östlund (E. Pettersson, Strömgren), 60. Bystedt (Rosén, Jansson)


    USA: Augustine (41. Mbereko) – Behrens (A), Hughes (C), Hutson, Mittelstadt, Peart, Ufko, Chesley – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Lipkin, Lucius, Blake – Duke, Savage (A), McGroarty – Connors, Stramel, Brindley – Laba.
    Švédsko: Lindbom (Brännman) – Engström, Sjöholm (A), Norén, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Odelius – Rosén, Stjernborg (C), Lekkerimäki – Carlsson, Bystedt, Wagner – Öhgren (A), Östlund, Strömgren – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Lysell.

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton (oba CAN) – Hautamaki (FIN), Persson (SWE).

    Diváci: 9 031
    bahis siteleri