Martin – Modré Krídla 1:2 (kon.) | Žiar nad Hronom – Trnava 3:7 (kon.) | Vlci Žilina – Levice 6:0 (kon.)
Pov. Bystrica – Humenné 0:0 (odl.) | Skalica – Topoľčany 5:2 (kon.) | Brezno – Dubnica 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Modré Krídla Slovan
sk Pátek 06.01.2023, 16:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tomáš Slovák (asistent trénera Modré krídla Slovan): "Vedeli sme, že Martin je v domácom prostredí nebezpečným súperom. Prvý zápas v sezóne nám s týmto tímom nevyšiel. Pricestovali sme s čiastočne oklieštenou zostavou, hráči ale zabojovali a plnili to, čo sme od nich očakávali. Tieto tri body sú pre nás veľmi cenné. V stretnutí nás podržal brankár Baroš, chlapci pred ním v obrane hrali výborne. Mali sme dobré hokejky, v obrannom pásme sme dokázali blokovať strely. Snažili sme sa byť na defenzívnej strane, či už obrancovia alebo útočníci. Takisto sme zvládali hru v oslabení. Očakávali sme takisto v závere tretej tretiny veľký tlak zo strany domáceho tímu, ktorý naozaj prišiel. Martinu sa podarilo streliť gól, sme však radi, že sme zápas doviedli do víťazného konca. V uplynulých kolách sme ako tím nazbierali niekoľko prehier, víťazstvo sme veľmi potrebovali. Ako mladý tím sa snažíme v každom stretnutí urvať si nejaké tie body. Vďační sme za každý jeden bod. Veríme, že sa nám čoskoro do zostavy vrátia niektorí hráči, za dnešný výkon sa ale musím týmto hráčom poďakovať."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Evidentne na nás doľahla kríza. Prehrali sme štvrté stretnutie v rade. Inkasovali sme úvodný gól, spadla na nás známa deka. Trápili sme sa v koncovke, v predbránkovom priestore sme sa nedokázali presadiť. Slovan výborne pokrýval svoje pásmo, my sme nedokázali pretlačiť naše puky kam sme chceli. Gól sme dokázali streliť až v samom závere v začínajúcom sa power-play. Mali sme i ďalšie príležitosti na vyrovnanie, nezmyselne sme ale korčuľovali do rohov namiesto do predbránkového priestoru. Dnes sme si nezaslúžili tri body. Je to zlé, potrebujeme nový impulz. Mužstvo musí začať inak pracovať. Dostavila sa určitá únava z dôvodu náročného programu v uplynulom štvrťroku, kedy sme hrávali na tri formácie. Niektorí hráči boli pomerne vyťažovaní, v zápasoch chýbala energia, ktorou sme predtým oplývali. Verím, že sa k nám čoskoro pripoja zranení hráči a pomôžu nám nakopnúť sa a vrátiť sa na stratené pozície. Miloš Fafrák by mohol naskočiť do zápasu už v stredu, do dvoch týždňov by sa zároveň mohli vrátiť Tyczynski a Nauš. Očakávame ešte návrat Krempaského. Riku Petteri Tiainen u nás končí, rozpracované máme nové posily, či už do obrany alebo do útoku, aby bol tím ešte pred koncom základnej časti skonsolidovaný. Krízou si ale musíme prejsť všetci spoločne. Verím, že sa zomkneme a z aktuálneho vývoja poučíme. Pre tím je dôležité, aby si prešiel určitými vecami. Sme radi, že dnes prišlo toľko ľudí. Ďakujeme im a mrzí nás, že sme ich sklamali druhýkrát za sebou doma. Nezaslúžia si to, pre nás je to hanba."

    Dušan Klučiar (útočník Modré krídla Slovan): "Cieľ, s ktorým sme cestovali do Martina, sme dokázali splniť. Poznáme jeho kvalitu, vždy sme s jeho hráčmi odohrali dobré zápasy. Martin je hokejový tím, ktorý nám sedí. Po sérii neúspešných stretnutí, v ktorých sme herne na tom neboli možno tak zle, sa nám podarilo zvíťaziť. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali, z hráčov sršala energia a nepodcenili žiadnu zo situácií. Skórovali sme častejšie ako domáci a som veľmi rád, že sa po takto kvalitnom zápase s takto kvalitným tímom a pred takýmto publikom, môžeme radovať z víťazstva. Šťastiu treba ísť naproti, počká si vás. Stále si hovoríme, že musíme ísť do bránky, tlačiť sem puky a on sa už niektorý z nich tam, kam má, dostane. Z náročného prostredia si odvážame tri body. Práve zápasy o jeden či dva góly nám dajú najviac. Sme mladý tím, ktorý sa neustále obmieňa. Pre všetkých hráčov je to veľká škola. Takéto stretnutia sú dôležité pre ich ďalšiu kariéru. Ako mladí hráči máme určite dostatok síl. Verím, že vo chvíli, keď začnú ostatným tímom ubúdať, nastúpime my a ukorčuľujeme si dôležité víťazstvá."

    Igor Bobček (obranca HK VITAR Martin): "Určite v nás bolo odhodlanie zvíťaziť. Padla ale na nás nejaká deka, na každý jeden gól sa nesmierne natrápime. Vôbec nám to nepadá do bránky a jediný možný spôsob, ako to prekonať, je pracovať ďalej, vzájomne si pomáhať, drieť na ľade i mimo neho. O chvíľu tu máme play-off, body potrebujeme. Verím, že sa zo súčasného stavu ako tím dostaneme a budeme hrať hokej hodný tohto klubu i jeho hráčov. Padnúť nemáme kam, musíme spolupracovať ako tím a ako tím sa z toho dostať. Nikto iný nám nepomôže. Potrebujeme podporu ľudí, každý jeden hráč v šatni nesmierne chce, čo nám možno zväzuje ruky. Na to sa však nemôžeme vyhovárať, rovnako tak sa nemôžeme ani ľutovať. Cestou je len poctivá práca o ktorej sa v hokeji veľa hovorí, dosiahnuť určité ciele nejaký čas trvá. Nespoliehajme sa ani na šťastie, toto nie je tá cesta. Pre nás je prvoradé hrať celých 60 minút, tlačiť sa do bránky, ísť hladní po góle. Tú takzvanú smolu musíme prelomiť a ísť ďalej. Tím je kvalitný, uplynulý sezónu sme kvalitu v play-off potvrdili. Všetci hráči i fanúšikovia musíme dať hlavy hore, byť súdržní. Martin bol vždy známy hokejovým prostredím. Ak nám fanúšikovia požičajú svoju podporu, určite im ju vrátime. Ako hráči určite urobíme všetko pre to, aby sme opäť hrali celých 60 minút, nie iba niekoľko." (22:47:29)
     
    Martin podľahol Slovanu 1:2. Góly: 58. Bobček (Charvát) – 3. Kukumberg (Klučiar, Krakovský), 49. Klučiar (Bezák, Fereta).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Dolovanie puku spred bránkoviska. Ani z tejto príležitosti vyrovnávajúci gól nepadne.
     
    59:16
    Charvátom nahodený puk. Hodil sa po ňom Baroš.
     
    58:40
    Petran už neudrží puk v útočnom pásme. Ten končí v strednom.
     
    58:15
    Power-play domáceho tímu. Bránku opustil Valluš.
     
    57:46
    Martin dal gól! Vybojované buly v prospech domáceho tímu po ktorom Marek Charvát posunul puk IGOROVI BOBČEKOVI a ten z pravej strany znížil.
     
    57:41
    Oddychový čas pro tím HK VITAR Martin.
     
    57:23
    Odrazený puk zmaril domácu akciu. Semaňák tak nenašiel Juščáka.
     
    56:45
    Zakončenie Matoušeka. Vytiahol ním domácich hráčov z útočného pásma.
     
    56:20
    Semaňák v rohu klziska. Zúfalé pokusy domáceho tímu marené výbornou hrou súpera v obrane.
     
    55:56
    Fetkovičov pokus. Vallušov betón.
     
    55:26
    Paulínyho pokus nad bránku. Nápor domáceho tímu bez gólového efektu.
     
    55:01
    Zakončenie v podaní Bezáka. Prerušená hra.
     
    54:50
    Zlé striedanie na domácej strane dovolilo zakončiť Kukumbergovi. Vďaka Vallušovi z toho nebol gól.
     
    54:20
    Dírer prichádzajúci do útočného pásma. Musí ale prejsť cez Klučiara.
     
    53:40
    Fetkovič v postavení mimo hry. Nedorozumenie na hosťujúcej strane.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 58. Bobček (Charvát) – 3. Kukumberg (Klučiar, Krakovský), 49. Klučiar (Bezák, Fereta)


    HK VITAR Martin: Valluš (Glosár) – Dvořák, Charvát – Bobček, Nemec – Semaňák, Petran – Mešár, Ďurina – Poliaček, Murček, Paulíny – Sokoli, Dírer, Lahtinen – Juščák, Toma, Siakeľ – Vaňo R., Vaňo D., Stanček
    Trenér: Daniel Babka

    Modré Krídla Slovan: Baroš (Beke) – Demo, Myšiak – Fereta, Bíly – Krakovský, Bohunický – Ožvald, Lipianský, Fetkovič – Klučiar, Polák, Kukumberg – Trubač, Bezák, Matoušek – Jendek, Mamonov, Adamčík
    Trenér: Ján Lipiansky

    Rozhodčí: Krist, Rojík – Bezák, Rehák, Číž (inštruktor)

    Diváci: 1478
    thejrc.org