Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:3 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 5:4 (po pr.) | Sparta – Kladno 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Třinec – Plzeň 6:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:1, 3:3, 0:0 - 1:0)
HC Olomouc
Neděle 08.01.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:53 Jeremie BLAIN - 5:4
     
    64:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Šest vteřin před vypršením nastaveného času je rozhodnuto, bod navíc zůstává doma a Mountfield slaví výhru 5:4 v prodloužení! Lvům se nakonec vyplatil risk bez gólmana, který umocnil přesilovku a hrál tak v početní výhodě pěti proti třem. Na modré čáře využil clony před gólmanem JEREMIE BLAIN, jenž poslal touš kolem vyrážečky do sítě a ČPP Aréna vybuchla nadšením – 5:4p. Asistence: Lukáš Cingel.
    39:42 Pavel MUSIL - 4:4
     
    39:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že i tentokrát se do kabin nakonec půjde za vyrovnaného stavu, protože Olomoučtí gólem do šatny znovu srovnávají stav klání! Skoro se zdá že Kohouti budou dnes budou skórovat už zásadně jen pod horní tyč. PAVEL MUSIL totiž zprava tento prostor trefil neomylně a na kostce už svítí 4:4! Bez asistence.
    33:53 Jordann PERRET - 4:3
     
    33:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    ČPP Aréna viděla další branku a líbila se jí, protože přišla z domácí hole! JORDANN PERRET krásnou individuální akcí vybruslil od zadního mantinelu přes pravý kruh až na střed hřiště, odkud poměrně zblízka puk zvedl. Černá pryž se ještě odrazila od rukavice hostujícího beka a kolem lapačky se dostala až do sítě – 4:3. Bez asistence.
    31:25 Tomáš DUJSÍK - 3:3
     
    31:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dneska to tu vypadá na pěknou gólovou přestřelku, protože Olomouc se znovu prosazuje a máme opět vyrovnáno! Z vyhraného vhazování vyletěl puk okamžitě a hlavně přesně na hokejku TOMÁŠE DUJSÍKA, který se s ničím nemazal a poslal touš nechytatelně pod břevno – 3:3! Asistence: Silvester Kusko.
    30:01 Jakub NAVRÁTIL - 3:2
     
    30:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ale teď úplně z ničeho nic udeřili hosté a máme znovu jen nejtěsnější možný rozdíl ve skóre! Hosté jeli dopředu v situaci dva na dva, kterou zakončoval JAKUB NAVRÁTIL. Ten vypálil z osy tak šikovně, že kotouč byl ještě přizvednut bekovou hokejkou a zaplul úplně přesně pod horní tyč – 3:2. Asistence: Silvester Kusko, Lukáš Klimek.
    26:34 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    26:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    A Lvi využívají i zbytek klasické přesilovky a jdou do dvougólového trháku! Jakub Lev našel na pravém kruhu KEVINA KLÍMU, jenž si připravil střelu, využil clony před gólmanem a nechytatelnou bombou rozvlnil znovu po 42 vteřinách síť za Konrádem – 3:1. Asistence: Jakub Lev.
    25:52 Aleš JERGL - 2:1
     
    25:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka je využita a Mountfield jde podruhé v utkání do vedení! McCormack si vybruslil od modré čáry až na pravý kruh, odkud narýsoval přesnou nahrávku přes osu hřiště. Ta sedla na hůl ALEŠEI JERGLOVI, který z první napálil touš do odkryté části brány – 2:1. Asistence: Graeme McCormack.
    19:14 Pavel MUSIL - 1:1
     
    19:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Olomoučtí nakonec přeci jen využívají přesilovku a srovnávají se soupeřem gólový krok, akce to byla více než povedená. Finální nahrávka totiž mířila křížem na levé kruh úplně volnému PAVLU MUSILOVI, jenž rychlou střelou bez větších problémů trefil odkrytou klec kolem skákajícího Růžičky – 1:1. Asistence: Michal Kunc, Karel Plášek ml..
    11:09 Jakub LEV - 1:0
     
    11:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přes 133 minut nedal Hradec Olomouci branku, tahle série je ale u konce, protože právě nyní domácí využili přesilovku! Z rohu poslal Lalancette puk na modrou čáru, odkud Rosandić nabil na druhou stranu na ránu z první JAKUBU LVOVI. Ten z vrcholu levého kruhu zamířil nechytatelně do bližšího vinglu a gólem zahájil druhou stovku kanadských bodů v hradeckém dresu – 1:0. Asistence: Mislav Rosandić, Christophe Lalancette.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 12. Lev (Rosandić, Lalancette), 26. Jergl (McCormack), 27. Kev. Klíma (Lev), 34. Perret, 65. Blain (Cingel) – 20. P. Musil (Kunc, Plášek ml.), 31. Navrátil (Kusko, Klimek), 32. Dujsík (Kusko), 40. P. Musil


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Eberle – Pilař, Kev. Klíma, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Doležal, Štohanzl, Novák.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Švrček, Řezníček, Rutar – Orsava (A), Knotek (A), Bambula – P. Musil, Kunc, Plášek ml. – Navrátil, Kusko, Klimek – Tomajko, Anděl.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Axman

    Diváci: 4 142
    bahis siteleri