Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:3 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 5:4 (po pr.) | Sparta – Kladno 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 1:4 (kon.)
Třinec – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Rytíři Kladno
Neděle 08.01.2023, 16:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Ještě jedno vyloučení v úplném závěru, za podražení Martina Procházky je vyloučen na dvě minuty Roman Horák (SPA).
    57:23 Pavel KOUSAL - 4:0
     
    57:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Na prázdnou branku mířil a následně byl zezadu sekán PAVEL KOUSAL, jedná se tedy o technický gól a Sparta zvyšuje. Asistence: Erik Thorell, Roman Horák.
     
    56:44
    Bláha měl před sebou odkrytou branku Pražanů jako na talíři, bekhendem trefil však pouze levou tyčku!
     
    55:50
    Ze stoprocentní pozice na prázdnou branku zamířil Sobotka a k údivu všech trestuhodně netrefil!
     
    54:48
    Kladenští pokoušejí risk v podobě hry v šesti bez brankáře!
     
    54:07
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Řepík – 2 min., krosček.
     
    48:53
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Ondřej Bláha – 2 min., držení.
    47:38 Ostap SAFIN - 3:0
     
    47:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Prvotní střelu OSTAPA SAFINA vyrazil kladenský bránící hráč za sebe tak nešťastně, že se právě zmíněný hráč následně střelou mezi betony Bowa prosadil! Michal Kempný, Ondřej Mikliš.
     
    44:32
    Další stoprocentní šance! Vitouch z pozice pravého kruhu nabídl kotouč před branku najíždějícímu Safinovi, toho posléze skvělým zákrokem lapačkou vychytal Bow.
     
    43:06
    Zcela sám se před Bowa dostal Řepík, jeho následné zakončení klasickou forhendovou střelou trestuhodně skončilo na zadním mantinelu!
    41:02 Martin JANDUS - 2:0
     
    41:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané odskakují! Ve středním pásmu přiťukl E. Thorell kotouč MARTINU JANDUSOVI, který si následně najel až do prostoru pravého kruhu, ze kterého zakončil suverénně k pravé tyčce. Asistence: Erik Thorell, Roman Horák.
     
    37:50
    Jen centimetry byl od svého vůbec prvního gólu v dresu Sparty Kousal, skvělý přesun a následný zákrok betonem proti němu však předvedl Bow!
     
    36:00
    Při rychlém protiútoku Sparty zaháknul Buchteleho svou holí zcela viditelně Matyáš Filip (KLA) a míří tak na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.
     
    34:18
    Do stoprocentní příležitosti posunul kotouč po svém individuálním průniku Zikmund Melkovi, ten následně ve velké šanci k nevíře Kladenských selhal!
     
    33:02
    Krásnou svižnou akci nám předvedli Pražané, kdyby se Horákovi lépe vydařila finální přihrávka, mohl Buchtele zakončovat do zcela odkryté soupeřovy branky!
     
    28:33
    Chytře nyní Řepík lehkým zásahem holí kotouč přesměroval tak, že prosvištěl jen těsně vedle levé tyčky kladenské branky!
     
    20:48
    Ve snaze o zisk kotouče za vlastní brankou se provinil Michal Kempný (SPA) krosčekem, Spartu tak čeká první oslabení v zápase.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jaromír Jágr – 2 min., sekání.
    15:27 Erik THORELL - 1:0
     
    15:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají hned první přesilovou hru v zápase a ujímají se tak vedení! Na vrcholu pravého kruhu se osamocen s kotoučem zjevil ERIK THORELL a zamířil nechytatelně pod horní tyčku Bowovi branky. Asistence: Michal Kempný.
     
    14:38
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Martin Procházka – 2 min., podrážení.
     
    14:31
    Do takřka ideální pozice si v prostoru pravého kruhu najel s kotoučem na holi Babka, Kořenář jeho pokus skvěle vyrazil do ochranné sítě ramenem!
     
    07:26
    Do velké příležitosti se při závaru před Bowem dostal Horák, poloodkrytou kladenskou branku ale trefit v krátké reakční době nezvládl!
     
    02:59
    Po svižné kombinaci prvního sparťanského útoku se k zakončení v bezprostřední blízkosti brankáře dostal Forman, Bow i tak dokázal skvěle odolat a zasáhl!
    Marken.cz

    Jakub Houžvička

    Branky a nahrávky: 16. E. Thorell (Kempný), 42. Jandus (E. Thorell, Horák), 48. Safin (Kempný, Mikliš), 58. P. Kousal (E. Thorell)


    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus (A), Moravčík, T. Tomek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Kaše – M. Vitouch.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Slováček, Sotnieks, Cibulskis – Babka, Kubík, Plekanec (C) – Jágr, Brodecki, Filip – Indrák, Beran, Pytlík – M. Procházka, O. Bláha II, Zikmund (A) – Melka, Michnáč.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Hejduk, Jaroš – Špůr, Zíka
    thejrc.org