Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Neděle 08.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:21 John TAVARES - 4:1
     
    58:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Toronto zvítězí! Mitchell Marner by se rozhodně neztratil ani ve fotbale, když vysoký puk patičkou skvěle posunul k JOHNU TAVARESOVI. Kapitán Maple Leafs měl před sebou posledního protihráče v podobě Velena, jemuž udělal kličku do bekhendu a kus černé gumy s přehledem nasměroval do prázdné brány. Asistence: Mitchell Marner a Justin Holl.
    46:19 Pontus HOLMBERG - 3:1
     
    46:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Brodie po modré čáře nahrál Riellymu. Obránce vzápětí nahodil touš směr brána a byl to PONTUS HOLMBERG, kdo touš nechytatelně tečoval nad pravé rameno gólmana. Asistence: Morgan Rielly a TJ Brodie.
    26:37 John TAVARES - 2:1
     
    26:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Javorové Listy jsou o krok napřed! Järnkrok na levé straně vymyslel pohlednou nahrávku na střed, jejímž adresátem byl kapitán JOHN TAVARES, ten před Hellbergem lehce zakvedlal s pukem a forhendem zakončil nad jeho pravý beton. Asistence: Calle Järnkrok a Mark Giordano.
    20:24 Mitchell MARNER - 1:1
     
    20:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! Rána Austona Matthewse se odrazila od zadního mantinelu doleva k MITCHELLU MARNEROVI, jenž dorážkou našel odkrytý prostor brány a zaznamenal jubilejní 500. kanadský bod v nejlepší hokejové lize světa. Asistence: Auston Matthews a Morgan Rielly.
    11:57 Jake WALMAN - 0:1
     
    11:57
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól střílí Rudá Křídla! Navrátilec z trestné lavice JAKE WALMAN si počkal za nic netušící obranou soupeře na dlouho nahrávku na útočnou modrou čáru, jejímž původcem byl Määttä. Švédský zadák si hravě poradil se zpracováním a únik přetavil v gól střelou zápěstím k levé tyčce. Asistence: Olli Määttä a Filip Hronek.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Marner (Matthews, Rielly), 27. Tavares (Järnkrok, Giordano), 47. Holmberg (Rielly, Brodie), 59. Tavares (Marner, Holl) – 12. Walman (Määttä, Hronek)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Määttä, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Rasmussen – Raymond, Copp, Berggren – Sundqvist, P. Suter, E. Söderblom – Kubalík, Veleno, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Hebert, MacDougall – Murchison, Alphonso

    Diváci: 19 101
    thejrc.org