Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:4 (0:1, 2:1, 3:2)
St. Louis Blues
Neděle 08.01.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:21
    Blues to zkouší v šesti!
    51:30 Jonathan DROUIN - 5:4
     
    51:30
    Montreal právě vstřelil branku! Přečíslení dva na jednoho se nevyvíjelo úplně ideálně pro Canadiens. Přihrávku JONATHANA DROUINA zablokoval Santini, jenomže takovým způsobem, že se puk odrazil přímo na útočníka domácího týmu. Tomu se následně podařilo překonat Binningtona, gól ale raději ještě pojistil svou dorážkou Anderson. Nejspíše se ovšem už puk nacházel za brankovou čárou. Asistence: Johnny Kovacevic.
    47:20 Joel ARMIA - 4:4
     
    47:20
    Montreal právě vstřelil branku! Canadiens se radovali už po střele Evanse, ten ale pouze trefil tyč. Ve zmatku si poté našel volný puk JOEL ARMIRA a podruhé v zápase skóroval. Asistence: Jake Evans, Jevgenij Dadonov.
    44:42 Pavel BUČNĚVIČ - 3:4
     
    44:42
    St. Louis právě vstřelilo branku! To je kanonáda! Ve třetí třetině jsme viděli už třetí přesný zásah. Postaral se o něj PAVEL BUČNĚVIČ, kterého našel mezi kruhy Justin Faulk. Asistence: Justin Faulk.
     
    42:53
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Michael Pezzetta – 2 min., držení.
    42:29 Nikita ALEXANDROV - 3:3
     
    42:29
    St. Louis právě vstřelilo branku! Kanadský celek příliš dlouho ve vedení nezůstal. Poprvé se v NHL prosadil NIKITA ALEXANDROV, když prokázal důraz na brankovišti a dostrkal puk za bezmocného Allena. Asistence: Calle Rosén.
    40:36 Cole CAUFIELD - 3:2
     
    40:36
    Montreal právě vstřelil branku! Tohle si obrana St. Louis za rámeček nedá. Brayden Schenn si nevšiml napadajícího soupeře a za bránou ztratil kotouč. Suzuki okamžitě poslal puk před Binningtona, odkud ho dopravil mezi tři tyče COLE CAUFIELD. Asistence: Nick Suzuki.
     
    37:16
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Nikita Alexandrov – 2 min., vysoká hůl.
    36:15 Kirby DACH - 2:2
     
    36:15
    Montreal právě vstřelil branku! Canadiens se přece jen podařilo přesilovou hru využít. V obraně hostujícího týmu to už delší dobu hořelo. Tentokrát Suzuki poslal kotouč na KIRBYHO DACHA, jehož pohotová rána rozvlnila síť v bráně Blues. Asistence: Nick Suzuki, Christian Dvorak.
     
    35:20
    Caufield si na další střelu z levého kruhu netroufl. O chvíli později pálil z protější strany Suzuki a orazítkoval tyč!
     
    33:20
    Canadiens se usadili v útočném pásmu a hned z toho byla obrovská šance. Cole Caufield měl volnou velkou část brány, jenže Binnington vytáhl proti jeho střele famózní zákrok!
     
    32:44
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Ivan Barbašev – 2+2, vysoká hůl.
     
    30:35
    Suzuki si najel mezi kruhy a narazil si kotouč s Christianen Dvorakem. Binnington dobrou šanci zlikvidoval.
     
    30:05
    Situace se opakovala, tentokrát útočník Montréalu orazítkoval tyč!
     
    28:46
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
    Justin Faulk – 2 min., držení.
     
    28:44
    Josh Anderson v útočném pásmu obral o kotouč Justina Faulka z úhlu se hnal sám na Binningtona. Byl faulován, kvůli čemuž nedokázal kvalitně zakončit.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Johnny Kovacevic – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    26:59 Alexej TOROPČENKO - 1:2
     
    26:59
    St. Louis právě vstřelilo branku! Arber Xhekaj nedokázal nahrát svému spoluhráči, čehož využil Tyler Pitlick a skvělou bekhendovou přihrávkou našel ALEXEJE TOROPČENKA. Ten se ve stoprocentní příležitosti nemýlil a překonal Allena. Asistence: Tyler Pitlick, Nikita Alexandrov.
    21:43 Joel ARMIA - 1:1
     
    21:43
    Montreal právě vstřelil branku! Je srovnáno! Po jednadvaceti zápasech se prosazuje JOEL ARMIA. Ten si našel skulinku mezi obránci Blues, navedl si kotouč na osu a přesně vypálil. Asistence: Jake Evans, Jevgenij Dadonov.
    19:27 Brandon SAAD - 0:1
     
    19:27
    St. Louis právě vstřelilo branku! Nedáš, dostaneš! Ve stoprocentní šanci nejdříve selhal Christian Dvorak, což vyústilo v přečíslení dva na jednoho na opačné straně. Schenn přihrál BRANDONU SAADOVI, jenž jednoduše procpal kotouč za záda Allena. Asistence: Brayden Schenn, Ivan Barbašev.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Michael Pezzetta – 2 min., podrážení.
     
    06:38
    První větší šance v dnešním zápase! Jake Neighbours se utrhl do samostatného úniku, tváří v tvář brankáři Allenovi však neuspěl.

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 22. Armia (Evans, Dadonov), 37. Dach (Suzuki, Dvorak), 41. Caufield (Suzuki), 48. Armia (Evans), 52. Drouin (Kovacevic) – 20. Saad (B. Schenn, Barbašev), 27. Toropčenko (T. Pitlick, Alexandrov), 43. Alexandrov (Rosén), 45. Bučněvič (Faulk)


    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Savard, Edmundson, Kovacevic, Harris, Wideman, Xhekaj – Dach, Suzuki, Caufield – Jos. Anderson, Dvorak, Slafkovský – Armia, Evans, Dadonov – Richard, Drouin, Pezzetta.
    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko, Mikkola, Faulk, Rosén, Bortuzzo, Santini – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Barbašev, B. Schenn, Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    ocianews.com