SOHO Olomouc – Č.Budějovice 11:0 (kon.) | Flamingos Ostrava – Karlovy Vary 0:7 (kon.) | Havířov – HC Sparta Praha Sledge 1:4 (kon.)
Zlín sledge – SHK Mustangové 10:0 (kon.)
konec
SHK LAPP Zlín
10:0 (3:0, 3:0, 4:0)
SHK Mustangové AUTO IN
Neděle 08.01.2023, 11:00 • PSG aréna • Česká para hokejová liga • 12. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Palát, Hábl (A) – Stodůlka, Zicha, Zdražil, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík, Korman
    Trenér: Tomáš Sedláček

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Pabst, Doležal (C) – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
    Trenér: Richard Buhr

    Rozhodčí: Marek Šiška, Leon Wesley.
     
    Start zápasu měl krátké zpoždění, nicméně nyní už je vše připraveno. K prvnímu buly dojíždí za Zlín kapitán Ligda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hosté se chtěli ihned vysunout do útoku, je z toho ale pouze zakázané uvolnění.
     
    00:42
    Ani Zlín se zatím neprosadil do střely, kotouč se zasekl v klinči tří Mustangů, kteří obracejí hru, za pukem za branku spěchá Hering.
     
    01:04
    První obrovská šance, Dávid Korman ujížděl na Bočka úplně sám a chtěl zakončit kolem jeho betonu, nicméně zakončení nebylo přesné a letí těsně kolem pravé tyče.
     
    01:41
    Opět je v akci Dávid Korman, jenž se teď tlačil do dorážky, nicméně vystřelit už nedokázal a alespoň tak přiťukne jednomu z parťáků aby akce mohla pokračovat.
     
    02:23
    Marek Michalec za hosty za hosty ještě udržel na modré pásmo, nicméně tahle útočná aktivita už nebude mít dlouhého trvání, hra se obrací.
     
    02:50
    Mustangové teď krapet propadli v defenzivě, nejprve ujížděl Martin Joppa, jenž si přímý atak rozmyslel a předal ještě na Zdeňka Hábla, který centroval před bránu, kde byl úplně volný hráč, jenž ale nakonec nezpracoval.
     
    03:46
    Vyloučení v týmu SHK Mustangové AUTO IN:
    Robert Pabst – 2 min, nedovolené bránění.
     
    03:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilovka a domácí vedou! Martin Joppa zavezl puk za branku, nicméně okamžitě jej zadovkou vracel na bližší tyč kde vartoval kapitán MARIAN LIGDA, který už měl práci jednoduchou a zametl kus černé gumy za zmateného brankáře Bočka. Asistence: Martin Joppa.
    03:56 Marian LIGDA - 1:0
     
    04:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí SHK odskakuje! První nájezd Martina Joppy brankář hostí ještě vyřešil, nicméně do skrumáže pak přijel ještě RÓBERT TURIC, který takovým zvláštním dloubákem obstřelil Bočkovu lapačku a kotouč zapadl za záda gólmana v bílém dresu – 2:0. Asistence: Martin Joppa.
    04:56 Róbert TURIC - 2:0
     
    06:24
    Tentokrát už to Zlín překombinoval, Ligda ještě z ideální pozice hledal na pravé tyči Joppu, který už ale střelecký úhel přejel.
     
    07:18
    Hábl dojíždí puk na levém mantinelu a zahajuje kombinaci, která vyústila ve střelu z dálky po ledě. Brankář Boček zasahuje.
     
    Omlouvám se za drobné technické potíže, vinou kterých nám uniklo posledních pár minut. Nyní už je doufám vše opět v pořádku.
     
    11:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je DAVID PALÁT. Asistence: Marian Ligda.
     
    12:50
    Domácí poklidně rozehrávali ve vlastním pásmu, nicméně pak Joppa vyrobil hrubici a útočit mohl soupeř, který se však s pukem na holi příliš neprosadil. Nyní je přerušeno vinou ofsajdu.
     
    13:37
    David Palát musel přidat směrem dozadu, hnala se na něj kompletní letka, soupeře, nicméně jeden ze dvou zlínských obránců situaci zkušeně ustál.
     
    13:58
    Dávid Korman se z ničeho nic zjevil za obranou v bezprostřední blízkosti brankáře Bočka, kterého si chtěl obhodit, nicméně pardubický gólman se položil a kotouč se mu odrazil od hrudi. Dobrý zákrok.
     
    14:36
    Dávid Korman to tentokrát měl až příliš daleko a do úniku se nežene, puk má soupeř.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila domácímu celku, který drtivou část úvodních 15 minut strávil s pukem na holi, marně si vybavuji zda měl brankář Miroslav Pastucha ve zlínské kleci vůbec zákrok. Naopak vedení SHK mohlo být ještě vyšší, pár šancí "spálil" třeba Dávid Korman, jednou akci překombinovaly domácí esa Ligda s Joppou.

    Nyní nás čeká jen kratičká přestávka a pokračujeme.


    Zlín vs Pardubice 3:0.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    16:49
    Dobrá pozice na levém křídle pro Martina Joppu, který si puk ještě potáhl a vyslal nepříjemnou jedovku, brankář soupeře se ale natlačil na tyč a vyrazil.
     
    17:59
    Centr před branku kam si sjížděl Martin Joppa, jeho okamžitá střela po ledě z první se zpomalila o gólmana a končí na brankové čáře.
     
    18:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! Martin Joppa se dokázal uvolnit z rohu a předat na MARIANA LIGDU do mezikruží. Kapitán Zlína byl sice obklíčen třemi soupeři, i tak se ale dokázal opřít do střely a po ledě dopravit puk do sítě – 4:0! Asistence: Martin Joppa.
    18:55 Marian LIGDA - 4:0
     
    19:22
    Icing domácích, vhazovat se bude před Pastuchou.
     
    20:24
    Jeden z domácích projel pásmem až na zadní mantinel odkud dostal kotouč před bránu kde vartoval Joppa, jenž se ale k puku nedokázal dostat.
     
    21:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Teď už MARTIN JOPPA skóruje! Nejprve se k dorážkám před Bočkem dostal Turic, jenž ale ani natřikrát puk do sítě nedostal a tak se jej ujal nwjlepšší zlínský střelec Joppa, objel bránu a zasunul kus černé gumy do sítě – 5:0. Asistence: Róbert Turic.
    21:10 Martin JOPPA - 5:0
     
    22:47
    Martin Joppa si tentokrát sjížděl do mezikruží a dostal přihrávku, nicméně kotouč mu od hole odskočil.
     
    23:20
    Nahození ze středního pásma teď nepříjemně schytal jeden z domácích, nejspíše Róbert Turic.
     
    24:10
    Teď bylo na pravém křídle trochu prostoru pro Kořínka, který chtěl přihrávat před bránu, nicméně tento záměr byl zmařen dobrým blokem.
     
    25:08
    Petr Boček přerušuje hru a uklidní tak situaci, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    25:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tady to zavání debaklem! Zlínští zahájili další kombinaci hned po buly, byla tam Háblova střela i Turicovy dorážky. Nakonec se kotouč odráží zpět ke ZDEŇKU HÁBLOVI, jenž se vytočil zpoza branky a zakončuje na bližší tyč – 6:0. Asistence: Martin Joppa a David Palát.
    25:25 HÁBL - 6:0
     
    27:23
    Tentokrát se Petr Boček blýskl skvělým zákrokem, když po parádním Joppově pasu vychytal na druhé tyči z první zakončujícího Kormana!
     
    28:17
    Pardubice jen vyhazují do středního pásma, v této části hry nemají absolutně žádnou protihru.
     
    28:54
    Teď se zlínské obrana musela vrátit zpět, napadat se chvilku snažil Pavel Doležal, který ale tento záměr velice rychle vzdal.
     
    29:28
    Tentokrát domácí nevymysleli nejlepší průběh kombinace, zpětná přihrávka Hábla dostala do horší pozice když byl křižován Doležalem a musí k mantinelu...
     
    29:47
    Pavla Doležala je teď plný led, je to právě hostující kapitán, jenž se znovu snaží napadat zlínskou rozehrávku, nyní o kus odvážněji. Bez úspěchu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě se hrálo v podstatě na jednu branku, Mustangové byli absolutně bez protihry a zaslouženě tak ztrácejí o další tři góly více. Nejvíce vidět byl v této části hry Martin Joppa, jenž zaprvé skóroval a navíc spoluhráče zásoboval pěknými pasy. Na brankovišti odvádí skvělou práci Róbert Turic, jenž se skórujícím parťákům stará o černou práci. Vyloženě špatně nechytá ani brankář Boček, který sice občas inkasuje lacině, nicméně sem tam vytasí i dobrý zákrok.

    Zlín vs Pardubice 6:0.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:08
    První útok si berou na starosti hosté, nejprve kapitán Doležal nahazuje od mantinelu, pak přichází ještě střela z dálky, kterou si Miroslav Pastucha našel vyrážečkou. Hru obrací Róbert Turic.
     
    31:10
    Tentokrát Róbert Turic rychlý pas nedojede, píská se zakázané uvolnění a vhazovat se tedy bude před Pastuchou.
     
    31:37
    Hábl u mantinelu obešel Pabsta a zaváží do pásma, kde se ale Mustangům podařilo vytlačit soupeře do rohu.
     
    32:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    LAPP navyšuje vedení! Zdeněk Hábl parádním pasem našel na pravé straně úplně volného DAVIDA PALÁTA, který si najel až do brankoviště a nadvakrát došťouchal puk do sítě – 7:0! Asistence: Zdeněk Hábl a Martin Joppa.
    32:16 David PALÁT - 7:0
     
    Tak pozor, zdá se že Petr Boček si při neúspěšném zákroku udělal něco s rukou!

    Připomínám, že Mustangové nemají na soupisce náhradního gólmana!
     
    Už je vše v pořádku, zápas může pokračovat!
     
    32:35
    Ofsajd domácího celku, vhazuje se v neutrální zóně.
     
    33:09
    David Palát teď chtěl trošku zbytečně přihrávat a puk je sražen, i tak se k němu ještě na chvilku dostane na brankoviště dojíždějící Joppa. Petr Boček zasahuje a na puku jsou Pardubice.
     
    34:19
    Přichází střela od modré čáry v podání hostujícího Marka Michalce, která je však sražena na zadní mantinel.
     
    35:18
    Nepříjemné nahození až ze středního pásma, které po dlouhém oblouku vzduchem začalo padat za záda Bočkovi, hostující brankář však kus černé gumy vyzobl lapačkou.
     
    35:48
    Josef Panák si najížděl do brankoviště, dostal puk a zkusil vystřelit, nicméně kotouč se mu hole svezl a letí těsně vedle pravé tyče.
     
    36:39
    Zakázané uvolnění Pardubic, vracíme se před Bočka.
     
    36:50
    Palát se na pravém křídle nedokázal uvolnit a plynule tak předává puk spoluhráči, který snad dostane víc prostoru.
     
    37:34
    Zlín právě vstřelil branku!
    Parádní gól ZDEŇKA HÁBLA! Elitní zlínský bek dostal puk ve středním pásmu od Ligdy, přidal, předjel všechny soupeře a nekompromisním zakončením nad lapačku skóruje. Ve zlínské PSG Aréně to začíná zavádět "desítkou"... Asistence: Marian Ligda.
    37:34 Zdeněk HÁBL - 8:0
     
    39:01
    David Palát chtěl ihned po buly vystřelit, jenomže puk se mu z hole svezl a dopředu tak mohou vystartovat Mustangové.
     
    39:58
    Teď vznikl trošku zmatek ohledně toho, je puk, ten nakonec schoval Petr Boček někam do výstroje a za chvíli jej vytřepal.
     
    40:33
    Dávid Korman dojíždí puk, stíhá jej sice Vojtěch Buhr, nicméně hosté na jakýkoli forčeking absolutně rezignovali.
     
    41:02
    Tak přeci jen z toho je útočné snažení, domácí chybovali a Pardubice šly se soupeři do souboje v rohu, který vyústil až ve vhazování před Pastuchou.
     
    41:17
    Nyní Róbert Turic přejel modrou čáru příliš brzy a to poměrně výrazně, píská se postavení mimo hru.
     
    41:47
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další parádička ZDEŇKA HÁBLA, jenž si vyjel z rohu, přehodil si puk z hole na hůl a téměř z nulového úhlu překonal brankáře Bočka. SHK LAPP Zlín jasně dominuje a jde si pro ten magický desátý gól. Bez asistence.
     
    42:18
    Čestný úspěch byl blízko, blizoučko! Bernard Hering se natlačil před obránce, najel do brankoviště a chtěl zakončit na vzdálenější tyč, jenomže mu puk v poslední možné chvíli sjel z hole...
     
    42:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    Deset! MARTIN JOPPA si najel od levého mantinelu, zamíchal s pukem, zmrazil brankáře Bočka, objel jej a po ledě, kolem jeho betonu zakončil do odkryté sítě. Krásný gól zlínského ostrostřelce – 10:0. Asistence: Josef Panák a Dávid Korman.
    42:41 Martin JOPPA - 10:0
     
    42:59
    Hábl je sražen na mantinel a hosté se snaží dostat na puk, nakonec je z toho alespoň vyhození do střední zóny.
     
    43:39
    Signalizovaný ofsajd, Zlín nemůže do pásma, Mustangové mají klid na rozehrávku.
     
    44:27
    Dobré napadání a puk má dobře povyjetý Palát, jenž kombinuje s Joppou. Je čas na poslední útok.
     
    44:42
    Zdeněk Hábl ještě zpoza branky nabídl kotouč Panákovi, který ale netrefil ideálně a Boček zasahuje.
     
    44:55
    Domácí vyjedou z pásma a už nikam nebudou pospíchat. Je konec!
     
    Konec zápasu. (12:39:35)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 4. Ligda (Joppa), 5. Turic (Joppa), 12. Palát (Ligda), 19. Ligda (Joppa), 22. Joppa (Turic), 26. Hábl (Joppa, Palát), 33. Palát (Hábl, Joppa), 38. Hábl (Ligda), 42. Hábl, 43. Joppa (Panák, Korman)


    SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Palát, Hábl (A) – Stodůlka, Zicha, Zdražil, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík, Korman
    Trenér: Tomáš Sedláček

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Pabst, Doležal (C) – Neuman, Tereska, Raška, Michalec, Buhr, Hering, Kořínek, Chudomský, Votruba
    Trenér: Richard Buhr

    Rozhodčí: Marek Šiška, Leon Wesley
    thejrc.org