Zlín – Slavia 0:4 (kon.) | Jihlava – Kolín 0:5 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:3 (kon.)
Poruba 2011 – Pardubice B 4:2 (kon.) | Sokolov – Třebíč 3:2 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 3:5 (kon.)
Šumperk – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
SC Marimex Kolín
Pondělí 09.01.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u 36. kola Chance ligy, které má tentokrát na programu vložené pondělní kolo. V něm přijde na řadu souboj dvou týmů, jenž se zatím pohybují na pozicích znamenající předkolo play off, ale chtěly by určitě výše. Sedmá HC Dukla Jihlava s 53 body nastoupí proti devátému týmu tabulky, celku SC Marimex Kolín, který má na svém kontě bodů 47 a dělí se s Frýdkem-Místkem o místo osmé. Utkání začíná na Zimním stadionu v Pelhřimově v 17:30 hodin.
     
    Letošní vzájemné zápasy:

    10. kolo: HC Dukla Jihlava – SC Marimex Kolín 3:2
    Branky a nahrávky: 13. Skořepa, 24. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 49. Miškář (Harkabus) – 10. Moravec (Kolmann, Nedvídek), 30. Koukal (Sklenář, Král).

    23. kolo: SC Marimex Kolín – HC Dukla Jihlava 6:1
    Branky a nahrávky: 16. Morong (Čáp, Cibák), 17. Korkiakoski (Ouřada, Křepelka), 23. Morong (Čáp, Zajíc), 42. Ouřada (Král, Veselý), 48. Veselý (Cibák, Čáp), 59. Morong (Veselý) – 31. Fronk (Dundáček, Jáchym).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Beran (Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, Dundáček, Vala, Haman – Jungwirth, Miškář, Pořízek – Harkabus (A), Skořepa (C), Handl – Juda, V. Brož, Křehlík – Kuchta, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    SC Marimex Kolín: Sajdl (Soukup) – Piegl (A), Čáp, Aubrecht, Niko, Cibák, Zajíc, Naar – Ouřada, Koukal (C), Z. Král (A) – J. Sklenář, Korkiakoski, Lang – Síla, Morong, D. Šedivý – Matějček, T. Jelínek.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Jechoutek, Grygera – Beneš, Vašíček.
     
    Kolínští hokejisté se dnes budou muset obejít bez útočníka Martina Nováka, kterého si po pár zápasech – a velmi vydařených – stáhl partnerský Hradec Králové, za který již hrál dva zápasy.

    Dukla naopak v sestavě postrádá nově i Tomáše Chlubnu. Již dlouhodobé absence jsou v útoku Dukly citelné – zranění stále doléčuje Tomáš Havránek, dlouhodobými rekonvalescenty jsou Filip Seman a Otakar Šik, v extralize hraje Tomáš Čachotský. Do Jihlavy by se ale po MS hráčů do 20 let měl vrátit Matouš Menšík.
     
    Podporu v pelhřimovské zimní aréně budou mít také hosté, jelikož z Kolína přijeli na pomezí Vysočiny tři stateční příznivci! Čest jim!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    První šance se zrodila po pár sekundách na jihlavské straně. Patrik MIškář po levé straně hezky projel až před branku, ale brankář Tomáš Sajdl jeho kudrlinky zneškodnil.
     
    01:07
    Po minutě je zde první vyloučení. David Aubrecht si na útočné modré počkal na Tobiáše Handla, kterého chtěl trefit, což se mu ale povedlo jen nedovoleným způsobem. Zatímco jihlavský útočník prožil pořádný kolotoč a těžce se zvedá z ledu, Aubrecht jde na dvě minuty ven za nedovolené bránéní.
     
    01:47
    Tomáš Harkabus čekal přesně na levém kruhu, kam obvykle dostává nabito na střely z první. I nyní tomu tak bylo, ale Sajdl se proti jeho pokusu dokázal přesunout a pak zneškodnil i jihlavskou dorážku.
     
    02:44
    Další část jihlavské přesilovky už tak povedená není, nyní je pískán ofsajd Dukly.
     
    03:07
    Dobru zprávou pro Duklu je, že Handl už je na ledě a nyní před brankou vyzýval spoluhráče na teč. Nepovedlo se. A dobrá zpráva i pro Kolín, který hraje v pěti.
     
    04:21
    Kozlové se poprvé dostali k brance Berana, kterého ale nedokázali ohrozit a souboj o puk za brankou prohráli.
     
    04:44
    Po zakázaném uvolnění Jihlavy následuje snadné útočné pásmo pro Kolín.
     
    04:49
    Od Reného Piegla vyšla pořádná rána, na kterou ale Beran viděl a puk vyrazil.
     
    06:01
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínští se dostávají na začátku šesté minuty do vedení, o které se opět zasloužil MATĚJ MORONG. Ten má proti Jihlavě střeleckou mušku, v minulém zápasu jí dal hattrick. Nyní si dojel vlastní zblokovanou střelu a tváří v tvář Berana si ho položil a zasunul puk do volné části branky. Asistence: Vojtěch Síla.
    06:01 Matěj MORONG - 0:1
     
    07:15
    Kozlové rychle spěchali před Berana s dalším hřebíčkem, ale nyní zapracovala defenzíva Dukly dobře.
     
    08:26
    Chvátal obkroužil prakticky celé útočné pásmo, ale neměl příliš komu přihrát. Zkusil střelu po rychlé otočce, se kterou si ale Sajdl věděl rady.
     
    09:01
    Hosté jsou v rychlých přečísleních nebezpeční. Nyní ale jejich snahu o útočení zkazila nepřesná přihrávka.
     
    09:35
    Dukla byla pod tlakem, navíc špatně vyhodila. Puk si mezi kruhy našel Vojtěch Polák, kterému sebral gólovou radost jistým zákrokem Beran.
     
    10:22
    Také Jihlava se nyní konečně dostala do útočného pásma, ale Dundáček si na modré nerozuměl s Judou a červenožlutí ztrácí pásmo.
     
    11:10
    Marek Tecl se za brankou dvakrát velmi dobře uvolnil, jenže nikdo se mu nenabídl ke střele. Musel tak dát pas na modrou, jeho přihrávka ale navíc byla zblokována.
     
    12:21
    Miškář našel diagonálou na modré Koláře, který viděl, že je před Sajdlem pořádný provoz. Chvilku si proto počkal a následně vyslal ostrý projektil, který kolínský gólman zneškodnil.
     
    13:09
    Na obranné modré zůstal ležet jeden z kolínských hráčů, po přerušení se ale naštěstí rychle zvedá a pokračuje ve hře. Nemůžu sloužit číslem, neviděl jsem.
     
    14:20
    Vyloučení také na jihlavské straně. Marek Chvátal jde ven na dvě minuty kvůli držení, kterého se dopustil při protiútoku Jihlavy.
     
    14:32
    Kolín získal po buly puk, kombinací se ale zatím ke střele nedostal.
     
    14:52
    Z vrcholu pravého kruhu pálil Kryštof Ouřada. Jeho dělovku schoval ve výstroji Adam Beran, kterému se ještě snažil vyšťourat puk Matěj Morong. Bez úspěchu, navíc na něj pořádně dorážel Fabien Kočí.
     
    14:52
    Tomáš Harkabus a Matěj Morong si před buly něco hodně hlasitě vysvětlovali a pozvání na kávu to rozhodně nebylo. Protože jejich "přátelská konverzace" pokračovala i nadále a na pelhřimovském stadionu nepanuje zcela bouřlivá atmosféra, sudí vše slyšel a posílá je ven za nesportovní chování.
     
    15:47
    Kryštof Lang se zjevil u pravé tyče zcela sám, jenže jeho střelu i následnou dorážku výborně zneškodnil Adam Beran.
     
    16:07
    S koncem oslabení šla Dukla do situace dva na jednoho, při které Miškář zkoušel procedit mezi kruhy puk na Pořízka, jenž měl ale touš na dlouhou hůl.
     
    17:17
    Křehlík zabojoval za brankou o puk, což byla voda na mlýn pro Duklu. Střela Koláře ještě na Sajdla neprošla, ale po následné kombinaci se dostal mezi kruhy k zakončení havlíčkobrodský novic v jihlavské sestavě Petr Kuchta. Sajdla ale nepřekonal.
     
    17:51
    A neradoval se ani Matěj Morong, jediný úspěšný střelec dosavadního průběhu zápasu. Střelou z kruhů na Berana také nevyzrál.
     
    18:37
    V první třetině rozhodně nesledujeme špatný hokej a jen díky oběma brankářům je stav pouze jednobrankový pro Kolín.
     
    18:57
    Kočí hledal přihrávkou mezi kruhy volného Tecla, nicméně třeba pochválit výbornou defenzívní činnost a blok Kolína.
     
    19:25
    Beran si vyjel za pukem. Došlo ke kontaktu mezi jím a protihráčem, vylučovat se ale bude až za další faul.
     
    19:46
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Tomáš Jelínek – 2 min., sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Uvodní perioda je u konce. Jihlava mohla litovat, že nevyužila svých dvou šancí na začátku zápasu, protože v sedmé minutě se po individuální akci prosadil Matěj Morong, který si dojel svou zblokovanou střelu a vykoupal Berana. Na obou stranách se pak mohly urodit další branky, ale díky oběma dobře chytajícím gólmanům je stav 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Talentovaný mladík Jonáš Jungwirth se po pravé straně hezky prosmýkl před branku a Dukla mohla jen litovat, že následný pas nebyl přesnější.
     
    20:49
    Červenožlutí přesto zůstali u puku. Harkabusovu ránu ale Tomáš Sajdl viděl a neměl s ní problémy.
     
    21:12
    Taktéž tomu bylo i při střele Marka Chvátala od modré.
     
    21:46
    Kolín hraje v plném počtu.
     
    23:17
    Rychlá kombinační akce Dukly znamenala zakončení Miškáře z levého kruhu na vzdálenější tyč, ovšem Sajdl puk reflexivně vytěsnil koncem betonu.
     
    24:06
    Nutno říct, že Kolínští se velmi dobře brání. Spoléhat od 25. minuty na defenzívu by rozhodně nebylo ideální volbou, ale Kozlové zatím chyby v obraně nedělají.
     
    24:18
    Kolínští poprvé ve druhé třetině zahrozili. Matějčkův pokus z kruhů vytěsnil Beran.
     
    24:32
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín se dostává do dvoubrankového vedení. RENÉ PIEGL nejenže na modré zastavil vyhozený puk, ale dokázal si ho připravit na střelu a procedit ho do sítě, jelikož Beran měl zakrytý výhled a prakticky nemohl reagovat. Asistence: Daniel Šedivý.
    24:32 René PIEGL - 0:2
     
    25:31
    A také ve druhé třetině se hosté hned po vstřelené brance dostávají do dalších šancí. Třeba jako nyní David Aubrecht. Obránce Kolína se dostal mezi kruhy k zakončení, ovšem zblízka Berana nepropálil.
     
    26:03
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Dukla má nyní s Kolínem nelichotivou bilanci, za necelých devadesát minut prohrává se soupeřem v součtu posledního zápasu již 1:9. Zdeněk Král a Petr Koukal jsou na první ligu velmi zkušení hokejisté, kteří nyní připravili oku lahodící kombinací na jeden dotek puk pro KRYŠTOFA OUŘADU, jenž neměl problém zakončit zblízka do volné klece. Asistence: Petr Koukal, Zdeněk Král.
    26:03 Kryštof OUŘADA - 0:3
     
    26:03
    Dukla si vyžádala oddechový čas.
     
    27:02
    Kolín hraje nyní ve velkém stylu a je vidět, že díky tříbrankovému náskoku mu narostla křídla. Jihlavskou pětici dostali hosté pořádně pod tlak, ale nyní červenožlutí odolali.
     
    27:38
    Dukla dostala puk do útočného pásma jen za cenu ofsajdu.
     
    27:57
    Kuchta zavezl puk velmi rychle do útočného pásma, nicméně jeho předávka pro spoluhráče na levém kruhu šla na patky bruslí. Kolín vzápětí rozehrál jen na zakázané uvolnění.
     
    28:23
    Stejně tak jako nyní a hned po buly.
     
    29:13
    Kolín se udržel v útočném pásmu na puku a Jihlava bude navíc trestána vyloučením.
     
    29:58
    Kozlové nemusí vůbec chvátat, v šesti v útočném pásmu čekají na zdařilou kombinaci.
     
    30:12
    Ta nakonec přišla, ale Ouřadovu dorážku zblízka pokryl Beran, který drží manko Dukly jen na třech brankách.
     
    30:12
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Marek Chvátal – 2 min., podrážení.
     
    30:44
    Zblokovaná střela Kozlů končí v ochranné síti.
     
    31:04
    Jak je to jednoduché. Kombinace na dva tři doteky končí u Davida Aubrechta, jehož dělovku od modré opět kryje Beran.
     
    31:29
    René Piegl se tentokrát na modré ke střele nedostal, puk mu přeskočil hokejku a Kolín ztrácí pásmo.
     
    31:48
    V závěru oslabení se do protiútoku dostal Miškář, který ale už neměl kvůli bránění dostatek sil a bekhendem na Sajdla nevyzrál. Ovšem nechybělo mu tolik, aby se dostal k odraženému puku.
     
    32:12
    Jihlava hraje v pěti.
     
    34:55
    Kuchta prošel s pukem do útočného pásma, ale kombinace Dukly je dnes hodně vachrlatá a nejinak tomu bylo i nyní.
     
    35:46
    Pokus od modré, který vyslal na branku Vala, raději Sajdl podržel ve výstroji.
     
    35:53
    Kolín si nedělá problémy, po buly vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    36:08
    Miškář po špatné rozehrávce Kolína získal mezi kruhy kotouč, ale Sajdla zblízka nepřekonal. Dukle to od začátku sezony nelepí a dnešní zápas na tom nic nemění.
     
    37:08
    Je zkrátka vidět, že dnes nejde červenožlutým vůbec nic. Důkazem budiž dvě špatné rozehrávky, po kterých se hosté snadno udrželi na puku a opět mohou ohrozit Berana.
     
    38:08
    Miroslav Juda dvakrát zabojoval o puk, nejprve se prosmýkl do pásma, ale bez přihrávky. Poté zblokoval soupeřovu rozehrávku, nicméně Kozli se v pohodě ubránili.
     
    38:46
    Kolínu opravdu stačí vyhazovat puk do středního pásma a občas na ofsajd. však si během sedmadvaceti minut vypracoval pohodový náskok.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Jsem zvědav, kolik fanoušků Jihlavy zůstane v Pelhřimově na třetí třetinu. Dukla totiž hraje mírně řečeno nepřesvědčivě, naopak při Kolínu stojí i kousek štěstí. RENÉ PIEGL vypálil od modré a puk přes dvě teče zapadl do sítě. Asistence: Štěpán Matějček.
    39:27 René PIEGL - 0:4
     
    39:56
    V závěru druhé třetiny si Dukla vypracovala přesilovou hru, jejíž velká část se přenese do části závěrečné. Fin Markus Korkiakoski jde ven za háček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část Dukly patřila zřejmě k nejhorším v celé sezoně a Kolín navýšil své vedení hned třikrát. Ve 25. minutě René Piegl zachytil vyhození soupeře, vystřelil a Beran přes zakrytý výhled neměl moc šancí. Za minutu a půl předvedl Král s Koukalem krásnou kombinaci, při které Kryštof Ourada jen zblízka nastavil hůl. Poté mohl snížit Miškář, ale velkou šanci nevyužil, naopak hosté šil do čtyřbrankového vedení. René Piegl vystřelil od modré a přes dvě teče zapadl puk do sítě – 0:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Jihlava jde do třetí třetiny s Adamem Wolfem, který nastupuje místo Adama Berana.
     
    41:13
    Harkabus našel mezi kruhy Jungwirtha, kterému při zakončení projel puk pod holí. Vzápětí ale hosté vyhodili puk ven z kluziště mimo kontakt mantinelu a Duklu čeká přesilovka pět na tři, dlouhá 44 sekund.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Petr Koukal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    41:26
    Patrik Miškář střelou z kruhu mířil přesně do levé šibenice, kam perfektně máchl lapačkou Tomáš Sajdl.
     
    41:46
    Radek Pořízek měl chvilku času u levé tyče, kam dostal puk, ale ani on se zblízka neprosadil.
     
    41:56
    Kolín hraje ve čtyřech.
     
    42:07
    Rána domácích od modré končí na jistém Sajdlovi.
     
    43:13
    A posléze i v pěti.
     
    43:41
    Čáp dostal puk na střelu od modré, ale Fabien Kočí vystavil soupeři dobrý blok.
     
    44:19
    Jakub Sklenář si sjel s pukem před branku a následně i za ní, odkud hledal zpětnou přihrávkou Kryštofa Langa. Ovšem Adam Wolf jeho záměr přečetl a puk chytil.
     
    Dnešní utkání sleduje 305 diváků.
     
    44:56
    Josef Zajíc zkusil nahození od modré, které Adamu Wolfovi nenadělalo problémy.
     
    47:27
    Pokud odbočíme od zápasu, tak jeden ze tří kolínských fanoušků jde dnes už poněkolikáté pro lahodný mok. A má co zapíjet!
     
    48:05
    Další jihlavská akce končí nahozením za brankou. Posléze vykázal David Vala tvrdost, když s jedním z hráčů soupeře málem vyndal plexisklo.
     
    49:45
    Petr Kuchta dostal puk mezi kruhy od spoluhráče, jenže kotouč mu šel trošku dál od hole, než by potřeboval.
     
    50:53
    Radek Pořízek se sice na ose hřiště prezentoval hezkou stahovačkou, další klička blíže k brance už mu ale nevyšla a ani tak nezakončil.
     
    51:43
    Dundáčkova rána od modré kousek nad ledem končí v lapačce Sajdla.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Zdeněk Král – 2 min., hákování.
     
    53:43
    Utkání se prakticky už jen dohrává, i přesto ale Dundáček prošel mezi kruhy a vystřelil. Lapačka Sajdla ale byla opět na místě.
     
    54:25
    Střela jednoho z jihlavských hráčů z levého kruhu šla přesně do připraveného Sajdla.
     
    55:09
    Jihlava musí s dalším útokem začít od vlastní branky.
     
    55:30
    V přesilovce nebyla Dukla soupeři nebezpečná a Kozli se v pohodě ubránili.
     
    55:48
    Kozlové právě vstřelili branku!
    První střelu při akci dva na jednoho z hole Šedivého ještě stačil Wolf vykrýt, ale na dorážku ZDEŇKA KRÁLE již byl bezmocný. Zkušený útočník uplatnil svůj důraz. Asistence: Daniel Šedivý.
    55:48 Zdeněk KRÁL - 0:5
     
    56:53
    Také další zajímavá šance Dukly vychází do ztracena, Sajdl si jde za čistým kontem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., sekání.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Štěpán Matějček – 2 min., hákování.
     
    59:00
    Minutu před koncem se Kolínští dostali do dalšího zakončení, Wolf byl ale pozorný.
     
    59:16
    Hned po buly střílel Kolář, ale mimo dosah branky Sajdla.
     
    Konec zápasu. (19:44:47)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Morong (Síla), 25. Piegl (D. Šedivý), 27. Ouřada (Koukal, Z. Král), 40. Piegl (Matějček), 56. Z. Král (D. Šedivý)


    HC Dukla Jihlava: Beran (41. Wolf) – Bilčík, Chvátal, D. Kolář, F. Kočí, Dundáček, Vala, Haman – Jungwirth, Miškář, Pořízek – Harkabus (A), Skořepa (C), Handl – Cachnín, Juda, V. Brož – Křehlík, Kuchta, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    SC Marimex Kolín: Sajdl (Soukup) – Piegl (A), Čáp, Aubrecht, Niko, Cibák, Zajíc, Naar – Ouřada, Koukal (C), Z. Král (A) – J. Sklenář, Korkiakoski, Lang – Síla, Morong, Polák – D. Šedivý, Matějček, T. Jelínek.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Jechoutek, Grygera – Beneš, Vašíček
    bahis siteleri