Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.)
Chicago – Calgary 4:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 2:6 (kon.)
Anaheim – Boston 1:7 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Calgary Flames
Pondělí 09.01.2023, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:04 Max DOMI - 4:3
     
    61:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Domácí předvedli rychlý přechod do útoku, po kombinaci s Reichelem se před branku dostal MAX DOMI a překonal Vladaře bleskově provedeným bekhendovým blafákem – 4:3. Asistence: Lukas Reichel, Jake McCabe.
    52:41 Vladař vychytal Reichela
     
    52:41
    Reichel stále svádí souboj s Vladařem, ten opět vyhrál, když svým přemístěním se zvládl zastavit sklepnutí z bezprostřední blízkosti.
     
    46:23
    Vylučuje se na straně Chicaga, dvě minuty za faul kolenem dostal Seth Jones.
     
    35:44
    U mantinelu se dopustil hostující Dillon Dubé vražení na hrazení a když chtěl tento zákrok pomstít domácí Max Domi, byli po krátké strkanici od sebe odděleni. Oba hráči pak ještě obdrželi dvě minuty za hrubost a je tu tak přesilovka pro Chicago.
    29:40 Nazem KADRI - 3:3
     
    29:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je bleskově využitá a máme srovnáno! Po vyhraném buly se k puku mezi kruhy dostal NAZEM KADRI a i když byl těsně bráněn, tak nadvakrát se mu povedlo poslat svou střelu za Stalocka – 3:3. Asistence: Elias Lindholm, Tyler Toffoli.
     
    29:31
    Přesilovka pro Calgary. Domácí Ian Mitchel vyhodil puk přes plexi a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    25:30
    Po odpískání se u branky Calgary odehrála krátká bitka, po které dostali pětiminutové tresty domácí Jake McCabe a hostující Michael Stone.
    25:30 Závar před Vladařem s nakonec neuznaným gólem
     
    25:30
    Závar před Vladařem, ten byl roztažen na brankovišti, když za čáru dostrkal puk Dickinson, jenže sudí rozpažili a naznačili, že se tak stalo až po odpískání. Opakované záběry ale potvrdily, že tomu tak nebylo! Každopádně gól uznán nebyl.
    21:02 Jonathan HUBERDEAU - 3:2
     
    21:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově odpovídají a je to zase o jednu branku. Po vyhraném buly v útočném pásmu se puk dostal mezi kruhy, kde byl zcela volný JONATHAN HUBERDEAU a ten okamžitou střelou překonal Stalocka – 3:2. Asistence: Milan Lucic.
     
    20:35
    V brance Calgary dochází ke změně, Jacoba Markströma nahrazuje Daniel Vladař.
    20:35 Philipp KURASHEV - 3:1
     
    20:35
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí tým měl opravdu povedený vstup do druhé části a vede o dvě branky. Po zisku puku následoval bleskový přechod do útoku, na levé straně si do pásma najel Reichel, naservíroval křížný pas na PHILIPPA KURASHEVA a ten zblízka zametal puk do odkryté branky – 3:1. Asistence: Lukas Reichel, Max Domi.
    10:10 Colin BLACKWELL - 2:1
     
    10:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí tým si bere zpět své vedení! Po rychlém přechodu do útočného pásma vystřelil z levé strany Lafferty, Markström puk pouze vyrazil před sebe a byl krátký na okamžitou dorážku COLINA BLACKWELLA z bezprostřední blízkosti – 2:1. Asistence: Sam Lafferty, Reese Johnson.
    08:49 Elias LINDHOLM - 1:1
     
    08:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a hosté srovnávají. Po kombinaci v pásmu přišla prudká rána od modré čáry, která byla tečována a sražena, puk se odrazil přesně na hůl ELIASE LINDHOLMA a ten už snadno zblízka doklepával do odkryté části branky – 1:1. Tyler Toffoli, Rasmus Andersson.
     
    07:36
    Je tu první vyloučení, přesilovku si zahraje Calgary. Tyler Johnson přehnal důraz při snaze vybojovat puk a dostal dvě minuty za podrážení.
    02:39 Lukas REICHEL - 1:0
     
    02:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde do vedení! Po vhazování se Chicago udrželo v útočném pásmu, od modré čáry přišlo tečované nahození, které ještě Markström dokázal zastavit, nicméně vyražený puk si zpracoval LUKAS REICHEL, který sám předtím tečoval a dorazil jej za brankovou čárou. Dal svůj vůbec první gól v NHL a domácí vedou 1:0. Asistence: Seth Jones.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 3. L. Reichel (S. Jones), 11. Blackwell (Lafferty, R. Johnson), 21. Kurashev (L. Reichel, Domi), 62. Domi (L. Reichel, McCabe) – 9. E. Lindholm (Toffoli, R. Andersson), 22. Huberdeau (Lucic), 30. Kadri (E. Lindholm, Toffoli)


    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – S. Jones (A), McCabe, Murphy (A), J. Johnson, Mitchell, C. Jones – Kurashev, Domi, L. Reichel – Raddysh, J. Toews (C), T. Johnson – Athanasiou, Dickinson, Seney – R. Johnson, Lafferty, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    Calgary Flames: Markström (21. Vladař) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Lucic – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Lewis, Zohorna, Ružička.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Furlatt, StLaurent – Brisebois, Cormier

    Diváci: 18 123
    bahis siteleri