Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.)
Chicago – Calgary 4:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 2:6 (kon.)
Anaheim – Boston 1:7 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 09.01.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 36 – 35 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Carter Hart (PHI) – 29 zákroků, 6 OG, úspěšnost 82,86%, odchytal 59:42
    Matt Murray (TOR) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,44%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:06

    Tři hvězdy utkání
    1. Calle Järnkrok (TOR) 1+2
    2. Mitchell Marner (TOR) 0+2
    3. John Tavares (TOR) 1+2 (03:52:54)
     
    První třetina měla vyrovnaný průběh. Hned v jejím úvodu neproměnil šanci David Kämpf. Daleko zajímavější však byla druhá polovina úvodní části utkání. V 10. minutě otevřel skóre Calle Järnkrok. Philadelphia se potom několikrát snažila o vyrovnání, ale Toronto držel svými zákroky Matt Murray. V závěru třetiny po chybě obránce zvýšil náskok Zach Aston-Reese, jenže Travis Konecny hned vzápětí využil podobného zaváhání a střelou mezi betony dosud neprůstřelného Murrayho snížil na 1:2. S prostřední dvacetiminutovkou bylo také spokojenější Toronto. I když bylo o něco méně střelecky aktivnější než Philadelphia, dokázalo odskočit na tříbrankový rozdíl. Už tak luxusní náskok ještě v závěrečné tercii zvýraznil Auston Matthews, který v 54. minutě střelecký účet uzavřel.

    Toronto deklasovalo Philadelphii na jejím ledě 6:2 a v tabulce Východní konference se bodově dotáhlo na druhou Carolinu, ta má ale jeden zápas k dobru.
    Toronto deklasovalo Philadelphii na jejím ledě 6:2
     
    Střely na branku: 36:35 (11:12, 14:12, 11:11).
     
    Konec zápasu.
     
    58:49
    Philadelphia ještě zkouší alespoň kosmeticky upravit skóre. Jenže Nick Seeler střelou při jízdě vzad pohořel a Wadu Allisonovi se nevedlo o moc lépe.
     
    58:21
    Nepřesná rozehrávka vrací hru před Murrayho.
     
    57:24
    Šermovačka před brankovištěm Maple Leafs nic hrozivého nepřinesla. Toronto pak uklidnilo hru a kontroluje vývoj.
     
    56:27
    Travis Sanheim z levé strany netrefil cílené zařízení a vlastně tím vyhnal Flyers z pásma. Čas se neúprosně krátí a na čtyři góly je ho doopravdy málo...
     
    55:21
    V optimální pohodě hrající Toronto vymýšlí nové a nové věci. Do listiny střelců chtěl zapsat své jméno i Justin Holl, jeho ránu z pozice pravého beka však Carter Hart zlikvidoval.
    53:13 Auston MATTHEWS - 2:6
     
    53:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    I přesilovku dokáží Maple Leafs využít! O tom nás přesvědčil AUSTON MATTHEWS, když po Tavaresově křižné nahrávce z brankové čáry na levý kruh vypálil po krátkém zpracování kolem Sanheimova zadku na přední tyč. Přesunující se Carter Hart byl bez šance a stejně to vypadá s jeho týmem, který sedm minut před koncem prohrává už 2:6. Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
     
    52:44
    John Tavares dostává v přesilovkách hodně prostoru a ten chtěl znovu využít. Před couvajícím bekem si stáhl puk na střelu, kterou poslal mimo.
     
    52:07
    Hosté operovali v útočném pásmu. Potom přišla střela a teč Johna Tavarese přímo do klečícího Harta. Bude se znovu vhazovat po jeho pravici.
     
    51:51
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Rasmus Ristolainen – 2 min., sekání.
     
    51:24
    Yorkovu střelu kdosi přizvedl do ochranné sítě.
     
    50:30
    Toronto vypustilo dvě nebezpečné střely! Nejprve zazlobil Matthews a po něm i Nylander, Carter Hart už dokonce ležel na zádech a myslím si, že ani on nemá ponětí, jak touš vyrazil.
     
    49:26
    Icing Flyers.
     
    48:57
    Philadelphia v situaci tři na dva. Přihrávku do druhé vlny dostal Owen Tippett, ale nenaložil s ní nejlépe, když bez přípravy minul branku.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 18. Konecny, 29. Deslauriers (P. Brown) – 10. Järnkrok (Marner, Timmins), 18. Aston-Reese (Holmberg), 28. Timmins (Marner, Tavares), 31. Liljegren (Järnkrok), 33. Tavares (Järnkrok), 54. Matthews (Tavares, Marner)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, J. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers – N. Cates.
    Trenér: John Tortorella.

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Brodie, Rielly, Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese – Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jean Hebert – Ryan Daisy, Libor Suchánek.

    Diváci: 17 862
    thejrc.org