Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.)
Chicago – Calgary 4:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 2:6 (kon.)
Anaheim – Boston 1:7 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 09.01.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Fanoušci NHL, vítejte u zápasu Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs, který ve Wells Fargo Center začne v noci z neděle na pondělí krátce po jedné hodině.
     
    Philadelphia Flyers

    Letci z Philadelphie po vánočních svátcích vzlétli k lepším výkonům, ale ani aktuálně nejlepší forma z celé Východní konference je příliš neposunula. Čtyři výhry v řadě stačily jen na opuštění předposlední pozice s devítibodovou ztrátou na play-off.

    Poslední zápas:
    Philadelphia – Arizona 6:2 (0:1, 5:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    21. Konecny (DeAngelo, Frost), 25. Farabee (Frost, Konecny), 29. Allison (Laughton, Hayes), 32. Provorov (Hayes, York), 34. Hayes (Konecny, Frost), 56. J. van Riemsdyk (Tippett, Frost) – 14. Carcone (Hayton), 22. N. Ritchie (Hayton, Schmaltz).
    Průběh: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Travis Konecny – 40 bodů (20+20)
    Kevin Hayes – 35 bodů (10+25)
    Anthony DeAngelo – 23 bodů (7+16)
     
    Toronto Maple Leafs

    Javorové listy se drží v popředí Východní konference s dvoubodovou ztrátou na druhou Carolinu a devítibodovou ztrátou na vedoucí Boston. A i když se jim na kluzištích soupeřů nedaří tolik jako doma, ve Philadelphii chtějí každopádně uspět.

    Poslední zápas:
    Toronto – Detroit 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    21. Marner (Matthews, Rielly), 27. Tavares (Järnkrok, Giordano), 47. Holmberg (Rielly, Brodie), 59. Tavares (Marner, Holl) – 12. Walman (Määttä, Hronek).
    Průběh:
    0:1, 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Auston Matthews – 46 bodů (19+27)
    Mitchell Marner – 46 bodů (15+31)
    William Nylander – 45 bodů (22+23)
    Malý fanoušek Toronta si z posledního zápasu odnesl cenný suvenýr
     
    Vzájemná utkání

    3. listopadu:
    Toronto – Philadelphia 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
    Branky a nahrávky:
    17. Matthews (Tavares, Marner), 19. Tavares (Nylander, Rielly), 43. Aston-Reese (Malgin, Kämpf), 53. Tavares (Marner, Mete), 56. Tavares (Matthews, Rielly) – 14. Farabee (Konecny, Sanheim), 48. Tippett (Konecny, Laughton).
    Průběh: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

    22. prosince:
    Toronto – Philadelphia 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
    Branky a nahrávky:
    37. Järnkrok (Marner, Engvall), 40. Marner (Tavares, Nylander), 41. Bunting (Matthews, Nylander), 52. Nylander (Giordano, Holl) – 5. DeAngelo (Hayes, J. van Riemsdyk), 53. Frost (DeAngelo, Konecny), 54. Farabee (Konecny, Frost).
    Průběh: 0:1, 4:1, 4:3.
     
    Česká stopa

    Filip Král a David Kämpf (oba Toronto)
    Libor Suchánek (čárový rozhodčí)
    Dnešní noc bude věnovaná celonárodně uznávané neziskové organizaci Snider, která využívá hokejový sport ke vzdělávání mládeže
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, J. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella.

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Brodie, Rielly, Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jean Hebert – Ryan Daisy, Libor Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    V první gólovce byl spatřen David Kämpf! Odchovanec chomutovského hokeje si před bránou našel odražený puk, potáhl si ho na bekhend kolem Cartera Harta a toho překonal. Jenže domácího gólmana zastoupil na brankové čáře obránce DeAngelo. Velká škoda!
     
    01:05
    Toronto pokračuje v úvodním tlaku. Dalším zakončovatelem byl Michael Bunting, toho ale Carter Hart vychytal.
     
    02:50
    Na druhé straně dostal přihrávku do jízdy Patrick Brown. Projel se kolem střídaček a z křídla zakončil. Matt Murray byl v brankovišti připravený.
     
    03:47
    Toronto zpátky v útoku. Pierre Engvall se sjel na pravý kruh, odkud ohrozil Harta svižnou střelou zápěstím.
     
    05:20
    Při snaze o útok domácí přicházejí o puk, ten si bere Morgan Rielly a rozehrává z klidu.
     
    05:47
    Přechodová fáze teď vázla na obou stranách. Toronto nejprve ztratilo puk, ale Philadelphia ho špatnou rozehrávkou vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    06:01
    Dobře načasovanou přihrávku do jízdy převzal Owen Tippett. Vracející se bek ho však dobře otravoval, takže zakončení nebylo takové, jaké bylo potřeba.
     
    07:44
    V poslední minutě se hrálo hodně do těla. Až se puku zmocnil Kevin Hayes a skrytou střelou od modré čáry prověřil Murrayho pozornost.
     
    08:21
    Na druhé straně vnikl Morgan Rielly neohroženě do pásma, aby postrašil Harta střelou zápěstím mezi vrcholy obou kruhů. Stopnutá hra dává prostor komerční přestávce, po které se bude vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    08:47
    Philadelphia rychle přesunula hru na opačnou stranu. Cameron York nabil napravo stojícímu spoluhráči, jenž diagonální střelou minul zařízení.
     
    09:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    CALLE JÄRNKROK nejdřív obral o puk Konecnyho, následně rozdal kotouč spoluhráčům a po levém křídle nikým nehlídaný upaloval k zadní tyči. Tam mu přesnou kolmici kolem beků narýsoval ve správný moment Marner a zakončení do poloprázdné branky už šlo zvládnout i se zavřenými oči. Asistence: Mitchell Marner a Conor Timmins.
    09:51 Calle JÄRNKROK - 0:1
     
    11:14
    Seelerovu žádost o vyrovnání Matt Murray odmítl.
     
    11:45
    Stejně jako pokus Owena Tippetta. Domácí hráč najížděl z pravé strany, odkud střílel přes obránce. Matt Murray má puk bezpečně ve své moci.
     
    13:02
    Přihrávku přes šířku kluziště dostal Kevin Hayes a najednou byl ve vyložené šanci! U zadní levé tyče totiž zůstal úplně sám, přesunující se Matt Murray však vytáhl bravurní zákrok.
     
    13:16
    Z brejku se na výlet vydal Auston Matthews, na pravé straně přebruslil Camerona Yorka, ale následná střela už do brány neprošla.
     
    14:56
    Kombinace Philadelphie v útočném pásmu znamenala jen dvě zblokované střely.
     
    15:17
    Až o chvíli později domácí dobývali brankoviště, v jehož okolí bylo pořádně rušno! Velice důrazný tam byl Travis Konecny, který to nejprve zkoušel bekhendem. Matt Murray však působí sebejistě a kromě první střely chytil také dorážku. Letci dnes nebudou mít jednoduché kanadského brankáře překonat.
     
    16:09
    Joel Farabee se po vniknutí do pásma ohlédl doprava, kde viděl dva najíždějící hráče. Bohužel pro Flyers poslal přihrávku přímo mezi ně.
     
    16:37
    Philadelphia pokračuje v tlaku! Zpoza branky vyjel James van Riemsdyk a zakončil bekhendem. Nebylo to vůbec špatné, jenže Matt Murray stál znovu na správném místě a podržel svůj tým.
     
    17:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Anthony DeAngelo promáchl při snaze o vyhození puku z vlastního pásma, čehož díky pohotové reakci Holmberga využil ZACH ASTON-REESE. Asistence: Pontus Holmberg.
    17:44 Zach ASTON-REESE - 0:2
     
    18:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže dvougólový náskok nevydržel dlouho! Po šestnácti vteřinách se podobná chyba stala i na druhé straně, kdy pokus o vyhození zachytil pravou rukou na modré čáře TRAVIS KONECNY, ten přijel blíže k brance a střelou z levého kruhu přesně mezi betony snížil dvě minuty před pauzou na 1:2. Bez asistence.
    18:00 Travis KONECNY - 1:2
     
    19:12
    Hosté, jmenovitě Alexander Kerfoot, si chtěli vzít dvougólový náskok zpět, ale Carter Hart byl proti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 11:12.
     
    Vyrovnaný průběh třetiny. Hned v jejím úvodu neproměnil šanci David Kämpf. Daleko zajímavější však byla druhá polovina uplynulé části. V 10. minutě otevřel skóre Calle Järnkrok. Philadelphia se potom několikrát snažila o vyrovnání, ale Toronto držel svými zákroky Matt Murray. V závěru třetiny po chybě obránce zvýšil náskok Zach Aston-Reese, jenže Travis Konecny hned vzápětí využil podobného zaváhání a střelou mezi betony dosud neprůstřelného Murrayho snížil na 1:2.
    Philadelphia bude muset dotahovat
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:32
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Auston Matthews – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:05
    Hokejistům Flyers se nedaří udržet pásmo.
     
    22:38
    Naopak je tu brejk při vlastním oslabení a do brankáře zakončující Morgan Rielly.
     
    23:32
    Hosté oslabení snadno ustáli.
     
    24:14
    Philadelphia nebezpečně dobývala brankoviště! Nejaktivnější tam byli Zack MacEwen a Nicolas Deslauriers, ani jednomu z nich se však puk do branky dotlačit nepodařilo. Následně pod tíhou hráčů vyjela klec ze svého ukotvení, což donutilo rozhodčí hru přerušit.
     
    24:48
    Travis Sanheim přijel do pásma na střed osy hřiště a po přihrávce zleva vypálil bez přípravy přímo do brankáře Murrayho.
     
    26:16
    Toho ohrozil bekhendovou střelou i Wade Allison, ale pevná zeď pod názvem Murray stále drží.
     
    27:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ztráta puku v útočném pásmu stála za třetím inkasovaným gólem Flyers! Mitchell Marner při brejku dobře zdržel hru, počkal na z druhé vlny najíždějícího CONORA TIMMINSE a tomu adresoval přihrávku. Několik rozvážných kroků vpřed a potom křižná střela z vrcholu kruhu pro vhazování nad pravé rameno znamená stav 1:3. Asistence: Mitchell Marner a John Tavares.
    27:01 Conor TIMMINS - 1:3
     
    28:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže ani napodruhé hosté nevydrželi v trháku ani dvě minuty! Před brankou úplně zapomenutý NICOLAS DESLAURIERS dostal od Browna přímočarou přihrávku, kterou proměnil v bekhendovou střelu pod horní tyč. Asistence: Patrick Brown.
    28:50 Nicolas DESLAURIERS - 2:3
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mark Giordano – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto skóruje při vlastním oslabení! Calle Järnkrok vybojoval v pravém kruhu buly pro TIMOTHYHO LILJEGRENA, jehož tvrdá rána i s trochou štěstí prošla až za Hartova záda. Asistence: Calle Järnkrok.
    30:07 Timothy LILJEGREN - 2:4
     
    31:15
    Tohle oslabení zvládli hosté na výbornou a už hrají v plném počtu.
     
    32:05
    Seelerovu ránu přizvedl Conor Timmins do ochranné sítě. Na řadě je televizní přestávka.
     
    32:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další zmatky a nedůraz v defenzivě Flyers trestá po Järnkrokově nahrávce proti holi střelou o levou tyč JOHN TAVARES. Javorové listy vedou ve Wells Fargo Center už o tři góly a jsou na nejlepší cestě za vítězstvím. Asistence: Calle Järnkrok.
    32:23 John TAVARES - 2:5
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Pontus Holmberg – 2 min., podrážení.
     
    34:31
    Hosté se rychle osvobozují.
     
    35:09
    Philadelphia je zpátky v pásmu, ale Frostovi se nedaří prostrčit puk na Konecnyho.
     
    35:16
    Travis Sanheim si po buly na pozici levého beka vyměnil puk se spoluhráčem a potom rychle vystřelil. Matt Murray šel do pokleku včas.
     
    35:49
    Na přesunujícího se brankáře pálil Owen Tippett z první a nebyla to vůbec špatná rána! Matt Murray měl štěstí, že ho puk trefil někam do ruky.
     
    36:22
    Toronto je kompletní.
     
    37:42
    Cameron York a Patrick Brown neudrželi útočné pásmo, všichni domácí tak z něj museli vycouvat.
     
    38:27
    Letci zpátky v útoku. Morgan Frost chtěl překvapit střelou z otočky, tu však poslal mimo.
     
    38:35
    Podstatně lépe mířil v navazující akci Ivan Provorov, ale Matt Murray se překonat nenechal.
     
    38:38
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Wade Allison – 2 min., podrážení.
     
    38:44
    Tavaresovu střelu po buly má Carter Hart ve výstroji.
     
    39:05
    John Tavares ještě jednou a tentokrát to zkusil od mantinelu. V tomto mini-souboji byl stejně jako předtím úspěšnější Carter Hart.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku: 25:24 (11:12, 14:12).
     
    S uplynulou dvacetiminutovkou je spokojenější Toronto. I když bylo o něco méně střelecky aktivnější než Philadelphia, dokázalo odskočit na tříbrankový rozdíl. V tom nejlepším světle se zatím jeví Calle Järnkrok, švédský útočník má tři kanadské body za gól a dvě asistence. Dalšími vícebodovými hráči jsou Conor Timmins (1+1) a Mitchell Marner (0+2).
    Toronto má nakročeno za výhrou
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Domácí v plném počtu.
     
    41:02
    Morgan Frost dobruslil volný puk v levém kruhu a pořádně se do něj opřel. K tyčce natlačený Matt Murray si připsal první zákrok závěrečné třetiny.
     
    43:32
    Philadelphia roztočila v pásmu pořádnou rošádu, během které vyslala několik nebezpečných střel! Nicolas Deslauriers ale branku nevstřelil a při signalizované výhodě se v nepřehledné skrumáži neprosadil ani Nick Seeler.
     
    43:32
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Michael Bunting – 2 min., vysoká hůl.
     
    43:57
    Při vlastním oslabení šlápl do pedálů Morgan Rielly a prověřil pozornost Cartera Harta.
     
    45:32
    Na druhé straně pálil Joel Farabee taktéž jenom do výstroje brankáře. A mezitím už Michael Bunting opustil trestnou lavici.
     
    46:33
    Po Seelerově střele a Murrayho zákroku se v přerušené hře strhla mezi hráči potyčka.
     
    46:33
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Nicolas Deslauriers – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Wayne Simmonds – 2 min., hrubost.
     
    47:34
    Hra ve čtyřech zatím více svědčí Philadelphii. Poté, co si sjel na vrcholek pravého kruhu, vypálil Travis Konecny ostrou směr brána. O tu se při zákroku zapřel Murray bruslí a vypnul tyčku z ukotvení.
     
    48:33
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    48:57
    Philadelphia v situaci tři na dva. Přihrávku do druhé vlny dostal Owen Tippett, ale nenaložil s ní nejlépe, když bez přípravy minul branku.
     
    49:26
    Icing Flyers.
     
    50:30
    Toronto vypustilo dvě nebezpečné střely! Nejprve zazlobil Matthews a po něm i Nylander, Carter Hart už dokonce ležel na zádech a myslím si, že ani on nemá ponětí, jak touš vyrazil.
     
    51:24
    Yorkovu střelu kdosi přizvedl do ochranné sítě.
     
    51:51
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Rasmus Ristolainen – 2 min., sekání.
     
    52:07
    Hosté operovali v útočném pásmu. Potom přišla střela a teč Johna Tavarese přímo do klečícího Harta. Bude se znovu vhazovat po jeho pravici.
     
    52:44
    John Tavares dostává v přesilovkách hodně prostoru a ten chtěl znovu využít. Před couvajícím bekem si stáhl puk na střelu, kterou poslal mimo.
     
    53:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    I přesilovku dokáží Maple Leafs využít! O tom nás přesvědčil AUSTON MATTHEWS, když po Tavaresově křižné nahrávce z brankové čáry na levý kruh vypálil po krátkém zpracování kolem Sanheimova zadku na přední tyč. Přesunující se Carter Hart byl bez šance a stejně to vypadá s jeho týmem, který sedm minut před koncem prohrává už 2:6. Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
    53:13 Auston MATTHEWS - 2:6
     
    55:21
    V optimální pohodě hrající Toronto vymýšlí nové a nové věci. Do listiny střelců chtěl zapsat své jméno i Justin Holl, jeho ránu z pozice pravého beka však Carter Hart zlikvidoval.
     
    56:27
    Travis Sanheim z levé strany netrefil cílené zařízení a vlastně tím vyhnal Flyers z pásma. Čas se neúprosně krátí a na čtyři góly je ho doopravdy málo...
     
    57:24
    Šermovačka před brankovištěm Maple Leafs nic hrozivého nepřinesla. Toronto pak uklidnilo hru a kontroluje vývoj.
     
    58:21
    Nepřesná rozehrávka vrací hru před Murrayho.
     
    58:49
    Philadelphia ještě zkouší alespoň kosmeticky upravit skóre. Jenže Nick Seeler střelou při jízdě vzad pohořel a Wadu Allisonovi se nevedlo o moc lépe.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 36:35 (11:12, 14:12, 11:11).
    Toronto deklasovalo Philadelphii na jejím ledě 6:2
     
    První třetina měla vyrovnaný průběh. Hned v jejím úvodu neproměnil šanci David Kämpf. Daleko zajímavější však byla druhá polovina úvodní části utkání. V 10. minutě otevřel skóre Calle Järnkrok. Philadelphia se potom několikrát snažila o vyrovnání, ale Toronto držel svými zákroky Matt Murray. V závěru třetiny po chybě obránce zvýšil náskok Zach Aston-Reese, jenže Travis Konecny hned vzápětí využil podobného zaváhání a střelou mezi betony dosud neprůstřelného Murrayho snížil na 1:2. S prostřední dvacetiminutovkou bylo také spokojenější Toronto. I když bylo o něco méně střelecky aktivnější než Philadelphia, dokázalo odskočit na tříbrankový rozdíl. Už tak luxusní náskok ještě v závěrečné tercii zvýraznil Auston Matthews, který v 54. minutě střelecký účet uzavřel.

    Toronto deklasovalo Philadelphii na jejím ledě 6:2 a v tabulce Východní konference se bodově dotáhlo na druhou Carolinu, ta má ale jeden zápas k dobru.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 36 – 35 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Carter Hart (PHI) – 29 zákroků, 6 OG, úspěšnost 82,86%, odchytal 59:42
    Matt Murray (TOR) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,44%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:06

    Tři hvězdy utkání
    1. Calle Järnkrok (TOR) 1+2
    2. Mitchell Marner (TOR) 0+2
    3. John Tavares (TOR) 1+2 (03:52:54)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 18. Konecny, 29. Deslauriers (P. Brown) – 10. Järnkrok (Marner, Timmins), 18. Aston-Reese (Holmberg), 28. Timmins (Marner, Tavares), 31. Liljegren (Järnkrok), 33. Tavares (Järnkrok), 54. Matthews (Tavares, Marner)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, J. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers – N. Cates.
    Trenér: John Tortorella.

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Brodie, Rielly, Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese – Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jean Hebert – Ryan Daisy, Libor Suchánek.

    Diváci: 17 862
    thejrc.org