Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.)
Chicago – Calgary 4:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 2:6 (kon.)
Anaheim – Boston 1:7 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 09.01.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:13 Auston MATTHEWS - 2:6
     
    53:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    I přesilovku dokáží Maple Leafs využít! O tom nás přesvědčil AUSTON MATTHEWS, když po Tavaresově křižné nahrávce z brankové čáry na levý kruh vypálil po krátkém zpracování kolem Sanheimova zadku na přední tyč. Přesunující se Carter Hart byl bez šance a stejně to vypadá s jeho týmem, který sedm minut před koncem prohrává už 2:6. Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
    32:23 John TAVARES - 2:5
     
    32:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další zmatky a nedůraz v defenzivě Flyers trestá po Järnkrokově nahrávce proti holi střelou o levou tyč JOHN TAVARES. Javorové listy vedou ve Wells Fargo Center už o tři góly a jsou na nejlepší cestě za vítězstvím. Asistence: Calle Järnkrok.
    30:07 Timothy LILJEGREN - 2:4
     
    30:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto skóruje při vlastním oslabení! Calle Järnkrok vybojoval v pravém kruhu buly pro TIMOTHYHO LILJEGRENA, jehož tvrdá rána i s trochou štěstí prošla až za Hartova záda. Asistence: Calle Järnkrok.
    28:50 Nicolas DESLAURIERS - 2:3
     
    28:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže ani napodruhé hosté nevydrželi v trháku ani dvě minuty! Před brankou úplně zapomenutý NICOLAS DESLAURIERS dostal od Browna přímočarou přihrávku, kterou proměnil v bekhendovou střelu pod horní tyč. Asistence: Patrick Brown.
    27:01 Conor TIMMINS - 1:3
     
    27:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ztráta puku v útočném pásmu stála za třetím inkasovaným gólem Flyers! Mitchell Marner při brejku dobře zdržel hru, počkal na z druhé vlny najíždějícího CONORA TIMMINSE a tomu adresoval přihrávku. Několik rozvážných kroků vpřed a potom křižná střela z vrcholu kruhu pro vhazování nad pravé rameno znamená stav 1:3. Asistence: Mitchell Marner a John Tavares.
    18:00 Travis KONECNY - 1:2
     
    18:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže dvougólový náskok nevydržel dlouho! Po šestnácti vteřinách se podobná chyba stala i na druhé straně, kdy pokus o vyhození zachytil pravou rukou na modré čáře TRAVIS KONECNY, ten přijel blíže k brance a střelou z levého kruhu přesně mezi betony snížil dvě minuty před pauzou na 1:2. Bez asistence.
    17:44 Zach ASTON-REESE - 0:2
     
    17:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Anthony DeAngelo promáchl při snaze o vyhození puku z vlastního pásma, čehož díky pohotové reakci Holmberga využil ZACH ASTON-REESE. Asistence: Pontus Holmberg.
    09:51 Calle JÄRNKROK - 0:1
     
    09:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    CALLE JÄRNKROK nejdřív obral o puk Konecnyho, následně rozdal kotouč spoluhráčům a po levém křídle nikým nehlídaný upaloval k zadní tyči. Tam mu přesnou kolmici kolem beků narýsoval ve správný moment Marner a zakončení do poloprázdné branky už šlo zvládnout i se zavřenými oči. Asistence: Mitchell Marner a Conor Timmins.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 18. Konecny, 29. Deslauriers (P. Brown) – 10. Järnkrok (Marner, Timmins), 18. Aston-Reese (Holmberg), 28. Timmins (Marner, Tavares), 31. Liljegren (Järnkrok), 33. Tavares (Järnkrok), 54. Matthews (Tavares, Marner)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, J. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers – N. Cates.
    Trenér: John Tortorella.

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Brodie, Rielly, Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese – Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jean Hebert – Ryan Daisy, Libor Suchánek.

    Diváci: 17 862
    thejrc.org