Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.)
Chicago – Calgary 4:3 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 2:6 (kon.)
Anaheim – Boston 1:7 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
Boston Bruins
Pondělí 09.01.2023, 02:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:10 Charlie COYLE - 1:7
     
    56:10
    Boston právě vstřelil branku!
    Demolice Anaheimu pokračuje! CHARLIE COYLE už šel s pukem prakticky za branku, viděl ale prostor mezi tyčí a nohou Gibsona, takže se rozhodl zakoončit k levé tyči a skutečně procpal puk do branky. Asistence: Matt Grzelcyk, Trent Frederic.
    51:26 Hampus LINDHOLM - 1:6
     
    51:26
    Boston právě vstřelil branku!
    A je tu šestý gól Bostonu! Vsítil ho z takřka nulového úhlu HAMPUS LINDHOLM, který střelou od levého mantinelu procpal puk o rameno Gibsona směrem do jeho sítě. Bez asistence.
    46:20 Brad MARCHAND - 1:5
     
    46:20
    Boston právě vstřelil branku!
    A pro Boston je dobře, že pokračovala! Hosté vyrazili do protiútoku, Marchand z levé strany vyzval k zakončení Frederica, který se ovšem nedokázal prosadit a puk skončil na zadním mantinelu. Tam se ho ale zmocnil opět BRAD MARCHAND, který využil toho, že brankář Gibson ležel po zákroku mimo brankoviště, vybruslil zpoza klece a využil odkryté branky ke vstřelení gólu. Asistence: Trent Frederic, Charlie Coyle.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    John Klingberg – 2 min., podrážení.
     
    35:24
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Pavel Zacha – 2 min., podrážení.
    32:13 David PASTRŇÁK - 1:4
     
    32:13
    Boston právě vstřelil branku!
    A je tu hattrick DAVIDA PASTRŇÁKA! Český útočník se dostal za obranu, povedlo se mu v nájezdu na Gibsona brankáře domácích obalamutit naznačenou střelou, udělal ještě jednu kličku navíc a přes brankáře, který už byl v rozkleku, poslal puk do horní poloviny branky. Gól číslo 32! Asistence: Matt Grzelcyk, David Krejčí.
    31:56 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    31:56
    Boston právě vstřelil branku!
    Gól číslo 31! DAVID PASTRŇÁK se dostal v levém kruhu k odraženému puku, vypálil po ledě a prostřelil nejen hráče před brankou, ale také brankáře Gibsona! Asistence: Patrice Bergeron.
     
    31:24
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    Ryan Strome – 2 min., podrážení.
     
    18:26
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    David Pastrňák – 2 min., hákování.
     
    17:48
    Obrovská šance Bostonu! Pastrňák si najel mezi kruhy, vypálil na Gibsona a při dorážce trefil Lindholm podle všeho tyč domácí klece!
     
    16:55
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    Maxime Comtois – 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brad Marchand – 2 min., nesportovní chování.
    16:55 Trevor ZEGRAS - 1:2
     
    16:55
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nakonec se Anaheim dočkal vstřelené branky! TREVOR ZEGRAS si najel do levého kruhu, dostal přihrávku od Stroma do jízdy a vypálil z voleje. Přesně zamířená rána z nápřahu skončila za zády Swaymana. Asistence: Ryan Strome, Frank Vatrano.
    09:46 David KREJČÍ - 0:2
     
    09:46
    Boston právě vstřelil branku!
    Česká formace znovu udeřila a je to 2:0! Zacha posunul po mantinelu za branku na Pastrňáka, který našel před brankovištěm DAVIDA KREJČÍHO. A nejzkušenější z českého tria obstřelil brankáře Gibsona. Asistence: David Pastrňák, Pavel Zacha.
     
    09:22
    Tak dokonce vůbec nebudou sledovat video, rovnou oznamují, že gól vstřelen nebyl.
     
    09:22
    Zegras se hodně agresivně vydal do brankoviště Bostonu a domácí se radují ze vstřeleného gólu. Branka za Swaymanem je posunuta a rozhodčí debatují, jak situaci vyřešit. Budou sledovat video.
    03:49 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    03:49
    Boston právě vstřelil branku!
    Parádní střela a jubilejní třicátý gól v sezoně! DAVID PASTRŇÁK zavezl puk do útočného pásma, chvíli si s ním pohrával a následně ho poslal k levému kruhu. Zachytil ho David Krejčí, který objel branku podél mantinelu a přihrál zpět Pastrňákovi, jehož dělovka zpoza pravého kruhu prolétla až do Gibsonovy sítě! Asistence: David Krejčí, Pavel Zacha.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 17. Zegras (R. Strome, Vatrano) – 4. Pastrňák (Krejčí, Zacha), 10. Krejčí (Pastrňák, Zacha), 32. Pastrňák (Bergeron), 33. Pastrňák (Grzelcyk, Krejčí), 47. Marchand (Frederic, Coyle), 52. H. Lindholm, 57. Coyle (Grzelcyk, Frederic)


    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Fowler (A), Kulikov, Klingberg, Benoit, Shattenkirk, Vaakanainen, Colt. White – McTavish, Terry, Henrique (A) – Vatrano, Zegras, R. Strome – Silfverberg (A), Carrick, Comtois – Jays. Megna, Leason.
    Trenér: Dallas Eakins

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Clifton, Forbort – Marchand (A), Bergeron (C), Hall – Pastrňák (A), Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, N. Foligno – Cr. Smith, Nosek, Wagner.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Pochmara, South – Murray, Gibbons

    Diváci: 16127
    thejrc.org