Val. Meziříčí – Kopřivnice 2:5 (kon.) | Nový Jičín – Opava 2:0 (kon.) | Znojmo – Vyškov 3:2 (kon.)
SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 2:1 (po pr.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 6:5 (kon.) | Letňany – Hronov 9:2 (kon.)
Benátky n/J – Vrchlabí 1:9 (kon.) | Tábor – Příbram 4:5 (1:2 po s.n.) | Písek – Kobra 5:1 (kon.)
Klatovy – Cheb 4:0 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 7:3 (kon.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 1:2 (kon.)
Řisuty – Ústí n/L 5:6 (kon.)
konec
HC Řisuty
5:6 (1:4, 4:1, 0:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 11.01.2023, 19:30 • VSH Slaný, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tohle vítězství je pro hostující tým jedno z těch šťastnějších. Ač se to po první třetině absolutně nezdálo, domácí Řisuty se dokázaly vrátit zpátky do hry a poměrně dlouho sahaly po možnosti uspět popáté v řadě. Nakonec ale tečku jejich nadějím uštědřil Martin Berčík a Slovan tak na závěr základní části veze ze Slaného tříbodový zisk. (21:40:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Jan Křepelka – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Richard Záruba – 2 min., hrubost.
     
    59:57
    Ke střele od modré se dostal Adam Zich, Ústeckým se jí ale povedlo zblokovat.
     
    59:53
    Poslední útok třetí třetiny zkusí buldoci bez gólmana!
     
    59:53
    Oddechový čas pro tým HC Řisuty.
     
    59:27
    Při svém nájezdu přes kruh dopředu Jaroslav Roubík podklouzl. K puku se tedy opět dostal domácí tým, který rychle přesunul těžiště hry ke Stahlovi.
     
    58:35
    Richard Záruba nedopustil, aby se David Routa dostal ke kotouči. Naopak Slovan otočil hru a snaží se ještě navýšit vedení.
     
    57:04
    Zadovka od Korduleho na Richarda Zárubu. Jeho nahození dopředu a teč Martina Berčíka. Povedená akce ze strany hostů, avšak Berčíkovi k v zakončení chyběly potřebné centimetry.
     
    56:17
    Jan Rudovský si nejprve zastavil Výruta a díky tomu ho obehrál, pak ale poslal puk na rozjetého Tůmu, kterého právě Výrut dokázal zastavit a o kotouč obrat.
     
    55:32
    Buldoci se díky další rychlé kombinaci dostali do útočné třetiny. Zde se dařilo držet kotouč Davidu Routovi, který také vystavil slibnou střeleckou příležitost pro Vítězslava Bílka. Kapitán Řisut ale o malý kousek minul.
     
    55:00
    Domácí v plném počtu.
     
    54:25
    Chytře to myslel Pavel Kordule, když poslal rychlý křižný pas přes mezikruží na Martina Berčíka. Ten si ale nedokázal včas puk zpracovat a utekl mu tak vhodný moment k vystřelení.
     
    54:01
    Další Rudovského střela tentokrát na Petržílku propadla přes stínícího hráče Řisut. Proto ani její vyražení betony nečinilo strážci řisutské svatyně příliš problémů.
     
    53:08
    První zákrok Hynka Petržílky v úvodním oslabení svého týmu. Čelit musel důrazné Rudovského dělovce od modré, kterou ovšem dokázal udržet u těla.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Kryštof Pejchal – 2 min., faul kolenem.
     
    52:47
    Velká chyba Kalea Costy v rozehrávce umožnila Ondřejovi Sýkorovi samostatný výjezd proti Davidu Stahlovi. Exústecký forvard v barvách Řisut ovšem tentokrát na připraveného brankáře hostů vyzrát nedokázal.
     
    51:25
    Rychlé Rudovského vytažení kotouče na Tůmu se hráčům Slovanu příliš nepovedlo. Následně to tedy právě Rudovský vzal na sebe a poslal na Petržílku dělovku od mantinelu. Gólman Řisut ale dokázal kotouč vyrazit.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Routa (Křepelka, Řepka), 28. Potechin (Sýkora, Okegawa), 30. Routa (Řepka, Křepelka), 34. Zich (Janeček, Chamrád), 37. Janeček (Janda, Routa) – 1. Kordule (Kuchynka, Rudovský), 3. Roubík (Tůma, Costa), 12. Rudovský (TS), 18. Trefný (Rudovský, Kordule), 26. Vacík (Roubík), 51. Berčík (Trefný)


    HC Řisuty: Petržílka (Pánek) – Zich, Janda, Pokorný, Řepka, Malovický, Strnad, Potechin – Routa, Rendla, Chamrád, Okegawa, Sýkora, Pejchal, Křepelka, Výrut, Bílek (C).
    Trenér: Pavel Křepelka

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Drtina (A), Vacík, Záruba, Trefný (C), Funk, Šefl, Bartoň – Costa, Roubík, Tůma (A) – Kordule, Kuchynka, Rudovský – Damašek, Bartoš, Smola – Berčík.
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Hacaperka – Žídek, Hlinka

    Diváci: 135
    thejrc.org