Švýcarsko – Japonsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 12.01.2023, 18:00 • Škoda arena, Šumperk • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    Dorostenci Šumperka naplno využili domácí arény, Hanáky z Olomouce rozstříleli s přehledem 5:0.

    Mladí Draci zadělali na vítězství už v první třetině, v níž vstřelili dva góly. Po bezbrankovém druhém dějství následovala další povedená pasáž domácího celku, který přidal tři trefy a dokráčel si pro suverénní výhru.

    Svěřenci kouče Kučery důležitým ziskem tří bodů vyrovnaly bodový zisk dnešního soupeře, bitva o vyřazovací část nadále zůstává otevřená. (20:14:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jan Ondráček musel předvést ještě jeden zákrok. S pokusem z levého kruhu na přední tyč si poradil, pravou ruku včas přirazil k tělu.
     
    59:16
    K odvážné otočce se v obranném pásmu uchýlil Lukáš Plhal. Zbavil se osobního strážce, jenže posléze nepřesně nahrával.
     
    58:47
    Lukáš Maurer vystřelil ze zápěstí zpoza levého kruhu. Domácí forvard vypálil forhendem, kus černé gumy se mezi tři tyče nevešel.
     
    58:22
    Zakázané uvolnění Hanáků. Tomáš Galvas pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    57:58
    Sám si proti dvěma protihráčům věřil František Pospíšil. První kličkou uspěl, tou druhou na Sekaninu nevyzrál.
     
    57:08
    Pravou stranu nastartoval Vojtěch Neoral. Nakonec střílel z ostrého úhlu, trefil jenom brankový oblouk hostující svatyně.
     
    56:49
    Po Seidenglanzem vyhraném vhazování vyslal ránu od modré čáry Matyáš Jarmara, přes clonícího protihráče se touš až ke Žbánkovi nedostal.
     
    56:23
    Hráči ve žlutých dresech podnikli útočný výpad po levé straně. Jmenovitě Matyáš Pluskal, který hledal Prokopa, ale pas zachytil Kalman.
     
    55:55
    Dalším útočníkem, který zapracoval směrem dozadu na jedničku, byl Vojtěch Prokop. Zachytil rychlost Davida Pastrneka a soka poslal čistě na mantinel.
     
    55:17
    Další olomouckou akci výborně zastavil Oldřich Verner. Počkal si na pohyb Jakuba Němce a ukázkovým způsobem mu kus černé gumy vypíchl.
     
    54:23
    Zápas se dohrává spíše jenom z povinnosti. Po levém křídle nastartoval Lukáš Bošek, mezeru mezi brankářovými betony však hledal bez úspěchu.
     
    53:45
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Navyšování náskoku pokračuje. KRYŠTOF SEIDENGLANZ získal kotouč na levé straně v útočném pásmu a posílal touš před bránu, kde se kus černé gumy odrazil od brusle beka do vzduchu a pro domácího útočníka šťastně zaplaval za záda bezmocného Žbánka. Asistence: Oldřich Verner a Antonín Karas.
     
    53:23
    Dvě zakázané uvolnění Olomouce v krátkém časovém sledu. Hokejisté v červených dresech se nedokáží dostat do hry.
    52:22 David ZÁRUBA - 4:0
     
    52:22
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Před bránu nahrával Pospíšil a od brusle obránce Galvase se puk odrazil k Maurerovi, jenž nahrál před prázdnou bránu DAVIDU ZÁRUBOVI, na něj již čekala snadná práce. Asistence: Lukáš Maurer a František Pospíšil.
     
    51:47
    Ihned po najetí do útočného pásma vystřelil ze zápěstí Vojtěch Neoral. Jan Ondráček práci neměl, protože touš proletěl poměrně výrazně vedle jeho pravé tyče.
     
    51:22
    Útok Olomouce zastavil svým hvizdem čárové rozhodčí. Na vině byl ofsajd, vhazování proto proběhne ve středním pásmu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Karas (Plhal, Seidenglanz), 7. Prokop (Souček, Hejátko), 50. Pospíšil (Karas, Maurer), 53. Záruba (Maurer, Pospíšil), 54. Seidenglanz (Verner, Karas)


    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Souček, Plhal (C), Jarmara, J. Březina, K. Březina, Veselý – Maurer, Verner (A), Seidenglanz (A), Pazourek, Pluskal, Pospíšil, Hejátko, Karas, Záruba, Prokop, Škrabal.
    Trenér: Radek Kučera

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Černý, Kalman, Přidal, Bohatý (C), Galvas, Holéczy – K. Drábek (A), D. Drábek, Sekanina, Šulgan (A), Bartok, Němec, Pastrnek, Navrátil, Neoral, Čermák, Bošek.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Karpíšek – Hrabal, Smetková

    Diváci: 73
    thejrc.org