Švýcarsko – Japonsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 12.01.2023, 18:00 • Škoda arena, Šumperk • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    Dorostenci Šumperka naplno využili domácí arény, Hanáky z Olomouce rozstříleli s přehledem 5:0.

    Mladí Draci zadělali na vítězství už v první třetině, v níž vstřelili dva góly. Po bezbrankovém druhém dějství následovala další povedená pasáž domácího celku, který přidal tři trefy a dokráčel si pro suverénní výhru.

    Svěřenci kouče Kučery důležitým ziskem tří bodů vyrovnaly bodový zisk dnešního soupeře, bitva o vyřazovací část nadále zůstává otevřená. (20:14:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jan Ondráček musel předvést ještě jeden zákrok. S pokusem z levého kruhu na přední tyč si poradil, pravou ruku včas přirazil k tělu.
     
    59:16
    K odvážné otočce se v obranném pásmu uchýlil Lukáš Plhal. Zbavil se osobního strážce, jenže posléze nepřesně nahrával.
     
    58:47
    Lukáš Maurer vystřelil ze zápěstí zpoza levého kruhu. Domácí forvard vypálil forhendem, kus černé gumy se mezi tři tyče nevešel.
     
    58:22
    Zakázané uvolnění Hanáků. Tomáš Galvas pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    57:58
    Sám si proti dvěma protihráčům věřil František Pospíšil. První kličkou uspěl, tou druhou na Sekaninu nevyzrál.
     
    57:08
    Pravou stranu nastartoval Vojtěch Neoral. Nakonec střílel z ostrého úhlu, trefil jenom brankový oblouk hostující svatyně.
     
    56:49
    Po Seidenglanzem vyhraném vhazování vyslal ránu od modré čáry Matyáš Jarmara, přes clonícího protihráče se touš až ke Žbánkovi nedostal.
     
    56:23
    Hráči ve žlutých dresech podnikli útočný výpad po levé straně. Jmenovitě Matyáš Pluskal, který hledal Prokopa, ale pas zachytil Kalman.
     
    55:55
    Dalším útočníkem, který zapracoval směrem dozadu na jedničku, byl Vojtěch Prokop. Zachytil rychlost Davida Pastrneka a soka poslal čistě na mantinel.
     
    55:17
    Další olomouckou akci výborně zastavil Oldřich Verner. Počkal si na pohyb Jakuba Němce a ukázkovým způsobem mu kus černé gumy vypíchl.
     
    54:23
    Zápas se dohrává spíše jenom z povinnosti. Po levém křídle nastartoval Lukáš Bošek, mezeru mezi brankářovými betony však hledal bez úspěchu.
     
    53:45
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Navyšování náskoku pokračuje. KRYŠTOF SEIDENGLANZ získal kotouč na levé straně v útočném pásmu a posílal touš před bránu, kde se kus černé gumy odrazil od brusle beka do vzduchu a pro domácího útočníka šťastně zaplaval za záda bezmocného Žbánka. Asistence: Oldřich Verner a Antonín Karas.
     
    53:23
    Dvě zakázané uvolnění Olomouce v krátkém časovém sledu. Hokejisté v červených dresech se nedokáží dostat do hry.
    52:22 David ZÁRUBA - 4:0
     
    52:22
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Před bránu nahrával Pospíšil a od brusle obránce Galvase se puk odrazil k Maurerovi, jenž nahrál před prázdnou bránu DAVIDU ZÁRUBOVI, na něj již čekala snadná práce. Asistence: Lukáš Maurer a František Pospíšil.
     
    51:47
    Ihned po najetí do útočného pásma vystřelil ze zápěstí Vojtěch Neoral. Jan Ondráček práci neměl, protože touš proletěl poměrně výrazně vedle jeho pravé tyče.
     
    51:22
    Útok Olomouce zastavil svým hvizdem čárové rozhodčí. Na vině byl ofsajd, vhazování proto proběhne ve středním pásmu.
     
    50:47
    Na modré čáře zrušil nápřah Matyáš Jarmara. Vystřelil až napodruhé, trefil před sebou stojícího Tobiáše Sekaninu.
     
    50:20
    V již probíhající poslední desetiminutovce základní hrací doby se o rychlou odpověď pokusil Dominik Drábek, jenže mířil příliš vysoko.
    49:43 František POSPÍŠIL - 3:0
     
    49:43
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Kučery udělali třetí důležitý krůček směrem k vítězství. Karas si všiml ve středu rozjetého FRANTIŠKA POSPÍŠILA a ten zachoval v koncovce chladnou hlavu, kotouč pověsil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Antonín Karas a Lukáš Maurer.
     
    48:56
    Od levého mantinelu vypálil forhendem na zadní tyč David Pastrnek. Jan Ondráček zasahovat nemusel, puk prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    48:10
    Šumperk početní převahu nevyužil. Hosté pokračují v pěti, šance na bodový zisk stále existuje, byť si domácí průběh zatím pevně hlídají.
     
    47:46
    Samostatnou akci vyzkoušel Matyáš Pluskal. Po pravém mantinelu dojel do útočné třetiny, ale pak proti dvěma jenom nahazoval za bránu, kde úřadoval protihráč Přidal.
     
    47:22
    Po vhazování vypálil z pravého kruhu Matyáš Pluskal. Stanislav Žbánek šel včas do pokleku, forhendové zakončení k pravé tyči pokryl betonem.
     
    46:41
    Na modré si troufl ke střele Lukáš Plhal. Kus černé gumy se přes hokejku clonícího soka zastavil až v ochranné síti.
     
    46:06
    Olomouci komplikuje honby za kontaktním gólem David Pastrnek. v útočné třetině se provinil nedovoleným bráněním, rozhodčí měl tento faul přímo před očima.
     
    45:52
    V rámci třetí třetiny se utkání zatím poměrně dost kouskuje. Další zakázané uvolnění vyrobil Lukáš Plhal odpalem po levém mantinelu.
     
    45:26
    Lukáš Maurer viděl rozjíždějícího se Matěje Škrabala, jenže nahrávka byla až příliš dopředu, forvard za ní natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    44:44
    Icing i na druhé straně. Vojtěch Prokop vyvinul velké úsilí, ale ani tak nedosáhl na dlouhou nahrávku, jejímž původem byl Jiří Březina.
     
    44:21
    U pravého mantinelu získal v útočné třetině kotouč Vojtěch Čermák. Nahazoval bekhendem, puk poslal o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    43:53
    Zakázané uvolnění způsobil Peter Holéczy. Hledal vysokým obloučkem Viktora Šulgana, jenže ten v mezičase zastavil.
     
    43:23
    Vysoko se vydal forčekovat František Pospíšil, ovšem ve snaze o změnu směru podklouzl, čímž dopřál čas na rozehrávku Vojtěchovi Černému.
     
    42:50
    S nahozením od levého mantinelu neměl Jan Ondráček žádné problémy. Na kotouč velmi dobře viděl a schoval ho pod levým betonem.
     
    42:26
    Útok domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Důvodem je postavení mimo hru, do kterého Jakub Veselý vystavil Antonína Karase.
     
    41:56
    Přestože Kristian Březina vyvinul velkou snahu, tak kus černé gumy v útočném pásmu nezpracoval, musel vycouvat do středního.
     
    41:23
    Útok Hanáků vedl Jakub Němec. Prokličkoval se až do útočné třetiny, leč v zakončení mu zabránil Matyáš Jarmara.
     
    40:42
    David Pastrnek nahazoval od pravého mantinelu. Jan Ondráček zůstal v pozoru a bez potíží zakročil vyrážečkou.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Šumperk do ní vstupuje s dvoubrankovým vedením v zádech, Olomouc má co dělat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32.
     
    Ve druhé třetině góly nepadly, domácí tak i po prostřední části disponují dvoubrankovým náskokem. Nadále platí, že Mladí Draci jsou mírně aktivnějším týmem a aktuálně průběh střetnutí hlídají. Olomouckým dorostencům nelze upřít snaha, zatím ale chybí efektivita v koncovce. Času je ještě dost, důležitým úkolem bude co nejrychleji vstřelit kontaktní gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Ani teď to nevyšlo! Za obránce obdržel pas pro změnu David Záruba, který si troufl na bekhendový blafák, avšak Stanislav Žbánek soupeře skvěle vystál a zasáhl levým betonem.
     
    39:12
    Zaútočili i Hanáci. Jakub Němec se ještě mohl pokusit o přihrávku, ale volil ránu z ostrého, téměř nulového úhlu. Jan Ondráček zaznamenal jednoduchý zákrok.
     
    38:54
    Individuální únik zahodil František Pospíšil! Mířil zajímavě pod břevno , s čímž jako kdyby Stanislav Žbánek počítal, výborně zakročil levým ramenem.
     
    38:22
    Pod tlakem si Matyáš Bohatý poradil na jedničku. Nenechal se rozhodit Škrabalem a pasem směrem dozadu našel posledního obránce, ovšem zcela volného Černého.
     
    37:59
    Nahrávka od pravého mantinelu do předbrankového prostoru měla oči. Jenže adresát přiložil hokejku k ledu příliš pozdě, Stanislav Žbánek proto nemusel zasahovat.
     
    37:24
    V době, kdy už probíhala hra pěti proti pěti, nastartoval po levém mantinelu Filip Hejátko, z plného sprintu vyslal střelu pouze do boční sítě.
     
    36:57
    Z důvodu volnějšího prostoru si blíže bráně sjel Tomáš Galvas. Nicméně samotné zakončení prováhal a po střetu s konkurentem skončil na ledě.
     
    36:16
    Dlouho na modré čekal Viktor Šulgan, leč přihrávky se nedočkal. Kristian Březina obral Vojtěcha Čermáka a kus černé gumy odpálil do bezpečí.
     
    35:40
    Příliš dlouho se olomoučtí hokejisté v útočném pásmu nezdrželi. Vyhodil Jakub Veselý, tentýž hráč o pár vteřin později vypíchl kličku Pastrneka.
     
    35:09
    Vyloučení Maurera není jediné. Po vzájemné potyčce inkasovali shodně po dvou minutách za hrubost Lukáš Plhal s Kamilem Drábkem.
     
    35:09
    Olomouc má k dispozici přesilovou hru, dočká se kontaktní branky? Za vražení na hrazení byl rozhodčími poslán za katr Lukáš Maurer.
     
    34:55
    Situaci dvou proti dvěma zazdil Tomáš Navrátil. Vyzkoušel žabičku na Vojtěcha Neorala, jemuž kus černé gumy hokejku přeskočil.
     
    34:23
    Skrze dvěma obránci si Oldřich Verner proskočit netroufl. Vystřelil přes jednoho z nich ze zápěstí, Jan Ondráček vytáhl zákrok levým ramenem.
     
    33:33
    Vyhození jednomu z hostujících obránců nevyšlo. Jen tvrzené sklo zařídilo, že poté, co puk opustil hrací plochu se hra přerušila bez vyloučení.
     
    33:22
    Ještě před inkasováním hitu Matyáš Pluskal zvládl přihrát Vojtěchu Prokopovi, tomu se vytočení před bránu nepovedlo dle představ.
     
    32:56
    Icing vrací hru před gólmana Žbánka. Adam Kalman viděl rozjíždějícího se Petera Holéczyho, jenže přihrávce dal příliš velkou razanci i rychlost.
     
    32:19
    Úspěšný zákrok zaznamenal rovněž Stanislav Žbánek. Věděl si rady s projektilem Lukáše Maurera, hrací předmět uschoval v lapačce.
     
    31:47
    Po střele z pravého kruhu Jan Ondráček vyrážel puk jenom před sebe, naštěstí do míst, kde se nacházel spoluhráč Veselý.
     
    31:01
    Viktor Šulgan si na dlouhou hokejku se zpracováním ostré nahrávky nevěděl rady, kotouč pouze prodloužil k protihráči Jiřímu Březinovi.
     
    30:35
    David Záruba dobruslil až do útočného pásma, odkud zkusil přenesení doleva, adresáta Antonína Karase zradilo zpracování.
     
    30:22
    Hodně času dostal na rozehrávku z vlastní obranné třetiny Kryštof Seidenglanz, jako cíl si zvolil po pravém mantinelu sprintujícího Davida Zárubu.
     
    29:54
    Znovu v akci Škrabal, který vystihl rozehrávku soupeře a vyslal dopředu Matyáše Pluskala, ten byl sám proti dvojici obránců bezmocný.
     
    29:13
    Individuálně vystartoval do ofenzivy Matěj Škrabal. Příliš daleko nedojel, ještě před útočným pásmem soka čistě zastavil Tomáš Galvas.
     
    28:49
    Na druhé straně pískán Drakům ofsajd. Důvodem je nedorozumění mezi Vojtěchem Prokopem a Filipem Hejátkem, kdy druhý jmenovaný nedostal nahrávku a v útočném pásmu byl dříve než kolega.
     
    28:28
    Rozehrávka zpoza vlastní brány Matyáši Jarmarovi vůbec nevyšla, dokonce ztratil rovnováhu a upadl. I v pádu nicméně zvládl puk odpálit před forčekujícím Bohatým.
     
    27:56
    O přerušení hry se postaral Stanislav Žbánek. Na nahození od mantinelu dobře viděl, touš bez potíží lapil do lapačky.
     
    27:26
    Na jedničku zafungoval směrem dozadu Lukáš Plhal. Počkal si na rozjetého Jakuba Němce, jehož ukázkovým hitem přišpendlil na mantinel.
     
    26:44
    Se zpracováním na modré čáře neměl Adam Kalman výraznější potíže. Ale natočil se směrem od soupeřovy brány, střelu vyslal hodně nepřesnou.
     
    26:22
    S těžkým zpracováním na brusle si Lukáš Maurer neporadil. Pravou nohou kopl puk do obranného pásma, kde se nacházel spoluhráč Martin Souček.
     
    25:49
    Pravou stanou nabral rychlost Antonín Karas. Na svůj druhý gól v utkání si ještě musí počkat, neboť mu nevyšla klička na Galvase.
     
    25:21
    Práce pro Stanislava Žbánka. S nahozením od modré čáry neměl výraznější problémy, kotouč zalehl a postaral se o přerušení hry.
     
    24:59
    Jeden na jednoho jel Filip Hejátko. Až ke střele se neprocpal, ukázkovým způsobem mu hrací předmět vypíchl Roman Přidal.
     
    24:30
    Vlastní vinou Jakub Veselý skončil v rohu mantinelu, kde proti přesile neměl nárok, kus černé gumy pro sebe vydoloval Vojtěch Čermák.
     
    23:57
    Zůstáváme při útočení Olomouce, vypálil Matěj Škrabal. Vypálil zajímavou ránu z forhendu, Stanislav Žbánek včas vykopl pravý beton.
     
    23:23
    Zpoza levého kruhu došlo k tečované ráně, s kterou měl Jan Ondráček velké problémy, nejhoršímu zabránil koncem vyrážečky.
     
    22:58
    V permanenci musel být Stanislav Žbánek. Poradil si s velkým přehledem, pokus Františka Pospíšila na střed podržel ve výstroji.
     
    22:20
    Domácí v plném počtu. Nechybělo moc, aby byl zbytečný faul Oldřicha Vernera po zásluze potrestán, Šumperk udržela ve dvoubrankovém vedení levá tyčka.
     
    21:47
    Šance přeci jenom přišla! Střelu z pravého kruhu na přední tyč Ondráček puk vyrazil, ale ztratil o něm přehled, při dorážce téhož hráče jej zachránila levá část brankové konstrukce.
     
    21:15
    Minuta z početní převahy je pryč a Olomouc si nevytvořila jedinou kloudnou příležitost, dorostenců Draků brání s velkým přehledem.
     
    20:12
    Šumperk zapisuje do statistik už čtvrtý dvouminutový trest. Tentokráte jej způsobil Oldřich Verner, v útočné třetině fauloval kolenem.
     
    20:06
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu! Odstartovala rychlou olomouckou akcí, kterou završil David Pastrnek střelou do brankářovy výstroje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Šumperkem a Olomoucí přinesla dva góly, o oba se postaralo favorizované domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě gólem z přesilové hry Antonín Karas, na nějž o pouhých šestnáct vteřin později navázal Vojtěch Prokop. I ve zbývajícím průběhu třetiny měli Draci herně navrch, další branky ale do první sirény nepadly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Závěrečný útok první třetiny patřil Šumperku. Jmenovitě Kryštofu Seidenglanzovi, forvard vyslal tvrdou střelu příklepem nad horní tyč.
     
    19:14
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Oldřich Verner. Nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, ze zápěstí pálil výrazně vedle brány.
     
    18:47
    Sám proti třem František Pospíšil neměl šanci na úspěch. Z ostrého úhlu však rozvlnil pouze boční síť, Žbánek zasahovat nemusel.
     
    18:12
    Do pravého kruhu dojel Vojtěch Prokop. Střílel svižně přes obránce, Peter Holéczy zblokoval kus černé gumy do rohu kluziště.
     
    17:43
    Tobiáš Sekanina si narazil s Davidem Pastrnekem, načež vypálil z vrcholku levého kruhu, rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    17:17
    Od pravého mantinelu nahodil touš do předbrankového prostoru Viktor Šulgan, Jan Ondráček s přispěním Lukáše Plhala situaci ustál.
     
    16:50
    Krátkou fázi ve třech šumperští hokejisté přestáli bez úhony. Jiří Březina je zpátky na ledové ploše a pokračuje tradiční přesilovka Olomouce.
     
    16:34
    Na tři vteřiny jde Šumperk do tří. David Záruba zvedl hokejku příliš vysoko a zasáhl do helmy konkurenta, zde byl trest neoddiskutovatelný.
     
    15:58
    Domácí dokonce zahrozili při vlastním oslabení. Jmenovitě Vojtěch Prokop, který ze zápěstí mířil jenom o pár čísel nad horní tyčku.
     
    15:30
    Nedaří se a nedaří. Olomouckým dorostencům nelze upřít snaha, avšak mají velké problémy pouze se získáním útočného pásma.
     
    14:55
    Dlouho si hokejisté v útočné třetině nezahráli. Matěj Škrabal uzmul hrací předmět pro sebe odpálil jej středem až za soupeřovu svatyni.
     
    14:37
    Domácí znovu míří do čtyř. Jiří Březina byl tím hráčem, který fauloval, provinil se podrážením a na Šumperk čeká další oslabení.
     
    13:40
    Domácí hrají v plném počtu. Matyáš Pluskal strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty, hosté si žádnou větší šanci nevypracovali.
     
    13:14
    A další vyhození hráčů ve žlutých dresech. Postaral se o něj Antonín Karas, který zvolil variantu odpalu po levém mantinelu.
     
    12:53
    Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. Na modrou dostal nahrávku Adam Kalman, jenže zpracování zvládl až ve střední třetině.
     
    12:19
    Přečíslení dvou na jednoho ke kontaktnímu gólu nevedlo. Vojtěch Neoral volil přímou střelou, tou ovšem cílové zařízení minul.
     
    11:31
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Olomouc. Menší dvouminutový trest za držení protihráče vyfasoval Matyáš Pluskal.
     
    11:11
    Po levém křídle se do útočné třetiny probojoval David Záruba. Pokusil štěstí z ostrého úhlu, na pozorného Stanislava Žbánka recept nenašel.
     
    10:55
    Zakázané uvolnění domácích. Jiří Březina přihrával mimo dosah Oldřicha Vernera, útočník puk nezvládl ani alespoň protečovat.
     
    10:20
    Protože neměl komu nahrát, tak Kryštof Seidenglanz volil dělovou ránu z levého kruhu, kotouč napálil vysoko nad břevno.
     
    09:57
    Útok Šumperka táhl středem Vojtěch Prokop. Natáhl na sebe dva protihráče, jichž se kličkou na střed nezbavil.
     
    09:21
    Ještě ze středního pásma vystřelil Filip Hejátko. Stanislav Žbánek pravým betonem vykopl hrací předmět mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    08:58
    Pohotový zákrok zaznamenal Stanislav Žbánek. Viděl na ránu od modré čáry, kus černé gumy bez větších potíží schoval pod pravým betonem.
     
    08:21
    Po pravém křídle se vydal Jakub Němec. S hlavou nahoře hledal Kamila Drábka, Matyáš Jarmara soka k zakončení nepustil.
     
    07:30
    Hostům se nedaří dostat z pod tlaku. Lukáš Bošek sice získal puk, ale pod tlakem ho pouze obloučkem nasměroval do střední třetiny.
    06:51 Vojtěch PROKOP - 2:0
     
    06:51
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Draci střílí druhý gól v rozmezí šestnácti sekund! Velkou rychlost nabral VOJTĚCH PROKOP, který se jako vítr prohnal kolem tří protihráčů, aby nakonec zacílil neomylně nad levé Žbánkovo rameno. Asistence: Martin Souček a Filip Hejátko.
    06:35 Antonín KARAS - 1:0
     
    06:35
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Přesilová hra využita, domácí se ujímají vedení! Ke střele z levého kruhu se dostal ANTONÍN KARAS, forhendová střela na lapačku se ukázala býti dobrým řešením. Asistence: Lukáš Plhal a Kryštof Seidenglanz.
     
    06:20
    Při vlastním oslabení se dostal k zakončení od modré čáry Roman Přidal. Tvrdou střelu zleva na přední tyč Jan Ondráček s přehledem zpacifikoval.
     
    06:10
    Šumperku se zatím početní převaha vůbec nedaří. Lukáš Maurer nedosáhl na dlouhou nahrávku Matěje Škrabala, výsledkem bylo zakázané uvolnění.
     
    05:44
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Na trestnou lavici usedl olomoucký obránce Vojtěch Černý, důvodem je hákování.
     
    05:30
    Olomoucká akce nebyla sehrána vůbec zle. Tomáš Navrátil nastartoval motory po pravém mantinelu a přihrál za sebe na střed Davidu Pastrnekovi, ten z první přestřelil.
     
    05:14
    Kryštof Seidenglanz nabral velkou rychlost po levém mantinelu. Jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, sám proti dvěma neuspěl.
     
    04:47
    Od modré čáry vyslal ostrý projektil Roman Přidal. Jan Ondráček zasahovat nemusel, hrací předmět nasměroval těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    04:29
    Lukáš Bošek vyzval k samostatné akci Vojtěcha Čermáka. Olomoucký forvard jeden na jednoho neuspěl proti Kryštofu Seidenglanzovi.
     
    03:57
    Další útok Šumperka neměl dlouhého trvání. Matyáš Bohatý přečetl pas za obranu a vysokou žabičku zpracoval pro sebe.
     
    03:29
    Útočnou složku mužstva podpořil Kristian Březina. Nahodil kus černé gumy za soupeřovu svatyni, kde úřadoval Adam Kalman.
     
    02:55
    Do rozehrávky se zapojil domácí gólman Jan Ondráček. Rychle letící kotouč zastavil za bránou a puk zpracoval pro Lukáše Plhala.
     
    02:33
    Situaci dvou proti dvěma řešil Oldřich Verner nahrávkou, kterou dlouho avizoval, takže ji jeden z obránců s přehledem zastavil.
     
    01:57
    Výborný obranný zákrok předvedl David Záruba. Už to vypadalo, že by mohl směřovat do brejku, v čemž mu zabránil Martin Souček.
     
    01:23
    Zakončení od pravého mantinelu Janu Ondráčkovi nenadělalo větší starosti, domácí gólman s velkým přehledem schoval touš ve výstroji.
     
    01:03
    Brzké vyloučení olomouckého kapitána Matyáš Bohatý, jenž proti výroku podrážení neprotestoval, zřejmě si byl sám vědom svého prohřešku.
     
    00:41
    Na druhou stranu se vydal Tomáš Navrátil. Zkusil se natlačit až před bránu, což mu přes posledního obránce nevyšlo.
     
    00:10
    Utkání mezi Šumperkem a Olomoucí odstartovalo! Aktivněji do něj vstoupili domácí hokejisté, jejich první útok úspěchem neskončil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Souček, Plhal (C), Jarmara, J. Březina, K. Březina, Veselý – Maurer, Verner (A), Seidenglanz (A), Pazourek, Pluskal, Pospíšil, Hejátko, Karas, Záruba, Prokop, Škrabal.
    Trenér: Radek Kučera

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Černý, Kalman, Přidal, Bohatý (C), Galvas, Holéczy – K. Drábek (A), D. Drábek, Sekanina, Šulgan (A), Bartok, Němec, Pastrnek, Navrátil, Neoral, Čermák, Bošek.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Karpíšek – Hrabal, Smetková.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Karas (Plhal, Seidenglanz), 7. Prokop (Souček, Hejátko), 50. Pospíšil (Karas, Maurer), 53. Záruba (Maurer, Pospíšil), 54. Seidenglanz (Verner, Karas)


    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Souček, Plhal (C), Jarmara, J. Březina, K. Březina, Veselý – Maurer, Verner (A), Seidenglanz (A), Pazourek, Pluskal, Pospíšil, Hejátko, Karas, Záruba, Prokop, Škrabal.
    Trenér: Radek Kučera

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Černý, Kalman, Přidal, Bohatý (C), Galvas, Holéczy – K. Drábek (A), D. Drábek, Sekanina, Šulgan (A), Bartok, Němec, Pastrnek, Navrátil, Neoral, Čermák, Bošek.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Karpíšek – Hrabal, Smetková

    Diváci: 73
    thejrc.org