Švýcarsko – Japonsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 12.01.2023, 18:00 • Škoda arena, Šumperk • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    53:45
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Navyšování náskoku pokračuje. KRYŠTOF SEIDENGLANZ získal kotouč na levé straně v útočném pásmu a posílal touš před bránu, kde se kus černé gumy odrazil od brusle beka do vzduchu a pro domácího útočníka šťastně zaplaval za záda bezmocného Žbánka. Asistence: Oldřich Verner a Antonín Karas.
    52:22 David ZÁRUBA - 4:0
     
    52:22
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Před bránu nahrával Pospíšil a od brusle obránce Galvase se puk odrazil k Maurerovi, jenž nahrál před prázdnou bránu DAVIDU ZÁRUBOVI, na něj již čekala snadná práce. Asistence: Lukáš Maurer a František Pospíšil.
    49:43 František POSPÍŠIL - 3:0
     
    49:43
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Kučery udělali třetí důležitý krůček směrem k vítězství. Karas si všiml ve středu rozjetého FRANTIŠKA POSPÍŠILA a ten zachoval v koncovce chladnou hlavu, kotouč pověsil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Antonín Karas a Lukáš Maurer.
     
    46:06
    Olomouci komplikuje honby za kontaktním gólem David Pastrnek. v útočné třetině se provinil nedovoleným bráněním, rozhodčí měl tento faul přímo před očima.
     
    39:46
    Ani teď to nevyšlo! Za obránce obdržel pas pro změnu David Záruba, který si troufl na bekhendový blafák, avšak Stanislav Žbánek soupeře skvěle vystál a zasáhl levým betonem.
     
    38:54
    Individuální únik zahodil František Pospíšil! Mířil zajímavě pod břevno , s čímž jako kdyby Stanislav Žbánek počítal, výborně zakročil levým ramenem.
     
    35:09
    Vyloučení Maurera není jediné. Po vzájemné potyčce inkasovali shodně po dvou minutách za hrubost Lukáš Plhal s Kamilem Drábkem.
     
    35:09
    Olomouc má k dispozici přesilovou hru, dočká se kontaktní branky? Za vražení na hrazení byl rozhodčími poslán za katr Lukáš Maurer.
     
    21:47
    Šance přeci jenom přišla! Střelu z pravého kruhu na přední tyč Ondráček puk vyrazil, ale ztratil o něm přehled, při dorážce téhož hráče jej zachránila levá část brankové konstrukce.
     
    20:12
    Šumperk zapisuje do statistik už čtvrtý dvouminutový trest. Tentokráte jej způsobil Oldřich Verner, v útočné třetině fauloval kolenem.
     
    16:34
    Na tři vteřiny jde Šumperk do tří. David Záruba zvedl hokejku příliš vysoko a zasáhl do helmy konkurenta, zde byl trest neoddiskutovatelný.
     
    14:37
    Domácí znovu míří do čtyř. Jiří Březina byl tím hráčem, který fauloval, provinil se podrážením a na Šumperk čeká další oslabení.
     
    11:31
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Olomouc. Menší dvouminutový trest za držení protihráče vyfasoval Matyáš Pluskal.
    06:51 Vojtěch PROKOP - 2:0
     
    06:51
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Draci střílí druhý gól v rozmezí šestnácti sekund! Velkou rychlost nabral VOJTĚCH PROKOP, který se jako vítr prohnal kolem tří protihráčů, aby nakonec zacílil neomylně nad levé Žbánkovo rameno. Asistence: Martin Souček a Filip Hejátko.
    06:35 Antonín KARAS - 1:0
     
    06:35
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Přesilová hra využita, domácí se ujímají vedení! Ke střele z levého kruhu se dostal ANTONÍN KARAS, forhendová střela na lapačku se ukázala býti dobrým řešením. Asistence: Lukáš Plhal a Kryštof Seidenglanz.
     
    05:44
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Na trestnou lavici usedl olomoucký obránce Vojtěch Černý, důvodem je hákování.
     
    01:03
    Brzké vyloučení olomouckého kapitána Matyáš Bohatý, jenž proti výroku podrážení neprotestoval, zřejmě si byl sám vědom svého prohřešku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Karas (Plhal, Seidenglanz), 7. Prokop (Souček, Hejátko), 50. Pospíšil (Karas, Maurer), 53. Záruba (Maurer, Pospíšil), 54. Seidenglanz (Verner, Karas)


    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Souček, Plhal (C), Jarmara, J. Březina, K. Březina, Veselý – Maurer, Verner (A), Seidenglanz (A), Pazourek, Pluskal, Pospíšil, Hejátko, Karas, Záruba, Prokop, Škrabal.
    Trenér: Radek Kučera

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Černý, Kalman, Přidal, Bohatý (C), Galvas, Holéczy – K. Drábek (A), D. Drábek, Sekanina, Šulgan (A), Bartok, Němec, Pastrnek, Navrátil, Neoral, Čermák, Bošek.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Karpíšek – Hrabal, Smetková

    Diváci: 73
    bahis siteleri