Vítkovice – Kladno 0:3 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
Motor ČB – K. Vary 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 6:1 (kon.)
po prodl.
BK Mladá Boleslav
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Mountfield HK
Pátek 13.01.2023, 17:30 • ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u textového online přenosu utkání 37. kola TELH mezi domácím BK Mladá Boleslav a Mountfieldem HK.
    Dříve, než utkání začne, pojďme si oba soupeře představit.
     
    BK Mladá Boleslav
    Domácí Bruslaři se aktuálně nenachází v úplně ideálním rozpoložení. Po pětatřiceti odehraných duelech jim se 43 body patří aktuálně 11. příčka. Nepovedený prosinec s osmi prohrami a jedinou výhrou je stál místo v klidném středu extraligového pole. Vedení se tak začátkem roku rozhodlo na tuto nepříznivou situaci reagovat a odvolalo hlavního trenéra Ladislava Čiháka.

    Tým dočasně vedli Petr Haken a Václav Pletka. A ve čtvrtek klub oznámil na svém webu nového trenéra, kterým se stal Jiří Kalous. Pro něj tak bude duel s Hradcem první ostrou zkouškou na trenérské lavičce Bruslařů.

    Krom velké trenérské změny se v týmu odehrály také některé hráčské přesuny. Jedna z nich se přímo dotýkala i pátečního soupeře Boleslavi. Výměnou za Jana Eberleho se do města automobilů stěhoval Kelly Klíma. Pro něj bude duel obzvláště peprný, jelikož se prvně střetne se svým bratrem, dvojčetem Kevinem Klímou, jakožto soupeřem.

    Tým opustili i útočníci Pavel Kousal (Sparta Praha) a Jakub Kotala (Vítkovice), Bruslaře naopak posílili Tim Söderlund, Daniel Přibyl a David Dvořáček.

    Poslední zápas Bruslaři odehráli v neděli na ledě Litvínova. V zápase dvakrát vedli, a to 1:0 i 3:1, ale nakonec museli na ledě Vervy kousat těsnou porážku 4:3. Určitě si tak budou chtít spravit chuť a dobře se uvést i pod novým trenérem. V cestě jim bude ale stát těžký soupeř.

    Kanadské bodování týmu po odchodu kanonýra Pavla Kousala vede hned čtveřice hráčů, a to Ondřej Najman (8+6), Jan Stránský (8+6), David Šťastný (6+8) a Róbert Lantoši (4+10).

    Mezi třemi tyčemi se celkem pravidelně střídají Filip Novotný s Gašperem Krošeljem. Více prostoru dostává Novotný, který se k Bruslařům připojil v létě a právě v loňské sezóně hostoval i v brance Východočechů. Oba gólmani si na brankovišti počínají s úspěšností více jak 92 %.
     
    Mountfield HK
    Hradečtí budou od domácích v daleko lepším rozpoložení a vezou se na úspěšné vlně. Z posledních deseti odehraných duelů dokázali vytěžit 20 bodů, což je vyneslo na pěknou osmou příčku a ztrácí pouhé tři body na šestý Liberec.

    Kanadské bodování hostujícího celku vede útočník Jakub Lev (11+18), hned v závěsu za ním je Christophe Lalancette s 26 body (10+16).

    Brankoviště Východočechů střeží nejčastěji Fin Henri Kiviaho, který odchytal 21 zápasů s procentuální úspěšností 91,50. Záda mu kryje exboleslavský gólman Jan Růžička, který naskočil do 15 duelů a jeho statistiky úspěšnosti jsou na 88,13 %.

    Mountfield svůj poslední zápas odehrál v úterý na ledě Plzně. Ve vyrovnaném duelu tým z pod Bílé věže třikrát vedl (1:0, 3:1, 4:3). Třaskavý duel ale nakonec dospěl do prodloužení, v němž rozhodl hradecký Pilař a Mountfield si tak do tabulky mohl připsat dva body.
     
    Vzájemná utkání
    Z prvního vzájemného zápasu vyšli vítězně hosté z východu Čech, kteří k tříbodovému zisku nakročili na konci druhé třetiny gólem Lukáše Pajera necelou minutu před druhou sirénou. Do prázdné branky pak v závěru třetího dějství pečetil Jakub Lev.

    Boleslav v Hradci oplácela stejnou měrou a stejným gólovým skóre. Ve druhé třetině skórovala bývalá švédská akvizice Bruslařů Pontus Åberg. Do prázdné brány v závěru třetiny pečetil kapitán Jan Stránský.
     
    Jak tedy dopadne třetí vzájemné měření sil v aktuální sezóně? Který z bratrských dvojčat bude do kabiny odcházet šťastnější? A uvede se nový trenér Bruslařů Jiří Kalous v novém angažmá vítězně? To vše a mnohem více se dozvíte, pokud budete večer u našeho online přenosu. Začínáme v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský, Fořt, Šťastný – Lunter, O. Najman, Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Kalous Jiří

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Kev. Klíma, Pilař – Perret, Lalancette, Jergl – Novák, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Martinec Tomáš

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Svoboda, Zíka.
     
    Oba týmy jsou na ledové ploše, jsme připraveni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Boleslavští se museli stáhnout za vlastní bránu. Hradec dotíral, ale ke střele na Novotného branku to nevedlo.
     
    00:57
    Odpískán ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:11
    Hradecký Klíma zavezl kotouč do útočného pásma a nepříjemně dotírá kolem boleslavské branky.
     
    01:34
    Boleslavi se podařilo otočit hru, ale zvládla se dostat jen do středního pásma.
     
    02:09
    Perret dokázal vytvořit zmatky před boleslavskou brankou, ale hosté z toho netěží.
     
    02:38
    Novákova nebezpečná rána mířila k tyči. Novotný je pozorný.
     
    03:11
    Závora se dostal ke kotouči, ale zvládl jen nahodit na hradeckou branku. Boleslavští se prozatím vůbec nedostali k ohrožení hostující branky.
     
    03:37
    Hradečtí po buly začínají za svou brankou. Boleslav číhá ve středním pásmu.
     
    04:18
    Lintuniemi zavezl kotouč a posunul na Šťastného. Jeho střela ale mířila mimo tři tyče.
     
    04:59
    Vhazování ve středním pásmu.
     
    05:11
    Kiviaho si připisuje zřejmě první zákrok. Lunter zavezl kotouč a Najman poslal puk do připravených betonů. K dorážce se ještě připletl Klíma, ale kotouč měl na dlouhou hokejku.
     
    05:29
    Na druhé straně nebezpečná jedovka Kaliny, která prosvištěla brankovištěm.
     
    05:56
    Boleslavští nahazovali vysokým lopem puk do středního pásma. Následně je pískána přihrávka rukou.
     
    06:32
    Stránského blesková střela z otočky zaskočila Kiviaha v brance.
     
    06:39
    Následuje první komerční přestávka dnešního duelu.
     
    06:57
    V útočném pásmu domácích nyní operuje první lajna. Přibyl s Lantošim motají hlavu hradeckým hráčům, ale ke střele to zatím nevedlo.
     
    08:05
    Hradečtí vyvezli kotouč vez z pásma, ale Jánošík s Lintuniemim se stačili zpátky zformovat a zabránili hostům k přechodu před útočnou modrou.
     
    08:57
    Perret operoval u mantinelu, ale nakonec se sám vyšachoval a hosté museli opustit útočné pásmo.
     
    09:21
    Stránského střela z levého křídla jen těsně minula levou tyč hradecké branky.
     
    10:03
    Střelu Jakuba Lva schoval Novotný ve své výstroji. Eberle se ještě snažil dorážet, ale byl rychle zpracifikován domácí obranou. Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravici Filipa Novotného.
     
    10:30
    Blain je silný na kotouči a zkouší si najít střelecký úhel.
     
    10:51
    Boleslavští vyštípali hosty ven z pásma.
     
    11:18
    Hra se nám překlopila na druhou stranu a před hradeckou brankou teď bylo pořádně dusno. Výbornou šanci měl Lunter, po jehož střele zůstal kotouč před bránou, ale nikdo z domácích nebyl dostatečně blízko, a tak jej finský gólman zahrál do bezpečí.
     
    12:18
    Obrovská chyba Davida Šťastného. Perret ho dokázal okrást o kotouč a dostal se do zakončení. Tváří v tvář Novotnému ale zamířil vysoko nad.
     
    13:15
    Pěkná šance domácích! Přibyl zavezl kotouč do pásma a posunul na Lantošiho, který vystřelil. Halou to jen zahučelo. K odraženému kotouči se z druhé vlny dostal ještě jeden z domácích beků, ale puk se mu svezl a vůbec nevystřelil.
     
    14:28
    Hra přerušena kvůli kurióznímu momentu. Jedna z hokejek zůstala zaklíněná mezi plexiskly u trestných lavic a nebezpečně trčela do hřiště.
     
    14:50
    Parádní ťukec předvedl Přibyl, který zpoza branky poslal rychlou nahrávku před bránu na Lantošiho, který bez zaváhání zakončil. Kiviaho se štěstím kryje.
     
    15:15
    Hra se nám přelila na druhou stranu. Ihned po buly pálil Jank. Ale orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    15:47
    Eberle se Lvem teď kopli do vrtulí a peřsprintovali rychle do útoku. Domácí je ale brzy zatlačili k mantinelu, odkud se nyní snaží Hradečtí dostat zpět do palebných pozic.
     
    17:00
    Fořt se při založení útoku nešťastně vyhýbal Štohanzlovi, který jej obral o kotouč.
     
    17:16
    Domácí dokázali obrátit hru a už zase operují před hradeckou brankou. Šťastného ránu Kiviaho vyrazil před sebe. Případnou dorážku pak eliminoval plavmým skokem pro puk. Hra přerušena.
     
    18:04
    Söderlundovu ránu obětavě vykryl McCormack.
     
    18:40
    Hradecké dvojče, Kevin Klíma, teď nebezpečně pálil k pravé tyči Novotného branky.
     
    19:21
    Fořt otravoval Jakuba Lva při rozehrávce. Hradecký útočník musel zahrát malou domů za branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut branku nepřineslo. Stejně jako předešlé dva vzájemné duely. V nich padaly branky až ve druhé části, a vždy skóroval hostující tým. Uvidíme, zda se i toto "pravidlo" potvrdí v tomto duelu.
    Sledujeme hokej nahoru-dolů, šance mají oba celky. Ale zdá se, že oba týmy ještě nevytáhly všechny trumfy. Uvidíme tedy, co nabídne další pasáž hry.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Střely na branku v 1.třetině: 7:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Boleslav se v první minutě usadila v útočném pásmu, ale žádný z pokusů nevedl k ohrožení hradecké branky.
     
    21:20
    Šťastný si sjížděl v tandemu před hradeckou branku, ale Kalina skvěle vystihl jeho pokus a vyrazil mu kotouč. V druhém sledu mu ale podkopl nohy, což mnohé fanoušky na mladoboleslavském stadionu silně rozhořčilo. Rozhodčí ale nepíská.
     
    22:42
    Odpískána hra vysokou holí. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    23:08
    Lantošiho střelu Hradečtí tečovali do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levici Henriho Kiviaha.
     
    24:08
    Fořt nebezpečně krouží v útočném pásmu. Hradečtí jej ale mají v merku a nedají mu prostor ke střele.
     
    24:14
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Martin Beránek – 2 min., držení.
     
    24:24
    Domácí vystihli rozehrávku hostí a Najman zavezl puk do útočného pásma. V něm pak dobrou půlminutu z hradecké přesilovky zaměstnávali hradecké hráče, kteří z početní převahy nevytěžili nic.
     
    25:07
    Hosté obrátili hru a už nebezpečně krouží před Novotným.
     
    25:33
    Fořt vypíchl Cingelovu přihrávku na Blaina.
     
    26:04
    Hradečtí jsou stále v útočném pásmu. Domácí ale srdnatě brání. Novotný si připsal dva zásahy.
     
    26:14
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    27:04
    Přibylova přihrávka mířila Lantošimu na paty. Slovenský forvard na ni nedosáhl.
     
    28:15
    Bernad nedal prostor Radovanovi Pavlíkovi, aby si našel prostor k přihrávce, nebo dokonce ke střele.
     
    28:29
    Kelly Klíma se snažil překvapit Kiviaha z pravého kruhu. Ten raději přerušil hru.
     
    28:29
    Následuje komerční přestávka. Vhazovat se bude po levici finského gólmana.
     
    28:38
    Přibyl zkoušel Kiviaha překvapit z levého kruhu. Ten jeho pokus vykopává betonem.
     
    29:17
    Domácí stále v útočném pásmu. Pýcha rozdával přihrávky Söderlundovi nebo Lantošimu. Ale finský gólman stále drží čisté konto.
     
    30:30
    Lintuniemi se vydal na útočný výlet a byl první před Kiviahem. Zadovkou pak našel boleslavského Klímu, tomu ale do střely sáhl jeden z dojíždějících hostujících obránců a pohlednou akci překazil.
     
    31:25
    Odpískáno zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před hradeckou branku.
     
    31:36
    Pýcha hned po buly kroužil s kotoučem kolem hradecké branky. Ke střele se dostal až po jejím objetí, ale Kiviaho si své území ustrážil.
     
    32:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Aleš Jergl zavezl kotouč a zpětnou přihrávkou našel na levém křídle Jordanna PERRETA, který protečoval, nutno říci i s nutnou dávkou štěstí, puk za brankovou čáru. Novotný už na puk nedosáhl.
    Asistence: Aleš Jergl.
    32:22 Jordann PERRET - 0:1
     
    33:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Brzy ale máme vyrovnáno. Ondřej Najman našel na levém křídle dobře postaveného Alexe LINTUNIEMIHO, který střelou k tyči překonává Kiviaha v hradecké brance a vyrovnává tento duel.
    Asistence: Ondřej Najman.
    33:11 Alex LINTUNIEMI - 1:1
     
    34:20
    A v hale to po obou úvodních brankách z obou stran ihned ožilo.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Martin Novák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:14
    Boleslavským se prozatím nedaří usadit se v útočném pásmu. Buď operují u mantinelu, nebo nyní Lintuniemi na modré čáře přišel o kotouč a domácí budou muset začínat od píky.
     
    36:13
    Pavlíček si lehl do Šťastného rány.
     
    36:33
    Přibyl nahazoval přes šíři hřiště na Šťastného. Kotouč tečoval hradecký hráč a Kiviaho si následně musel připsat zákrok, jelikož se kotouč odrazil tak nešťastně, že ohrozil hostující klec.
     
    36:53
    Pláňkova tvrdá střela od modré.
     
    36:53
    Mezitím už hosté hrají v plném počtu.
     
    37:40
    Po dorážkách hostujících hráčů je na domácím brankovišti pořádně horko. Rozhodčí přerušují hru a rozhánějí chumel hráčů. Vylučovat se ale nebude.
     
    38:03
    Stránský mířil na levé křídlo Fořtovi, ale ten v ideální pozici minul odkrytou hradeckou klec.
     
    39:30
    Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ve výraznější šanci byli nyní hosté. Jank chytl kotouč z druhé vlny a zkoušel překvapit Novotného. Ten ale na střelu viděl, a tak jej nepřekvapila.
     
    39:53
    Hradečtí ještě zkusí založit útok za vlastní brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou část hry. V ní už jsme góly viděli, dokonce dva, po jednom na každé straně. Tedy pravidlo, že dávají góly jen hosté, je prolomeno. Hra, které oba góly přidaly na rychlosti, se musela fanouškům obou táborů líbit. Boleslav na finského gólmana vyslala ve druhé třetině 7 střel. Hradečtí na Novotného pouhé tři střely.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:13.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 7:3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Rychlá akce Lantošiho se Söderlundem ihned po úvodním buly. Švéd ale mířil těsně nad hradeckou branku.
     
    40:59
    Boleslavští jsou při chuti. Domácí vystihli moment, kdy většina hráčů hostujícího celku odešla střídat a na Jánošíka zamířila přihrávka na levé křídlo, odkud slovenský bek vyslal svižnou střelu. Kiviaho kryje.
     
    41:44
    Jergl si nabruslil do pásma a zamířil. Do střely mu ale vložil hůl jeden z domácích hráčů.
     
    42:45
    Štohanzl pronikl až do pásma. Mířil do pravého horního růžku, ale přestřelil.
     
    43:25
    Na druhé straně zase operuje mladoboleslavská elitní formace. Söderlund zůstal dobře zablokován a nedostal se ke střele. Lantošiho pokus zamířil do boční sítě.
     
    44:03
    Zakázané uvolnění. Hra se stěhuje opět před Novotného.
     
    44:19
    Jerglovo nahození se snažili jeho spoluhráči ještě tečovat, ale Novotný na kotouč viděl a schoval ho v lapačce. Vhazuje se po jeho levici.
     
    44:48
    McCormarck vyvezl kotouč zpoza branky a dokázal si vytvořit palebnou pozici. Novotný byl u tyče připraven.
     
    45:48
    Další zakázané uvolnění domácích. Hra se stěhuje opět před Novotného branku.
     
    46:00
    Na domácím brankovišti nebezpečně poskakoval kotouč. Beránek u něj byl první, ale vyhazuje ho opět jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Daniel Přibyl – 2 min., sekání.
     
    46:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé. Hradečtí svou přesilovou hru využívají po sedmi vteřinách. Hosté vyhráli buly a puk se dostal k Jeremymu BLAINOVI, který propálil vše, co mu stálo v síti a Novotný už pak jen lovil kotouč ze své sítě.
    Asistence: Graeme McCormack, Lukáš Cingel.
    46:30 Jeremie BLAIN - 1:2
     
    48:04
    Lantoši si vyšlápl na křídle a poslal po ledě svižnou střelu, která prosvištěla brankovištěm.
     
    48:25
    A opět slovenský forvard v akci, který v následné akci nastřelil tyčku.
     
    49:55
    Stadion se chytá za hlavu. Kiviaho vyrazil Najmanovu ránu, následně se ke střele dostal i Klílma a Dvořáček, ale ani jeden z obou pokusů v brance neskončil.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Aleš Jergl – 2 min., hákování.
     
    51:28
    Boleslav usazená v útočném pásmu.
     
    51:57
    Stránského tvrdá rána orazítkovala beton hradeckého gólmana.
     
    52:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Skvělá souhra mladoboleslavské přesilovkové pětice teď slaví úspěch. Lantoši našel na pravém kruhu dobře připraveného Tomáše FOŘTA, který střelou z první propálil přesouvajícího se Kiviaha.
    Asistence: Róbert Lantoši, Alex Lintuniemi.
    52:07 Tomáš FOŘT - 2:2
     
    53:31
    Najman si s pukem sjížděl před hradeckou branku a chtěl střílet. Hostující obránce mu ale sáhl do střely a puk končí v ochranné síti. Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    54:06
    Po Söderlundově střele už polovina fanoušků vstávala ze sedadel a jásala. Kiviaho neměl kotouč pod kontrolou a zdálo se, že ten skončil za brankovou čárou. Ale nebylo tomu tak. Finský gólman ho nějakým zázrakem udržel na brankovišti. Následné dorážky už k ničemu nevedly. Rozhodčí hru přerušil a vhazuje se po pravici finského gólmana.
     
    56:14
    Tohle byla šance jako hrom. Lantoši zavezl puk do pásma a chytře jej pak z otočky poslal na druhou stranu Přibylovi. Ten ale puk za přesouvajícího se Kiviaha neusměrnil.
     
    57:01
    Pláňkova dělovka zaduněla na betonech hradeckého gólmana.
     
    57:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Radek Pilař – 2 min., podrážení.
     
    57:01
    Ve stejném čase si domácí vybírají oddychový čas.
     
    Dnešní utkání sleduje 3457 diváků.
     
    57:22
    Domácí zkoušeli utahovat přesilovkou smyčku a Stránský se dostal ke střele. Ale Hradečtí se dokázali vymanit z tlaku a vyhazují.
     
    58:07
    Radovan Pavlík na útočném výletě před Novotného. Naštěstí ho na poslední chvíli o puk obrala domácí obrana.
     
    58:36
    Domácí přichází o pásmo.
     
    59:01
    Jánošík už v ofsajdu. Poté následovala vzájemná potyčka se Lvem.
     
    59:01
    Dvířka z trestné jsou otevřená. Po návratu Pilaře z trestné budeme pokračovat v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    59:01
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Adam Jánošík – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Jakub Lev – 2 min., hrubost.
     
    59:53
    Söderlund ještě zkoušel rychlou protiakci, ale tu brzdí ofsajd. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina o vítězi nerozhodla. Hradec byl k vítězství blíže, když rychlým gólem z přesilovky skóroval Blain. Boleslav kontrovala také z početní převahy, Lantošiho přihrávku přetavil ve vyrovnávací branku Fořt.
    Za malou chvíli tedy bude následovat prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:5
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Nejdříve zahrozili hosté, ale poté se do úniku dostal Lintuniemi. Ale před bránou jakoby se rozklepal a už nebylo kudy nahrát do druhé vlny. Proto finský obránce volil střelu, kterou ale Kiviaho chytá.
     
    61:11
    Jergl v dobré šanci nepřekvapil Novotného v brance.
     
    62:12
    Pýcha v úniku neproměňuje!
     
    62:44
    S Lantošim couvali tři hradečtí hráči. Nebylo kudy přes ně přihrát.
     
    63:04
    Hosté mají puk na hokejkách.
     
    63:22
    Krásné přečíslení domácích, které končilo Fořtovým pokusem.
     
    64:20
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Už už se zdálo, že domácí přijdou o kotouč i pásmo, ale Róbert Lantoši dokázal vybojovat kotouč a udržet pásmo, našel Tima SÖDERLUNDA, který nádhernou blafákovou střelou pod víko ukončuje tento zápas.
    Asistence: Róbert Lantoši, Pavel Pýcha.
    64:20 Tim SÖDERLUND - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    V nervydrásajícím duelu vítězí tedy domácí Mladá Boleslav. Hosté, kteří v zápase vždy vedli, nakonec odjíždí z města automobilů s jedním bodem.
    Pro nového trenéra Bruslařů, Jiřího Kalouse, tedy štace v Mladé Boleslavi začíná vítězně.
     
    Nejlepšími hráči utkání se stali Jeremy Blain (HKR) a Róbert Lantoši (MBL).
     
    Ode mne je to v tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a budu se opět někdy těšit na počtenou u onlajnů. Hezký zbytek večera. (20:03:57)
    Marken.cz

    Zdena Bobková

    Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (O. Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) – 33. Perret (Jergl), 47. Blain (McCormack, Cingel)


    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský, Fořt, Šťastný – Lunter, O. Najman, Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Kalous Jiří

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Kev. Klíma, Pilař – Perret, Lalancette, Jergl – Novák, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Martinec tomáš

    Rozhodčí: Pražák, Květoň – Svoboda,, Zíka
    thejrc.org