Vítkovice – Kladno 0:3 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
Motor ČB – K. Vary 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 6:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 13.01.2023, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezké páteční odpoledne, společně dnes budeme sledovat zápas dvou tabulkových sousedů. Na jih Čech dorazí karlovarská Energie, úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
     


    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovarští hokejisté nebudou s dosavadním průběhem sezony spokojeni. Tabulkou se po posledních zápasech propadávají, nyní jsou až na tiřnáctém místě se stejným bodovým ziskem jako jejich páteční soupeř. K výrazné změně v kádru Energie došlo při výměně s Pardubicemi. Na východ Čech se stěhoval Tomáš Vondráček, bývalý kapitán týmu. Opačným směrem putoval Filip Koffer.

    Nejlepším střelcem týmu je Koblasa, který nastřílel 13 branek, nejproduktivnějším hráčem je potom Tomáš Rachůnek, který na své konto nastřádal 23 bodů (5+18).
     


    Motor České Budějovice

    Jihočeši se stále nemohou odlepit od spodku tabulky, jejich výkony jsou nevýrazné a kolísavé. V posledních zápasech přišly dvě výhry, po nich ale následovaly tři porážky, které Motor opět usadili na dvanácté příčce v tabulce. Do pátečního zápasu mohou jít svěřenci Davida Čermáka posilněni výhrou proti Liberci, kterou si vybojovali v prodloužení.

    „I poté, co jsme prohráli se Spartou a Vítkovicemi, tak jsem v Liberci viděl tým, který chce bojovat za každou cenu. A jsem přesvědčený o tom, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Kluci to oddřeli od prvního do posledního střídání, “ říkal k vítěznému zápasu s Libercem Jiří Novotný.

    Bodově se již dlouhoudobě daří Lukáši Pechovi s 32 body (7+25), nejlepším střelcem je potom Milan Gulaš s 13 přesnými trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Cinka) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Vondrka – Strnad, Vopelka, Valský – Karabáček, M. Toman, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Hynek, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    A dnešní duel mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi právě odstartoval! Rozhodně se jedná o důležitý duel, oba týmy jsou na spodku tabulky.
     
    00:36
    Milan Gulaš vyzkoušel vypálit nezvykle z pravé strany, ale jeho prudký projektil nemířil mezi tři tyče. Jihočeši se ale nadále drží v útočném pásmu.
     
    01:07
    Jenže nyní to byl právě domácí kapitán, kdo ztratil puk. Ten si už rovnal na středu hřiště na ránu, jenže kotouč mu na poslední možnou chvilku sjel z hole.
     
    01:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A hosté se už po minutě a půl dostávají do vedení! TOMÁŠ RACHŮNEK táhl celou akci svého týmu, když posílal kotouč před branku. Té chtěl zabránit Stuart Percy, jenže právě od jeho hokejky se kotouč odrazil přesně pod horní tyčku. S tím nemohl Dominik Hrachovina vůbec nic udělat. Bez asistence.
    01:27 Tomáš RACHŮNEK - 0:1
     
    02:04
    Motor znovu ztratil puk v útočném pásmu a musel hodně rychle zpět do toho obranného.
     
    02:42
    Václav Karabáček vystihl špatnou rozehrávku hostů ve středním pásmu a táhl akci dva na dva. Nakonec to zkusil sám, ale jeho pokus byl zblokovaný mimo tyče.
     
    03:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A už je to dokonce o dvě branky. Pro Karlovy Vary je tohle snový start, zatímco pro domácí je to doslova start hrůzy! Energie vybojovala puk v útočném pásmu, když Lukáš Pulpán vyslal tvrdou ránu od modré, do které ještě sáhl JIŘÍ ČERNOCH, který naprosto změnil trajektorii puku. Asistence: Lukáš Pulpán.
    03:23 Jiří ČERNOCH - 0:2
     
    04:01
    Dva hostující hráči se lehce srazili v útočné třetině, ale domácí toho nedokázali nijak využít. Puk se totiž odrazil k tyči Hrachoviny a hra je přerušena.
     
    04:57
    Lepší pohyb mají zatím bezesporu Karlovy Vary, domácím se nyní nedaří vůbec nic.
     
    05:13
    Což dokázal Roman Vráblík. Je celkem otázkou koho hledal dlouhým pasem, když tam nikdo nebyl. Je z toho tedy jen zakázané uvolnění Motoru.
     
    05:43
    A tohle byla další dobrá možnost Západočechů! Tomáš Bartejs poslal nebezpečný puk na zadní tyč, který Dominik Hrachovina vyrazil betonem před sebe. Tam sice byl jeden z hostí, ale nedokázal poslat puk mezi tři tyče.
     
    06:40
    Jinak se ale zatím moc nepřerušuje. V Budvar aréně mezitím vládne celkem ticho, jenže ono se také není čemu divit... Jihočeši jsou zatím hodně marní.
     
    07:16
    Mikuláš Hovorka to neměl vůbec ulehčené a poslal to bekhendem za branku Habala.
     
    07:34
    Komerční přestávka.
     
    08:03
    A hned dvě velké šance na straně Karlových Varů! Martin Kohout nejprve táhl přečíslení dva na jednoho, jenže zamířil vedle. Následně stejný hráč tečoval v předbrankovém prostoru a zamířil jen kousíček vedle tyčky!
     
    09:06
    Jakub Strnad bojoval o kotouč ze všech sil, ale byl na to sám. Takže kotouč nezískal.
     
    09:34
    Mikuláš Hovorka to zkoušel hodně zajímavě! Poslal ale moc prudkou přihrávku na najíždějícího Gulaše, který tuto nepřesnou přihrávku nemohl zachytit.
     
    10:36
    Motor se začíná trochu zvedat a snaží se být aktivní v útočném pásmu, sráží ho však časté nepřesnosti.
     
    11:31
    Stuart Percy to zkoušel z ostrého úhlu, jelikož neměl moc jiných možností. Jeho pokus na přední tyč si ale Vladislav Habal v pohodě pohlídal a touš vyráží.
     
    12:10
    Jakub Strnad už byl celkem dlouho na ledě, a tak poslal kotouč jen do útočného pásma. Zbytek týmu střídal, takže hosté se brzy dostávají k puku.
     
    12:58
    Tomáš Čachotský měl zatím největší šanci domácích! Vyslal dobrou ránu ze středu hřiště, avšak hostující gólman zasáhl svou vyrážečkou.
     
    13:45
    Ondřej Dlapa pálil od modré, ale jeho nepříliš prudký pokus zastavuje Jan Štencel ještě před gólmanem.
     
    14:22
    Hra má rychlý spád, nyní se nepřerušuje vůbec! Martinš Dzierkals najížděl ze strany na gólmana, ale jeho pokus na zadní tyč vyrazil gólman betonem.
     
    14:50
    Komerční přestávka.
     
    15:14
    Mikuláš Hovorka předvedl dobrý důraz ve středním pásmu a dostal kotouč do útočného pásma. Zde ho sice získala Energie, ale poslal jej na zakázané uvolnění.
     
    15:42
    Ondřej Beránek protečoval puk do útočného pásma, kde si jej na své hole vzali domácí obránci. Motoru se ale v útočné fázi zatím ale nedaří ani trochu.
     
    16:58
    Další nepřesnost na českobudějovických hokejkách, vhazovat se bude na obranné modré.
     
    17:21
    Karlovy Vary bojovaly o kotouč v útočném pásmu, ale tentokrát si domácí obrana v pohodě poradila.
     
    17:53
    O chvilku později se hostující celek pokoušel o přechod do útočného pásma, jenže se jim nepovedl. Hra je přerušena, a tak se píská ofsajd.
     
    18:17
    Tomáš Čachotský se rozhodl napadat rozehrávku soupeře od samotného začátku, jenže se mu to nepovedlo. Energie se však s pukem daleko nedostala.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:09
    Tohle byla obrovská možnost na domácí straně! Jan Štencel se se štěstím dostal ke kotoučia zjevil se úplně sám před gólmanem. Předvedl i slušnou kličku, avšak Vladislav Habal předvedl fantastiky zákrok lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, jejíž začátek se nesl jasně v režii hostujícího celku. Ten se totiž poprvé prosadil už po necelé minutě a půl, když si přihrávku Tomše Rachůnka smolně srazil do branky Stuart Percy. O dvě minuty později navíc přidal další branku povedenou tečí Jiří Černoch a s Motorem to nevypadalo vůbec dobře. Následně to byli především hosté, kteří měli zajímavé šance, ale další branku se jim vstřelit nepovedlo. V samotném závěru periody mohl snížit Jan Štencel, jenže ani jeho pokus se neujal. Motor tak bude muset dotahovat dvoubrankovou ztrátu.

    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Milan Gulaš šikovně prohazoval kotouč skrz obránce, ale střela Tomáše Čachotského bekhendem byla sražena do rohu útočného pásma.
     
    21:07
    Ale to byla obrovská možnost na hostující straně! Jiří Černoch projel jak nůž máslem přes tři hráče, ale jeho zakončení udržel Dominik Hrachovina před čárou. Následně ale i s Černochem odklouzal, odkud Mikuláš Hovorka na poslední chvilku odpálil puk k mantinelům.
     
    22:01
    Karlovy Vary to tentokrát zkusily střelou od modré, ale tečovaný pokus končí hodně mimo tyče.
     
    22:42
    Dominik Hrachovina se rozhodl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Sice zamezil bezprostřednímu nebezpečí, ale Energie se nadále drží na puku.
     
    23:25
    Tomáš Čachotský doslova dotlačil kotouč do útočného pásma, ale Jihočeši jej nedokízali udržet.
     
    24:03
    Obrovská možnost na západočeské straně! Ta ujela do přečíslení tři na dva, když přihrávku do druhé vlny dostal Jiří Černoch, avšak domácí gólman si a dokázal pokus vyrazit.
     
    24:58
    Karlovy Vary pokračují v dobré hře z první třetiny, naopak Motor v té špatné. Energie na ledě jasně dominuje a Jihočeši budou muset rozhodně přidat.
     
    25:19
    Stuart Percy vyslal pobídku na teč, když měl Vladislav Habal úplně zakrytý výhled. Nikdo z jeho spoluhráčů ovšem nedokázal puk tečovat mezi tři tyče.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Rachůnek – 2 min., hákování.
     
    26:33
    České Budějovice právě vstřelily branku! Jihočeši využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl jedné branky! Lukáš Pech poslal svou oblíbenou křižnou přihrávku na MILANA GULAŠE, jehož bomba z první skončila přesně v levém horním růžku. Asistence: Lukáš Pech a Tomáš Čachotský.
    26:33 Milan GULAŠ - 1:2
     
    27:10
    David Kofroň v pádu poslal parádní přihrávku mezi obránce a Mikko Juusola se zjevil úplně sám před gólmanem. Jeho kličku ale Dominik Hrachovina přečetl a kotouč vyrazil.
     
    27:58
    Pojďme si jen říct, že vyloučení Tomáše Rachůnka vylo vůbec prvním v tomto zápase! Motoru se navíc povedlo ho i využít, ale nadále o branku prohrává.
     
    28:48
    Roman Vráblík vyslal skrytou střelu od modré, kterou hostující brankář neviděl úplně ideálně. Vladislav Habal si přesto poradil a puk vykopl betonem.
     
    29:19
    To nebyla taktéž vůbec špatná možnost na hostující straně! Bekhendové zakončení ale nakonec zavlnilo jen o boční síťku a Motor je u kotouče.
     
    30:03
    Hostující obránce dostal nabito na modrou, ale jeho pokus domácí gólman vyráží.
     
    30:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Po obrovské chybě domácí obrany je to zase o dvě branky! Petr Šenkeřík poslal celkem nesmyslně zpětnou přihrávku dozadu na Stuarta Percyho, který na to ale vůbec nebyl připravený, takže kotouč, který neletěl přímo na něj, nedokázal zpracovat. Následně po puku ještě skočil trochu vyjetý Dominik Hrachovina, který ale poslal puk přesně na DÁVIDA GRÍGERA, který měl před sebou úplně prázdnou branku. Bez asistence.
    30:31 Dávid GRÍGER - 1:3
     
    30:48
    Komerční přestávka.
     
    31:17
    A další obrovská možnost na straně Karlových Varů! Ty jely do přečíslení dva na jednoho, když naprosto ideální přihrávku dostal David Kofroň, ale Dominik Hrachovina fantasticky zasáhl a kotouč vyrazil!
     
    32:22
    Michal Vondrka nedokázal dostat puk do středního pásma, a tak se Energie dostal k další šanci. Prudká přihrávka ale nedokázala nikoho v jejím dresu najít.
     
    33:14
    Lukáš Vopelka vybojoval puk v obranném pásmu u mantinelu a okamžitě rozehrál do strany. Tam sice bylo dost místa i času, ale domácí zase ztratili puk.
     
    33:48
    Navíc jsme viděli další dobrou možnost na straně Západočechů! Hrachovina ale sklapl své betony včas, takže má již několikátý těžký zákrok v této části.
     
    34:46
    Ne, hokejisté Motoru jsou zatím úplně z tempa hry a hosté si na ledě dělají vlastně to, co chtějí.
     
    35:02
    Tomáš Čachotský se pokusil o teč, ale ta nebyla z úplně ideální pozice, takže šla hodně mimo branku. Na druhé straně zastavil akci Ondřej Kachyňa.
     
    35:47
    České Budějovice právě vstřelily branku! Jihočeši na chvilku zavřeli svého soupeře v pásmu a opět snižují na rozdíl jedné branky! MIKULÁŠ HOVORKA udělal kličku soupeři před sebou a pořádně se podíval. Zjistil, že Tomáš Čachotský skvěle cloní gólmanovi, tak se rozhodl pro střelu. Tu vyslal zápěstím naprosto skvěle, jelikož se odrazila od tyče za nic netušícího brankáře. Asistence: Lukáš Pech a Ondřej Kachyňa.
    35:47 Mikuláš HOVORKA - 2:3
     
    36:39
    Jakub Strnad vyslal prudkou ránu, jenže ta minula zadní tyč. Jihočeši jsou nyní na koni.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., podrážení.
     
    37:47
    Lukáš Pech se se štěstím dostal ke kotouči ve slotu, jenže dobrou práci odvedl poslední karlovarský bek, který ho nepustil k nějakému silnějšímu zakončení.
     
    38:26
    Stuart Percy si netroufl na střelu, a tak posunul kotouč na Milana Gulaše. Tomu střela ale vůbec nesedla a zastavila se o prvního hráče, hosté poté vyhazují.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:29
    Ondřej Beránek je na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu, po kterých nadále vede hostující celek, i když nyní jen o jednu branku. Motoru se povedlo snížit stav v první přesilové hře duelu, když se tvrdou ranou ze svého oblíbeného místa prosadil Milan Gulaš. Následovala ale obrovská chyba defenzivy, a tak si zásluhou Dávida Grígera vzali hosté dvougólové vedení zpět. Českým Budějovicím se přesto ještě povedlo jednou skórovat, když se Mikuláš Hovorka trefil parádně o tyčku. Jihočeši ještě poté hráli přesilovou hru, ale srovnat stav duelu se jim nepovedlo.

    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    A už se zase hraje! Motor bude dotahovat jednobrankovou ztrátu, povede se mu to?
     
    40:55
    Martinš Dzierkals se snažil najít z rohu útočného pásma Lukáše Pecha, ovšem neposlal mu vůbec přesný pas. Motor se tak musí stahovat do obrany.
     
    41:34
    Jihočeši se hnali do akce čtyři na dva, ale ta vlastně skončila dříve, než začala. Roman Vráblík neposlal dobrou přihrávku, takže kotouč ztratil.
     
    42:07
    Jakub Valský se ocitl před gólmanem, kterého chtěl překonat bekhendovou kličkou. Dostal se ale už do hodně špatného úhlu a Habal tam míso nenechal.
     
    42:42
    Dominik Hrachovina tentokrát nevyjel proti kotouči, přestože k němu byl suverénně nejblíže. Takhle mu ale pomohl obránce a domácí jsou u kotouče.
     
    43:08
    Kristofers Bindulis se do toho opřel na modré, jenže jeho střela jen prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    43:45
    Jan Štencel posunul kotouč na Romana Vráblíka, který se do rána opřel celým svým tělem. Bohužel pro něj mu ale rupla hokejka, takže ze střely nic nebylo.
     
    44:31
    To je snad první přerušení v této periodě. Dominik Hrachovina na kotouč ale celou dobu viděl, takže zákrok lapačkou pro něj byl velmi lehkou záležitostí.
     
    45:04
    Dlouho se bojovalo o puk v útočném pásmu domácích. tento boj ale ovládl soupeřící tým.
     
    45:58
    Milan Gulaš chtěl poslat kotouč obloučkem do středního pásma, jenže ten se zastavil hned u modré. Karlovy Vary toho ale nedokázaly nijak využít.
     
    46:38
    Roman Vráblík se do toho znovu opřel, tentokrát jeho bomba z první zaduněla o zadní mantinel. Následně vyhazují Karlovy Vary jen na icing.
     
    47:33
    Komerční přestávka.
     
    48:08
    Výkon Českých Budějovic se v poslední periodě hodně zvedl, ale zatím to na vyrovnání nestačí.
     
    48:41
    Nyní se navíc na kotouči drží hostující hokejisté, kteří však měli obrovské problémy s napadáním domácího týmu. Motor nakonec vybojoval buly v pásmu.
     
    49:24
    Mikuláš Hovorka se během pár minut dostal k několikáté velmi slušné střele, ovšem ani jeden z jeho projektilů v síti neskončil. Stále je to o branku.
     
    50:08
    Dnešní utkání sleduje 5395 diváků.
     
    51:01
    V současné době se toho na ledové ploše moc neděje, u touše jsou ale domácí hokejisté.
     
    51:39
    Kristofers Bindulis zachytil rozehrávku hostů v obranném pásmu, a tak zkusil v celkem dobré pozici zakončit. Jeho pokus byl ovšem sražen prvním soupeřem.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Dlapa – 2 min., držení.
     
    52:52
    Českobudějovickým hráčům se kotouč odrážel od hokejek tak dlouho, až jej získali hosté.
     
    53:22
    Stuart Percy to nyní vzal na sebe, ale jeho střela nebyla ani trochu přesná a končí mimo.
     
    53:50
    Jan Štencelovi odjel puk od hole, což byla velká škoda. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž uvolnil na křižný pas. To mohla být gólová možnost.
     
    54:30
    Ondřej Dlapa je na ledě!
     
    55:22
    Lukáš Pech se individuální akcí prokličkoval až do šance, ale vystřelit nakonec nedokázal.
     
    56:08
    Petr Šenkeřík vypálil z vrcholku levého kruhu, ale do jeho rány vpadl jeden ze soupeřů, který srazil puk vysoko. Puk ještě poté spadl do hry, a tak se pokračuje.
     
    56:57
    Martin Hanzl si nedokázal zpracovat kotouč, což bylo nyní alfa omegou. Velká škoda, jelikož na křižný pas si najížděl Milan Gulaš na pravé straně.
     
    57:34
    Čas se domácím hokejistům začíná povážlivě krátit... No, brzy asi uvidíme hru bez gólmana. To se však nejdříve musí domácí udržet na kotouči.
     
    58:21
    Parádně to České Budějovice vymyslely! Tomáš Čachotský byl ale v pásmu o trochu dříve, než bylo třeba, takže je odpískaný ofsajd, a to dokonce úmyslný.
     
    58:21
    Oddechový čas pro tým Motor České Budějovice.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Milan Gulaš místo střely chtěl celou akci vyšperkovat pasem na střed hřiště, kde byl Lukáš Pech. Místo oho ale přišla ztráta puku, který si sebral MARTIN KOHOUT, který jej dovezl až do prázdné branky. Bez asistence.
    59:29 Martin KOHOUT - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Motor se ve třetí třetině herně zvedl, jenže vstřelit branku nedokázal. Na konci se tedy rozhodl pro hru bez gólmana, ale po překombinované akci sebral kotouč Martin Kohout, který jej dovezl až do prázdné branky. Jihočeši tak nedokázali navázat na vítězství v Liberci.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:54:48)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 27. Gulaš (Pech, Čachotský), 36. Hovorka (Pech, Kachyňa) – 2. Rachůnek, 4. Černoch (Pulpán), 31. Gríger, 60. Kohout


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Cinka) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Vondrka – Strnad, Vopelka, Valský – Karabáček, M. Toman, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Hynek, Klouček

    Diváci: 5395
    thejrc.org