Vítkovice – Kladno 0:3 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
Motor ČB – K. Vary 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 6:1 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba
2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
HC Oceláři Třinec
Pátek 13.01.2023, 18:00 • RT TORAX ARENA, Ostrava • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    Z dnešního večera je to ode mne z Ostravy-Poruby vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný pohodový víkend. (20:24:43)
     
    Nahrávky naslepo držely RT TORAX v defenzívě bezmála tři minuty. Láryš několikrát nemusel zasahovat, protože spoluhráči si lehali do střel a dobře blokovali. Čímž napravovali své minely v rozehrávce. Při oslabení zazněla pravá tyč po střele Mikuly. Oceláři ukončili přesilovku o 47 vteřin dříve gólem Michala Rybnikára. Od šesté do desáté minuty třetí třetiny hráli domácí dvě přesilovky. Ve druhé byl více nebezpečný třinecký útok. Robin Švančara dvakrát ujel do samostatného úniku, ovšem vždy narazil na koncentrovaného Láryše. Až v plném počtu hráčů se podařilo třineckému štírkovi dopravit kotouč do brankové sítě. Po devíti vteřinách 51. minuty hry se ale stav měnil na 2:3 po přesné střele Daniila Skorochoda. Důraznost v osobních soubojích se navýšila. V před brankovém prostoru o to více. Ovšem díky zásahům Láryše i obětavé hře spoluhráčů, drželi Porubané jednobrankové manko. To se změnilo v 57. minutě, kdy se domácí dostali pod tlak a na ledě to vypadalo, že hrají oslabení. Třinečtí kombinovali v pásmu tak dlouho až se jedna střela ujala. Puk po střele Michala Rybnikára letěla nad hlavy hráčů a zřejmě tečována porubským obráncem zapadla za domácího gólmana. Vedení si hosté při porubských výpadech dobře pohlídali a tak v sezóně poprvé nad Porubou vítězí. A to za plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    57:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MICHAL RYBNIKÁR. Asistence: Vladimír Dravecký a Marcel Mikula
     
    50:34
    Poruba právě vstřelila branku!
    Autorem branky je DANIIL SKOROCHOD. Asistence: Oleksij Jevtěchov.
     
    50:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ROBIN ŠVANČARA. Asistence: Danny Barna
     
    49:49
    Hosté v plném počtu.
     
    47:49
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Mrtka – 2 min., podrážení.
     
    47:19
    Hosté v plném počtu.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Solowski – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    44:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MICHAL RYBNIKÁR. Asistence: David Lukas Holub a Štěpán Urbánek.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba:
    Jeřábek – 2 min., hrubost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32.
     
    Po čtyřech minutách odehraných převážně v pásmu Poruby se domácí prokousali do útočné třetiny. Skácel vykryl střelu Zachariasze i od modré střílejícího Stasijuka. I závar před brankou, kde si sjel obránce Stasijuk, aby sklepával letící puk, nedopadl gólově. Na druhé straně hřiště sklidil uznání Láryš při střele Blahy. Na začátku osmé minuty se ocitl kapitán Poruby na ledě při souboji s Kubiesou, kterému sudí udělil trest do konce utkání. RT TORAX získal pětiminutovou přesilovku, v které Skácel zlikvidoval střelu Jevtěchova. Poté, co zahrozil v oslabení Barna, byl blízko vyrovnání obránce Pavlíček, hrající v přesilovce před brankou soupeře. A zakončení Petra Sobola skončilo u gólmana. Poslední minutu nepoměru sil se dařilo hostům vyhazovat kotouče přes všechny čáry a svou aktivitu předváděli i v plném počtu hráčů. Láryš držel jednobrankové manko po střelách Švančary, Zielinského i Sajdoka a jeden odražený puk dostal na hokejku Petr Sobol. Únik zakončil jednoruč tísněn obráncem Mrtkou do brankářských betonů. Po dlouhé pasáži nepřesných nahrávek a nedokončených útoků na obou stranách dobře napadal v útočné třetině Jevtěchov se Skorochodem. Tím nedovolili soupeři založit útok a vybídli spoluhráče k větší aktivitě. Hansel nahrál puk z rohu najíždějícímu Petru Sobolovi, který jej okamžitě poslal na bránu. Střela prošla Skácelovi nad pravým ramenem – 1:1 V přesilovce, kdy Oceláři špatně střídali, byl blízko otočení skóre Jevtěchov se Stasijukem, jenže David Skácel dokázal v nepříznivé ležící poloze nastavit lapačku dostatečně vysoko, aby puk aspoň odrazil mimo tři tyče. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu i po závěrečném útoku Třince, kdy zazářil i domácí gólman Jan Láryš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Hosté v plném počtu.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Sajdok.
     
    36:15
    Poruba právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR SOBOL. Asistence: Tomáš Hansel.

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 37. P. Sobol (Hansel), 51. Skorochod (Jevtěchov) – 1. Zielinski (Barna, Blaha), 45. Rybnikár (Holub, Urbánek), 51. Švančara (Barna), 58. Rybnikár (Dravecký, Mikula)


    HC RT TORAX Poruba: Lářyš (S. Sobol) – Jeřábek, Dragon, Pavlíček, Veselý, Bodnar, Stasjuk – Korpas, Zachariasz, Indrst – Hansel, P. Sobol, T. Vehovský – M. Hlaváč, Jevtěchov, Skorochod
    Trenér: David Moravec

    HC Oceláři Třinec: Skácel (Heczko) – Mrtka, Byrtus, Čmiel, Dravecký, Solowski, Zielinski, Holub – Barna, Mikula, Hebar, Kubiesa, Rybnikár, Urbánek, Sajdok, Švančara, Blaha, Kopačka
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Pavel – Vengřín, Veselý
    thejrc.org