Vítkovice – Kladno 0:3 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 3:2 (po pr.)
Motor ČB – K. Vary 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 13.01.2023, 16:45 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 11. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Dobrý den, vítejte u východočeského derby v rámci 11. kola nadstavby extraligy dorostu mezi mládežníky Mountfieldu HK a HC Dynamo Pardubice.
     
    Mountfield HK

    Po více jak měsíci se mladí Lvi představí, po sérii čtyř venkovních utkání, znovu doma. Během tohoto tripu zavítali jak na Moravu, tak do Slezska a získali zde 10 z 12 možných bodů. Celkově se Hradečtí v tabulce o pořadí v play off po devíti zápasech nacházejí, se ziskem 15 bodů, na páté příčce. Akademici zpod Bílé věže se mohou pyšnit vůbec nejlepší přesilovkou v celé soutěži (31,58%). Výsadou svěřenců Luboše Dvořáka je také úspěšnost střelby (10,7 %, 5. pozice). Narozdíl od A-týmu, na branku soupeře dorostenci Mountfieldu HK vyslali druhý nejmenší počet střel ze všech celků (307). Nejproduktivnějším špílmachrem Královéhradeckých je kapitán Jakub Jón (14+22), o dva body méně má také reprezentant Dominik Pavlík (17+17), oba tito hráče jsou v top 5 bodování celé dorostenecké extraligy. Nejlepším střelcem Lvů je však Vojtěch Aschenbrenner, jemuž s 18 zásahy náleží třetí místo v tabulce kanonýrů soutěže. Všichni tři jmenování už si zahráli také za juniorku. Nejvíce kanadských bodů mezi obránci má na svém kontě Štěpán Černý (5+21), který už měl také možnost navléknout si reprezentační dres.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Mládežníkům Dynama se po postupu do nejvyšší nadstavbové skupiny příliš nedaří. Po devíti odehraných zápasech mají svěřenci Petra Hemského na svém kontě pouze sedm bodů, což Pardubice aktuálně řadí na předposlední 13. místo. Červenobílí nedávno absolvovali, podobně jako jejich nadcházející sok, výlet na Moravu a do Slezska, kde se jim podařilo zdolat třinecké Oceláře. Následující mač v ČPP Aréně ukončí jejich šňůru venkovních střetnutí a Dynamo se podívá opět před své fanoušky, kde je už následující sobotu čeká odveta proti Mountfieldu HK. Oba celky se tak potkají dvakrát ve dvou dnech. Mezi slabiny Pardubických patří disciplína. Na svém kontě mají už 88 trestných minut, což z nich činí čtvrté nejvíce vylučované mužstvo soutěže. Zároveň ale velkou předností hostí jsou právě oslabení, v jehož procentuálním ubránění je nalezneme na třetí pozici (90,24%). Nejproduktivnějším hráčem týmu z města perníku je David Krčál (7+9). Jen těsně za ním se nachází rovněž Šimon Bartoň (6+9).
     
    Vzájemné zápasy

    V aktuálním ročníku už se odehrála 4 východočeská derby 4 těmito celky. Dva v přípravě, které v obou případech ovládlo Dynamo (4:1, 2:0)

    V ostré sezoně však dvě výhry z tohoto pikantního souboje zapsal také Hradec (4:2, 6:1.)

    Jak dopadne následující mač dvou rivalů? Úvodní buly je naplánováno na 16:45 v ČPP Aréně v Hradci Králové.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Meišner (Petřík) – Samek (A), Černý, Forejtek, Janeček, Burda, Pánek – V. Aschenbrenner, Novotný, Pavlík, Jón (C), Hendrych, Voděracký, Vítek, Frolík, Páleník.
    Trenér: Luboš Dvořák

    HC Dynamo Pardubice: Antoš (Tuláček) – Novosad, Úlehla, Šmerda (C), Kaštánek, Oliva (A), Křečan, Pilař, Kopecký, Rolinek, Bartoň, Pražan, Vítek, Kantor, Kučera, Turena.
    Trenér: Jaroslav Landsman

    Rozhodčí: Borecký – Řezníček, Šesták.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Vojtěch Aschenbrenner se tlačil před soupeřova zadáka, ten ho poslal k zemi čistým způsobem a ukončil tak úvodní útočnou akci Lvů.
     
    01:05
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Šmerda – 2 min., vysoká hůl.
     
    01:13
    Pardubičtí vyhazují.
     
    01:36
    Mountfield kombinuje v útočné třetině, ke střele se však zatím nepropracoval.
     
    02:22
    Jakub Jón z mezikruží nebezpečně ohrozil Antoše, který vytáhl proti pokusu hradeckého kapitána svůj beton a kotouč vyrazil.
     
    03:05
    Hosté v plném počtu.
     
    03:24
    Ve skvělé pozici přímo před brankářem hostí se ocitl Vojtěch Aschenbrenner. Jeho blafák však dobře vystihl Petr Antoš.
     
    04:37
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Novotný – 2 min., sekání.
     
    04:55
    Samuel Meišner si připisuje svůj premiérový zásah v tomto duelu, když v úvodu početní převahy Dynama lapil projektil z kruhu.
     
    05:40
    Sólo Josefa Janečka bylo zastaveno nedovoleným zákrokem, a tak se pokračuje ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:37
    Domácí v plném počtu.
     
    06:48
    Mountfield HK získal touš za svou klecí a rozjíždí přesilovkovou akci.
     
    07:26
    Domnik Pavlík poslal z úhlu kotouč do ohně, kde se ho snažil ze skrumáže do sítě dostat Adam Novotný. Hosté však tento nebezpečný závar přečkali bez úhony.
     
    09:17
    Podobná situaci se udála také na druhé straně. Puk poskakoval nebezpečně blízko brankové čáry, rovněž Mountfield HK však tento moment přežil.
     
    11:50
    Ondřej Páleník obešel tři protihráče a tlačil se do šance. Při poslední kličce mu však ujel puk a poté byl poslán, podle sudích čistým způsobem, k ledu.
     
    13:42
    Po nedorozumění v rozehrávce domácích se zrodila příležitost červenobílých 1 na 1. Královéhradecký hráč však napravil své zaváhání a problém vyřešil.
     
    14:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme tu první přesnou trefu utkání, a toť z pardubické hole! Šimon Bartoň našel na kruhu volného TADEÁŠE KANTORA, jenž pohotovou svižnou střelou překvapil Meišnera mezi betony – 0:1. Asistence: Šimon Bartoň.
     
    17:01
    Domácí gólman si tentokrát poradil s nahozením od modré čáry.
     
    17:48
    Krásnou přihrávku Štěpána Černého, která prošla přes dva hráče soupeře, si našel Jakub Jón. V dobré příležitosti ale neproměnil. Následovala potyčka u svatyně hostí.
     
    18:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Hradečtí se hned po vhazování dostali ke kotouči. Dominik Pavlík naservíroval výbornou pobídku na dobře postaveného kapitána JAKUBA JÓNA. Ten se trefil razantním projektilem z první. Asistence: Dominik Pavlík.
     
    19:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi vyrovnávací trefa nestačila, chtěli víc a rázem se ujímají vedení! Adam Novotný poslal kotouč před branku soupeře, kde číhal připravený špílmachr domácích DOMINIK PAVLÍK, který dotlačil puk přízemním pokusem na místo určení. Asistence: Adam Novotný, Filip Samek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství bylo dlouho opatrné. Aktivnější byli svěřenci Luboše Dvořáka, jenže se, až na výjimky, nedostávali do vyložených možností. Skóre zápasu tak otevřeli až Pardubičtí, když se mezi betony razantně prosadil Tadeáš Kantor. Lvi vyrovnali, zásluhou Jakuba Jóna, jehož po skvělé akci po buly našel Dominik Pavlík. A jelikož domácí záhy přidali i druhou branku z hole Dominika Pavlíka, tak odcházejí do kabin jako spokojenější tým. Prostřední perioda odstartuje cca v 17:32.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hradečtí jsou v útočném pásmu Dynama.
     
    20:48
    Premiérový zásah druhé třetiny si připsal Petr Antoš, jehož štiplavou ranou z křídla prověřil Jakub Jón.
     
    21:19
    Icing hostí.
     
    21:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Šmerda – 2 min., podrážení.
     
    22:12
    Dynamo se osvobozuje.
     
    22:52
    Mountfieldu HK se zatím početní převaha nedaří úplně podle představ.
     
    23:38
    A Královéhradečtí dokonce mohli i inkasovat! Po chybě v obranné třetině najížděl na Meišnera úplně sám hostující forvard. Maskovaný muž si však vystihl jeho záměr a podržel tak svůj celek.
     
    25:10
    Tvrdým pokusem vyzkoušel Petra Antoše Tobiáš Vítek. Tento projektil skončil po vyražení gólmana Dynama jen těsně vedle pravé tyče svatyně.
     
    27:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou po krásné kombinaci do trháku! Adam Novotný posunul puk na kruhu volného Matěje Voděrackého, který nejprve naznačil střelu, poté ale ukázkově našel na brankoviště nikým nehlídaného TOBIÁŠE VÍTKA. Ten trefil odkrytou branku soupeře a parádní souhra tak skončila gólovým úspěchem – 3:1. Asistence: Matěj Voděracký, Adam Novotný.
     
    27:38
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Novotný – 2 min., nesportovní chování.
     
    29:38
    Domácí v plném počtu.
     
    31:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tým z města perníku snižuje! Dominik Kučera poslal puk zpoza svatyně soka. Tuto nabídku si našel TADEÁŠ PRAŽAN, jenž si zakončení připravil a následně z mezikruží překonal Meišnera projektilem k tyči – 3:2. Asistence: Dominik Kučera, Vít Pilař.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Burda – 2 min., krosček.
     
    34:52
    Přes celé hřiště se hezky prokličkoval kapitán hostí Samuel Šmerda. Ve finální fázi mu však kotouč utekl, a tak jsme branku po této krásné individuální akci neviděli.
     
    36:09
    Domácí v plném počtu.
     
    38:07
    Červenobílí jsou v útočné třetině rivala.
     
    39:22
    Samuel Meišner si poradil s nahozením od modré čáry. Následně se strhla jedna běžná potyčka, avšak vše ze záhy uklidnilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce byly k vidění dvě branky. Nejprve se po krásné kombinaci prosadil Tobiáš Vítek. Hosté ale nelenili a dokázali dát kontaktní gól zásluhou Tadeáše Pražana. Do závěrečné části vstupují svěřenci Luboše Dvořáka s jednogólovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Premiérovou akci této periody zastavil ofsajd.
     
    40:37
    A znovu.
     
    40:50
    Častá přerušení kouskují hru.
     
    41:58
    Po ostrém dohrání na ledě zůstal ležet Tadeáš Pražan. Hostující útočník se vzápětí oklepal a je v pořádku.
     
    42:14
    Icing hostí.
     
    43:27
    Adam Novotný si vybruslil do dobré střelecké pozice, vypálil. Kotouč se vznášel po vyražení Antoše nad klecí Pardubic, avšak nebezpečí bylo záhy zažehnáno.
     
    44:34
    Samuel Meišner vytáhl proti pumelici forvarda červenobílých svou lapačkou a připsal si dobrý zákrok.
     
    45:23
    Oba týmy mají problém se udržet v pásmu soupeře, a tak se hra často odehrává ve střední zóně.
     
    45:54
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    T. Vítek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    46:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi přidávají gól s pořadovým číslem 4! Ve vlastním oslabení se dostali do přečíslení 2 na 1, Filip Samek posunul puk na nikým neobsazeného ADAMA NOVOTNÉHO. Ten si "vykoupal" soupeřova maskovaného muže a bekhendem poslal puk po zemi na místo určení – 4:2. Asistence: Filip Samek.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Hendrych – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:19
    Pumelice Samuela Šmerdy od modré čáry pouze zaduněla o plexisklo za svatyní Hradce.
     
    51:53
    Velkou možnost měl po závaru Matěj Voděracký. Z mezikruží však trefil pouze ležícího Antoše a skóre se tak nemění.
     
    53:22
    Na druhé straně se předvedl také Meišner, jenž si připsal důležité zásahy po závaru před svou klecí.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Pánek – 2 min., hrubost.
     
    55:05
    Hosté si zahrají přesilovku 5 na 3, mají výhodu.
     
    55:25
    Vlastní gól si málem vstřelil obránce Filip Samek. Od jeho bruslí se však kotouč odrazil pouze do tyče.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Janeček – 2 min., hákování.
     
    55:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tým z města perníku využívá početní výhodu 5 na 3! Zpoza branky si vybruslil TADEÁŠ KANTOR a zblízka propálil Samuela Meišnera, jemuž touš propadl teploměrem až do sítě – 4:3. Asistence: Dominik Kučera.
     
    57:16
    Buly v útočném pásmu domácích.
     
    57:25
    Domácí v plném počtu.
     
    58:40
    Dynamu se nedaří dostat se do pásma. Pro Hradec to vypadá velmi dobře.
     
    59:25
    Souboj o touš v rohu kluziště.
     
    59:36
    Pardubice to zkouší v šesti!
     
    59:42
    Maskovaný muž Mountfieldu HK likviduje další pokus červenobílých. Těm už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    59:42
    Oddechový čas pro tým HC Dynamo Pardubice.
     
    59:42
    Hosté mají 18 sekund na vyrovnávající branku. Zvládnou srovnat?
     
    59:49
    Obrovskou šanci měl v samém závěru jeden z hostujících útočníků, jeho pokus však těsně proletěl vedle branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí periodě nejprve odskočili Lvi odskočili do dvoubrankového trháku ve vlastním oslabení, hosté se poté dokázali vrátit do hry, když zužitkovali početní převahu 5 na 3. Mountfield si už vedení pohlídal, i když v závěru mohl jeho rival skórovat. To se však nestalo, a tak tři body zůstávají pod Bílou věží. Už zítra se však koná odveta, tentokrát ale na pardubické půdě.
     
    To je ode mě pro dnešek všechno, hezký zbytek dne, na počtenou! (20:56:13)

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 19. Jón (Pavlík), 20. Pavlík (Novotný, Samek), 28. T. Vítek (Voděracký, Novotný), 47. Novotný (Samek) – 15. Kantor (Bartoň), 32. Pražan (Kučera, Pilař), 56. Kantor (Kučera)


    Mountfield HK: Meišner (Petřík) – Samek (A), Černý, Forejtek, Janeček, Burda, Pánek – V. Aschenbrenner, Novotný, Pavlík, Jón (C), Hendrych, Voděracký, T. Vítek, Frolík, Páleník.
    Trenér: Luboš Dvořák

    HC Dynamo Pardubice: Antoš (Tuláček) – Novosad, Úlehla, Šmerda (C), Kaštánek, Oliva (A), Křečan, Pilař, Kopecký, Rolinek, Bartoň, Pražan, M. Vítek, Kantor, Kučera, Turena.
    Trenér: Jaroslav Landsman

    Rozhodčí: Borecký – Řezníček, Šesták

    Diváci: 123
    bahis siteleri