Jihlava – Pardubice B 1:4 (kon.) | Vsetín – Slavia 2:5 (kon.) | Sokolov – Kolín 3:2 (po pr.)
Prostějov – Přerov 3:2 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 1:6 (kon.)
Zlín – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
HC Dynamo Pardubice B
Sobota 14.01.2023, 16:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Chance ligy, která už se blíží ke konci své třetí čtvrtiny. V něm zamíříme na led pelhřimovského zimního stadionu, kde se již od 16:30 utká "domácí" HC Dukla Jihlava proti nováčkovi soutěže a poslednímu celku tabulky HC Dynamu Pardubice B. Ale na postavení v tabulce moc nedbejme, jelikož Dynamo má v posledních zápasech výbornou formu a čekejme tak tuhý boj!
     
    HC Dukla Jihlava:
    Červenožlutým se na přelomu roku vůbec nedaří. Vždyť od 21.12., sehrála sedm zápasů a vyhrála pouze jediný, když doma otočila zápas proti Sokolovu. Mezi šesti prohrami sice jsou dvě porážky jen o gól a dvě porážky o dvě branky, kdy červenožlutí dostali poslední gól do prázdné klece, nicméně patří sem i dva debakly 0:5 – na ledě Litoměřic a doma s Kolínem a v tomto utkání navíc Jihlavští přišli o tři zraněné hráče. V posledním mači Jihlava i přes okleštěnou sestavu (šest beků, deset forvardů) podala srdnatý výkon a v Přerově vedla v polovině zápasu 3:1, nicméně padla 3:4. Těšit jí mohly ale dva návraty – poprvé v sezoně po dlouhém zranění hrál Tomáš Havránek a po úspěšném juniorském mistrovství i Matouš Menšík.

    V tabulce patří Jihlavě deváté místo se ziskem 53 bodů (stejný počet má i sedmý Frýdek-Místek a Kolín) s náskokem čtyř bodů na jedenáctý Sokolov a ztrátou sedmi bodů na šestý Prostějov.

    Poslední zápasy Dukly:
    Přerov – Dukla 4:3
    Dukla – Kolín 0:5
    Třebíč – Dukla 3:1
    Dukla – Sokolov 4:3
    Litoměřice – Dukla 5:0
     
    HC Dynamo Pardubice B:
    Nováček soutěže, který se do Chance ligy dostal jen díky přesunu licence z Vrchlabí. je na posledním místě tabulky. Doposud vyhrál pouze osm zápasů v základní hrací době, což je spolu se Šumperkem nejméně. A právě Draci jsou na třináctém místě, kam by se chtělo dotáhnout i Béčko Dynama a vyhnout se sestupu o patro níže. V posledních zápasech k tomu dělá záloha Pardubic velké kroky, jelikož ze sedmi zápasů třikrát vyhrála, z toho dvakrát v posledních třech utkáních. A mohlo jich být více, neboť na ledě Poruby se dlouho držela na bodech. V posledním kole navíc B-tým Dynama vyhrál nad Zlínem jasně 5:2.

    Dynamo B se tak už dotáhlo na předposlední Šumperk na rozdíl pouhých pěti bodů.

    Poslední zápasy Pardubic B:
    Pardubice B – Zlín 5:2
    Poruba – Pardubice B 4:2
    Frýdek-Místek – Pardubice B 2:4
    Pardubice B – Kolín 3:5
    Pardubice B Třebíč 2:5
     
    Letošní vzájemné zápasy:

    12. kolo:
    HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice B 3:2

    Branky a nahrávky: 5. Miškář (Haman, Fronk), 32. Beránek (Seman, Šik), 48. Fronk (Harkabus) – 11. Zdráhal (Machač), 54. Bučko (Půhoný, Herčík).

    Dukla: Beran – Dundáček, Rutar, Kolář, Haman, Jáchym, Kočí, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Pořízek – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Seman, Šik – Křehlík, Handl, Brož
    Pardubice B: Klouček – Bučko, Drtina, Nedbal, Zdráhal, Oliva, Kaštánek – Rouha, Kaut, Půhoný – Endál, Herčík, Kulhánek – Turek, Pochobradský, Machač – Rohlík, Zeman, Hajný

    25. kolo: Pardubice B – Dukla 2:4
    Branky a nahrávky: 41. Zdráhal (Zeman, Matýs), 48. Matýs (Zdráhal, Zeman) – 1. Šik (Mišář, Chlubna), 34. Brož (Fronk, Haman), 51. Harkabus (Kolář, Chlubna), 55. Skořepa (Harkabus, Kolář).

    Pardubice B: Matěcha – Zdráhal, Nedbal, Bučko, Hrádek, Drtina, Hanousek – Lichtag, Kaut, Belluš – Koffer, Rákos, Matýs – Půhoný, P. Machač, Urban – Pochobradský, Zeman, M. Machač
    Dukla:Beran – Dundáček, Dvořák, Bilčík, Kolář, Jáchym, Haman, Kočí – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, Brož
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Bilčík, Chvátal, Vala, F. Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – T. Havránek, Menšík, Chlubna – Cachnín, Juda, V. Brož – Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Bukač, Zdráhal (A), Nedbal, Hanousek, Chabada, Hrádek, Drtina (A) – Matýs, Rákos, O. Rohlík – T. Urban, Hruška, T. Svoboda – Rouha, Kaut (C), Mandát – Kaplan, P. Machač, Lichtag.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Horažďvský, Dědek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:12
    Úvodním sekundám zápasu dominují nepřesnosti, už jsme viděli ofsajd i zakázané uvolnění Pardubic.
     
    01:16
    Béčko Dynama hned po vyhraném buly zahrozilo, avšak Beran byl na místě.
     
    01:34
    Také na druhé straně Dukla poprvé ohrozila Kloučka, který ale neměl problém puk pokrýt.
     
    01:59
    Juda dobře zblokoval střelu soupeře a vyjel na zteč, ale byl ve středním pásmu rychle dostoupen soupeřem.
     
    03:04
    Střílený pas v podání zkušeného Daniela Rákose nikdo netečoval, takže Beran v pohodě zasáhl.
     
    04:07
    Juda nahazoval puk také takřka od mantinelu a protože Klouček viděl, že se k němu sjíždí Brož s Cachnínem, raději také pokryl kotouč.
     
    04:29
    Dundáčkovo tvrdé nahození ze středního pásma nedokázal Klouček vyklepat dříve, než sudí přerušili hru. Bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    05:02
    Menšík dával přihrávku na Tecla, který sice protečoval puk do útočného pásma, ale Dukla jej neudržela a v další akci je jí pískán ofsajd.
     
    05:53
    Vítězslav Brož ukořistil ve středním pásmu odražený puk, ale neměl příliš prostoru, komu by nahrál, proto udělal dva půlměsíce a poslal touš na své beky.
     
    06:44
    Šance slušná, ale gólová ještě nikoliv. Tomáš Harkabus napřáhl z vrcholu pravého kruhu, nicméně vzdálenější šibeničku zhruba o dva metry minul.
     
    06:52
    Oba celky se zatím stále oťukávají a spíše zkouší nahození z uctivé vzdálenosti. Ta ale nedělají brankářům, jako třeba nyní Beranovi, problémy.
     
    07:29
    Nyní už mohlo zahrozit! Důrazný Menšík si nejprve dělal prostor před brankou a snažil se puk zasunout do volné části klece k pravé tyči Kloučka, ale puk mu přeskočil hůl. Týž hráč poté naznačil obkroužení branky, načež servíroval puk před branku na Tecla, jenž také v gólové pozici minul!
     
    08:32
    Následuje zakázané uvolnění Dukly a hned poté ofsajd B-týmu Dynama.
     
    08:49
    V času, kdy na ukazateli času zbývá z první třetiny 11 minut a 11 sekund, je branka za zády Adama Berana posunutá. Hra je tak přerušená.
     
    09:09
    Harkabus získal na levém kruhu puk a hned posílal dlouhý pas na Pořízka, jenže tento úmysl přečetl Tomáš Kaut a jako správný kapitán kotouč zblokoval.

    A hra je vzápětí znovu přerušená, jelikož pravé uchycení branky za zády Berana dělá problémy. Na led už tak vyráží – lidově řečeno – ajsmajstr, tedy ledař.
     
    09:29
    Brána tentokrát posunutá není, ale zřejmě bude nadále v permanenci. Dynamo jde do přesilovky za vystřelení puku mimo kluziště v podání Vlasty "Gimli" Bilčíka.
     
    10:12
    Fabien Kočí si vysloužil potlesk na otevřené scéně za zblokování pumelice Hanouska z vrcholu levého kruhu. Mne takhle trefit, tak se mohou rovnou volat havrani. A vzápětí stejný hráč opět blokuje další střelu, nikoliv však tak tvrdou.
     
    11:22
    Co Dukla dvakrát nezvládla, tedy vyhodit puk Judou nebo Valou, to "zvládl" Hanousek, jehož přihrávka z kruhu na modrou na spoluhráče nebyla přesná.
     
    12:07
    Adam Beran zastavil střelu po kombinaci hostí v útočném pásmu. Zatím to vypadá, že moc gólu dneska padat nebude.
     
    12:32
    Před brankou zůstali zcela osamocení Ondřej Matýs a Daniel Rákos, ke kterým propadl puk. První jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a snažil se Berana trošku vylákat z branky, což se mu povedlo. Ale zamířit k menší mezírce u bližší tyče se hráči, který pár mačů odehrál i za Duklu, nepodařilo.
     
    13:50
    Beran lehce zastavil nahození a ještě díky dobré práci s hokejkou rozehrál puk na spoluhráče.
     
    14:24
    Po odmlce se před branku Kloučka dostali také domácí, jenž si nyní přihrávají a hledají vhodný prostor ke střele.
     
    14:54
    Nakonec se pokusu ujal Tomáš Havránek, jeho střela ale byla sražená do ochranné sítě.
     
    15:13
    Dukla opět kombinuje v útočném pásmu. Na modrou přišla přihrávka na střelu pro Hamana, který koupil v minulém utkání v Přerově tvrdý úder o mantinel, naštěstí se ale nic vážného nestalo. Při pokusu o střelu k němu rychle přistoupil soupeř.
     
    16:13
    Bilčík vyslal rychlým kontrem dopředu Pořízka, který ale neměl dobrou rychlost. Předal tedy puk na levou stranu pro Harkabuse, který mu ho mezi kruhy vrátil, ovšem Klouček při "Pořezově" střele zachránil svůj tým od první gólové pohromy.
     
    17:01
    A další dobrá akce Dukly, kterou započal Havránek. Kotouč se dostal od něj na Menšíka, jenž si všiml před brankou Chlubny. Jeho zakončení bekhendem zblízka opět vyrazil Klouček.
     
    17:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá svého dílčího tlaku a nyní už Klouček doplatil na velký provoz před svou brankou. Chlubna nejprve poslal puk na modrou pro Menšíka, který tvrdě vystřelil. Dlouhou absencí nabuzený Havránek si hned sjel na teč, takže Klouček puk skoro neviděl a DAVID VALA, střelec posledních dní, ho doklepl do sítě. Asistence: Tomáš Havránek, Fabien Kočí.
    17:34 David VALA - 1:0
     
    18:15
    Vlastimil Bilčík je dnes nezastavitelný. Unstoppable! Jeho nahození před brankou sebral Pořízek a tečoval kotouč, ovšem Klouček byl na místě.
     
    19:02
    Buly se v ohlášené poslední minutě první třetiny bude opakovat a prodleva dvou sekund bude nahrazena.
     
    19:31
    Havránek narýsoval z pravého kruhu parádní lajnu na Menšíka a většina lidí už zde zvedala ruce nad hlavu. Jenže Milan Klouček se dnes ukazuje ve výborném světle a mrštným zákrokem sebral stříbrnému chlapci z juniorského šampionátu gólovou radost.
     
    19:55
    A ještě jednou Klouček, který uchránil svůj tým vytaseným pravým betonem od další pohromy, jelikož střela Brože z kruhů měla slušný parametr!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Zpočátku nenabídla žádné pořádné šance, úvodních deset minut bylo prakticky otrkávacích, snad jen Menšíkova šance měla gólový parametr. Poté se začalo více dařit Pardubicím B, ale na Berana si nepřišly. V závěru třetiny převzala iniciativu Dukla a ačkoliv Milan Klouček v brankovišti čaroval, na třetí šanci Jihlavy v krátkém sledu za sebou (a paradoxně tu nejméně nebezpečnou) již byl krátký. Po velkém závaru v brankovišti byla branka sice připsána Vlastimilu Bilčíkovi, ale ze záznamu bylo zřejmé, že puk po Havránkově cloně dorazil do sítě David Vala – 1:0.
     
    Ještě krátké statistické okénko z voleb:

    Sečteno 99,83%
    Volební účast 68,26%

    1. místo: Petr Pavel, 35,38% hlasů (1.967.719)
    2. místo: Andrej Babiš, 35,01% hlasů (1.947.511)
    ---
    3. místo: Danuše Nerudová, 13,92% hlasů (774.155)

    Druhé kolo proběhne za dva týdny, tj. v pátek 27.1. a v sobotu 28.1.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Do druhé části vstoupilo aktivněji Béčko Pardubic. Na pravém kruhu dostal přihrávku na střelu z první Jakub Lichtag, ale nemířil přesně a i kdyby, zřejmě byl u tyče připraven Beran s betonem.
     
    21:30
    Dukla se nyní sama vyhnala z útočného pásma, tak jako tak ale David Vala v tom středním drží puk.
     
    21:42
    Hra se po zakázaném uvolnění Dukly stěhuje k Beranovi.
     
    21:51
    Odchovanec Dukly Jan Mandát se po svém návratu do českých soutěží provinil svým prvním vyloučením, na trestnou lavici jde za podrážení. V B-týmu Dynama se asi bude rozehrávat jen chvíli, naopak docela dobře by mohl zapadnout do již tak hvězdami plného kádru Pardubic.
     
    22:25
    Tomáš Harkabus pohotovou tečí nechal u levé tyče vyniknout beton Kloučka!
     
    23:22
    Dukla již půl minuty kombinuje v pásmu, ale chybí troška přesnosti. Střelu od modré vytěsnil Klouček, mezi kruhy poté promáchl při střele Brož.
     
    23:51
    B-tým Pardubic hraje v pěti.
     
    24:15
    Tomáše Havránka je plný led, nyní byl ve středním pásmu faulován a možná to bude s krvavou stopou. Dukla je ve výhodě.
     
    24:46
    Harkabusovu dělovku nakonec Skořepa před brankou netečoval a po puku se poté natáhli hosté.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Tomáš Svoboda – 2 min., vysoká hůl.
     
    25:11
    Pardubice si našly po střele Chvátala odražený puk a vyhazují ho na druhou stranu kluziště.
     
    25:40
    Beran si vyjel za branku pro dlouhý vyhozený puk, přičemž ho jel stínovat návratem nabuzený Jan Mandát. Po Beranově odehrání puku jej ale hráč B-týmu Pardubic podrazil a červenožlutí jdou do 65 sekund dlouhé přesilovky pět na tři. Hostům a zejména "Mandymu" se to vůbec nelíbí, ale rozhodnutí sudích je nezvratné.
     
    25:40
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jan Mandát – 2 min., podrážení.
     
    26:07
    Dukla svírá soupeře před brankou, ovšem šanci si zatím nevypracovala.
     
    26:14
    Pelhřimovský stadion utichl tak, že by na něm byl špendlík padnuvší na zem slyšet. Kanon v podobě střely od modré inkasoval do oblasti hlavy obětavě blokující hráč Dynama. Snad to nebude nic vážného, puk asi nešel přímo do obličeje, ale kamsi do ucha. Sloužit ale více nemohu.
     
    26:53
    Dukla ještě udržela puk v pásmu a po další kombinaci pálil od modré Filip Dundáček, který rozezvučel levou tyč za zády Kloučka. Havránek rychle dorážel, ovšem brankář Pardubic byl na místě a hosté již hrají ve čtyřech.
     
    27:10
    Puk se po Judově zblokované střele otřel o boční síť.
     
    27:45
    Nyní dostal Juda na ose hřiště více prostoru a mohl si puk připravit na střelu. Nejednalo se o vůbec špatnou ránu, ovšem Milan Klouček byl znovu připraven a krizový moment dlouhého oslabení hosté zvládli.
     
    28:49
    Stejně jako v první třetině, také ve druhé je čas přerušen v okamžiku, kdy na světelné tabuli svítí čtyři jedničky, tedy 11:11. Zakázané uvolnění Dukly.
     
    30:12
    Juda dostal Brožovo přistrčení před branku a byl v gólové pozici, nicméně ani nyní na Kloučka nevyzrál. Gólman Pardubic prostor u bližší tyče prostě a jednoduše uzavřel.
     
    Zajímavostí je, že hned čtyři zápasy Chance ligy vede domácí tým 1:0. Vedle Dukly ještě drží nejtěsnější vedení Vsetín nad Slavií, Prostějov nad Přerovem a Litoměřice nad Třebíčí.
     
    32:11
    Miroslav Juda je po minulém utkání, kdy konečně protrhl střeleckou smůlu, také hodně v laufu. Ve středním pásmu pohotově sebral odražený puk, přejel středem kluziště modrou a vypálil. Klouček nevěděl, jestli mu kotouč někde nevypadne, ale nakonec se tak nestalo a podržel jej.
     
    32:38
    Po Valově nahození měl nyní brankář B-týmu Pardubic snadnější úlohu.
     
    33:44
    Pořízek obkroužil branku a předal puk na Harkabuse, jenž se snažil před brankou najít Skořepu, ale přes clonící hráče kotouč neprošel.
     
    34:53
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Dukla platí za nevyužitou přesilovku pět na tři. Zkušený Rákos naservíroval dlouhý a hlavně přesný pas mezi jihlavské beky Kočího a Valu pro TOMÁŠE SVOBODU, který se tváří v tvář Beranovi nemýlil a poslal puk kolem jeho lapačky do sítě. Asistence: Daniel Rákos, Karel Nedbal.
    34:53 Tomáš SVOBODA - 1:1
     
    35:42
    Pro Duklu bude ještě hůře, Matouš Menšík v obranném pásmu fauloval soupeře a jde ven za nedovolené bránění.
     
    36:03
    Dukla krátce po buly vyhazuje puk na druhou stranu.
     
    36:47
    Před brankou Dukly byl na chvilku volný Tomáš Urban, který také dostal přihrávku. I díky cloně Harkabuse a Bilčíka měl Adam Beran o něco jednodušší úlohu, ale i tak se prezentoval dobrým zákrokem.
     
    37:08
    Dukla po buly opět posílá puk až na druhou stranu ke Kloučkovi.
     
    37:26
    Daniel Rákos je dnes velmi aktivní a opět to ukázal, když pálil z kruhů. Beran chvilku nevěděl, kde má puk, nakonec jej ale udržel.
     
    37:52
    Chlubna si nejprve najížděl do středního pásma na dlouhou přihrávku a mohl jet sám na branku, ovšem pas nedostal přesný. Hned poté v závěru přesilovky ještě zaútočili hosté, ovšem Vala nyní dobře pokryl hráče soupeře v prostoru před brankou.
     
    39:15
    Tempo hry nyní poněkud opadlo, na dnes velmi chladném stadionu v Pelhřimově jsou k vidění teď převážně nepřesnosti.
     
    39:45
    Vypadá to, že druhá třetina se dohraje ve středním pásmu v uctivé vzdálenosti od obou branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině Dukla doplatila na to, že nevyužila dlouhou přesilovku pět na tři, při které nastřelila pouze tyčku střelou Dundáčka. Již při hře pět na pět měl šanci Juda, který ale zblízka Kloučka nepřekonal. Udeřili tak hosté, když Rákos vyslal výborný pas na Tomáše Svobodu, který svůj únik zakončil přesnou střelou ze svého pohledu k pravé tyči – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Jihlavský vstup do třetí třetiny rozhodně není ideální a po 47 sekundách hry se Dynamo ujímá poprvé v zápase vedení díky ONDŘEJI ROHLÍKOVI, jenž mezi kruhy získal puk od Rákose, poté udělal úhyb do pravé strany a přesně zamířil. Asistence: Daniel Rákos.
    40:47 Ondřej ROHLÍK - 1:2
     
    41:53
    Dukla ihned vyrazila na zteč soupeřovy branky, ovšem střeleckým pokusům červenožlutých chybí přesnost.
     
    43:07
    Je jasné, že Dynamo se nyní bude soustředit na pozornou defenzívu, napadání jihlavské rozehrávky a rychlé protiútoky. První dva recepty, které by B-tým Pardubic mohly dovést k výhře, již hosté kuchtí.
     
    44:27
    Skákavý puk nadělal Kloučkovi dílčí problémy, takže místo rychlé rozehrávky jej raději pokryl ve výstroji.
     
    44:57
    Hned po buly zkoušel střelu Rákos, který dnes opravdu hraje velmi dobře, dvě asistence toho budiž důkazem. Ale nebyl vůbec přesný.
     
    45:30
    Zakázané uvolnění Pardubic B.
     
    46:29
    Dukla se zatím nemůže dostat do nějakého souvislejšího tlaku, o střelách na branku ani nemluvě.
     
    47:30
    Richard Cachnín se vydal napadat rozehrávku Kloučka, který si ale věděl rady a holí odehrál puk mimo blížícího se soupeře.
     
    48:35
    Bilčík se vydal po přistrčení Havránka na útočný výlet, ale mezi kruhy mu byl sebrán puk. Rychlý kontr tak založili hosté a Jan Hruška se natlačil sám před Berana, který při jeho zakončení pohotově máchl lapačkou.
     
    49:12
    Cachnín střelou z levého kruhu na bližší tyčku neuspěl, vyrážečka Kloučka byla na místě.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jan Zdráhal – 2 min., podrážení.
     
    50:01
    Skořepa sice byl mezi kruhy na chvilku sám, ale dostal přihrávku mezi brusle a nemohl proto střílet.
     
    Dnešní utkání sleduje 701 diváků. V kontextu předchozích návštěvností tohle není špatné číslo.
     
    50:35
    Havránek chtěl zavést puk do pásma, ale ve středním pásmu se mu sklouzl po holi a Dukla tak musí začít od znova.
     
    51:26
    Přesilová hra Dukle nejde a není v ní nebezpečná. Pardubice naopak vyhodily puk a bojují o něj za jihlavskou svatyní.
     
    51:49
    A nyní už je záloha Dynama v pěti.
     
    52:34
    Brož si za brankou srovnal puk na hůl a zkusí rozjet útočnou akci.
     
    52:57
    Radek Pořízek dostal mezi kruhy puk na bekhend a vystřelil na branku Kloučka. Gólman hostí byl pozorný a Skořepa se poté k dorážce v předbrankovém prorostu nedostal.
     
    53:22
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Dynamo jde zřejmě do rozhodujícího náskoku a potvrzuje dobrou formu posledních dní. ONDŘEJ MATÝS totiž u mantinelu na pravém kruhu i s troškou potřebného štěstí obehrál Valu, najel si před Berana a zavěsil pod víko. Asistence: Tomáš Kaut.
    53:22 Ondřej MATÝS - 1:3
     
    54:59
    Jihlava určitě hraje lepší zápas než předešlý domácí proti Kolínu. Snaha však vychází stále naprázdno, což je pro psychiku Jihlavských zřejmě už dost ubíjející.
     
    55:46
    Střelu hned po buly schoval Klouček ve své výstroji.
     
    56:02
    Menšík viděl, že mu mezi kruhy najíždí Tomáš Chlubna a hledal ho, jenže dobrý úmysl přečetl jeden z hráčů Pardubic a pas ztečoval.
     
    56:12
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Čtvrtý gól asi tak nějak dokresluje aktuální situaci, ve které se Jihlava nachází. Rohlíkovo nahození si před brankou našel DANIEL RÁKOS a poměrně šťastným odrazem procedil kotouč do sítě. Asistence: Ondřej Rohlík.
    56:12 Daniel RÁKOS - 1:4
     
    57:17
    Jihlava může zmírnit tříbrankovou porážku, jelikož Michal Rouha zahrál vysokou holí a protože soupeři způsobil krvavé zranění, jde ven rovnou na čtyři minuty.
     
    57:17
    Dukla ještě cítí maličkou šanci a Adam Beran zůstává na střídačce. Jestli červenožlutí prohrají 1:4 nebo 1:5, to je už víceméně jedno.
     
    57:36
    Dundáček uhájil před napadajícím Lichtagem na obranné modré kotouč a ještě zkusí zaútočit.
     
    57:57
    Tomáš Chlubna dostal puk před branku, u levé tyče byl úplně sám. Ale místo toho, aby zamířil do volného místa, poslal touš o metr vedle.
     
    58:39
    Hosté dvakrát minuli opuštěnou jihlavskou klec.
     
    59:22
    Utkání se chýlí ke konci, ani při hře šest na čtyři se Dukle nepodaří skórovat. A asi ani hostům, třetí střela z vlastního pásma končí vedle volné branky Jihlavy, která prohraje šesté z posledních sedmi utkání.
     
    Konec zápasu. (18:53:39)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Vala (T. Havránek, Menšík) – 35. T. Svoboda (Rákos, Nedbal), 41. O. Rohlík (Rákos), 54. Matýs (Kaut), 57. Rákos (O. Rohlík)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Bilčík, Chvátal, Vala, F. Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – T. Havránek, Menšík, Chlubna – Cachnín, Juda, V. Brož – Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Dynamo Pardubice B: Klouček (Nečas) – Bukač, Zdráhal (A), Nedbal, Hanousek, Chabada, Hrádek, Drtina (A) – Matýs, Rákos, O. Rohlík – T. Urban, Hruška, T. Svoboda – Rouha, Kaut (C), Mandát – Kaplan, P. Machač, Lichtag.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Horažďvský, Dědek
    thejrc.org