Jihlava – Pardubice B 1:4 (kon.) | Vsetín – Slavia 2:5 (kon.) | Sokolov – Kolín 3:2 (po pr.)
Prostějov – Přerov 3:2 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 1:6 (kon.)
Zlín – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 14.01.2023, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Jestřábi vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, pryž tentokrát prázdnou přerovskou klec minula jen o pár centimetrů! To je drama!
     
    59:16
    Vilém Burian od mantinelu minul opuštěnou svatyni, Přerov si bere kotouč zpět na své hole a ještě stále může vyrovnat!
     
    58:45
    Povedlo se to až nyní. Pavelka chytil Březinovu střelu a přerušil, hosté následně odvolávají gólmana! Postava míří na střídačku.
     
    58:05
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:17
    Za Pavelkou to cinklo! Jakub Svoboda z kruhu mířil do vzdálenějšího horního rohu, trefil ale jen konstrukci! Ke gólu chyběly milimetry!
     
    56:40
    Domácí si v oslabení nepohlídali Černého, který se blýskl jedovatým projektilem z mezikruží! Pavelka si připisuje důležitý zákrok!
     
    55:50
    Na ledovou plochu z hlediště létají lahve. Po šarvátce v rohu kluziště je za hrubost trestán pouze Jakub Illéš (PRO), a poměr sil na bojišti se tak vyrovná.
     
    55:49
    Krásná akce Jestřábů vedla k nebezpečnému zakončení Buriana z hranice brankoviště, ale Postava se včas stihl natáhnout k tyči a kotouč vykryl! Gólman drží hosty ve hře!
     
    54:11
    Jiří Krisl (PRE) sekáním dostal svůj tým do nepohodlné situace, Prostějov bude mít přesilovku.
    44:02 Matouš KRATOCHVIL - 3:2
     
    44:02
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté jsou zpátky ve hře! Zkraje pětačtyřicáté minuty se prosazuje MATOUŠ KRATOCHVIL. V Prostějově to dnes bude zajímavé až do poslední minuty – 3:2! Asistence: Zdeněk Okál, Jiří Krisl.
    Robin STANĚK - 3:1
     
    42:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Domácí hned zkraje poslední části navyšují svůj náskok na dvě branky a Přerovští už to budou mít hodně těžké, pokud si dnes z Prostějova stále chtějí odvézt aspoň bod! Na střeleckou listinu se zapisuje ROBIN STANĚK – 3:1! Asistence: Petr Hašek, Jan Maruna.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:07
    Roman Vlach (PRO) zasáhl Macuha do obličeje vysokou holí, čímž hostům nadělil početní výhodu.
    36:16 Tomáš DOLEŽAL - 2:1
     
    36:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Pozor, hosté zničehonic snižují a v Prostějově je to znovu jen o jeden gól! TOMÁŠ DOLEŽAL se dostal k puku na hranici pásma, popojel dopředu a následně vyslal rutinní nahození k pravé tyči, které ale nepřipraveného Pavelku pořádně zaskočilo. Kontaktní branka je na světě – 2:1! Asistence: Jan Dluhoš.
    33:49 Tomáš JIRÁNEK - 2:0
     
    33:49
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Protesty Postavy a Krisla vyšly vniveč, Prostějov vede o dvě branky! Vlach vyslal puk na branku z prostoru mezi kruhem a modrou čarou, přičemž před brankovištěm ho mimo dosah přerovského brankáře tečoval TOMÁŠ JIRÁNEK. Podle hostů se jednalo o vysokou hůl, dle rozhodčího ale bylo vše dle pravidel a zásah platí – 2:0! Asistence: Roman Vlach, Tomáš Valenta.
     
    21:57
    Kratochvíl se před brankovištěm natahoval po kotouči a chtěl jej doklepnout za Pavelku, nakonec jej ale nezachytil! Škoda pro Přerov!
     
    19:15
    Před Postavou zavládl naprostý chaos! Po volné pryži se natahovali hned tři hráči a každý z nich ho mohl poslat do takřka prázdné přerovské klece, ani jeden ale na něj nakonec nedosáhl!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    12:47
    Dvířka trestných lavic se znovu otevírají, tentokrát na obou stranách. Filip Dvořák (PRE) dostává trest za hákování, Aleš Poledna (PRO) za nafilmovaný pád.
     
    12:25
    Sudí přerušil a ukázal na Jakuba Hamšíka (PRO), kterého poslal na trestnou lavici za držení.
     
    10:23
    Bleskový protiútok Přerova přinesl velkou šanci! Okál od mantinelu posunul puk před branku na najíždějícího Doležala, jehož nebezpečná teč skončila na Pavelkově betonu!
     
    07:24
    Jestřábi si vyzkouší přesilovku, Antonín Pechanec (PRE) je po souboji za Postavou trestán za podrážení.
     
    02:58
    Postava se teď musel hodně natáhnout, aby vykryl nebezpečnou střelu Bartka z prostoru před brankovištěm! Tohle si přerovská obrana za rámeček nedá, Postavovi teď moc nepomohla.
    01:54 Petr HAŠEK - 1:0
     
    01:54
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácí čtvrté formace končí úvodním gólem, Jestřábi už ve druhé minutě odskakují do vedení! Jandus našel na pravém kruhu volného PETRA HAŠKA, jehož bekhendové zakončení zaplulo do horní části branky – 1:0! Asistence: Tomáš Jandus, Aleš Poledna.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 2. Hašek (Jandus, Poledna), 34. Jiránek (Vlach, Valenta), 43. Staněk (Hašek, Maruna) – 37. Doležal (Dluhoš), 45. Kratochvil (Okál, Krisl)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Hamšík, Valenta, Malák, Bartko, Poledna, Pěnčík, Staněk – Jiránek (A), Vlach, Veselý – V. Burian, Ostřížek, Illéš – Slanina, Venkrbec (C), Jansa – Jandus, Hašek, Maruna.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Dluhoš, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Ševčík – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl – Dobša.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Koziol, Kubičík – Bezděk, Kučera.

    Diváci: 2 780
    thejrc.org