Jihlava – Sparta 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:0 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 0:1 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 0:1 (kon.) | HC Litvínov – Třinec 1:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Sobota 14.01.2023, 12:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 40. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vojtek (Kavan) – Řehák, Kuswito, Bůžek, Eich, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Zembol, Otava, Kantora, Horký, Cakl, Masař, Bělohlav, Panenko, Boltvan, Bárta, Horváth.

    HC Škoda Plzeň: Jansa (Lokajíček) – Houdek, Skok, Kubíček, Eichler, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, Soukup, Korčák, Pešek, Dvořák, Kučera, Benák, Sabionok, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

    Rozhodčí: Vaněk, Čech – Mišík, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Plzeň se po vyhraném vhazování nahnala do útoku. Dáňu obral u mantinelu o kotouč Horváth, ale hosté se k puku okamžitě dostali zpět. Mazancova rána od modré zamířila vedle.
     
    01:26
    Na druhé straně ohrozil soupeřovu bránu Bárta, v zakončení od pravé tyče nastřelil brankářovo rameno.
     
    02:07
    Otava prošel po pravém křídle a v předbrankovém prostoru se dostal i do bekhendového zakončení. Jansa zasahuje.
     
    02:49
    Přečíslení dva na jednoho zakončoval Horváth, jenž po přihrávce Zembola střílel z první. Hostující brankář se proti střele stačil včas přemístit.
     
    03:36
    Plzeňským zatím chybí přesnost v zakončení. Benák dobře operoval v předbrankovém prostoru, ale jeho pokus nakonec mezi tři tyče nezamířil.
     
    04:11
    Zmatky na druhé strašně kluziště řeší Jansa. Střelu z pravého kruhu ukryl ve své výstroji a následně rozehrál. To se ovšem neukázalo jako nejlepší volba, protože před brankou byl připravený Rakus, který okamžitě dorážel.
     
    05:49
    Plzeň se dostává do útočného pásma a vypadá to, že začne svůj první větší tlak v tomto zápasu.
     
    06:37
    Hosté pálí převážně z větší vzálenosti, ani nyní ale jejich pokusy nejsou přesné.
     
    07:35
    Zembol s Horváthem jsou dnes velice aktivní. Tato dvojice si opět vypracovala šanci, když Horváth přenechal po přechodu modré čáry kotouč Zembolovi, a následně přihrávku svého kolegy jen jemně tečoval směrem na branku.
     
    08:09
    Hra se zrychlila a k vidění jsou šance na obou stranách. Za Plzeň zahrozil Titlbach, za Kometu měl možnost otevřít skóre utkání Bělohlav, který byl sám na levém křídle.
     
    09:58
    Kometa se usadila v útočné třetině. Z levého kruhu pálil Zembol, Jansa na jeho pokus dobře viděl a ukrývá puk ve své výstroji. Hra je přerušena.
     
    10:14
    Benák prošel přes dva hráče Komety do útočného pásma, tam byl ovšem těěsně bráněn a neměl komu přihrát, takže z rychlého otočení hry žádná nadějná akce nevznikla.
     
    11:39
    Hraje se v útočné pásmu Plzně, a to především u mantinelu. V osobních soubojích jsou lepší domácí, ale nedaří se jim dostat kotouč z pásma ven.
     
    11:54
    K puku se na vrcholu pravého kruhu dostal Hodinář a poslal jej na branku. Pro Vojtka to nebylo nic složitého, úpsěšné zasahuje a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    13:18
    Delší dobu jsme neviděli žádnou vyloženou šanci a nezměnilo se to ani po přečíslení Komety tři na dva. Horváth byl totiž těsně bráněn a nemohl tak v mezikruží Boltvanu přihrávku vůbec zpracovat. Kotouč končí za brankou.
     
    14:34
    Také domácí dobře brání. Jakýkoliv náznak plzeňské ofenzivy likvidují už v zárodku. Hosté jsou na kotouči, ale nedaří se jim dostat do pásma.
     
    15:13
    Ve zmatku na brankovišti se nejlépe zorientoval Pešek, který jako první našel kotouč u pravé tyče, připravil si jej a zakončil. Vojtek si záměru plzeňského útočníka všiml a proti bekhendovému pokusu zasáhl pravým betonem.
     
    16:32
    Z mezikruží pálil Soukup. Vojtek měl trochu snížený výhled, ale i v tomto případě zakročil betonem. Zdá se že nepřesné plzeňské střely už jsou minulostí.
     
    17:55
    Nyní si Plzeňští nerozuměli v přečíslení tři na dva a stejně jako Kometa, ani oni tuto akci nezakončili.
     
    18:27
    Dáňa se protlačil mezi dvěma brněnskými hráči a z bezprostřední blízkosti trefuje tyč.
     
    19:09
    Zdálo se, že i nyní překazí plzeňské přečíslení nepřesná souhra, nakonec však hosté puk na svých hokejkách uhlídali a z otočky na levém kruhu vystřelil Soukup. Jeho rána letěla do rohu kluziště.
     
    19:52
    V posledních sekundách první třetiny se mohl prosadit Zembol, který byl na levém kruhu nikým nehlídaný. Jeho střela skončila na zadním mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Rychlá první třetina juniorského utkání mezi Kometou a Plzní je za námi. Oba celky si vypracovaly střelecké příležitosti, zakončovaly z předbrankového prostoru, dostávaly se do přečíslení a zazvonila také tyč brněnské brány. Gól ale nepadl, hosty hlavně v úvodu třetiny zrazovala přesnost, průběh úvodního dějství nicméně slibuje zajímavý průběh utkání.
    Druhá třetina začne cca v 12:38.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    V první příležitosti druhé třetiny se ocitl Zembol, který prošel přes celé kluziště a zakonřil z pravého kruhu. Následně je odpískán faul Skoka, který odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    20:56
    Panasenko čekal v předbrankovém prostoru na teč. Nakonec se k němu dostala Zembolova přihrávka zpoza branky, a tak od pravé tyče zakončil. Trefil beton plzeňského gólmana.
     
    22:09
    Kometa se v přesilovce dostává k nebezpečným střelám, na druhou stranu se nejedná o úplně špatné oslabení Plzně, protože se hostům daří vyhazovat.
     
    22:27
    Hosté v plném počtu. Před návratem Skoka na led vystřelil z vrcholu levého kruhub zpoza obránce Masař. Jeho střela se otřela právě o hráče Plzně, a tak měl Jansa menší problémy, vše ale zvládl vyřešit.
     
    23:00
    Jánský zahákoval Rakuse, který zakončoval z předbrankového prostoru. Koemta si zahraje další přesilovku.
     
    23:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    JAKUB ZEMBOL je v dnešním utkání vidět a ke svému výkonu přidává i velmi rychlou přesilovkovou branku. Matěj Bělohlav vyhrál vhazování a dostal kotouč právě na Zembola, který jej poslal do pravého horního rohu. Asistence: Matěj Bělohlav.
     
    23:38
    Kometa pokračuje v náporu. Otava objel branku a pokusil se zakončit k volné levé tyči. Tímto manévrem však neuspěl.
     
    24:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují své vedení. Rychlý přechod do útočného pásma zakončil přesnou střelou do pravého horního rohu ADAM BOLTVAN. Kometa vše sehrála velmi rychle a gólman neměl šanci zareagovat. Asistence: Denis Svoboda.
     
    25:19
    Bělohlav měl na hokejce třetí brněnskou branku, když ujel plzeňské obraně a z předbrankového prostoru se snažil poslat kotouč mezi Jansovy betony.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Dáňa – 2 min., napadení.
     
    26:43
    Domácí bez problémů začali s přesilovkovou kombiancí. Na jejím konci stál Bělohlav, jenž vystřelil z vrcholu levého kruhu. Jansa ukrývá kotouč v lapačce.
     
    26:51
    Plzni se po vyhraném buly nepodařilo vyhodit, Němec získal na modré čáře puk pod svou kontrolu a rozehrává další akci Komety.
     
    27:36
    Rakus po přihrávce zpoza branky vystřelil z první a trefil pravou tyč.
     
    28:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Svobodovi s Masařem se nejprve nepovedla souhra na levém kruhu útočného pásma, při další příležitosti už se ale domácí radovali. Právě Jakub Masař totiž na pravé straně kluziště našel KEVINA HORVÁTHA, který střelou k bližší tyči navýšil vedení brněnského celku. Asistence: Jakub Masař, Adam Boltvan.
     
    29:06
    Kometa hraje velmi aktivně a také rychle. V některých situacích se zdá, že jí soupeř přestává stíhat.
     
    29:35
    Po souhře Horvátha s Boltvanem zazvonila tyč, Jansa na chvíli ukryl kotouč pod betonem, a rozhodčí tedy přerušili hru. Puk se ale dostal velmi rychle zpátky do hry, a tak si Brněnští na odpískání stěžují. Vhazovat se bude po levici plzeňského brankáře.
     
    30:24
    Bělohlav zkusil štěstí z ostrého úhlu. Jansa má pokus pod kontrolou a hra je opět přerušena.
     
    30:55
    Korčák získal puk mezi modrými čarami a pokusil se přejít do útoku. Tam ale byla jeho cesta velmi rychle zastavena a domácí rozehrávají zpoza vlastní brány. Vojtek v této třetině ještě mnoho práce neměl.
     
    31:32
    Zato Jansa se nezastavil. Opět zasahuje proti Bělohlavovu pokusu z pravého kruhu, z téměř nulového úhlu to zkusil také Panasenko.
     
    32:18
    Řehák se vydal do útoku a zakončil přes dvá bránící hráče. Sice neměl v mezikruží tolik prostoru, na druhou stranu ale brankář ne jeho ránu vůbec neviděl. Puk proletěl těsně kolem spojnice pravé tyče a břevna.
     
    33:39
    Kaiserova střela z levého kruhu byla spíš nahozením, které ještě tečoval bránící Ulbricht, a tak puk končí na boční síti. Od pravé tyče jej Vojtek posílá zpět do hry.
     
    34:25
    Ani Hodinářovo zakončení z mezikruží nedoletělo až v brněnskému brankáři, protože se na hranici modrého půlkruhu zastavilo o Eicha. Brněnský obránce následně vyslal do úniku Zembola, jehož střelu z pravého kruhu Jansa pokryl.
     
    35:08
    V brněnském přečíslení tři na dva nenašla Bělohlavova přihrávka Rakuse, a místo toho skončila na hokejce Peška, který se okamžitě vydal do útoku. Bůžek byl ale rychlejší a za modrou čárou svého soupeře o puk obral.
     
    35:26
    Puk nebezpečně poskakoval kolem plzeňského brankoviště, ani jeden z domácích hráčů jej však nedokázal zpracovat tak, aby se dostal do střelecké příležitosti.
     
    36:40
    Zdá se, že z Plzeňských už opadlo zaskončení z tříbrankové ztráty. Jejich hra se zrychluje a také více napadají.
     
    37:20
    Sabiniokův únik zastavil Němec, ale střelu Koráčka z druhé vlny už nepokryl, zasáhnou tak musel Vojtek.
     
    37:32
    Plzeňští před sebou měli úplně prázdnou brněnskou bránu, přesto se jim nepovedlo zakočit. Následně nepřekonali ani ležícího Vojtka. Po odpískání se před brankocištěm strhla menší potyčka, po které odchází Dáňa a Eich s menším trestem za hrubost.
     
    39:14
    Oba týmy jsou při hře čtyři na čtyři aktivní, do žádné větší střelecké příležitosti se ale nedostávají.
     
    39:32
    Oba týmy hrají v plném počtu. Při návratu vyloučených hráčů na led byli zrovna v útoku Plzeňští, kteří se v něm drží i nádle. Kubíčkovu střelu od modré blokuje Rakus.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už jsme se gólů dočkali. Ten první vstřelil Jakub Zembol, když už po pěti sekundách využil přesilovou hru. Domácí na tuto branku velmi rychle navázali a do stejého místa, tedy do pravého horního rohu, se záhy trefil i Adam Boltvan. Kometa byla na koni a pomáhaly jí k tomu také přesilovky. Tu další využil Kevin Horváth a bylo to už o tři branky. A právě tento gólový rozdíl zůstal i do konce druhé třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Hosté vstoupili do třetí třetiny namotivovaní, což jde vidět nejen na střídačce, ale také v jejich hře. Od začátku se ženou dopředu, Vojtek musel zasahovat proti prudké ráně z pravého kruhu.
     
    41:41
    Na druhé straně ujel Bělohlav, kteréhi zasatvil Borák. Brněnský centr tak v rychlosti nezakončil.
     
    42:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Otava – 2 min., sevření puku rukou.
     
    43:00
    Němcovi se nepodařilo vyhodit, a tak až Boltvan u modré čáry protlačil kotouč do středního pásma. Tam už čekal Zembol, který se vydal do brejku. Těsně před brankovištěm byl zastaven.
     
    43:45
    Plzeňská kombinace skončila na bránících hráčích Komety. Domácí opět vyhazují.
     
    44:09
    Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. První polovina první plzeňské přesilovky vypadala velmi slibně, nyní už se však hostující celek nemůže dostat ke kotouči.
     
    44:22
    Domácí v plném počtu.
     
    45:07
    Sabiniok se ve středním pásmu neuchýlil k nahození, ale vydal se do útoku, i když šli všichni jeho spoluhráči střídat. Vojtkovu branku ohrozil z pravého křídla, domácí brankář u bližší tyče zasahuje.
     
    46:09
    Hra ubrala na tempu. Další změna nastala v tom, že Plzeňští sevřeli svého soupeře v pásmu a vysílají nebezpečné střely. Nejvíce zahrozil Soukup, který z ostrého úhlu mířil k levé tyči.
     
    46:35
    Cakl v individuální akci dvakrát ohrozil Jansu. Hostující brankář si poradil jak s první střelou, tak s dorážkou.
     
    47:46
    Hra se přesunula do útočného pásma Komety, ale domácí nejsou tak draví jako jejich soupeř. Řehák od modré pouze nahazuje a jeho spoluhráči drží kotouč v rohu za plzeňskou brankou.
     
    48:15
    Už podruhé v řadě Brno pálí hned úpo vhazování. Jansa je na tyto případy připraven a znovu střelu zastavil.
     
    48:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Titlbach – 2 min., podrážení.
     
    49:22
    Kometa se ke střele nedostala, Plzeň vyhazuje.
     
    49:34
    Brněnští jsou velmi rychle zpět v útočném pásmu a po nenápadném pokusu Horvátha z levého křídla zvoní tyč.
     
    50:03
    Korčák u modré čáry vložil hokejku do brněnské přihrávky, čímž se sám dostal do útoku. Nakonec však pod tlakem dvou hráčů soupeře nezakončil.
     
    50:33
    Domácí kombinovali v blízkosti brankoviště. Jansa byl připraven na jakoukoli střelu, a tak se rychle přemístil i k levé tyči, kam zakončoval Zembol.
     
    50:57
    Hosté v plném počtu.
     
    51:57
    Roj plzeňských hráčů se nahrnul do útočné třetiny, kde to nejprve vypadalo na jasné přečíslení. Pár nepřesných přihrávek ale původní plán překazil a Plzeň se k zakončení nedostala ani z následného kombinace.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Bůžek – 2 min., napadení.
     
    52:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Mazanec – 2 min., sekání.
     
    52:11
    Přesilovka Plzně se nekoná, oba týmy budou hrát ve čtyřech.
     
    52:32
    I přesto se do útoku protlačili hosté. Aktivní byl hlavně Dvořák, který se usadil v předbrankovém prostoru, konkrétně u pravé tyče, odkud také tečoval nahození z levého křídla. Vojtek nebyl v úplně jednoduché situaci, ale i tak úspěšně zasáhl.
     
    53:34
    Na druhé straně se do útoku řítil Horváth, ale jeho pokus zastavili dva bránící hráči Plzně.
     
    54:11
    Oba týmy hrají v plném počtu. V závěru hry čtyři na čtyři byla aktivnější Plzeň, která nebezpečně pracovala v okolí brankoviště. Vojtek ovšem paradoxně příliš práce neměl, protože mu pomohla obrana. Jednu z gólových příležitosté například na hranici brankoviště zastavil Ulbricht.
     
    55:11
    Bělohlav u pravé tyče tečoval přihrávku od modré čáry. Jansa má kotouč v lapačce a hra je přerušena.
     
    55:38
    Rakus s Bártou se vydali do útoku v situaci dva na dva. Nakonec zakončoval až třetí hráč, který přijel ze střídačky, Plzeňští jsou ovšem rozzlobení kvůli počínání obou útočníků, kteří své soupeře hrou do těla poslali k zemi.
     
    56:27
    Řehák ve středním pásmu zastavil plzeňské přečíslení dva na jednoho. Svoboda už ale najíždějícího Dvořáka zastavit nedokázal, a tak jej aspoň s kotoučem vytlačil za branku. Plzeňský útočník trefuje boční síť.
     
    57:00
    Tři minuty před koncem třetiny se hra začíná přiostřovat. Eichler dostává dvě minuty za faul loktem na Boltvana a brněnští hráči by si to s hostujícím obráncem nejradši vyřídili osobně.
     
    57:28
    Po úspěšném zákroku Jansy pravým betonem se k puku dostávají hosté a vyhazují.
     
    57:48
    Plzeň dobře pracuje v útočném pásmu a nedovoluje Brnu založit novou útočnou akci.
     
    58:27
    Hraje se ve středním pásmu, Plzeň má puk pod kontrolou. Tato přesilovka se Brnu příliš nedaří.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Masař – 2 min., hrubost.
     
    58:52
    Oba týmy hrají ve čtyřech, Kometa nahazuje do útočného pásma.
     
    59:00
    Hosté v plném počtu.
     
    59:24
    Dvořák vypálil z levého kruhu k bližší tyči. Vojtek 36 sekund před koncem utkání zasahuje. Jeho nula v prvním utkání juiorské nejvyšší soutěže je blízko.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    Konec zápasu. (13:52:27)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 24. Zembol (Bělohlav), 25. Boltvan (Svoboda), 29. Horváth (Masař, Boltvan)


    HC Kometa Brno: Vojtek (Kavan) – Řehák, Kuswito, Bůžek, Eich, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Zembol, Otava, Kantora, Horký, Cakl, Masař, Bělohlav, Panenko, Boltvan, Bárta, Horváth.
    HC Škoda Plzeň: Jansa (Lokajíček) – Houdek, Skok, Kubíček, Eichler, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, Soukup, Korčák, Pešek, Dvořák, Kučera, Benák, Sabionok, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

    Rozhodčí: Vaněk, Čech – Mišík, Blažek
    thejrc.org