Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Anaheim – New Jersey 2:6 (kon.) | San Jose – Edmonton 1:7 (kon.)
Dallas – Calgary 5:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Winnipeg Jets
Sobota 14.01.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:39 Mark SCHEIFELE - 1:4
     
    46:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A teď je k tomuto vítězství ještě víc! MARK SCHEIFELE totiž na levé straně útočného pásma využil toho, že se Tokarski nestihl přesunout brankovištěm a proměnil svou střelu do odkryté klece Pittsburghu. Asistence: Dylon DeMelo, Cole Perfetti.
    38:20 Nikolaj EHLERS - 1:3
     
    38:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A po pouhých 22 sekundách přichází další trefa Winnipegu! Tentokrát se o ni postaral NIKOLAJ EHLERS, který se prodral do levého kruhu, dostal přihrávku ze středu od Connora a prostřelil Tokarskiho. Asistence: Kyle Connor, Dylan DeMelo.
    37:58 Mark SCHEIFELE - 1:2
     
    37:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets předvedli velmi dobrý protiútok a těží z toho svůj druhý gól v utkání. Po přejetí útočné modré přišlo přenesení hry do pravé strany na Wheelera, který po najetí do pravého kruhu nacentroval před brankoviště a MARK SCHEIFELE překonal Tokarskiho. Asistence: Blake Wheeler, Cole Perfetti.
    16:42 Drew O'CONNOR - 1:1
     
    16:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dylan DeMelo nezvládl přechod zpátky do obrany, když se snažil napadat protiútok soupeře. Přišel o hokejku, kterou se marně snažil sebrat a nechal spoustu prostoru k přihrávce Kapanena před branku, kam si sjel DREW O'CONNOR, jenž trochu se štěstím dostal puk za záda brankáře Ritticha. Asistence: Kasperi Kapanen, Jan Rutta.
    11:19 Blake WHEELER - 0:1
     
    11:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets nyní vytvořili obrovský tlak na branku Pittsburghu. Tokarski odolal střele Pionka od modré, zázračně svou holí zastavil i dorážku z pravé strany, byť kotouč už doskákal na brankovou čáru... Ale dostal se mimo brankoviště a do dalšího dění už zasáhnout nemohl. Puk se vrátil do brankoviště po další střele z levé strany, trefil Wheelera a právě BLAKE WHEELER jej doklepl do prázdné klece domácích, přestože byl tísněn z obou stran soupeři. Asistence: Cole Perfetti.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 17. D. O'Connor (Kapanen, Rutta) – 12. Wheeler (Perfetti), 38. Scheifele (Wheeler, Perfetti), 39. Ehlers (Connor, DeMelo), 47. Scheifele (DeMelo, Perfetti)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Dumoulin (A), Friedman, T. Smith, Ruhwedel, P. Joseph, Rutta – Crosby (C), Rust, Guentzel – Zucker, Rakell, Malkin (A) – D. O'Connor, Carter, Kapanen – Heinen, McGinn, Blueger.
    Trenér: Mike Sullivan

    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Samberg, Schmidt – Ehlers, Connor, Dubois – Wheeler, Perfetti, Scheifele (A) – Lowry (A), Mäenalanen, Kuhlman – Gagner, Jonsson Fjällby, Stenlund.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Chmielewski, Luxmore – Gawryletz, Mills

    Diváci: 18268
    thejrc.org