Třinec – Olomouc 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Motor ČB 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 17.01.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, pokud jste dnešní utkání sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu. Další zápas třinecké redakce z prostředí WERK ARENY přinese přesně za týden – v rámci 41. kola Tipsport extraligy se zde v úterý 24. ledna 2023 od 17 hodin hraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice. (19:26:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 31:19
    Střely mimo 17:10
    Zblokované střely 15:8
    Hity 12:5
    Vhazování 33:30
    Trestné minuty 2:4
     
    Třetí třetina už nic nezměnila na tom, že utkání za tři body vyhráli hráči z Olomouce a že to nakonec bylo dvoubrankovým rozdílem. Zápas dospěl do závěrečných minut, kdy domácí sáhli ke hře bez brankáře. Oceláři si v závěru vytvořili tlak, bez brankáře zmáčkli Olomouc před jejich brankou, ale gól nedali, naopak do prázdné branky potvrdil držitele tří bodů Lukáš Nahodil. Domácí už pak jen kosmeticky snížili a sebrali Lukášovi radost z čistého konta, když se necelých šest sekund před koncem trefil Daniel Kurovský.
     
    Nejlepší hráči utkání: Vladimír Dravecký – Jan Lukáš
     
    Konec zápasu.
    59:54 Daniel KUROVSKÝ - 1:3
     
    59:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Labutí píseň Ocelářů, tahle branka přichází pozdě. Domácí se dostali do útočného pásma Vladimír Roth zpoza branky poslal kotouč před Lukášovo brankoviště, odkud jej přes rameno olomouckého brankáře dostal do sítě DANIEL KUROVSKÝ. Třinecký forvard tak rozesmutněl hostujícího brankáře přesně 5,4 sekundy před závěrečnou sirénou. Asistence: Vladimír Roth. Stav utkání 1:3.
    59:29 Lukáš NAHODIL - 0:3
     
    59:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté následně vypálili puk za třineckou branku, kde byl jako první LUKÁŠ NAHODIL, který zrušil hybridní icing, když přebruslil Růžičku. Následně přes dva hráče domácích, kteří se k brance dostali jako první, dokázal zpoza branky zakončil do třinecké svatyně potřetí. Stav utkání 0:3.
     
    59:19
    Růžička vystřelil hned po buly, ale Lukáš kotouč odrazil betony do strany.
     
    59:15
    Hudáček prohrál buly tentokrát s Nahodilem a Švrček plácl do puku, ale minul třineckou branku.
     
    59:08
    Obrovský tlak domácích! Růžička přes Hudáčka dostal puk před branku na Draveckého, ale ten se neprosadil. Hosté následně vyhazují na icing.
     
    58:42
    Růžička tentokrát dostal puk na druhou stranu, ale Nestrašil trefil pouze boční stranu konstrukce.
     
    58:18
    Domácí tlačí, ale nemají moc kudy. Růžičkova přihrávka křížně na Nestrašila neprošla skrz slot.
     
    57:38
    Domácí kombinují podle podobného vzorce jako při první akci, ale Jeřábkova přihrávka do strany na Nestrašila našla jen hostujícího bránícího hráče.
     
    57:15
    Hudáček vyhrál buly, Nestrašil poslal puk na modrou a svižné nahození od Jeřábka nikdo netečoval a sebral jej Lukáš.
     
    57:08
    Kacetl zůstává na střídačce, Oceláři jdou dopředu v šesti.
     
    57:08
    Domácí trenéři si vzali oddechový čas a trenér Országh rýsuje gólové zakončení. Uvidíme, zda po time outu zůstane brankář Kacetl na střídačce, nebo bude čekat, zda Oceláři získají útočné pásmo...
     
    57:08
    No teď nebyli Oceláři daleko! Voženílek získal za brankou puk, ten se následně dostal na modrou k Jeřábkovi. Jeho nahození tečoval Růžička a poté se snažili kolem brankoviště dorážet Roman s Voženílkem. Lukáš puk pokryl.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 60. Kurovský (Roth) – 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Rampír, Synek

    Diváci: 3 794
    bahis siteleri