Třinec – Olomouc 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Motor ČB 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 17.01.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Tak a zpět pod střechu! Třinečtí Oceláři po pátečním výjezdu do Bratislavy budou další extraligový zápas hostit zase pod střechou svého domovského stánku na Frýdecké ulici v Třinci, tedy ve WERK ARENĚ. Zápas 38. kola základní části Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Olomouc má úvodní buly v úterý 17. ledna 2023 v 17 hodin. Budeme rádi, když jej budete sledovat prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas dopadl lépe pro Olomoucké, byť dlouho těsně vedl Třinec. Až na začátku třetí části vyrovnal Kusko a v bláznivém závěru nejprve šli domácí do vedení (Plášek), pak hosté srovnali (Kurovský), ale domácí v závěru přeci jen překlopili zápas na svou stranu. „Máme s konci zápasů v poslední době problém, budeme muset na tom dělat a pracovat,“ žehral tehdy po zápase trenér Moták, protože Oceláři ztratili takto v závěru už třetí zápas z posledních pěti. „Klobouk dolů před klukama, jak zápas zvládli. Získat s Třincem tři body po takovém průběhu má hodnotu šesti bodů,“ cenil si druhé výhry s Třincem během deseti dnů kouč domácích Tomajko.

    2. prosince 2022: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
    Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Karel Plášek ml. (P. Musil, Škůrek), 59. Navrátil (J. Káňa, J. Knotek), 60. Kusko (J. Knotek) – 5. Buček (Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (Čukste, Martin Růžička).
     
    Z olomoucké kabiny

    Olomoučtí byli dlouho štikou v extraligovém rybníku. Drželi se v elitní čtyřce, pravidelně bodovali a obírali o body i elitní extraligové týmy (např. dvě výhry se Spartou, totéž s Třincem, vítězství nad Vítkovicemi atd.). V poslední době Hanákům ale trochu dochází dech a z čela tabulky se propadli až na sedmé místo. Z posledních deseti zápasů vytěžili dvanáct bodů, jen tři plnohodnotné výhry a z posledních šesti zápasů prohráli pět, přičemž inkasovali 25 branek. Olomoučtí se podobně jako řada dalších týmů potýkali v poslední době se zdravotními neduhy, v některých zápasech nastupovali jen se třemi útočnými formacemi. „Je dobře, že tam je ta přestávka. Kluci, kteří se vrátili po nemoci, mají šanci více potrénovat a my, kteří jsme teď byli poměrně dost v zápřahu, máme před sebou odpočinek, možnost dát se do kupy a bojovat o udržení v horních patrech tabulky,“ hodnotil po posledním zápase s Kometou (11. ledna) výhled na nadcházející týden před zápasem s Třincem útočník Olomouce Kusko.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-1-1-5, skóre 24:28, 12 bodů
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 37 zápasů, 16-4-2-15, skóre 96:88, 58 bodů
    Bilance venku: 18 zápasů, 5-2-2-9, skóre 41:54, 21 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Jan Káňa 25 (10+15)
    Nejlepší střelec: Jan Káňa, Lukáš Nahodil oba 10

    Poslední zápas Olomouce:

    11. ledna 2023: HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
    Branky a nahrávky: 50. Karel Plášek ml. (Dujsík) – 34. Flek (Kučeřík, Šalé), 46. P. Holík (Horký, Kundrátek), 56. Zaťovič (Kundrátek, A. Zbořil), 59. Kollár.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí momentálně hrají ve velké pohodě. Vyhráli devět z posledních deseti zápasů, tahají šňůru pěti výher v řadě a naposledy se blýskli jednoznačnou výhrou pětibrankovým rozdílem na ledě Národního fotbalového stadionu na Tehelném poli v Bratislavě proti Kometě Brno. Výsledková pohoda se odvíjí od herního klidu, který Oceláři momentálně na svých holích mají. V nejlepším rozpoložení je momentálně druhý Hudáčkův útok. Jeho členové se na páteční výhře podíleli osmi body a každý z nich má na svém kontě i aktivní bodovou sérii – Hudáček bodoval třikrát za sebou, Nestrašil pětkrát a Daňo dokonce v devíti po sobě jdoucích zápasech. „Dělali jsme jednoduché věci, občas se k nám puky i šťastně odrazily. Celý zápas jsme ale pracovali a za to jsme byli odměněni,“ hodnotil zápas na Slovensku aktuálně nejlepší střelec extraligy Marko Daňo.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 7-2-0-1, skóre 43:18, 25 bodů
    Pozice v tabulce: 3.
    Bilance: 36 zápasů, 18-4-5-9, skóre 114:72, 67 bodů
    Bilance doma: 21 zápasů, 12-1-3-5, skóre 74:42, 41 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 38 (19+19)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo 22

    Poslední zápas Třince:

    13. ledna 2023: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 8. M. Daňo (L. Hudáček, A. Nestrašil), 27. Dravecký (Hrehorčák, Chmielewski), 33. M. Daňo (Marcinko, Marinčin), 39. A. Nestrašil (J. Jeřábek, L. Hudáček), 47. L. Hudáček (Voženílek, Hrňa), 50. Marinčin (L. Hudáček) – 45. Süss (Ščotka).
    Prosadí se proti Olomouci?
     
    Dnes počasí na Třinecku připomínalo spíš jarní play off, sluníčko příjemně hřálo. Ale jsme uprostřed ledna, kdy řádí virózy a jiné bacily, a tak se týmy potýkají se zdravotními výpadky tímto způsobenými. Olomoučtí dokonce museli části některých posledních zápasů odehrát na tři formace, Ocelářům v zápase proti Plzni chyběl hlavní trenér a na open air akci v Bratislavě ulehla dvojice Mazanec – Buček.

    I dnes jsou v sestavách patrné výpadky způsobené marodkou. Domácí kouč Zdeněk Moták nemůže počítat stále s brankářem Mazancem a mimo hru je také od pátečního zápasu první centr Marcinko. Nehrají samozřejmě také dlouhodobě zranění Adámek s Vránou. Hlavní trenér olomouckého týmu Jan Tomajko má větší trable se sestavou. V obraně chybí Dujsík, ale větší starosti mají Hanáci s útokem. V sestavě není Káňa, Klimek ani třeba Strapáč, na křídle čtvrtého útoku tak zaskakuje obránce Rutar.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Rampír, Synek.
     
    Do zahájení dohrávaného utkání 38. kola Tipsport extraligy zbývá zhruba deset minut. Na ledě WERK ARENY moderátor představuje hlavní aktéry dnešního zápasu. Utkání za pár minut začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní vhazování vhodil hlavní rozhodčí Robin Šír mezi hole Daniela Voženílka a Jana Knotka. Úspěšnější byl olomoucký první centr.
     
    00:15
    První pobyt kohoutů v útočném pásmu končí dvojice Marinčin – Havránek.
     
    00:30
    První střelu si po zajetí do útočné třetiny připsal Kunc. Kacetl pouze vyrazil před sebe, olomoucký forvard se ale k dorážce nedostal.
     
    01:00
    Hudáček s Nestrašilem skončili ve středním pásmu, a tak se útočnou akci snaží zase založit Orsava.
     
    01:20
    Daňo si najížděl na modrou čáru na dlouhý puk, který ale nezkrotil. Poprvé se tak do útočného pásma dostávají i domácí, ale nedrží kotouč.
     
    01:40
    První přerušení zápasu je způsobeno zakázaným uvolněním.
     
    01:58
    Roman zavezl puk do útočného pásma, ale následně za brankou v kombinaci s Hrehorčákem je obral Nahodil.
     
    02:18
    Hosté zase na chvíli před Kacetlem, ale Nahodil od levého hrazení nenašel hůl žádného spoluhráče. Švrček tak musí rozjíždět akci z vlastní třetiny.
     
    02:54
    Čtvrtý třinecký útok se dostal na puk v útočné třetině. Buček vyjel s kotoučem zpoza branky a nabil na vrchol kruhu Draveckému. Jeho pohotovou střelu vylízl z cesty k tyči Lukáš.
     
    03:29
    Rychlý přechod hostů do útočného pásma. Bambula z osy útočné třetiny nabil na pravý kruh Kuncovi a jeho nepříliš povedenou střelu Kacetl kryje na klíně. Přerušená hra.
     
    03:47
    Voženílek získal puk po zblokované střele Pláška a na chvíli zatáhl Oceláře do útočného pásma.
     
    04:02
    To příliš dlouho neplatilo. Plášek vyvezl puk zase do útočné třetiny Olomouce a střílel přes obránce. Puk je následně zašlápnut u pravého hrazení.
     
    04:18
    Daňo s Hudáčkem získali puk, prvně jmenovaný pak centroval skrz brankoviště před olomouckou branku. Zde někde rozhodčí viděli faul hostů, bude to přesilovka.
     
    04:29
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Jan Švrček (OLO) za podrážení. Uvidíme v praxi nejlepší přesilovou hru v soutěži.
     
    05:02
    Ocelářům chodil puk od hole, ale Voženílek nejprve byl zablokován, když chtěl křížně najít od tyče Růžičku a následně spíše překážel Nestrašilově střele z první z pravého kruhu. Následně vyhazuje Ondrušek až za Kacetla.
     
    05:53
    Oceláři měli problém se dostat do pásma, nakonec to vyřešil dlouhý centr Hudáčka na Marinčina, ten ale puk nezpracoval. Musí o něj bojovat za brankou se Škůrkem.
     
    06:02
    Olesz vyvezl puk do útočného pásmu a šetří čas. Kacetl přerušil hru a bude se vhazovat v obranném pásmu Ocelářů, kterým zbývá z přesilovky necelá čtvrtina.
     
    06:16
    Marinčin předal v útočném pásmu puk Hrňovi, ale ten byl okamžitě zablokován. Tato přesilovka domácím nevyjde.
     
    06:40
    V samotném závěru početní převahy dostal puk do jízdy na pravé křídlo Chmielewski, ale jeho štiplavý pokus Lukáš odrazil ramenem do bezpečí. Následně skočil Švrček na led a podržel puk v útočném pásmu, aby se tým zkonsolidoval.
     
    07:28
    Ocelářům se podařilo rychle vyjet z forčekingu Olomouce v jejich pásmu a od Voženílka šel puk na Hrňu na levé křídlo. Jeho svižný pokus z vrcholu kruhu zkontroloval Lukáš pohledem.
     
    07:56
    Teď se kombinace domácím nedaří, sami se dostali z pásma. Sice stále drží puk, Čukste ale musí začínat od Kacetla.
     
    08:30
    Teď zase chvíli drželi puk hosté. Sbírali nepřesné rozehrávky domácích, ale také se vesměs nedostali dál než na modrou. Olesz byl teď v ofsajdu, hra je přerušená. Bude se pokračovat po komerční přestávce.
     
    08:46
    Plášek získal u pravé Kacetlovy tyče puk a hledal Rašnera, který byl lépe postaven. Domácí jej zablokovali, jinak by to byla složitá situace pro Kacetla.
     
    09:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    No ale ALEX RAŠNER, kterého jsme zmiňovali u předchozí akce, si to vynahradil o malý moment později. Oceláři propadli ve středním pásmu a hosté jeli do situace tři na jednoho, později, když dobruslil Chmielewski, tak tři na dva. Střelec měl složitou pozici na přihrávku, a tak zkusil vystřelit mezi betony a našel tam místo! Stav utkání 0:1.
    09:06 Alex RAŠNER - 0:1
     
    09:36
    Po inkasované brance vyvezli hru od vlastního brankáře až před Lukáše hráči čtvrté formace. Po drobném zmatku u své branky Lukáš raději přikrývá puk a zařizuje vhazování.
     
    09:56
    Hrňa ztratil puk za brankou a po rychlé předávce zpoza branky na pravou stranu a křížně k pravé třinecké tyči mohl Kusko zakončovat do odkryté branky. Nebýt dobře postaveného Marinčina, byl by Kacetl bezmocný.
     
    10:41
    Rothova předávka na Hudáčka ve středním pásmu sražená mezi střídačky.
     
    11:10
    Domácí si chtěli pomoci v kombinaci přihrávkou do obranného pásma, ale pak při rozehrávce zaváhal Roth a musel u střídaček bojovat o puk s Oleszem.
     
    11:35
    Roman vyjížděl s pukem na holi od pravého hrazení, ale byl v souboji se Marešem. Kvůli tomuto souboji nakonec oba skončili na Lukášovi a posunuli branku. Těsně před tím přejal puk Chmielewski a pokusil se zakončit, olomoucký brankář byl na místě.
     
    11:42
    Marinčin získal na modré čáře puk a poslal jej na osu útočného pásma Hrňovi, který byl před Lukášem úplně sám. V souboji jeden na jednoho ale uspěl olomoucký gólman.
     
    12:07
    Rašner byl při vjezdu do útočného pásma odzbrojen a Voženílek vyvezl hru do útočného pásma, tam se ale Oceláři nedrží na puku.
     
    12:29
    Další velká šance Třince! Voženílek působil na ledě se čtvrtou formací domácích a byl v podobném místě jako před chvílí Hrňa, ale jeho pokus vyškrábl Lukáš těsně mimo tyče.
     
    13:14
    Oceláři pokračovali v tlaku a měli několik nadějných pozic. Havránek střílel, ale neprostřelil bloky, aktivní kolem branky byl Buček. Hosté následně vyhazují tak, že z toho není icing a mohou vystřídat.
     
    13:32
    Hra přerušená a bude pokračovat po další komerční pauze první třetiny.
     
    13:50
    Oceláři prohráli buly v útočném pásmu a Nahodil se dvakrát snažil najít svého spoluhráče v nebezpečné pozici. Nakonec neuspěl a domácí získávají puk.
     
    14:42
    Jeřábek s Chmielewskim krkolomně získali pro Oceláře útočné pásmo, ti jej ale vzápětí ztrácejí po prohraném souboji za brankou.
     
    15:25
    Marinčin teď během krátké doby podstoupil dva soubojem s Kuncem, přičemž ten druhý nevyhrál a rezultovala z toho střela Ondruška z levého křídla. Střela byla z velkého úhlu a Kacetl ji viděl, takže lapil a přerušil hru.
     
    15:50
    Olomoučtí teď byli pod tlakem ve vlastním pásmu a dvakrát přenechali puk Ocelářům. Teď se nepodařilo dostat do zakončení a nakonec i pásmo ztrácejí poté, co Doudera neudržel modrou čáru.
     
    16:44
    Orsava v útočném pásmu ztratil puk a Oceláři se snažili rychle založit útočnou akci přihrávkou na rozjetého Daňa. Ten úplně nezkrotil puk, ale protože byla jeho střela zblokována, vhazovat se bude v útočné třetině Třince.
     
    16:56
    Kusko s Navrátilem najížděli dva na dva, ale zastavili se o modrou čáru. Oceláři však ve vlastním pásmu ztrácejí puk.
     
    17:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je z toho pro ně druhá gólová pohroma! Třinečtí ztratili ve vlastním pásmu puk a JAKUB NAVRÁTIL z levého puntíku pro vhazování nemohl trefit horní růžek Kacetlovy branky přesněji. Stav utkání 0:2.
    17:05 Jakub NAVRÁTIL - 0:2
     
    17:20
    Zahradníčkův pas byl vytečován vysoko do vzduchu a Hrehorčák chtěl hrát ihned po dopadu puku na led. Bránící hráč Olomouce následně odpálil puk na icing.
     
    17:39
    Domácí nastřelili puk do útočné třetiny, ale zde zase museli podstoupit souboj o puk. Hosté jej snadno vyexportovali na vlastní střídačku.
     
    18:00
    Jeřábek teď šikovně získal puk v útočném pásmu a projel kolem dvou protihráčů a následně centroval před branku. Dva spoluhráči promáchli a puk skončil pro hosty v bezpečí.
     
    18:38
    Hosté ještě byli chvíli pod tlakem, následně ale musí puk sbírat ve střední třetině Čukste.
     
    18:50
    Marinčin jako druhý obránce v krátké době to zkusil vzít na sebe a protože při objezdu branky neviděl místo kolem první tyče, zkusil objet branku. Před Lukášovou brankou byl frmol, ale Marinčin tudy puk neprocpal.
     
    19:13
    Icing hostů, Oceláři se snaží v závěru první třetiny o tlak.
     
    19:46
    Oceláři teď zamkli Olomoucké před jejich brankou. Roth posílal puk po modré na Růžičku, ale jeho střela z první se neujala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina gólově patřila Olomouci. Utkání v první desetiminutovce postrádalo šance. Oceláři si je nevytvořili ani v početní výhodě, kterou hráli v první třetině pouze oni. Na začátku desáté minuty zakončil přesně přečíslení hostů Alex Rašner a odšpuntoval další zajímavé situace na třineckém ledě. Domácí pak nevyužili dvě velké šance (Hrňa a Voženílek) a v osmnácté minutě přesnou střelou navýšil vedení Jakub Navrátil. Hosté byli následně v závěru první dvacetiminutovce pod tlakem, ale do šatny si odnesli nadějné vedení.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 8:7
    Střely mimo 5:4
    Zblokované střely 7:1
    Hity 2:2
    Vhazování 9:11
    Trestné minuty 0:2
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 17:53.
     
    Na led se vracejí první aktéři dnešní podívané a sice rozhodčí. Hráči budou následovat za malý moment. Zápas bude druhou třetinou pokračovat zhruba za minutu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    První buly druhé třetiny měl na starosti Antonín Jeřábek. Vhazování vyhrál Daniel Voženílek nad Janem Knotkem.
     
    20:09
    A hned na začátku jsme mohli vidět snížení. Růžička postupoval z pravé strany a před brankou byl úplně volný Hrňa. Puk ale v ideální pozici přejel.
     
    20:29
    A hned velká šance na druhé straně! Z dobré pozice na ose útočného pásma vypálil Rašner, ale od druhé branky v zápase ho dělil Ondřej Kacetl a jeho skvělý zákrok.
     
    20:47
    Poté, co puk vypadl ze hřiště se bude vhazovat v útočném pásmu Třince.
     
    21:07
    Hudáček se pokusil hned po buly vystřelit, byl ale zablokován a Olomouc rychle otočila hru. U mantinelu následně prohrál souboj Čukste a puk putoval na slot, kam najížděl Musil. Toho vychytal pozorný Kacetl! Myslím, že domácí trenéři mírně šediví na začátku druhé části hry.
     
    22:09
    Po souboji u obranné modré čáry vyšťouchali puk dopředu Roth s Hrehorčákem, ale Oceláři se v útočném pásmu k puku nedostali.
     
    22:21
    Hru přerušil Kacetl, který našel puk v lapačce. Hra bude pokračovat po buly v útočném pásmu Hanáků.
     
    22:49
    Havránek prohrál souboj s Oleszem za Kacetlovou brankou, následně ale Oceláři pokryli puk, který mířil před branku.
     
    23:14
    Dravecký ztratil v obranném pásmu puk a Bambula, který jej pálil, následně pálil nebezpečně z levého kruhu. Kacetlův beton na místě.
     
    23:52
    Rychlý kombinace Ocelářů v útočném pásmu, ale patrně přebývala jedna přihrávka, která rychle otočila hru. Na druhou stranu potáhl puk Navrátil a Bambula centroval před branku, kde jeho spoluhráč nezakončil ideálně.
     
    24:40
    Ofsajd hostů. Hra je trochu neuspořádaná, ale mám pocit, že to víc vyhovuje hostům. Ti hrají ve středním pásmu jednoduše, dostávají kotouč do obranné třetiny Třince a zde si vytvářejí šance. Oceláři se ve druhé části zatím nedokázali chytit.
     
    25:23
    Hudáčkova formace se teď snažila o aktivitu v útočné třetině, ale nedokázali uklidnit kotouč na holi a hosté následně rychle dostali hru do útočné třetiny. Byť se tam neprosadili, našli účinný recept na třineckou aktivitu.
     
    26:11
    Chmielewski zastavil puk v útočné třetině pro Havránka, ten si vzal ale trochu velké sousto. Hosté pak snadno Oleszem posunuli zase hru do útočné třetiny.
     
    26:35
    Kacetl přerušil hru a je vyhlášená komerční přestávka.
     
    26:56
    Bambula teď pohoupal Draveckého ve středním pásmu a po vjetí do útočné třetiny našel na levém křídle Kunce. Při snaze zastavit jeho pokus z úhlu vyhodil Kacetl branku z postavení. Přerušená hra.
     
    27:10
    Domácí to teď zkusili dlouhým centrem na najíždějícího Kurovského, proti kterému ale vyjel Lukáš. Puk je rychle zase v obranné třetině Ocelářů.
     
    27:29
    Nestrašil se dostal k volnému puku v útočné třetině a z otočky poslal puk na Lukáše, který jej přikryl. Asi první střela mezi tři tyče v podání Třince v této části hry.
     
    27:51
    Hanáci zase snadno dostali puk do útočné třetiny a následně měli Třinečtí problém jej vyexportovat zase pryč. A když se jim to povedlo, nebyli v jeho držení.
     
    28:45
    Hudáček s Nestrašilem teď vytvořili tak na obrannou dvojici Olomouce a Oceláři na chvíli získali útočné pásmo. Už to ale neplatí.
     
    29:13
    Daňo zatáhl puk na modrou čáru, kde si jej převzal Nestrašil. Ten jej zatáhl do útočné třetiny a následně nabil volnému Hudáčkovi na ose útočného pásma. Jeho svižnou střelu z první Lukáš vyrazil před sebe.
     
    29:44
    Patrik Hrehorčák převzal na modré čáře puk a tlačil se do zakončení před Lukášem. Ve chvíli, kdy objížděl Jana Knotka (OLO), byl tímto hráčem podražen, a tak budou Oceláři mít druhou přesilovku v zápase.
     
    29:52
    Oceláři sice vyhráli buly, ale nikdo z nich si nepřevzal puk, a tak Orsava vyvezl hru až před Kacetla. Navíc mu najížděl Kusko a přihrávku srazili domácí do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat v třinecké obranné zóně.
     
    30:34
    Jedna Růžičkova střela z první, která byla nepřesná, ale mohl z ní užitkovat Voženílek. Následně stejný hráč chybně přihrává a puk je mimo útočné pásmo.
     
    31:01
    Oceláři znova rozjíždějí akci od své branky.
     
    31:33
    Kurovský zatáhl puk kolem brankoviště, ale Chmielewski následně nepřehodil Lukášův beton ve vyložené šanci. Polský útočník ve třineckých barvách následně nepřekonal brankáře Olomouce ani po přihrávce Nestrašila zpoza branky.
     
    32:15
    Hosté už jsou kompletní a Knotek jen protečoval puk do obranného pásma Třince, aby se mohli Olomoučtí zkonsolidovat.
     
    32:31
    Puk v hledišti. Hra bude pokračovat po komerční přestávce vhazováním ve středním pásmu.
     
    32:50
    Rašner nahodil puk do útočného pásma. Domácí jej dojeli, ale následně poslali pouze na icing. Další vhazování před Kacetlem.
     
    33:02
    Dlouhá přihrávka Hrehorčáka našla Romana v ofsajdu. Další přerušení hry.
     
    33:25
    Domácí se teď pokusili jednoduše dostat do útočného pásma na dvě přihrávky, ale hosté je stejně dokázali vytlačit. Hra Olomouce v obraně je zatím velice efektivní.
     
    33:57
    Hudáček se dostal na levém kruhu k přihrávce, která původně mířila na Nestrašila, ale byla lehce vychýlená. Nerozpakoval se, co s pukem a vypálil. Lukáš odrazil kotouč do ochranné sítě svou maskou.
     
    34:25
    Přihrávka Černého od vlastní modré nenašla spoluhráče, a tak domácí budou moci něco vymyslet v útočné třetině po vhazování před Lukášem.
     
    35:17
    Domácí se teď díky napadání snažili hrát s pukem v útočné třetině, byla to ale série soubojů o puk a spíše šavlovačka. Hostům se nakonec podařilo ubránit a Orsava dostává puk aspoň do střední třetiny.
     
    35:48
    Dravecký podstoupil u levého hrazení souboj, z něhož vypadl puk. Dravecký se jej snažil posunout před branku, kde byl Růžička, ten se ale s kotoučem minul.
     
    36:18
    Z třinecké střídačky vypadla do útočného pásma ochrana boku plexiskla. Po rychlé opravě se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    36:28
    Lukáš zastavil za brankou puk, u kterého byl první Hudáček a snažil se jej poslat okamžitě do brankoviště. Naštěstí pro hosty byli první na místě jejich obránci.
     
    36:54
    Marinčin dojel u třinecké strany hřiště vysoký dloubáček před Andělem, a tak je z toho další icing.
     
    36:59
    Po vyhraném vhazování plácl do puku Roth a tečovaný kotouč si mezi projíždějícími hráči Lukáš snadno našel.
     
    37:04
    To vypadalo slibněji. Po vyhraném buly poslal Chmielewski puk na modrou Douderovi, který si našel prostor na nahození a to lehce usměrnil těsně mimo Hrehorčák.
     
    37:39
    Hrehorčák teď najížděl sám na Černého, ale po vstupu do útočného pásma nechal za sebou puk. Na druhé straně Navrátil ze strany hledal možnost přihrát do šance před brankou, byl zablokován Douderou.
     
    38:12
    Růžička centroval před branku, kde na hraně brankoviště byl Voženílek, který byl lehce usměrnil puk do branky. Třinecký forvard byl ale úspěšně pokryt Řezníčkem.
     
    38:36
    Do Čuksteho nahození teď vložil hůl Voženílek a Lukáš měl co dělat, aby puk aspoň vyrazil před sebe. To se mu povedlo, stejně tak přikrýt volný kotouč před Hrňou.
     
    38:57
    Havránek pálil z první po buly v útočném pásmu. Následně musel sprintovat zpět, aby pokryl Bambulu. Ten zase musel být včas na místě ve středním pásmu, aby spolu s Knotkem pokryli rozjíždějícího se Hudáčka.
     
    39:48
    Douderovou svižnou přihrávku skrz střední pásmo Růžička nechytil a je z toho zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Kacetlem.
     
    39:51
    Hosté vyhráli buly přímo na Švrčkovu hůl. Tomu střela nesedla, ale tím spíš dloubáček vyplašil Kacetla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině jdou hosté do kabiny s dvoubrankovým vedením. Pokud bychom druhou část hry hodnotili jen podle její první části, mohli by Hanáci v Třinci vést klidně větším rozdílem. V úvodních minutách měli řadu nadějných příležitostí – vyjmenujme například dobré pozice Rašnera s Musilem. Oceláři před půlkou zápasu měli dobrou šanci, když tvrdě střílel Hudáček, poté nevyužili přesilovou hru. Ve druhé polovině druhé třetiny byli domácí aktivnější, ani ke snižující brance se však nedostali.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 16:13
    Střely mimo 11:7
    Zblokované střely 10:5
    Hity 8:5
    Vhazování 22:19
    Trestné minuty 0:4
     
    Třetí část hry začne cca v 18:46.
     
    Všichni důležité aktéři dnešního zápasu se vracejí na led a zápas bude pokračovat třetí třetinou, která začne zhruba za minutu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina. Puk mají na holi Olomoučtí a rozjíždějí akci z vlastní třetiny.
     
    40:36
    A Hanáci zatlačili třineckou pětici a Rašner dvakrát posílal prudký puk z pravé strany modré čáry do předbrankového prostoru. Napodruhé se do něj vložil Kunc a Kacetl by měl potíž, pokud by střelu nezblokoval před ním stojící obránce.
     
    41:00
    Domácí opět nedostali puk z vlastní třetiny a obránce Černý si sjel do zakončení. To nebylo moc důrazné, a tak Kacetl vyrazil.
     
    41:24
    První pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Hudáček zastavil puk na modré čáře a centroval před branku na Daňa, ale ten si sám puk odkopl.
     
    41:48
    Navrátil vybojoval puk v útočném pásmu a šel před třineckého beka do zakončení. Zkoušel to z úhlu bekhendem, ale vysoko přestřelil.
     
    42:21
    Oceláři dostali puk do útočného pásma, ale za brankou jej v mele nevybojovali a hosté zase obloučkem posílají kotouč až za Kacetla.
     
    42:53
    První třinecká formace ztrácí puk v útočném pásmu, ale Rutar se do útočné třetiny přes Marinčina taky nedostal.
     
    43:23
    Domácí opět pobyli v útočném pásmu, ale vše končí po zblokované střele Čuksteho.
     
    43:42
    Roman zavezl puk do útočné třetiny, v ideálním prostoru na slotu jej předal Hrňovi a zdálo se, že ten půjde do zakončení. Puk mu ale sklouznul a hosté opět odpálili z vlastní třetiny.
     
    44:16
    Roth zastavil puk na modré čáře a nahrál před branku Daňovi. Ten šel do zakončení, ale Lukáš brankoviště uhájil. Daňo, který byl před brankou krytý olomouckým obráncem, nepropasíroval puk do branky.
     
    44:49
    Domácí teď dvakrát sebrali hostům puk, ale sami se rozbíjejí ve středním pásmu.
     
    45:11
    Švrčkův pas od vlastní modré Olesz netečoval a je z toho zakázané uvolnění Olomouce.
     
    45:19
    Marinčin pálil hned po buly od modré čáry, Lukáš vyrazil před sebe. Odtud dorážel bekhendem Dravecký, Lukáš odrazil vyrážečkou.
     
    45:39
    Po další aktivitě Ocelářů před brankou přerušil Lukáš hru.
     
    46:03
    Hudáčkova formace se teď nedokázala dostat přes střední pásmo a následně to přehnal s důrazem Daňo. Olomouc bude mít k dispozici první přesilovku v zápase.
     
    46:32
    Hanáci drží puk v obranném pásmu. Švrček vymýšlí postup v situaci šest na pět.
     
    47:01
    Až teď může rozhodčí Šír odkrvenou ruku sundat a ukázat na Marka Daňa (TRI), který je vyloučen za podrážení.
     
    47:21
    Orsava měl na levém kruhu spoustu místa. Puk mu tam křížně od pravého hrazení poslal Plášek, Orsavovi ale střela úplně ideálně nesedla, Kacetl se stačil přesunout.
     
    47:33
    Orsavovi utekl puk do střední třetiny a bránící dvojice Hrehročák – Roman Olomoucké zatlačila až za vlastní branku.
     
    48:15
    Plášek s Orsavou trochu kostrbatě, ale získávají pásmo a hosté mohou kombinovat.
     
    48:34
    Domácí ale dostali puk do bezpečí a Hanáci musejí couvat až ke své brance.
     
    49:07
    Rašner před u modré čáry Bambulovi, ale jeho pokus byl dost nepřesný. Už s ohlášeným návratem Daňa na led pálil ještě Musil, ale puk se otřel o bránícího Marinčina a skončil v ochranné síti. Oceláři jsou kompletní, probíhá komerční přestávka a hra bude pokračovat po vhazování v obranném pásmu Třince.
     
    49:20
    Daňo to chtěl vzít na sebe a odčinit oslabení, které způsobil, ale skončil s pukem v rohu. Oceláři mají aspoň na chvíli pásmo.
     
    49:46
    Opravdu na chvíli, hosté opět nahazují na Kacetla ze středního pásma a ideálně spoří čas.
     
    50:09
    Roth zavázal s rozehrávkou u střídačky a musel snést tělo od Knotka. Hosté následně získávají puk.
     
    50:35
    Doudera dloubáčkem přeloboval střední pásmo, puk tam nezastavil Mareš a Oceláři získávají útočnou třetinu.
     
    51:04
    Opět ne na dlouho, nedostali se ani do zakončení a musejí další akci rozjíždět od své branky.
     
    51:44
    Roman z rohu hledal Čuksteho, ale zahnal jej k modré čáře. Čukste si následně vyměnil pozici s Růžičkou a pálil z vrcholu levého kruhu, avšak nepřesně.
     
    52:06
    Nestrašil předal puk Hudáčkovi, který jej v jízdě ve středním pásmu nepřejal ideálně a hosté snadno odrazili puk mimo hřiště.
     
    52:33
    Hudáčkova formace se snažila zatopit aktivitou v útočném pásmu, ale sám její centr skončil mezi dvěma bránícími hráči Olomouce bez puku.
     
    52:51
    Zakázané uvolnění Mory a drobná rozepře ve středním pásmu mezi Hudáčkem a Marešem, kterou vyřešili rozhodčí.
     
    Utkání sleduje 3 794 diváků.
     
    53:11
    Další akci zkusil individuálně rozjet Marinčin a po vstupu do útočného pásma předat do strany na Romana, ale hosté tento záměr přečetli.
     
    54:03
    Hrehorčák dlouhou rozehrávkou na Chmielewského získal útočné pásmo, domácí tam ale moc nevymysleli. Jejich akce postrádala myšlenku, hosté snadno vyhodili až za Kacetla.
     
    54:20
    Domácí zde puk dojeli, dokázali jej vyexportovat zase do útočné třetiny před Lukáše. Hra přerušená a bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    54:35
    Plášek po vyhraném buly nabral rychlost a zkusil to v útočném pásmu. Hudáček rychle otočil hru, ale Rašner opět snadno vytečoval puk mimo obranné pásmo.
     
    54:43
    Po delším čase střelecký pokus směrem na Kacetlovu branku. Domácí brankář kryje Musilův pokus.
     
    55:15
    Domácí získali útočné pásmo a Havránek se dvakrát snažil dostat puk před branku. Následně Olesz vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    55:36
    Zakázané uvolnění teď na straně Třince přestěhuje hru před Kacetla.
     
    55:40
    Po vyhraném buly poslal puk na Kacetla Ondrušek a vhazování se bude opakovat.
     
    56:19
    Domácí se teď těžko dostávají do útočné třetiny, doslova se dvakrát rozbili o útočnou modrou čáru a hosté efektivně brání.
     
    57:08
    No teď nebyli Oceláři daleko! Voženílek získal za brankou puk, ten se následně dostal na modrou k Jeřábkovi. Jeho nahození tečoval Růžička a poté se snažili kolem brankoviště dorážet Roman s Voženílkem. Lukáš puk pokryl.
     
    57:08
    Domácí trenéři si vzali oddechový čas a trenér Országh rýsuje gólové zakončení. Uvidíme, zda po time outu zůstane brankář Kacetl na střídačce, nebo bude čekat, zda Oceláři získají útočné pásmo...
     
    57:08
    Kacetl zůstává na střídačce, Oceláři jdou dopředu v šesti.
     
    57:15
    Hudáček vyhrál buly, Nestrašil poslal puk na modrou a svižné nahození od Jeřábka nikdo netečoval a sebral jej Lukáš.
     
    57:38
    Domácí kombinují podle podobného vzorce jako při první akci, ale Jeřábkova přihrávka do strany na Nestrašila našla jen hostujícího bránícího hráče.
     
    58:18
    Domácí tlačí, ale nemají moc kudy. Růžičkova přihrávka křížně na Nestrašila neprošla skrz slot.
     
    58:42
    Růžička tentokrát dostal puk na druhou stranu, ale Nestrašil trefil pouze boční stranu konstrukce.
     
    59:08
    Obrovský tlak domácích! Růžička přes Hudáčka dostal puk před branku na Draveckého, ale ten se neprosadil. Hosté následně vyhazují na icing.
     
    59:15
    Hudáček prohrál buly tentokrát s Nahodilem a Švrček plácl do puku, ale minul třineckou branku.
     
    59:19
    Růžička vystřelil hned po buly, ale Lukáš kotouč odrazil betony do strany.
     
    59:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté následně vypálili puk za třineckou branku, kde byl jako první LUKÁŠ NAHODIL, který zrušil hybridní icing, když přebruslil Růžičku. Následně přes dva hráče domácích, kteří se k brance dostali jako první, dokázal zpoza branky zakončil do třinecké svatyně potřetí. Stav utkání 0:3.
    59:29 Lukáš NAHODIL - 0:3
     
    59:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Labutí píseň Ocelářů, tahle branka přichází pozdě. Domácí se dostali do útočného pásma Vladimír Roth zpoza branky poslal kotouč před Lukášovo brankoviště, odkud jej přes rameno olomouckého brankáře dostal do sítě DANIEL KUROVSKÝ. Třinecký forvard tak rozesmutněl hostujícího brankáře přesně 5,4 sekundy před závěrečnou sirénou. Asistence: Vladimír Roth. Stav utkání 1:3.
    59:54 Daniel KUROVSKÝ - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Vladimír Dravecký – Jan Lukáš
     
    Třetí třetina už nic nezměnila na tom, že utkání za tři body vyhráli hráči z Olomouce a že to nakonec bylo dvoubrankovým rozdílem. Zápas dospěl do závěrečných minut, kdy domácí sáhli ke hře bez brankáře. Oceláři si v závěru vytvořili tlak, bez brankáře zmáčkli Olomouc před jejich brankou, ale gól nedali, naopak do prázdné branky potvrdil držitele tří bodů Lukáš Nahodil. Domácí už pak jen kosmeticky snížili a sebrali Lukášovi radost z čistého konta, když se necelých šest sekund před koncem trefil Daniel Kurovský.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 31:19
    Střely mimo 17:10
    Zblokované střely 15:8
    Hity 12:5
    Vhazování 33:30
    Trestné minuty 2:4
     
    Děkuji za pozornost, pokud jste dnešní utkání sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu. Další zápas třinecké redakce z prostředí WERK ARENY přinese přesně za týden – v rámci 41. kola Tipsport extraligy se zde v úterý 24. ledna 2023 od 17 hodin hraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice. (19:26:38)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 60. Kurovský (Roth) – 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Rampír, Synek

    Diváci: 3 794
    thejrc.org