Třinec – Olomouc 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Motor ČB 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 17.01.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Daniel KUROVSKÝ - 1:3
     
    59:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Labutí píseň Ocelářů, tahle branka přichází pozdě. Domácí se dostali do útočného pásma Vladimír Roth zpoza branky poslal kotouč před Lukášovo brankoviště, odkud jej přes rameno olomouckého brankáře dostal do sítě DANIEL KUROVSKÝ. Třinecký forvard tak rozesmutněl hostujícího brankáře přesně 5,4 sekundy před závěrečnou sirénou. Asistence: Vladimír Roth. Stav utkání 1:3.
    59:29 Lukáš NAHODIL - 0:3
     
    59:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté následně vypálili puk za třineckou branku, kde byl jako první LUKÁŠ NAHODIL, který zrušil hybridní icing, když přebruslil Růžičku. Následně přes dva hráče domácích, kteří se k brance dostali jako první, dokázal zpoza branky zakončil do třinecké svatyně potřetí. Stav utkání 0:3.
     
    57:08
    Kacetl zůstává na střídačce, Oceláři jdou dopředu v šesti.
     
    57:08
    No teď nebyli Oceláři daleko! Voženílek získal za brankou puk, ten se následně dostal na modrou k Jeřábkovi. Jeho nahození tečoval Růžička a poté se snažili kolem brankoviště dorážet Roman s Voženílkem. Lukáš puk pokryl.
     
    47:01
    Až teď může rozhodčí Šír odkrvenou ruku sundat a ukázat na Marka Daňa (TRI), který je vyloučen za podrážení.
     
    44:16
    Roth zastavil puk na modré čáře a nahrál před branku Daňovi. Ten šel do zakončení, ale Lukáš brankoviště uhájil. Daňo, který byl před brankou krytý olomouckým obráncem, nepropasíroval puk do branky.
     
    37:04
    To vypadalo slibněji. Po vyhraném buly poslal Chmielewski puk na modrou Douderovi, který si našel prostor na nahození a to lehce usměrnil těsně mimo Hrehorčák.
     
    31:33
    Kurovský zatáhl puk kolem brankoviště, ale Chmielewski následně nepřehodil Lukášův beton ve vyložené šanci. Polský útočník ve třineckých barvách následně nepřekonal brankáře Olomouce ani po přihrávce Nestrašila zpoza branky.
     
    29:44
    Patrik Hrehorčák převzal na modré čáře puk a tlačil se do zakončení před Lukášem. Ve chvíli, kdy objížděl Jana Knotka (OLO), byl tímto hráčem podražen, a tak budou Oceláři mít druhou přesilovku v zápase.
     
    29:13
    Daňo zatáhl puk na modrou čáru, kde si jej převzal Nestrašil. Ten jej zatáhl do útočné třetiny a následně nabil volnému Hudáčkovi na ose útočného pásma. Jeho svižnou střelu z první Lukáš vyrazil před sebe.
     
    21:07
    Hudáček se pokusil hned po buly vystřelit, byl ale zablokován a Olomouc rychle otočila hru. U mantinelu následně prohrál souboj Čukste a puk putoval na slot, kam najížděl Musil. Toho vychytal pozorný Kacetl! Myslím, že domácí trenéři mírně šediví na začátku druhé části hry.
     
    20:29
    A hned velká šance na druhé straně! Z dobré pozice na ose útočného pásma vypálil Rašner, ale od druhé branky v zápase ho dělil Ondřej Kacetl a jeho skvělý zákrok.
     
    20:09
    A hned na začátku jsme mohli vidět snížení. Růžička postupoval z pravé strany a před brankou byl úplně volný Hrňa. Puk ale v ideální pozici přejel.
    17:05 Jakub NAVRÁTIL - 0:2
     
    17:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je z toho pro ně druhá gólová pohroma! Třinečtí ztratili ve vlastním pásmu puk a JAKUB NAVRÁTIL z levého puntíku pro vhazování nemohl trefit horní růžek Kacetlovy branky přesněji. Stav utkání 0:2.
     
    12:29
    Další velká šance Třince! Voženílek působil na ledě se čtvrtou formací domácích a byl v podobném místě jako před chvílí Hrňa, ale jeho pokus vyškrábl Lukáš těsně mimo tyče.
     
    11:42
    Marinčin získal na modré čáře puk a poslal jej na osu útočného pásma Hrňovi, který byl před Lukášem úplně sám. V souboji jeden na jednoho ale uspěl olomoucký gólman.
     
    09:56
    Hrňa ztratil puk za brankou a po rychlé předávce zpoza branky na pravou stranu a křížně k pravé třinecké tyči mohl Kusko zakončovat do odkryté branky. Nebýt dobře postaveného Marinčina, byl by Kacetl bezmocný.
    09:06 Alex RAŠNER - 0:1
     
    09:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    No ale ALEX RAŠNER, kterého jsme zmiňovali u předchozí akce, si to vynahradil o malý moment později. Oceláři propadli ve středním pásmu a hosté jeli do situace tři na jednoho, později, když dobruslil Chmielewski, tak tři na dva. Střelec měl složitou pozici na přihrávku, a tak zkusil vystřelit mezi betony a našel tam místo! Stav utkání 0:1.
     
    04:29
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Jan Švrček (OLO) za podrážení. Uvidíme v praxi nejlepší přesilovou hru v soutěži.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 60. Kurovský (Roth) – 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Daneček) – Marinčin, Havránek, Čukste, J. Jeřábek, Roth, M. Doudera, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Orsava (A) – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír – Rampír, Synek

    Diváci: 3 794
    bahis siteleri