Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.)
Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Kladno 6:2 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 15.01.2023, 16:00Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:21 Richard NEDOMLEL - 3:1
     
    58:21
    Liberec právě vstřelil branku! Tak to bylo rychlé! Jelínek vyhrál buly na RICHARDA NEDOMLELA, který přes celé hřiště poslal kotouč přímo do prázdné branky. Asistence: Petr Jelínek.
     
    58:17
    Energie to zkouší bez brankáře!
     
    57:00
    Po ráně Matěje Stříteského se před Kváčou vytvořila nepřehledná skrumáž, zdálo se, že liberecký gólman už je překonán, Energetici ale kotouč za brankovou čáru dotlačit nedokázali!
     
    53:48
    Přesilovku si zahrají i hosté. Za nedovolené bránění byl vyloučen Petr Jelínek (LIB).
     
    50:48
    Tygři budou mít k dispozici další početní výhodu 5 na 3! Ondřej Beránek (KVA) bude pykat za podrážení.
     
    50:26
    Liberečtí si zahrají další přesilovku. Ondřej Dlapa (KVA) byl vyloučen za držení.
     
    50:00
    Málem bylo vyrovnáno! Po přesné přihrávce z levé strany byl úplně sám před Kváčou Tomáš Redlich, z bezprostřední blízkosti ovšem orazítkoval pouze břevno liberecké branky!
     
    47:46
    Aktivní Martin Faško-Rudáš díky své bojovnosti získal kotouč a ocitl se úplně sám před Vladislavem Habalem, toho ale ani nadvakrát nepřekonal.
     
    46:15
    Tygři málem šli do dvoubrankového vedení! Uvis Janis Balinskis hezkými kličkami zmátl protihráče na modré čáře a kotouč předal Michaelu Frolíkovi, před nímž se otevřel prostor, bekhendovým pokusem však na Habala nevyzrál! Následuje komerční přestávka.
    45:05 Tomáš FILIPPI - 2:1
     
    45:05
    Liberec právě vstřelil branku! Tygři jdou do vedení! T.J. Melancon si od modré čáry vybruslil až na pravý kruh, odkud přes osu hřiště přesně našel TOMÁŠE FILIPPIHO. Ten zachoval klidnou hlavu a poslal kotouč do poloodkryté branky. Asistence: T.J. Melancon.
     
    42:26
    Uvis Janis Balinskis křižnou přihrávkou našel Tomáše Filippiho, tomu ale střela nesedla a Habal jeho přízemní pokus pokryl.
     
    41:35
    Pozor, Tygři budou hrát přes minutu dlouhou přesilovku 5 na 3. Na trestnou lavici míří Ondřej Dlapa (KVA), který se provinil krsočekem.
     
    41:30
    Adam Najman křižnou přihrávkou našel Oscara Flynna, který se do puku opřel z první, trefil ale pouze boční síť!
     
    40:48
    Liberečtí si zahrají přesilovku. Tomáš Bartejs (KVA) byl vyloučen za nesportovní chování.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Petr Kolmann – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Martin Kohout – 2 min., hrubost.
     
    38:25
    Krátce po návratu obou hráčů z trestné lavice tu máme další vyloučení. Na trestnou lavici usedl Petr Jelínek (LIB) za podrážení.
     
    36:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Jiří Černoch – 2 min., hrubost.
    32:17 Oscar FLYNN - 1:1
     
    32:17
    Liberec právě vstřelil branku! Tygři využívají přesilovku a vyrovnávají! Liberečtí si vypracovali velký tlak, Balinskis tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střelu sice zblokoval Jiří Černoch, puk se ale dostal k OSCARU FLYNNOVI, který ho nekompromisně poslal přímo pod břevno. Asistence: Uvis Janis Balinskis a Adam Najman.
     
    31:15
    První přesilovku budou mít k dispozici také Tygři. Za držení usedl na trestnou lavici Martin Kohout (KVA).
     
    29:35
    Už to mohlo být o dvě branky! Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1, které zakončil Dávid Gríger, na Petra Kváču ovšem nevyzrál.
    28:55 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    28:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Hosté jdou do vedení! Karlovarští vyrazili do protiútoku, ONDŘEJ BERÁNEK zavezl kotouč do pásma, z levého kruhu vypálil a střelou na bližší tyč Petra Kváču překonal! Asistence: Petr Koblasa.
     
    25:23
    Další obrovská šance Tygrů! Uvis Janis Balinskis křižnou přihrávkou našel Petra Jelínka, proti jeho střele z první se ovšem Habal stihl skvěle přesunout!
     
    24:01
    Tomáš Filippi od pravého mantinelu našel Jana Ordoše, který měl v mezikruží hodně prostoru, branku ovšem minul!
     
    19:30
    Po rychlém protiútoku přihrál Jan Ordoš z otočky T.J. Melanconovi, který byl sám před Habalem. Přihrávku si však ještě musel zpracovat a jeho zakončení tak nemělo potřebnou razanci.
     
    15:45
    Jan Šír, Dominik Hrníčko a Uvis Janis Balinskis se dostali do přečíslení 3 na 1. Zakončoval nakonec poslední jmenovaný, Vladislav Habal se proti němu ale stihl přesunout a kotouč ukryl ve své náruči.
     
    10:59
    První větší šanci si vytvořili i Tygři. Dominik Hrníčko zavezl kotouč do útočného pásma a předal ho Adamu Dlouhému, proti jehož rychlé střele musel Habal předvést skvělý zákrok lapačkou!
     
    08:00
    Uvidíme první dnešní přesilovku, zahrají si ji hosté. Michal Ivan (LIB) byl vyloučen za podrážení.
     
    07:30
    Karlovarští vyrazili do rychlého protiútoku, Jiří Černoch křižnou přihrávkou našel Petra Koblasu, ten ale v perfektní pozici promáchnul!
     
    05:20
    Petr Kváča vyjel rozehrávat za branku, jeho úmysl však Karlovarští přečetli a kotouč se dostal až k Mikkovi Juusolovi, liberecký gólman se ale proti jeho střele ještě stihl vrátit a kotouč tak na poslední chvíli vyrazil!
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 33. Flynn (Balinskis, A. Najman), 46. Filippi (Melancon), 59. Nedomlel (Jelínek) – 29. O. Beránek (Koblasa)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek, Rychlovský – Hrníčko, Šír, Dlouhý.
    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Mikyska – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Kružík, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Frodl, Šimánek
    thejrc.org