Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.)
Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Kladno 6:2 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 15.01.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:57 Vladimír SOBOTKA - 3:4
     
    63:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Risk bez brankáře Hradci tentokrát nevyšel a Sparťané si berou bod navíc. Ti získali puk a Východočeši už nestihli zareagovat na rychlý protiútok. Sparta sice nejdříve branku strážící hradeckým obráncem neohrozila, poté už ale Michal Kempný našel na modré VLADIMÍRA SOBOTKU, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Michal Kempný, Roman Horák.
    58:25 Aleš JERGL - 3:3
     
    58:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí srovnávají v posledních dvou minutách a je znovu vyrovnáno! Cingel projel po levém mantinelu a krosovou nahrávkou našel ALEŠE JERGLA, který si najel z druhé vlny. Puk si srovnal na hokejce a nádherně vymetl pavučinky v levé šibenici Kořenářovy svatyně – 3:3. Asistence: Lukáš Cingel, Mislav Rosandič.
    51:17 Gustaf THORELL - 2:3
     
    51:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta jde i potřetí v utkání do vedení. Pražané se dostali při početní výhodě k několika dorážkám, až se puk konečně odrazil od Růžičkova betonu před prázdnou branku, kde číhal GUSTAF THORELL, který poslal kotouč do odkryté klece – 2:3. Asistence: Pavel Kousal.
    39:55 Christophe LALANCETTE - 2:2
     
    39:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se trefuje pět vteřin před koncem druhé části a je vyrovnáno! Perret vystihl rozehrávku Pražanů a dostal se za branku, odkuď našel bekhendovou nahrávkou na hranici brankoviště CHISTOPHA LALANCETTA, který procpal puk mezi betony Kořenáře – 2:2. Asistence: Jordann Perret.
    09:22 Ostap SAFIN - 1:2
     
    09:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá přesilovku a bere si zpátky ztracené vedení. Konečný si navedl puk po levém mantinelu a nahodil po zemi, puk těsně před zrakem Růžičky tečoval Moravčík a to hradeckého brankáře překvapilo. Betonem tak odrazil kotouč před OSTAPA SAFINA, kterého před prázdnou brankou čekala lehká práce. Asistence: Michal Moravčík, Jakub Konečný.
    04:28 Jakub LEV - 1:1
     
    04:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield rychle odpovídá a je vyrovnáno! Patrik Marcel se opřel na modré čáře do puku a jeho projektil tak tak vyrazil Kovář. K odraženému kotouči se ale nejrychleji dostal JAKUB LEV, který se dobře zorientoval a zametl touš nekompromisně k tyči. Asistence: Patrik Marcel, Martin Novák.
    02:48 Miroslav FORMAN - 0:1
     
    02:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se brzy dostávají do vedení 1:0. Michal Řepík rozjel útočnou akci po levé straně a vrátil puk na MIROSLAVA FORMANA, který nic extra nevymýšlel a vystřelil z první příklepem. Jeho rychlý pokus mířil do Růžičkova teploměru. Hradecký gólman si myslel, že ho má pod kontrolou, jenže puk mu vypadl a došoural se za čáru. Asistence: Michal Řepík.
    Marken.cz

    Dominik Jarka

    Branky a nahrávky: 5. Lev (Marcel, Novák), 40. Lalancette (Perret), 59. Jergl (Cingel, Rosandić) – 3. M. Forman (Řepík), 10. Safin (Moravčík, Konečný), 52. G. Thorell (P. Kousal), 64. Sobotka (Kempný, Horák)


    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Kev. Klíma – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev (A), Novák – Pilař, Štohanzl, Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: J. Kovář (7. Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, T. Tomek, Polášek (A) – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Hauser, G. Thorell, Kaše.
    Trenér: Wallson Hans Berthold

    Rozhodčí: Hejduk, Stano – Lhotský, Hnát
    thejrc.org