Colorado – Ottawa 7:0 (kon.) | Detroit – Columbus 3:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 1:3 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Boston – Toronto 4:3 (kon.) | Florida – Vancouver 4:3 (kon.)
NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 3:5 (kon.)
Chicago – Seattle 5:8 (kon.) | St. Louis – Tampa 2:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 3:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Ottawa Senators
Neděle 15.01.2023, 01:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    A tak zde máme ještě menší potyčku, po které dostávají po dvou minutách za hrubost Logan O´Connor (COL) a Travis Hamonic (OTT). Oba hráči už rovnou zamířili do šaten.
    58:14 Alex NEWHOOK - 7:0
     
    58:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak domácí hokejisté ještě přidávají i sedmou branku. Sanderson chtěl odpálit puk zpoza své klece, jenže do toho vložil svou hůl O´Connor a kotouč se poté odrazil mezi kruhy, kde chtěl zakončovat Cogliano, ale tomu přesekl hůl Giroux, a tak se kotouč dostal až k ALEXI NEWHOOKOVI, jehož okamžitá střela zapadla přesně pod břevno hostující brány. Asistence: Logan O´Connor.
    55:49 Brad HUNT - 6:0
     
    55:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado si tedy drží svůj brankový průměr na třetinu, když i ve třetí třetině domácí vstřelují druhou branku. Kotouč se dostal na modrou čárou k Englundovi, který ho poté přihrál svému kolegovi na modré BRADU HUNTOVI, jehož dělovka skončila až za zády Forsberga. Asistence: Andreas Englund, Artturi Lehkonen.
     
    49:36
    Sampo Ranta (COL) ve středním pásmu trefil svou holí Girouxe do obličeje, takže si půjde na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
    48:18 Artturi LEHKONEN - 5:0
     
    48:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche využívají přesilovou hru! Makar poslal dlouhý pas na útočnou modrou MacKinnovi, který ho z otočky naslepo adresoval před bránu Ottawy, kam si najel ARTTURI LEHKONEN, kterému se z otočky podařilo překonat Forsberga. Asistence: Nathan MacKinnon, Cale Makar.
     
    47:20
    Avalanche si zahrají početní výhodu, protože dvě minuty za držení dostává Nick Holden (OTT).
     
    41:54
    Senators si zahrají svou druhou přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za krosček vyloučen Kurtis MacDermid (COL).
     
    41:07
    Girard nyní předvedl neskutečnou rychlost, když dokázal přebruslit oba obránce Ottawy, ale z velké blízkosti už Forsberga nepřekonal.
     
    38:59
    Hned po vhazování se Lehkonen dostal do další velké příležitosti, když byl zcela volný mezi kruhy, avšak jeho střelu Forsberg dokázal vytěsnit za svou klec.
    35:57 Mikko RANTANEN - 4:0
     
    35:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rantanen zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal Newhookovi, který se s ním dostal mezi kruhy, odkud ho dokázal posunout MIKKOVI RANTANENOVI do levého kruhu a pohotová střela domácího útočníka už skončila za zády Forsberga. Asistence: Alex Newhook, Sam Girard.
     
    35:12
    Forsberga už po druhé ve druhé třetině zachránila branková konstrukce, když Toews dostal přihrávku na levou stranu, kde velké rychlosti dojel až k bráně Ottawy, ale následně svou střelu poslal do břevna.
    29:05 Artturi LEHKONEN - 3:0
     
    29:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl tří branek! Toews poslal pas na útočnou modrou ARTTURI LEHKONENOVI, jenž měl sice na zádech obránce Sandersona, ale i tak domácí útočník dokázal zakončit a Forsberg jeho střelu neudržel ve své výstroji, a tak finský forvard doklepl touš do brány Ottawy. Asistence: Devon Toews.
     
    27:42
    Hostující hokejisté se dostali do velké příležitosti, když Giroux využil své rychlosti, projel mezi obránci Colorada, ale z bezprostřední blízkosti už nevyzrál na Francouze.
     
    23:02
    Z čista jasna zde je bitka, když se do sebe pustili Andreas Englund (COL) a Austin Watson (OTT). Bitka nakonec skončila nerozhodně, když ani jeden z hokejistů neskončil na ledě a oba si následně i vzájemně pogratulovali za dobrý boj a odcházejí si posedět na pět minut na trestnou lavici.
     
    14:52
    Z rohu útočného pásma přišla parádní křižná přihrávka Bathersona přímo na hůl Stüzleho, avšak Francouz jeho následnou střelu chytá svou lapačkou.
     
    14:34
    Ottawa si zahraje svou první přesilovou hru, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává střelec první branky Mikko Rantanen (COL).
     
    09:20
    Colorado si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za držení vyloučen Shane Pinto (OTT).
    07:50 Alex NEWHOOK - 2:0
     
    07:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Cogliano získal puk ve středním pásmu a následně ho zavezl do útoku, kde se mu podařilo ustát souboj u mantinelu a díky tomu posunul kotouč do středu na ALEXE NEWHOOKA, jenž vyslal nechytatelnou střelu do vzdálenější šibenice. Asistence: Andrew Cogliano, Logan O´Connor.
     
    06:00
    A málem to bylo hned o dvě branky, protože do skoro stoprocentní šance se dostal MacKinnon, jenž byl zcela sám mezi kruhy, ale Forsberg si dobře povyjel a střelu domácího útočníka vyrazil.
    05:45 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    05:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche šli do rychlého protiútoku, kde Rantanen nahrával na střed MacKinnonovi, jemuž se však zapletl kotouč mezi bruslemi, a tak ho nahrál zpět MIKKOVI RANTANENOVI, který ze středu pravého kruhu prostřelil Forsberga. Asistence: Nathan MacKinnon, Evan Rodrigues.
     
    02:33
    Po obrovské hrubici hostující obrany se do útoku dvou na jednoho dostali Avs a Rodrigues hodně nesmyslně volil spíš přihrávku místo střely, když už byl zcela volný před Forsbergem.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 6. Rantanen (MacKinnon, Rodrigues), 8. Newhook (Cogliano, L. O'Connor), 30. Lehkonen (D. Toews), 36. Rantanen (Newhook, Girard), 49. Lehkonen (MacKinnon, Makar), 56. B. Hunt (Englund, Lehkonen), 59. Newhook (L. O'Connor)


    Colorado Avalanche: Francouz (Georgijev) – Makar, D. Toews, E. Johnson, Girard, B. Hunt, MacDermid, Englund – Rodrigues, MacKinnon, Lehkonen – Rantanen, Compher, Newhook – L. O'Connor, Cogliano, Ranta – Kaut, Meyers.
    Trenér: Jared Bednar

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Talbot) – Chabot, Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – B. Tkachuk, Stützle, DeBrincat – Giroux, Pinto, Batherson – Kelly, Gambrell, Lucchini – Brassard, Kastelic, Watson.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Nicholson, Schlenker – Smith, Deschamps

    Diváci: 18 124
    bahis siteleri