Třebíč – Prostějov 3:4 (po pr.) | Poruba 2011 – Zlín 0:2 (kon.) | Přerov – Sokolov 12:4 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:2 (po pr.) | Kolín – Vsetín 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice B – Šumperk 5:1 (kon.)
po prodl.
SK Horácká Slavia Třebíč
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.01.2023, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dramatické utkání mezi Prostějovem a Třebíčí dospělo až do prodloužení, v němž bonusový bod urvali hostující Jestřábi.

    Střetnutí se přitom lépe vyvíjelo pro Třebíč, která v jednu chvíli vedla o dva góly, ovšem Prostějov poté výrazně zlepšil hru a nebýt skvělých zákroků Jekela, nejspíše by bral všechny tři body. Místo toho vyrovnal až v 58. minutě zásluhou Jana Slaniny a obrat dokonal v poslední minutě nastaveného času Aleš Poledna dobře umístěnou střelou k pravé tyči.

    Svěřenci kouče Tottera navzdory vítězství klesli na šestou příčku o skóre za rivala z Přerova. Třebíč zůstává druhá a má stejný bodový zisk jako Poruba, ta má však odehrané o jedno utkání méně. (20:00:03)
     
    Konec zápasu.
    64:17 Aleš POLEDNA - 3:4
     
    64:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Bonusový bod berou hosté! Jakub Illéš od levého mantinelu přihrál na střed zcela osamocenému ALEŠI POLEDNOVI. Obránce nezazmatkoval, seřídil mířidla a zpoza kruhů ukončil utkání střelou k pravé tyčce. Asistence: Jakub Illéš a Tomáš Jandus.
     
    63:49
    U levého mantinelu si v útočné třetině hrál s kotoučem Tomáš Jandus. Nakonec volil střílenou nahrávku před bránu, na kterou Burian těsně nedosáhl.
     
    63:17
    Oddechový čas pro tým SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    63:17
    Skvělý Pavel Jekel! Nejprve se k levé tyčce v poslední chvíli přemístil, aby maskou vyrazil tvrdou ránu Veselého, posléze si pravým betonem poradil i s dorážkou Matouše Venkrbce.
     
    62:36
    Jakub Malý získal puk ještě v útočném pásmu a okamžitě nahrával na střed Martinu Dočekalovi, který pod tlakem Veselého při zpracování selhal.
     
    62:09
    Diváci hnali za vítězným gólem Miroslava Holce. Zkušený forvard upaloval sám vstříc brankáři, Josef Němeček jeho forhendové zakončení vyrazil koncem lapačky!
     
    61:40
    Tentokráte už se Lukáš Forman přihrávky dočkal. Pálil ze zápěstí zpoza pravého kruhu, Josef Němeček se blýskl vyrážečkou.
     
    61:22
    Lukáš Forman s zajímavě sjížděl před bránu, ale David Michálek si jej všiml příliš pozdě, puk proto udržel u pravého mantinelu, kde ho nakonec ztratil na úkor Pěnčíka.
     
    60:51
    Hru otočil Martin Dočekal. Z mezikruží vyslal štiplavou střelu ze zápěstí, kterou zblokoval do defenzivy se navrátivší Roman Vlach.
     
    60:13
    První útok vedl Prostějov. Jmenovitě Roman Vlach, jehož kličkovaná příliš dlouho netrvala, při té poslední na pravou stranu mu puk odjel od hokejky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, utkání míří do prodloužení. Prostějov ve třetí třetině pokračoval v aktivním pojetí hry a odměna se dostavila na konci 58. minuty, kdy se křižnou střelou z levého kruhu prosadil Jan Slanina.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    V závěru základní hrací doby ještě vypálil od modré čáry Martin Pěnčík, rozhodujícímu úderu zabránil svým blokem Ladislav Bittner.
     
    59:22
    David Michálek nahrával na střed Michalovi Vodnému do těžké pozice. Domácí útočník pouze poslal touš za bránu, sám totiž už neměl komu nahrát.
     
    58:54
    Icing se nepíská, protože Matouš Venkrbec nastřeloval už za červenou čárou, Michal Furch pod tlakem Jansy pouze naslepo vyhazoval do středního pásma.
     
    58:27
    Radim Ferda se příliš daleko nedostal. Jednoho konkurenta se sice zbavil, jenže hned za ním číhal Martin Pěnčík, ten už protihráče odzbrojil.
    57:57 Jan SLANINA - 3:3
     
    57:57
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Tottera se dočkali zaslouženého vyrovnání. Zaváhání Psoty využil JAN SLANINA. Člen třetí útočné formace dojel do levého kruhu, z tohoto prostoru prostřelil Jekela křižnou střelou mezi jeho ruku a beton. Asistence: David Ostřížek a Jan Bartko.
     
    57:22
    Ani teď není vyrovnáno! Střela Tomáše Valenty prošla Jekelovou výstrojí, těsně před brankovou čárou kotouč odpálil do bezpečí Ferda.
     
    56:54
    Protože Ivo Sedláček lehce tečoval vyhození Antonína Bořuty, tak o zakázaném uvolnění nemohla být řeč, zápas pokračuje bez přerušení.
     
    56:20
    Ladislav Bittner si prohodil puk po mantinelu kolem osobního strážce, načež vyslal moc pomalou bekhendovou nahrávku na Matěje Psotu, Jan Veselý ji vystihl bez problémů.
     
    55:55
    Prostějovští zase v útočném pásmu. Od modré vyprodukoval tvrdou ránu Jan Bartko, Pavel Jekel vytasil perfektní zákrok vyrážečkou.
     
    55:19
    Příliš dlouho v pravém kruhu útočného pásma otálel s kotoučem Vilém Burian, puk mu čistým způsobem vypíchl Ladislav Bittner.
     
    54:51
    Přes obránce vystřelil Jakub Malý. Josef Němeček zpozoroval puk včas a zakročil vyrážečkou. Utkání pokračuje u Jakuba Hamšíka.
     
    54:12
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Pavel Jekel. Podél Jakuba Illéše dostal hrací předmět na hokejku Miroslava Holce.
     
    53:49
    Druhý icing v rozmezí pár vteřin. Postaral se o něj Michal Furch, Matyáš Svoboda se za prudkou nahrávkou ani nerozjel.
     
    53:20
    Tlak hostujícího mužstva stoupá. Petr Hašek se prosmýkl kolem Formana a nabíjel mezi kruhy Janu Marunovi, jehož pokus z první zblokoval Radim Ferda, a poté bez rozmýšlení odpálil touš na zakázané uvolnění.
     
    52:58
    Pavel Jekel zaznamenal zákrok levým betonem, načež měl dobrou pozici k dorážce Pavel Jansa, jenže kotouč se mu nabalil na čepel hole, takže Třebíč zůstává v těsném vedení.
     
    52:25
    Antonín Bořuta je dnes hodně vidět. Znovu vypálil od modré čáry, Němeček pravým betonem vykopl touš za bránu.
     
    51:57
    Na dlouhou hokejku Ivo Sedláček posunul puk na hokejku Jana Malého, který jeden proti jednomu nevyzrál kličkou na Jakuba Hamšíka.
     
    51:16
    Jan Veselý si o slovo řekl i na druhé polovině kluziště. Dostal nabito do pravého kruhu, Pavel Jekel se skvěle přemístil k levé tyčce, aby zapsal úspěšný zákrok.
     
    50:51
    S napadajícím Holcem si Jan Veselý nelámal hlavu. Odjel za vlastní bránu, kde měl dost prostoru a rozehrál na Martina Pěnčíka.
     
    50:03
    Josef Němeček musel být znovu v permanenci poté, co od modré vyslal ránu Antonín Bořuta, kus černé gumy i v tomto případě podržel až do hvizdu rozhodčího.
     
    49:54
    Protože neměl komu nahrávat, tak Jakub Malý volil prudký nástřel z levého kruhu. Josef Němeček střelu dobře viděl, bez problémů ji schoval ve výstroji.
     
    49:25
    Jan Slanina si chtěl prohodit touš kolem Antonína Bořuty. Zkušený domácí zadák se nachytat nenechal, puk zastavil pravou bruslí.
     
    48:40
    Zdvojený Vilém Burian nadvakrát procpal puk k Davidu Ostřížkovi, Furchem lehce tečovaná střela proskákala těsně vedle levé tyče.
     
    48:04
    Krátce po buly vyzkoušel od modré čáry štěstí Patrik Fajmon. Odchovanec brněnské Komety se mezi střelce zatím nezapsal, Němeček vytáhl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    47:55
    Třebíčský tlak může pokračovat, protože David Ostřížek vyslal příliš dlouhý pas na Viléma Buriana, píská se icing.
     
    47:28
    Martin Dočekal na sebe navázal dva protihráče a nahrál na modrou Formanovi, který ještě posunul na Michala Furcha, ten napálil výstroj Němečka.
     
    46:49
    Z ostrého úhlu vystřelil Tomáš Jiránek. Domácí gólman zasahovat nemusel, kus černé gumy prosvištěl o kus vedle levé tyče.
     
    46:17
    Situace se opakovala. Pavel Jekel znovu odmítl přerušit hru, jako cíl rozehrávky si v tomto případě vybral Lukáše Formana.
     
    45:50
    Na bránu soupeře Jakub Illéš nahazoval s jasným cílem získat buly v útočné třetině. Pavel Jekel ovšem vyklepal touš z lapačky a rozehrál na Furcha.
     
    45:23
    Daniel Poizl si všiml rozjetého Matěje Psoty. Vyzkoušel dlouhou nahrávku za obranu, kterou bez problémů zachytil Jakub Hamšík.
     
    44:44
    Na druhé straně si o pozornost řekl Robin Staněk. Prostějovský zadák střílel od modré, Pavel Jekel vyrážel betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    44:17
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Ivo Sedláček. Pokusil se Josefa Němečka překvapit na přední tyči, brankář úspěšně zakročil ramenem.
     
    43:45
    K tvrdé ráně od modré napřáhl Aleš Poledna. Trefil spoluhráče Tomáše Janduse, Pavel Jekel tedy zasahovat nemusel.
     
    43:16
    Přes Furcha střílel forhendem Tomáš Jandus. Domácí zadák měl dobré postavení a hokejkou touš ztečoval výrazně vedle pravé tyče.
     
    42:57
    Protože Martin Pěnčík vyhazoval ještě před červenou čáru, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění a nařídil buly po pravici Němečka.
     
    42:01
    Ladislav Bittner po buly nahrál na střed Matějovi Psotovi, jenž ve snaze o zakončení poskakující kotouč promáchl.
     
    41:29
    Vilém Burian měl políčeno na svou druhou trefu v zápase! V samostatném úniku volil forhendové zakončení, které Pavel Jekel vykopl pravým betonem.
     
    41:16
    Miroslav Holec si v obranném pásmu poradil jak s Janem Veselým, tak i Tomášem Jiránkem. Posléze mu ovšem nevyšel křižný pas na Michala Furcha.
     
    40:44
    Mezi kruhy dostal od Bořuty přihrávku Martin Dočekal. Střílel k pravé tyči, Josef Němeček včas srazil pravou ruku k tělu.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Třebíč disponuje těsným jednobrankovým náskokem, s nímž se Jestřábi určitě nebudou chtít smířit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 19:13.
     
    Druhá třetina přinesla po jednom gólu na každé straně, v těsném vedení tedy zůstává domácí Třebíč. Horácká Slavia odskočila do dvoubrankového náskoku zásluhou Radima Ferdy, ovšem za hosty odpověděl úspěšnou tečí Vilém Burian. Jestřábi byli v prostřední části výrazně aktivnější, ale hlavně díky skvělým zákrokům Jekela nadále tahají za pomyslný kratší konec provazu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Dlouhé působení u puku završil Tomáš Jiránek střelou ze zápěstí z levého kruhu, Michal Furch se prezentoval úspěšným blokem.
     
    39:01
    Třebíč vstřelila gól do šatny v první třetině, v té druhé se totéž mohlo podařit Prostějovu! Samozřejmě stále může, ale radost mohla vypuknout už po střele Martina Pěnčíka, ten tváří v tvář Jekelovi ztroskotal na jeho vyrážečce.
     
    38:38
    Aktivní Antonín Bořuta nahazoval od levého mantinelu, Martin Dočekal tečoval na dlouhou hokejku mimo tři tyče.
     
    38:21
    Antonín Bořuta vymyslel přesnou nahrávku do levého kruhu na Iva Sedláčka, jemuž ve snaze o zakončení kotouč přeskočil hokejku.
     
    37:50
    Jestřábi v plném počtu, nadále zůstávají ve ztrátě jednoho gólu. David Ostřížek se vydal spoluhráčům vypomoci dozadu, hosté se nakonec osvobodili alespoň na chvíli za cenu zakázaného uvolnění.
     
    37:18
    Lukáš Forman nahrával po modré čáře Michalu Furchovi, který vyzkoušel střelu ihned po zpracování. Nevyšla mu, dokonce zlomil hokejku.
     
    36:42
    Prostějovští dokonce zahrozili ve čtyřech. Jan Maruna našel před bránou Filipa Jansu, forhendová střela proletěla o kousek vedle pravé tyče.
     
    36:12
    Hosté se osvobodili dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve odpálil kus černé gumy do bezpečí Aleš Poledna, navázal na něj Petr Hašek.
     
    35:44
    Davidu Ostřížkovi se nelíbil hit protihráče na vlastní osobu. Dávno poté, co byl puk jinde, jej krosčekoval k ledu, za což si po právu vykoledoval dvouminutový trest.
     
    35:31
    Po šťastném bloku měl možnost vystartovat do úniku Miroslav Holec, jenže puk dojel až u levého mantinelu, aby následně neuspěl kličkou na střed proti Pěnčíkovi.
     
    35:11
    Ránu Jakuba Hamšíka vyrazil Pavel Jekel před sebe. K dorážce se v pravém kruhu dostal Matouš Venkrbec, tento projektil již gólman udržel ve výstroji.
     
    34:36
    Dalšímu nebezpečí se domácí ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění, po pravém mantinelu vyhodil přes všechny čáry Daniel Poizl.
     
    34:13
    Poměrně dlouho kvedlal v pravém kruhu Jan Veselý. Zjistil, že nemá komu nahrát, tak vypálil ze zápěstí, clonící Bittner tečoval puk do ochranné sítě.
     
    33:54
    Příliš dlouho se Třebíč v útočné třetině neohřála. Michal Furch obdržel prudkou nahrávku na brusle, zpracování zvládl až ve středním pásmu.
     
    33:30
    Již při hře pět na pět Matěj Psota vyslal střílený pas před bránu, jehož adresátem byl Martin Dočekal, před ním přikryl puk lapačkou Josef Němeček.
     
    32:49
    Tlak hokejistů v červených dresech pokračuje. Vilém Burian přenášel touš doleva na Jakuba Illéše, který vystřelil z první pouze do brankového oblouku.
     
    32:22
    Davidu Michálkovi vůbec nevyšla zpětná nahrávka na Michala Furcha. Následně pálil od modré Tomáš Valenta, Jan Slanina tečoval nad břevno.
     
    32:20
    Oba celky už hrají ve čtyřech. Jan Maruna hledal před bránou Matouše Venkrbce, kapitán zakončoval na dlouhou hokejku mimo tři tyče.
     
    31:16
    Příliš dlouho přesilovka Prostějova netrvala. Filip Jansa totiž podrazil o vyhození se snažícího Antonína Bořutu, nyní nás tedy čeká čtvrtminutová hra ve třech na obou stranách.
     
    31:01
    Jestřábi si vyzkoušejí premiérovou početní převahu. Na lavici hanby usedl Daniel Poizl, když zvedl hokejku do obličeje Jana Veselého.
     
    30:37
    Situace dvou proti dvěma hostům nevyšla. Jakub Illéš vzal zodpovědnost do vlastních rukou, ze zápěstí minul cílové zařízení.
     
    30:24
    Nástřel po zadním mantinelu Martinu Pěnčíkovi nevyšel. Podle všeho hledal Aleše Polednu, ještě před ním ale úřadoval Václav Krliš.
     
    29:33
    Ze skrumáže před bránou se Prostějov vyrovnávací trefy nedočkal. Muži v pruhovaném posléze přerušili hru a vykázali po jednom hráči na každé straně. Michala Vodného za krosček, Tomáše Jiránka za držení.
     
    29:13
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Jan Veselý. Dostal se za posledního obránce soupeře, forhendovým blafákem ale na Jekela nevyzrál.
     
    28:57
    Puk skončil na domácí střídačce, rozhodčí proto musel přerušit hru. Stalo se tak poté, co se Matouš Venkrbec pokusil zastavit vyhození Michala Furcha.
     
    28:28
    Těžkou nahrávku na brusle dostal Jakub Malý. Spoluhráči vypomohl Pavel Jekel, jenž odrazem o levý mantinel dostal hru do střední třetiny.
     
    27:56
    Horácká Slavia pokračuje v tlaku. Zpoza levého kruhu střílel z první David Tureček, za Německa zakročil obětavě blokující Petr Hašek.
     
    27:32
    David Michálek si vyměnil kotouč s Miroslavem Holcem. U levého mantinelu nic světoborného nevymyslel, nahrávku žabičkou zastavil Poledna.
     
    26:55
    Ve velké rychlosti Matěj Psota dojel za bránu soupeře, odkud nahrával do předbrankového prostoru Ladislavu Bittnerovi, jeho ránu zastavil Martin Pěnčík.
     
    26:23
    Jakub Hamšík bruslí zajímavě přikopl puk pod sebe na Jakuba Illéše, který si věřil na Lukáše Formana, domácí zadák se obelstít nenechal.
    25:44 Vilém BURIAN - 3:2
     
    25:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Rozdíl ve skóre znovu čítá jediný gól. Na útočnou modrou dostal nabito Poledna. Obránce volil zakončení po ledě, před bránou číhající VILÉM BURIAN šikovně zvedl kotouč mimo Jekelův dosah. Asistence: Aleš Poledna a Jakub Illéš.
     
    25:13
    Gólem povzbuzený Radim Ferda na sebe znovu upozornil, když dostal pod velký tlak Martina Pěnčíka, který pouze vyhazoval do středního pásma.
    24:20 Radim FERDA - 3:1
     
    24:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hodně netradičně využitá přesilovka! Defenziva Jestřábů si vůbec nevšímala Radima Ferdy, jenž dostal do úniku nahrávku od Bořuty. Při zakončení nevymýšlel žádné složitosti, Němečka prostřelil mezi betony. Asistence: Antonín Bořuta.
     
    23:53
    Hosté zamířili při vlastním oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Petr Hašek hledal Matouše Venkrbce, bránící Lukáš Forman zastavil pas hokejkou.
     
    23:26
    Druhý gól po teči chtěl vstřelit Matěj Psota, který změnil směr Bořutova nahození, puk zamířil o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    22:54
    První přesilovou hru si zahraje Třebíč. V hlavní roli opět David Michalčuk, který se kličkou zbavil Tomáše Valenty, ten posléze soka podrazil.
     
    22:39
    Prostějovský útok příliš dlouho netrval. Brejk založil David Michalčuk, skrze dvěma protihráči se mu ovšem proskočit nepovedlo.
     
    22:22
    Domácí jeli ve dvou proti čtyřem. Radim Ferda dopředu avizoval nahrávku Miroslavu Holci, proti níž vystoupil Martin Pěnčík.
     
    21:39
    Ukázkový semafor Pavla Jekela znamená přerušení hry. Domácí brankář tímto způsobem zastavil střelu zápěstím od modré v podání Robina Staňka.
     
    21:01
    Roman Vlach zleva zametl touš do brankoviště, kde si jej našel Tomáš Jiránek, z bezprostřední blízkosti ovšem napálil jenom Jekela!
     
    20:34
    Petr Hašek přihrával zpoza brány před ni najíždějícímu Janu Marunovi, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Daniel Poizl.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Úvodní buly ovládli hosté, kteří se okamžitě vydávají do útoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Třebíčí a Prostějovem přineslo tři branky, o jednu více vstřelila domácí Horácká Slavia. Vedoucí gól vsítil v 9. minutě Jakub Malý s velkým přispěním bránícího hráče. Hosté odpověděli v 11. minutě, kdy se po výborné práci Vlacha na buly prosadil Jan Veselý. Už to vypadalo, že první třetina skončí nerozhodným výsledkem, ovšem čtrnáct vteřin před jejím koncem Furch vypálil od modré a tečující Matěj Psota vrátil těsný náskok zpět na stranu Třebíče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:46 Matěj PSOTA - 2:1
     
    19:46
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Pokorného družina střílí gól do šatny! Od modré čáry vypálil Furch a byl to MATĚJ PSOTA, kdo hrací předmět tečoval do levého horního růžku mimo dosah bezmocného Němečka. Asistence: Michal Furch a Martin Dočekal.
     
    19:09
    Postavení mimo hru hostujícího mužstva. Vilém Burian nabral velkou rychlost, leč dlouhou nahrávku zpracoval až za modrou čárou, nebylo co řešit.
     
    18:53
    Souboj za vlastní svatyní měla prostějovská defenziva pod kontrolou. Využila početní převahy, kotouč vydoloval z pod bruslí Ferdy Jan Bartko.
     
    18:27
    Ještě ze středního pásma nahodil na soupeřovu bránu Robin Staněk. Pavel Jekel zvedl hlavu a vyrážečkou nasměroval touš na hokejku Formana.
     
    17:44
    Tomáš Valenta rozjel útočnou akci na Jana Slaninu, který si věřil na Daniela Poizla, domácí zadák soka nekompromisně přišpendlil na mantinel.
     
    17:23
    Závěr úvodního dějství patří Jestřábům. V levém kruhu si počkal na přihrávku Tomáš Jansa, tvrdý projektil na přední tyč Jekel vyrazil ramenem.
     
    16:43
    O poznání lépe si počínal Jakub Illéš. Od pravého mantinelu si přes dva protihráče sjel blízko levému kruhu, odtud vystřelil po ledě a Jekel v poslední chvíli srazil betony k sobě.
     
    16:00
    Třebíčská defenziva propadla a hosté vystartovali do přečíslení tří na jednoho. Roman Vlach vybídl ke skórování Tomáše Jiránka, jemuž střela vůbec nevyšla, puk mu zůstal za hokejkou.
     
    15:38
    Z vrcholku pravého kruhu prověřil Jekelovu pozornost Jan Maruna. Domácí gólman byl v pozoru, po zákroku levým betonem přikryl volný puk lapačkou.
     
    15:09
    Odvážná klička v obranné třetině Petru Haškovi vyšla, otočkou u mantinelu se zbavil Michala Vodného. Jenže vzápětí mu vůbec nevyšla klička na střed proti Bořutovi.
     
    14:55
    Jan Slanina si poradil s Lukášem Formanem a zpoza brány hledal v pravém kruhu Matouše Venkrbce, hostující kapitán vyslal ránu z první s přispěním teče protihráče do ochranné sítě.
     
    14:20
    Po ráně Davida Turečka už si Josef Němeček tak jistý nebyl. Kotouč mu z výstroje vypadl, naštěstí pro něj ale vedle levé tyče, navíc ke spoluhráči Hamšíkovi.
     
    13:39
    Vrátit náskok zpátky na stranu domácího celku chtěl Miroslav Holec. Vypálil z mezikruží po ledě, prostějovský brankář předvedl jistý zákrok levým betonem.
     
    13:13
    Patrik Fajmon rozjel dlouhým pasem po levé straně Davida Michálka, obráncem Pěnčíkem tečovaný pokus Josef Němeček vůbec nemusel řešit.
     
    12:58
    Po zmatcích v předbrankovém prostoru Třebíče se k puku dostal Petr Hašek, z forhendové dorážky z otočky však na Jekela nevyzrál, trefil brusli obránce.
     
    12:21
    Odvážný průnik Jana Maruny měl k úspěchu hodně daleko, protože jel do čtyř konkurentů, přičemž ztroskotal hned na tom prvním.
     
    11:49
    David Tureček u pravého dlouho přemýšlel, co s pukem. Nakonec volil přihrávku na modrou, odkud Antonín Bořuta vypálil mimo tři tyče.
     
    11:17
    Ladislav Bittner naznačil nahrávku, ve finále ale střílel z pravého kruhu ze zápěstí a Josefu Němečkovi nadělal zákrok vyrážečkou hodně práce.
    10:29 Jan VESELÝ - 1:1
     
    10:29
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějovští hokejisté vrací skóre střetnutí do vyrovnané podoby! Roman Vlach na buly přetlačil Michálka, načež bekhendem nahrál doprava volnému JANU VESELÉMU, tomu nedělalo žádný problém poslat kus černé gumy do odkryté části brány. Asistence: Roman Vlach.
     
    09:30
    O rychlou odpověď se chtěl postarat Tomáš Jiránek. Vyslal tvrdou ránu z forhendu, kterou Pavel Jekel pokryl vyrážečkou.
    08:55 Jakub MALÝ - 1:0
     
    08:55
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí domácí mužstvo! Bořuta vyvezl kotouč do útočného pásma a k levému mantinelu nahrál JAKUBOVI MALÉMU, jenž křižným pasem hledal Sedláčka. K němu se puk nedostal, ale domácí forvard nemusel smutnit, protože jeden z bránících hráčů nastavil hokejku a smolně nasměroval touš mezi Němečkovy betony. Asistence: Antonín Bořuta a David Tureček.
     
    08:02
    Slibná šance Prostějova gólem nekončí! Z pravého kruhu vypálil tvrdou ránu Jan Veselý. Pavel Jekel vyrážel pravým ramenem jenom před sebe, kde Patrik Fajmon pohotovým odpalem zamezil v dorážce Tomáši Jiránkovi.
     
    07:46
    Miroslav Holec viděl rozjetého Davida Michálka. Nahrával napříč kruhy, jenže na brusle spoluhráči, ten si v těžké situaci neporadil.
     
    07:15
    Až nadvakrát Jakub Hamšík zvládl vyhodit touš do středního pásma. Zde úřadoval Antonín Bořuta, takže útočit může znovu Třebíč.
     
    06:47
    Protože se Matěji Psotovi nedostalo podpory, tak po přejetí červené čáry pouze nahazoval do útočného pásma, kde k hracímu předmětu dojel nejrychleji Tomáš Valenta z Prostějova.
     
    06:05
    Prapodivný odraz od mantinelu brankáře Pavla Jekela nerozhodil. Kotouč směřující do brankoviště s jistotou schoval do lapačky.
     
    05:50
    O zklidnění se postaral Robin Staněk. Odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů, nechal hrát Martina Pěnčíka a sám si odjel odpočinout.
     
    05:20
    Sám proti dvěma Michal Furch neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, ve finále jej úspěšně obral Jakub Hamšík.
     
    04:53
    Útočnou akci Jestřábů založil Aleš Poledna. Volil křižný pas na Jakuba Illéše, jemuž vůbec nevyšlo zpracování.
     
    04:26
    Krásná kombinace mezi Davidem Michálkem a Miroslavem Holcem, po níž se první jmenovaný ocitl sám před gólmanem, bekhendem ovšem mířil vedle levé tyče.
     
    03:59
    Matyáš Svoboda vyzkoušel žabičku za obranu, kam najížděl David Michálek. Pozorný Martin Pěnčík odcouval a kus černé gumy sebral do rukavice.
     
    03:29
    Zaútočit umí i Prostějov. Jan Veselý od pravého mantinelu volil střílený pas před bránu na Tomáše Jiránka, tomu v poslední chvíli zabránil v zakončení Patrik Fajmon.
     
    02:55
    Domácí jsou v úvodních minutách zápasu jasně lepším týmem. Martin Dočekal si chtěl vyměnit kotouč s Ladislavem Bittnerem, zpětný pas vystihl Jakub Hamšík.
     
    02:03
    A další zajímavá akce Horácké Slavie. Jakub Malý naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš do levého kruhu Michalu Vodnému, jeho pokus Němeček vyrazil pro změnu pravým betonem.
     
    01:22
    První velká příležitost gólem nekončí! Aktivní Radim Ferda za bránou soupeře obral Bartka, načež nahrál před bránu osamocenému Davidu Michálkovi, jehož ránu z první udržel Josef Němeček ve výstroji.
     
    01:04
    Vysoko vysunul forčekink Vilém Burian. Lukáš Forman si ovšem poradil na jedničku a po pravém mantinelu rozehrál na spoluhráče Malého.
     
    00:39
    Akci hokejistů v bílých dresech zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Martinem Dočekalem a Radimem Ferdou odpískal ofsajd.
     
    00:10
    Utkání mezi Třebíčí a Prostějovem začalo. Vzhledem k tabulkovému postavení by se nabízelo označit jako favorita domácí Třebíč, nicméně hosté do zápasu nastupují posilněni vítězstvím v hanáckém derby nad Přerovem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Holec – I. Sedláček, Malý, Vodný – Krliš, Maty. Svoboda, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Bartko, Staněk, Pěnčík, Poledna – Veselý, Vlach, Jiránek (A) – Illéš, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, Hašek, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Micka, Květoň – Kráľ, Blažek.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábi rovněž předvádí dobré výkony a i v jejich případě je reálný přímý postup do čtvrtfinále. Momentálně Totterova družina okupuje pátou pozici s odstupem devíti bodů na Porubu a náskokem devíti bodů na sedmou Slavii. Prostějovští hokejisté přerušili sérii dvou porážek v ten nejlepší možný čas, vyhecované hanácké derby s přerovskými Zubry zvládli výsledkem 3:2. Týmové produktivitě vévodí jednatřicetibodový Tomáš Jáchym.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíč prožívá velmi dobrou sezónu. V tabulce je jediný lepší tým, a sice Poruba, která vede soutěž s tříbodovým náskokem. Svěřenci kouče Pokorného v předešlých osmi zápasech zvítězili šestkrát, nicméně dvě porážky přišli v předešlých třech střetnutích, naposledy prohráli těsně 1:2 v Litoměřicích. Nejproduktivnějším hráčem týmu je z brněnské Komety příchozí Martin Dočekal se 41 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 39. kola Chance ligy, u zápasu mezi Třebíčí a Prostějovem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Malý (Bořuta, Tureček), 20. Psota (Furch, Dočekal), 25. Ferda (Bořuta) – 11. Veselý (Vlach), 26. V. Burian (Poledna, Illéš), 58. Slanina (Ostřížek, Bartko), 65. Poledna (Illéš, Jandus)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Holec – I. Sedláček, Malý, Vodný – Krliš, Maty. Svoboda, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Bartko, Staněk, Pěnčík, Poledna – Veselý, Vlach, Jiránek (A) – Illéš, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, Hašek, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Micka, Květoň – Kráľ, Blažek

    Diváci: 836
    ocianews.com