Třebíč – Prostějov 3:4 (po pr.) | Poruba 2011 – Zlín 0:2 (kon.) | Přerov – Sokolov 12:4 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:2 (po pr.) | Kolín – Vsetín 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice B – Šumperk 5:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
12:4 (4:1, 3:2, 5:1)
HC Baník Sokolov
Středa 18.01.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního velmi nevšedního utkání je to vše. Já se s vámi z přerovské MEO Arény loučím a u dalšího přenosu se budu těšit příště! Na počtenou! (20:27:15)
     
    Brankostroj se nezastavil ani ve třetí třetině, když na jejím startu chybu defenzivy trestal hostující Matěj Zadražil – 7:4. Zubři ale ve 45. minutě zapsali už čtvrtou využitou přesilovku. Robert Černý skvěle obešel soupeře a prudkým švihem zápěstím nedal Dybalovi šanci. O malou chvíli později burácející MEO Aréna volala po desítce, skvěle sehranou akci první formace totiž do odkryté branky zakončoval David Březina. Ta v čase 51:49 po dlouhých letech do přerovské MEO Arény přišla. Spoustu prostoru dostal k zakončení Matyáš Gréč, který se střelou pod vyrážečku rovněž zapsal mezi střelce.
    Kdo by čekal, že desítkou přerovský hlad po gólech skončí, mýlil se. Sokolov se sice sympaticky snažil s výsledkem něco udělat, debutujícího Dybala ale v obraně vůbec nepodržel. V 58. minutě se totiž ihned po buly hattricku dočkal také David Březina a hned o osm vteřin později přichystal Okál v průniku odkrytou branku Jiřímu Goišovi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Zubři nemají dost a i v poslední minutě nadále ostřelují Dybalovu branku. Osobně jsem po zápase velmi zvědavý na reakci hlavního trenéra hostů, Martina Štrby.
    57:28 Jiří GOIŠ - 12:4
     
    57:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to snad ani není možné. Sokolov je totálně na ručník a z dnešního zápasu udělal doslova exhibici. Hned osm vteřin poté, co inkasoval JEDENÁCTOU BRANKU si totiž nechá středem hřiště projít dvojici Okál – Goiš, kde se první jmenovaný proháčkuje až před branku a poté gentlemansky naservíruje puk před odkrytou branku JIŘÍMU GOIŠI! Chudák Dybal! Asistence: Zdeněk Okál.
    57:20 David BŘEZINA - 11:4
     
    57:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Skóre 11:4, kdo by to byl řekl, že toho můžeme být svědkem i v profesionální soutěži. Sokolov se z předešlého vhazování nepoučil, dvojici forvardů první formace si nepohlídal a nechal po vyhraném buly střílet DAVIDA BŘEZINU, který vedle Okála rovněž zapisuje hattrick! Asistence: Antonín Pechanec.
     
    57:17
    Zubři stříleli rychle po buly, přízemní střelu ale Dybal vykryl.
     
    57:06
    Střelu Jakuba Svobody přizvedl Rulík svojí holí, puk končí v ochranné síti za Dybalem.
     
    56:23
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    56:12
    Zpoza vlastní branky rozehrává Černý.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 5 min + do konce utkání, bitka.

    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Osmík – 5 min + do konce utkání, bitka.
     
    54:44
    Sokolov dnes sklopí uši a od trenéra Štrby může očekávat pořádný kartáč. Frustrací vyvolal zbytečný konflikt za brankou Martin Osmík, David Chroboček se ale oťukávat nenechal a nakonec došlo k šarvátce bez rukavic, ve které domácí bek sokolovského forvarda složil k ledu.
     
    54:20
    Icing Přerova.
     
    53:46
    Zrovna jsem chtěl složit poklonu sokolovským hráčům, kteří leč celý zápas dotahují vysokou ztrátu, nic nevzdávají a ofenzivně jsou stále aktivní. Co však určitě hraje svoji roli za deseti góly, které zatím stihli inkasovat, je však jejich laxní přístup k obraně, ve které dnes debutujícího braknáře Adama Dybala nechávají pořádně vykoupat. Trestuhodně mnoho prostoru teď dostal zase David Březina a také on útočil na hattrick!
    51:49 Matyáš GRÉČ - 10:4
     
    51:49
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak je to tady, desítka, kterou jsme v MEO Aréně opravdu velmi dlouhá léta nezažili a která dnes tento zápas jistojistě podtrhne jako památný! S pukem na holi měl před sebou dálnici MATYÁŠ GRÉČ, který se neunáhlil, přiblížil se k brance a Dybala prostřelil pod vyrážečkou! Asistence: Zdeněk Okál, Robert Černý.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 4. Okál (Gréč, Březina), 5. Okál (Krisl), 6. Březina (Chroboček, Pechanec), 15. Kratochvil (Krisl, F. Dvořák), 23. Ševčík (Okál, F. Dvořák), 31. Okál (R. Černý), 39. R. Černý (Jan Svoboda), 45. R. Černý (Kratochvil, F. Dvořák), 46. Březina (Pechanec, Jak. Svoboda), 52. Gréč (Okál, R. Černý), 58. Březina (Pechanec), 58. Goiš (Okál) – 10. Weinhold, 21. Vrhel (Pohl, Kverka), 30. Vrhel (Berka, Kverka), 42. Zadražil (Hauser, Berka)


    HC ZUBR Přerov: Da. Král (Postava) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Ševčík, Dluhoš – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Dybal) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Krutil, Klejna, Rulík – Osmík, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Hauser – Kysela, Csamangó, Mat. Adámek – T. Rohan (C), Prošek.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Hanzlík, Otáhal
    thejrc.org