Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (2:3, 1:1, 1:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 18.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 19 | Přesilová hra: 2/7 – 1/3 | Trestné minuty: 12 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Matt Murray (TOR) – 4 zákroky, 4 OG, úspěšnost 50,0 %, odchytal 21:41
    Ilja Samsonov (TOR) – 11 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 40:12
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 61:53

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:26
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 4, čas na ledě 16:39

    Tři hvězdy utkání
    1. William Nylander (TOR) 2+1
    2. Mitchell Marner (TOR) – 0+2
    3. Ilja Samsonov (TOR) – 11 zákroků (04:03:39)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Dramatické utkání mezi Torontem a Floridou dospělo až do prodloužení, ve kterém tahali za pomyslný delší konec provazu domácí hokejisté.

    Přitom to byli hosté, kteří třikrát strhli vedení na svou stranu a ve třetím případě dokonce odskočili na rozdíl dvou branek. Auston Matthews ovšem vstřelil na konci druhé části důležitý gól do šatny a ve třetí dvacetiminutovce vyrovnal William Nylander. Švédský forvard sehrál klíčovou roli i v prodloužení, v němž zakončil krásnou individuální akci forhendovou střelou podél levého betonu gólmana.

    Svěřenci kouče Keefeho přerušili sérii dvou porážek v řadě a z druhého místa Atlantické divize se přiblížili vedoucímu Bostonu na jedenáct bodů. Florida zůstává na čtvrté příčce, za třetí Tampou zaostává rozdílem deseti bodů.
     
    Konec zápasu.
    61:53 William NYLANDER - 5:4
     
    61:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod berou hráči Maple Leafs! Timmins ještě v obranné třetině přenechal touš WILLIAMU NYLANDEROVI, který nabral velkou rychlost, tělem odmítl Verhaegheho, zleva se natlačil až před Bobrovského, jehož si roztáhl a utkání ukončil forhendovým pokusem po ledě podél jeho betonu. Asistence: Conor Timmins a John Tavares.
     
    61:30
    Z pravého kruhu střílel ze zápěstí Matthew Tkachuk. Samsonov do akce nemusel, veškerou práci za něj odvedl blokující John Tavares.
     
    61:07
    Za obranu dostával zajímavou nahrávku John Tavares, leč neporadil si s jeho zpracováním, Bobrovskij pak píchl kotouč k Montourovi.
     
    60:39
    Z velkého úhlu střílel zleva Mitchell Marner. Na Sergeje Bobrovského si nepřišel, ruský gólman nenechal u pravé tyče žádné místo.
     
    60:12
    Timothy Liljegrn si v poslední chvíli rozmyslel pokus o přihrávku za obranu a před Lundellem raději zacouval za vlastní bránu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 36 – 19.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, utkání mezi Torontem a Floridou směřuje do prodloužení. William Nylander nejprve v úvodu třetí třetiny neproměnil nařízené trestné střílení, ale náladu si spravil ve 46. minutě, kdy se puk šťastným odrazem od jeho helmy odrazil za záda bezmocného Bobrovského. Domácí byli i ve zbývajícím průběhu aktivnějším týmem, ale vítězný gól se jim doposud vstřelit nepovedlo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    V levém kruhu si počkal na přihrávku Matthew Tkachuk. V pokleku se posléze opřel do kotouče z první, ránu nasměroval o kousek vedle pravé tyčky.
     
    59:13
    Za nástřelem Brandona Montoura spěchal Aleksander Barkov. O něco rychlejší byl Connor Timmins, domácí bek posléze nasměroval vyhození na soupeřovu střídačku, kde naštěstí netrefil žádného z hráčů nebo členů realizačního týmu.
     
    58:47
    Snaha o rychlé založení útoku Marku Giordanovi nevyšla. Přecenil rychlostní schopnosti Austona Matthewse, výsledkem byl icing.
     
    58:23
    Toronto pokračuje ve výrazně aktivnějším pojetí hry. John Tavares chtěl proskočit mezi dvojicí soupeřů, což se mu i povedlo, ale už bez puku na hokejce.
     
    57:45
    Marc Staal nevymýšlel složitosti a po přejetí červené čáry nahodil kotouč za bránu soupeře, čímž umožnil sobě i unaveným spoluhráčům vystřídat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. D. Hunt (Rielly, Aston-Reese), 16. Kerfoot (Järnkrok, Liljegren), 40. Matthews (Nylander, Marner), 46. Nylander (Marner, Giordano), 62. Nylander (Timmins, Tavares) – 2. Verhaeghe (Ekblad), 13. Lundell (Barkov), 19. Mahura (Gudas, Děnisenko), 22. Barkov (Montour, Reinhart)


    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (22. Samsonov) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Giordano, Timmins, Jo. Benn – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, McMann – D. Hunt, Kerfoot, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Mills, Cormier

    Diváci: 18 573
    thejrc.org