Ottawa – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | NY Islanders – Boston 1:4 (kon.) | Calgary – Colorado 1:4 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:5 (kon.) | San Jose – Dallas 5:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Dallas Stars
Čtvrtek 19.01.2023, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:25 Logan COUTURE - 5:3
     
    59:25
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žralokům se nakonec podařilo dostat puk ze svého obranného pásma a následně se k němu na středové čáře dostal LOGAN COUTURE, jenž ho poslal do opuštěné klece Stars, a potvrdil tak vítězství domácích.
    50:41 Erik KARLSSON - 4:3
     
    50:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Bonino na modré čáře vyslal parádní pas do pravého kruhu ERIKU KARLSSONOVI, který se poté snad ani nemohl trefit lépe, když poslal kotouč do bližší šibenice hostující klece. Asistence: Nick Bonino, Nico Sturm.
    35:18 Timo MEIER - 3:3
     
    35:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dlouhá kombinace domácích nakonec přináší vyrovnávající branku, když se kotouč dostal do pravého kruhu k TIMOVI MEIEROVI, který dlouho přemýšlel kam jej pošle až ho přihrával před bránu na teč Couturovi, ale puk si od vlastní sítě nasměroval obránce Dallasu Hakanpää. Asistence: Erik Karlsson, Tomáš Hertl.
    31:49 Nick BONINO - 2:3
     
    31:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A tak pozor zápas se nám začíná hodně dramatizovat, protože Sharks během krátké chvíle snížili svou ztrátu na rozdíl jediné branky. Barabanov dostal přihrávku na levou stranu a s kotoučem zajel za bránu Stars, odkud ho přihrál na hokejku NICKA BONINA, jenž už se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Alexandr Barabanov, Erik Karlsson.
    29:41 Steven LORENTZ - 1:3
     
    29:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dallas nedokázal dostat puk ze svého obranného pásma, když Gregor u mantinelu obral o kotouč Marchmenta a díky tomu poté nahrál STEVENU LORENTZOVI, který z mezikruží překonal Oettingera. Asistence: Noah Gregor.
    26:57 Radek FAKSA - 0:3
     
    26:57
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují své vedení, když se prosazuje i čtvrtý útok Stars. Olofsson od levého mantineli poslal kotouč RADKOVI FAKSOVI, jenž se snažil přihrát na Kivirantu, ale tento pas byl zblokovaný a touš se vrátil k českému útočníkovi, jehož další pokus o přihrávku si do vlastní sítě bruslí kopl Meier. Asistence: Fredrik Olofsson, Nils Lundkvist.
    23:54 Jason ROBERTSON - 0:2
     
    23:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se po ubráněném oslabení dostali do útoku, kde Miller s kotoučem obkroužil domácí klec vyměnil si jej s Heiskanenem a poté poslal touš mezi kruhy na JASONA ROBERTSONA, jenž ho nejprve zpracoval rukou a poté ho vstřelil za záda domácího brankáře. Pro Robertsona je to už jeho 30. branka v sezóně. Asistence: Colin Miller, Miro Heiskanen.
    06:43 Ty DELLANDREA - 0:1
     
    06:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    Aktivní hostující tým se dostává do vedení. Stars získali kotouč v rohu svého obranného pásma a Heiskanen jej rychle vyvezl do útoku, kde ho přihrál na pravou stranu TY DELLANDREOVI, jehož střela na bližší tyč trochu překvapivě prošla Reimerovi pod jeho lapačkou. Asistence: Miro Heiskanen, Jamie Benn.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 30. Lorentz (Gregor), 32. Bonino (Barabanov, E. Karlsson), 36. Meier (E. Karlsson, Hertl), 51. E. Karlsson (Bonino, Sturm), 60. Couture – 7. Dellandrea (Heiskanen, Ja. Benn), 24. J. Robertson (C. Miller, Heiskanen), 27. Faksa (F. Olofsson, Lundkvist)


    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – Jayc. Megna, E. Karlsson, Vlasic, Benning, Ferraro, Harrington – Meier, Hertl, Eyssimont – Nieto, Couture, Barabanov – Bonino, Sturm, Gregor – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, C. Miller, Lindell, Hakanpää, Lundkvist, R. Suter – Pavelski, Seguin, J. Robertson – Ja. Benn, W. Johnston, Dellandrea – Marchment, Glendening, Gurjanov – F. Olofsson, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Charron, Skilliter – Smith, Panchich
    thejrc.org