Ostrava – Cracovia 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Priština 4:1 (kon.) | Niš – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
Olomouc – Kisvárda FC 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Brno 2:1 (kon.) | Plzeň – Molde 2:0 (kon.)
Teplice – Rapid 1:3 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:0 (1:0)
Cracovia Krakov
Pátek 20.01.2023, 11:00 • Belek, Turecko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Přípravné utkání mezi Ostravou a Cracovií skončilo vítězstvím českého celku 2:0. Ostravané byli po většinu utkání lepším celkem, drželi častěji míč na kopačkách a navíc dokázali proměnit dvě příležitosti v gól. I hráči polského celku měli příležitosti, jenže Slezany držel vynikající Laštůvka. (12:52:16)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jedna gólovka ostravského celku. Z levé strany šestnáctky se do míče opřel Lischka a jeho bombu gólman Cracovie nohama vyrazil zpět do hry.
     
    90+1
    Velká šance Baníku, Klíma dostal přihrávku z levé strany na hranici vápna, odkud z kroku vystřelil k pravé tyči. Brankář Madejski míč vytáhl vedle branky.
     
    90+1
    Ještě jeden přímý kop Cracovie. Centr Konopljanky vyboxoval brankář Laštůvka mimo šestnáctku.
     
    89
    Konopljanka se uvolnil kličkováním kolem Bouly, následovala přihrávka na pravou stranu, ale tam jeho spoluhráč Kapek celou akci zkazil.
     
    85
    Cracovia přitlačila na pilu, na pád Śmiglewskiho v pokutovém území rozhodčí nereagoval, akce pokračovala dál, až z levé části pokutového území vystřelil Konopljanka. Jeho prudká střela do pravé poloviny branky nadělala problémy Laštůvkovi, který na míč tak tak dosáhl a vyrazil jej mimo branku.
     
    82
    Ostravané se ubránili i následnému rohu a zamířili do protiútoku, který po přihrávce Bouly a centru Jaroně zakončil nepřesnou hlavičkou Šín.
     
    81
    Konopljankův přímý kop ze třiceti metrů odvrátili hráči Baníku na rohový kop.
     
    80
    Po rohovém kopu se Ostravští dostali k hlavičce, jenže po ní míč doskákal do míst, kam si došel pro balón gólman Madejski.
     
    79
    Baník zakombinoval na pravé straně, Jaroň zkusil najít před brankou nabíhajícího Šína, ale soupeř odvrátil míč na rohový kop.
     
    76
    Śmiglewski opět v akci, ale při pokusu o uvolnění mu míč odskákal k brankáři Laštůvkovi.
     
    75
    Vynikající akce Cracovie, kterou po přihrávce na hranici šestnáctky zakončil Śmiglewski. Polský útočník vběhl do pokutového území, uvolnil se kolem bránícího hráče a střelou na vzdálenější tyč těsně minul branku Baníku.
     
    73
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravané přidali druhý gól! Centr z levé strany našel v pokutovém území hlavu JIŘÍHO KLÍMY, který balón prodloužil pod horní tyč – 2:0!
     
    71
    Lischka vystřelil zpoza šestnáctky po zemi k levé tyči, brankář Madejski se natáhl a míč vyrazil. Dobrá šance ostravského celku.
     
    70
    Ten ale zahráli špatně, centr na bližší tyč odhlavičkoval jeden z krakovských hráčů mimo šestnáctku.
     
    70
    Hráči ostravského celku si díky důrazu na pravé straně vybojovali rohový kop.
     
    67
    Baník se ubránil rohovému kopu, stejně tak následnému centru z pravé strany.
     
    66
    Po přihrávce Konopljanky na pravou stranu se do střelecké pozice dostal Śmiglewski, položil se do střely a polovysokým pokusem nechal vyniknout brankáře Laštůvku, který balón vyrazil. Rohový kop pro Cracovii.

    Igor Mainka

    Branky: 12. Cadu, 73. Klíma


    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Juroška, Lischka, Pojezný (46. Říha), Fleišman (63. Šehić) – Kaloč (63. Boula), Cadu (63. Jaroň) – Mišković, Kuzmanović (63. Šín), Plavšić – Tijani (63. Klíma).
    Náhradníci: Letáček, M. Hrubý – Ndefe, Říha, Frydrych, Šehić, Buchta, P. Jaroň, Boula, Šín, J. Klíma, Smékal.

    Trenér: Pavel Hapal

    Cracovia Krakov: Niemczycki (64. Madejski) – Jaroszyński, Jablonský, Sipľak, Râpă, Jugas – Knap (64. Jodlowski), Ghiță, Rakoczy, Budziński – Källman (64. Śmiglewski).
    Náhradníci: Hroššo, Madejski – Pieńczak, Stachera, Kakabadze, Ošima, Konopljanka, Kapek, Myszor, Tkachuk, Strózik, Jodłowski, Kolec, Makuch, Śmiglewski.

    Trenér: Jacek Zieliński
    thejrc.org