Slavia – Třebíč 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 4:0 (kon.) | Kolín – Zlín 1:3 (kon.)
Šumperk – Vsetín 2:5 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 3:2 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.)
Pardubice B – Sokolov 2:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 21.01.2023, 17:00Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:09
    Přemysl Svoboda opět útočil na hattrick, když ujížděl po vhazování ve vlastním pásmu sám na Postavu, mezi Postavovy betony ale kotouč vměstnat nedokázal!
     
    51:51
    Zubrům se čas na srovnání krátí, a tak musejí více svoji hru otevřít. Z toho se ovšem urodilo přečíslení Jíchy a Přemysla Svobody, který po dobře provedené otočce útočil na hattrick, nakonec ale vůbec nezakončil!
     
    49:37
    A velmi podobnou šanci na srovnání teď měli také domácí hokejisté! Březina křížným pasem našel Jakuba Svobodu, jehož pokus propadl Tomáši Královi a zastavil se těsně u brankové čáry, hostující defenziva ale podržela o dorážku se snažícího Pechance zkrátka!
     
    47:51
    Obrovská šance Procházky! Tyčka teď zachránila Zubry od dvoubrankového manka, jelikož průnik Procházky vedl k překonání Postavy a vypadnutému kotouči, který se zastavil až o brankovou konstrukci!
     
    45:30
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Štěpán Němec – 2 min., držení.
     
    45:02
    A vzápětí měli velkou šanci také domácí Zubři! Okál zblízka bekhendem branku minul jen těsně!
    44:26 P. SVOBODA - 1:2
     
    44:26
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté otáčejí skóre a v zápase se ujímají vedení oni! Kališníci si dobrým napadáním vybojovali kotouč u levého mantinelu a následně přenesli hru na Ondřeje Procházku, který nasměroval luxusní přihrávku k brankovišti. Tam už stačilo PŘEMYSLU SVOBODOVI pouze vložit hůl a neminout odkrytou branku! Asistence: Ondřej Procházka, Josef Jícha.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Václav Veber – 2 min., nedovolené bránění.
    39:27 P. SVOBODA - 1:1
     
    39:27
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A přesilovou hru, kterou hosté nerozehráli zrovna ideálně, nakonec chvíli před koncem využívají! Podobně jako před chvílí PŘEMYSL SVOBODA natáhl na pravém kruhu ke střele zápěstím a zamířil na Postavovu lapačku, tu už ale tentokráte překonal! Asistence: Jan Výtisk.
     
    39:21
    Nyní však musel Postava předvést dva důležité zákroky! Nejprve pálil z prvního doteku Němec, poté Přemysl Svoboda!
     
    37:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Ondřej Ševčík – 2 min., podrážení.
     
    32:52
    A další dobrá příležitost Zubrů! Okál na modré čáře předvedl skvělou rychlou kličku a prudkým pasem následně našel hůl Doležala, který přiťuknutím kotouče branku minul pouze o kousek!
     
    32:24
    Po dlouhé době zajímavější příležitost! Jakub Svoboda dobrým pasem našel Černého, který se rázem přiblížil k litoměřické brance, Krále číhajícího na levé tyči ale nepřekonal!
     
    25:22
    A Koláček své zakončení zbytečně překombinoval! Sérií kliček se mu nepodařilo vyvést Postavu z míry, ten si jej podržel ve střeleckém úhlu a nakonec litoměřického forvarda vytlačil až do ostrého úhlu!
     
    25:22
    Hosté pojedou trestné střílení! Velký chaos se rázem strhl na přerovském brankovišti, kde Indrák zalehl puk! Pojede Josef Koláček!
     
    17:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Jan Výtisk – 2 min., vražení na hrazení.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Jakub Šedivý – 2 min. + 10 min. osobní trest, držení + 2 min., krosček.

    Šedivý se za brankou střetl s Indrákem, po kterém se zbytečně ohnal rukou, což zaregistroval sudí Skopal a následně ještě Indráka, který už mířil na střídačku, atakoval ještě zbytečněji krosčekem, což zaregistroval rozhodčí Svoboda.
     
    13:52
    Tomáš Doležal obkroužil branku a zkusil Krále překvapit bekhendem, puk však horní tyč o kousek přeletěl!
    12:41 David BŘEZINA - 1:0
     
    12:41
    Přerov právě vstřelil branku!
    A nesnáze, které v litoměřické obraně vyvolal čtvrtý přerovský útok, nyní vedou k první brance dnešního večera! Aktivním napadáním vybojoval Macuh u mantinelu puk pro DAVIDA BŘEZINU, který si jej zpracoval a z pravého kruhu se trefil pod Královu lapačku! Momentálně je branka vedená bez asistence, možná se však po zápase bod pro Macuha, který má na brance velkou zásluhu, najde.
     
    10:14
    Tlak v útočném pásmu obstarali domácí, kdy Jakub Svoboda vybojoval puk v rohu a následně mohl střílet Krisl. Jeho nebezpečnou střelu do clony si našel Pechanec, puk ale proletěl mimo tři tyče!
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 13. Březina – 40. P. Svoboda (Výtisk), 45. P. Svoboda (Procházka, Jícha)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Da. Král) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Ševčík, Dluhoš – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), Veber, Š. Němec, Výtisk (C), Hampl, J. Šedivý, Böhm, Černohorský – Procházka, Kracík, P. Svoboda – Ton, Jícha, Slavíček – Cikhart, M. Vitouch, J. Koláček – Brouček, Pártl.
    Trenér: Miroslav Přerost

    Rozhodčí: Skopal, Svoboda – Blažek, Zídek
    thejrc.org