Pittsburgh – Ottawa 4:1 (kon.) | Vancouver – Colorado 1:4 (kon.) | Buffalo – Anaheim 6:3 (kon.)
Calgary – Tampa 6:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Ottawa Senators
Sobota 21.01.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:13 Jake GUENTZEL - 4:1
     
    46:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí jsou na nejlepší cestě za vítězstvím. V přečíslení dva na jednoho obdržel JAKE GUENTZEL přihrávku do pravého kruhu od Crosbyho, svému spoluhráči chtěl puk vrátit před odkrytou bránu a jeho psa si srazil nešťastné do vlastní svatyně hostující obránce Jacob Bernard-Docker.
    Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
    38:55 Brady TKACHUK - 3:1
     
    38:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté dávají gól naděje. Tim Stützle se svou střelou ještě neuspěl, k dorážce se však na levé straně dostal kapitán BRADY TKACHUK a i s notnou dávkou štěstěny dostat puk za brankovou čáru.
    Asistence: Tim Stützle.
    37:12 Jake GUENTZEL - 3:0
     
    37:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A přišel trest. Rust sebral po špatném zpracování protihráče kotouč, zajel s ním do útočného pásma, kde křižnou přihrávkou našel na pravé straně spoluhráče, tím byl JAKE GUENTZEL, jenž zakončil přesně do vzdálenějšího horního rohu brány.
    Asistence: Bryan Rust.
    11:57 Jason ZUCKER - 2:0
     
    11:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme tu rychlý druhý gól domácích. JASON ZUCKER vyjel zpoza brány a bekhendem poslal puk před břevno za možná trochu překvapeného gólmana hostů.
    Bez asistence.
    11:14 Rickard RAKELL - 1:0
     
    11:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už se Penguins radují. Střelu Petryho od modré tečoval Guentzel, to ještě stačil Talbot zasáhnout, ovšem puk pouze vyrazil na pravou stranu, k dorážce si rychle sjel RICKARD RAKELL a kotouč rychle doklepl do odkryté svatyně.
    Asistence: Jake Guentzel a Jeff Petry.

    Petr Frömel

    Branky a nahrávky: 12. Rakell (Guentzel, Petry), 12. Zucker, 38. Guentzel (Rust), 47. Guentzel (Crosby, Rust) – 39. B. Tkachuk (Stützle)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin (A), Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Carter, Blueger, D. O'Connor – Heinen, Gruden, McGinn.
    Trenér: M. Sullivan.

    Ottawa Senators: Talbot (A. Forsberg) – Bernard-Docker, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Norris, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Brassard – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: J. Samuels-Thomas, K. Sutherland – T. Hughes, D. Berg

    Diváci: 18 237
    thejrc.org