K. Vary – Kometa Brno 5:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 2:3 (3:4 po s.n.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Pardubice – Kladno 4:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:2 (kon.)
Motor ČB – Třinec 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 22.01.2023, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se někdy budu těšit. Na počtenou. (18:31:12)
     
    Máme úspěšně dobojováno! Sparťané přidali ve třetí třetině ještě dvě branky, když se prosadil Miroslav Forman a do prázdné branky Ondřej Mikliš. Pražané zvítězili 4:1 a připsali si cenné tři body do extraligové tabulky. Bruslaři cestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
    58:52 Ondřej MIKLIŠ - 4:1
     
    58:52
    Sparta právě vstřelila branku! Je rozhodnuto! ONDŘEJ MIKLIŠ napálil kotouč přes celé kluziště do prázdné branky a přidává čtvrtou branku Sparty v tomto utkání. Bez asistence.
     
    58:34
    Kelly Klíma ještě zabojoval o puk v rohu kluziště a hosté kombinovali. David Šťastný se však ke střele nedostal a sparťané si v klidu berou kotouč na své hokejky.
     
    57:30
    Filip Novotný už zůstal na střídačce a Bruslaři to zkoušejí se šesti hráči v poli. Lintuniemi se ovšem musí vracet pro kotouč až ke své brance.
     
    57:29
    Kovář si pohlídal nahození od modré čáry a zároveň zamezil případným dorážkám. V témže čase si boleslavští trenéři vzali oddechový čas na poradu.
     
    56:56
    Jan Stránský přihrál Lintuniemimu, který ještě našel Bičevskise. Spolupráce dvou zahraničích hráčů nevedla k úspěchu, jelikož střela byla nepřesná.
     
    56:25
    Radek Jeřábek dojel kotouč v obranném pásmu a rychle jej poslal do útočného pásma Lantošimu. Slovenský útočník při své střele prověřil Kováře.
     
    55:24
    Oba týmy už jsou kompletní a můžeme sledovat hru v pěti na obou stranách. Mezitím pronikl do útočného pásma Tomáš Šmerha, který se k zakončení nedostal.
     
    54:47
    Jan Stránský našel Kellyho Klímu, kterého ale sparťané vytlačili do středního pásma. Domácí tým se už převážně soustředí na poctivou práci v obranném pásmu.
     
    54:15
    Roman Horák se tlačil do zakončení v útočném pásmu, ale sparťanský útočník se daleko nedostal. Jeho jemný pokus ještě zkontroloval brankář Novotný.
     
    53:23
    Po odpískání se na ledě strhla menší šarvátka, po níž rozhodčí budou vylučovat. Na trestnou lavici zavítal Adam Jánošík (MBL) a Michal Kempný (SPA).
     
    53:05
    Safin ve velké příležitosti dva na jednoho našel Buchteleho, který nebyl úspěšný. Novotný se stačil přemístit a udržet naděje Bruslařů.
     
    52:40
    Bruslařům se čas na vyrovnání celkem rychle krátí. Sparťané v tuto chvíli mají hru pod kontrolou a nedovolují soupeři jakkoliv vrátit se do zápasu.
     
    51:53
    Pýcha ztratil kotouč proti Kousalovi, který si následně vyměnil puk s Tomáškem, ale spolupráce dvou rychlonohých sparťanských útočníků ke gólu nevedla.
     
    51:17
    Forman vystihl Lantošiho přihrávku a pokračovat v akci mohl Řepík. Domácí kapitán zkusil svůj bekhend, ale na Novotného si nepřišel. Hra pokračuje dál.
     
    50:24
    Novotný vyjel ze svého pracovišti a pomohl obráncům s rozehrávkou. Ondřej Roman ještě útočil po pravé straně kluziště, ale hosté se do šance už nedostali.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. P. Kousal (Tomášek), 30. Sobotka (M. Forman), 49. M. Forman (Kempný, P. Kousal), 59. Mikliš – 29. Söderlund (Lantoši)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Kaše, G. Thorell, Konečný.
    Trenér: Miloslav Hořava

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Málek) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Šmerha, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Kika, Jaroš – Zíka, Klouček

    Diváci: 15 147
    thejrc.org