K. Vary – Kometa Brno 5:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 2:3 (3:4 po s.n.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Pardubice – Kladno 4:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 3:2 (kon.)
Motor ČB – Třinec 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 22.01.2023, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Sparťané mají za sebou skvělou sérii pěti vítězství v řadě. Svěřenci trenéra Miloslava Hořavy naposledy uspěli před domácím publikem 5:3, když si vyšlápli na brněnskou Kometu. Pražané sice v utkání dvakrát prohrávali, ale díky vyrovnání v první a posléze ve druhé třetině nastartovali svůj motor a utkání otočili na svou stranu. Rozhodující trefu si připsal na své konto útočník Jan Buchtele a definitivní razítko přidal po symbolické spolupráci s Davidem Kašem zkušený forvard Roman Horák.
     
    Mladá Boleslav prožívá vcelku vydařené období, když v novém roce ze sedmi utkání zvítězila hned čtyřikrát. Bruslařský klub pod taktovkou nového kouče Jiřího Kalouse si v pátečním utkání poradil s třineckými Oceláři, které zdolal nejtěsnějším možným rozdílem, konkrétně 1:0. O výhře Boleslavi rozhodl až v průběhu padesáté deváté minuty Švéd Tim Söderlund, který odšpuntoval gejzír nadšení boleslavských příznivců.
     
    Pikantní utkání čeká zejména útočníka Pavla Kousala, který v extralize ještě nedávno válel jako nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi. Na druhé straně barikády pravděpodobně naskočí útočník David Dvořáček, ale zda uvidíme v zápase také Daniela Přibyla, na to si ještě musíme počkat. Poslední jmenovaný totiž vynechal páteční klání s Oceláři a je tedy otázkou, zda ho uvidíme v sestavě.
     
    Hezký den u sledování extraligového utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Oba týmy v posledním kole uspěly, kdo bude úspěšný tentokrát? Utkání dvou sousedů na extraligové mapě startuje přesně v 16:00 hodin a vy můžete být u toho! Příjemnou zábavu všem.
    Budou se i dnes Boleslavští radovat?
     
    Ještě jednou přeji všem sportovním fanouškům příjemné a ničím nerušené nedělní odpoledne u sledování extraligového utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Úvodní vhazování je na programu přesně ve 16:00 hodin, přeji vám příjemnou zábavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování a přesunuli se do útočného pásma. Tam ale hosté zapracovali a vyváží kotouč ven do neutrální zóny. Hra pokračuje.
     
    00:26
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané podnikli rychlý útočný výpad, přičemž Tomášek nahrál PAVLU KOUSALOVI a ten uklidil puk do sítě. Sparta jde do vedení 1:0. Asistence: David Tomášek.
    00:26 Pavel KOUSAL - 1:0
     
    00:26
    Ještě pozor! Rozhodčí si jde zavolat a ještě celou situaci zkontrolovat. Bude se zřejmě zkoumat, zda Kousal nekopl kotouč úmyslně bruslí.
     
    00:26
    Máme jasno! Gól platí, sparťané vedou 1:0. Mezitím se domácí hokejisté znovu podívali do útočného pásma, ale Buchtele se tentokrát ke střele nedostal.
     
    01:14
    Ondřej Mikliš rozjel novou sparťanskou akci zpoza obranného pásma, ale špatnou přihrávkou našel pouze hokejky hostujících Bruslařů. Hraje se dál.
     
    01:47
    Urputný souboj o kotouč v rohu kluziště, kde bylo zapojeno snad pět, možná až šest hráčů, zvládli lépe sparťané. Forman ještě uklidnil hru zpětnou přihrávkou a může střídat.
     
    02:28
    Gustaf Thorell neudržel kotouč se svou formací v útočném pásmu a Boleslavští mohou v klidu rozehrát. Mezitím oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    02:57
    Róbert Lantoši nahodil puk pro své spoluhráče a Roman mohl ještě pokračovat ve hře. Druhý jmenovaný se však k úspěšnému tečování nedostal.
     
    03:30
    Tim Söderlund spolupracoval v útočném pásmu s Lantošim, přičemž slovenský útočník ještě hledal svého spoluhráče. Celá boleslavská akce nevedla k úspěchu.
     
    03:57
    Maris Bičevskis hlídkoval před sparťanskou brankou, ale bohužel pro Boleslav se k případné dorážce nedostal. Hra je konečně na chvilku přerušena.
     
    04:17
    Mikliš hledal ve středním pásmu Sobotku, ale přihrávku vystihl připravený Najman. Boleslavský útočník zavítal do útočné zóny, kde však brankáře neohrozil.
     
    04:29
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici odjel obránce Michal Kempný (SPA), který vyfasoval dvě trestné minuty za krosček a oslabuje svůj tým.
     
    04:40
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a Lintuniemi spolupracoval se svými křídly. Sparťané ale dobře brání a nepouští svého soupeře do zakončení.
     
    05:09
    Buchtele měl kotouč na hokejce, ale sparťanský útočník nedokázal poslat kotouč přes všechny čáry. Následně se domácí konečně osvobodili.
     
    05:45
    Roman Horák se dostal ke kotouči v obranném pásmu a sparťanský útočník bez větších potíží poslal puk až na druhou stranu k Novotnému. Hra pokračuje.
     
    06:16
    David Šťastný prověřil Kovářovu pozornost svou střelou z pravého kruhu pro vhazování, ale sparťanský brankář se nenechal zaskočit a podržel puk na hrudi.
     
    06:28
    Hosté svou přesilovou hru nehráli vůbec špatně, ale sparťané krušné chvíle v obranném pásmu ustáli. Vyloučený obránce Kempný skáče zpět na ledovou plochu.
     
    06:39
    Ihned po skončení přesilové hry tu byla velká šance! Dvořáček chtěl dorážet na brankovišti, nicméně Kovář celou situaci zvládl bez úhony.
     
    06:54
    Další tlak Bruslařů vyústil ve střelu obránce Bernada od modré čáry, ale Kovář byl se svou obranou připravený. Sparťané stále drží hubený náskok.
     
    07:07
    Po skončení komerční přestávky se vhazovalo v útočném pásmu Bruslařů, když Horák neuspěl na buly. Hosté zůstali před Kovářem, který likvidoval Bernadovu střelu.
     
    07:50
    David Tomášek zavítal do útočného pásma a svou přihrávkou hledal spoluhráče na druhé straně. Střela jednoho ze sparťanů nebyla příliš přesná.
     
    08:28
    Gustaf Thorell v tísni u mantinelu pouze nahodil kotouč do útočného pásma a přepustil své místo spoluhráčům. Bruslaři se pomalu ujímají kotouče a míří dopředu.
     
    08:38
    Tim Söderlund číhal před sparťanskou brankou na dorážku, ale prudký pas od svého spoluhráče nezpracoval. Velká škoda pro Boleslav.
     
    09:06
    Jan Buchtele si vynutil nedovolený zákrok ze strany Marise Bičevskise (MBL), který vyfasoval menší dvouminutový trest za držení. Sparta hraje přesilovku.
     
    09:18
    Kousalova formace se okamžitě usadila v útočném pásmu a právě střelu Pavla Kousala lapil do své výstroje brankář Filip Novotný. Hra je na chvíli přerušena.
     
    09:37
    Kempný našel svou zadovkou kapitána Řepíka a sparťané zavítali do útočného pásma. Velkou šanci měl poté Kousal, který trefil tyčku.
     
    10:18
    Řepík nabil na modré čáře Kempnému, který prudce vypálil od modré čáry, ale Filip Novotný byl znovu na svém místě a nedovolil jakékoliv komplikace.
     
    10:57
    Sparťané strávili skoro celou početní výhodu v útočném pásmu, ale přes velkou snahu se neprosadili. Tomášek ještě hledal spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    11:14
    Tlak Sparty pokračoval i nadále a Jandusovu ránu od modré čáry schoval do své výstroje připravený Novotný. Za malou chvilku se bude vhazovat po jeho levici.
     
    11:28
    Maris Bičevskis se dostal ke kotouči v útočném pásmu, ale v situaci jeden na jednoho svou střelou přes obránce neuspěl. Kovář tentokrát nemusel zasahovat.
     
    11:58
    Jan Závora ještě napadal sparťanskou rozehrávku v útočném pásmu, ale sparťané se i přesto dostali do své neutrální zóny. Bruslaři mají dobrý tlak.
     
    12:48
    Miroslav Forman předal kotouč na útočné modré čáře Řepíkovi, který mohl pokračovat v akci. Novotný ale mohl zůstat v klidu a uklidnil hru pro svůj celek.
     
    13:16
    Čas rychle utkání ke konci první třetiny a zatím jsme viděli jednu branku, konkrétně v podání Pavla Kousala. Nyní bude následovat další komerční pauza.
     
    13:30
    Ondřej Roman uspěl na vhazování ve středovém kruhu a Bruslaři zavítali do útočného pásma. Tam se dostal k dobré střele Söderlund, ale Kovář byl na místě.
     
    13:55
    Hosté mají výhodu a bude se vylučovat. Na ledovou plochu už naskočil šestý hráč Boleslavi a hosté mají dobrý tlak. Kovář se musí být na pozoru.
     
    14:13
    A je to obránce David Němeček (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček a oslabuje svůj tým na následující okamžiky.
     
    14:25
    Nebezpečná situace v útočném pásmu hostů! Šťastný vyslal svižnou ránu z pravého kruhu pro vhazování, ale Kovář vytasil svou lapačku a přerušil hru.
     
    14:54
    Pavel Pýcha musel couvat zpátky, jelikož hrozil sparťanský brejk. Forman se však přihrávky od svých spoluhráčů nedočkal a Bruslaři si mohli oddechnout.
     
    15:18
    Alex Lintuniemi udělal kličku v obranném pásmu a hosté založili novou útočnou akci. Sparťané však pozorně brání a nepouští svého soupeře do šancí.
     
    15:41
    Róbert Lantoši posunul puk Najmanovi, jenž udělal otočku a následně vypálil. Kovář zasáhl a posléze zakročil i proti dorážce Stránského.
     
    16:46
    David Kaše už při hře pět na pět chtěl proniknout do útočného pásma podél pravé strany kluziště, ale sparťanský útočník nebyl příliš přesný. Hraje se dál.
     
    17:37
    Tomášek vyšťoural kotouč zpod bruslí několika hráčů a sparťané se dostali do útoku. Tam se ale dlouho neudrželi a Bruslaři vyhání domácí celek ven.
     
    17:52
    Vladimír Sobotka vyhrál vhazování ve středním pásmu, ale Řepík se na druhé straně kluziště příliš daleko s kotoučem na hokejce nedostal. Hra pokračuje.
     
    18:32
    David Šťastný nemohl pokračovat v akci na pravé straně kluziště, když mu jeho spoluhráč v leže přihrál rukou. Rozhodčí si toho okamžitě všimli a hru přerušili.
     
    19:04
    Poslední minuta první třetiny. Lantoši s podporou několika spoluhráčů zavítal do útočného pásma, kde ohrozil Kovářovu klec, ale sparťané celou situaci zvládli.
     
    19:37
    Ostap Safin byl ještě zaparkovaný za boleslavskou brankou, ale sparťané se i přes dobré napadání ke kotouči následně nedostali. Bruslaři zapracovali včas.
     
    19:53
    David Bernad vyhodil kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se za malou chvíli bude stěhovat zpátky před boleslavskou branku. První třetina se chýlí ke konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je úspěšně za námi a viděli jsme velmi zajímavou podívanou. Sparťané se dostali do vedení hned zkraje zápasu, kdy otevřel skóre Pavel Kousal, jenž hraje proti svým bývalým spoluhráčům. I Bruslaři měli své příležitosti, ale Kovářovu branku zatím nepokořili. I proto domácí vedou po první třetině 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:55 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    David Němeček chtěl rozehrát další útočnou akci, ale bohužel pro domácí přihrával nepřesně. Kotouč končí až na druhé straně a píská se zakázané uvolnění.
     
    20:28
    Němeček tentokrát vyslal ránu od modré čáry, ale střela nebyla příliš přesná. Dobrou práci odvedl jeden z clonících hráčů hostí, který zablokoval ránu beka.
     
    20:50
    David Šťastný udržel kotouč na zádech proti svému protihráči, následně našel na modré čáře Jánošíka, který však už nebyl úspěšný a přihrával nepřesně.
     
    21:30
    Hosté jsou velmi aktivní a snaží se vyrovnat. Šťastný znovu v roli nahrávače, když tentokrát našel Bernada, jehož rána ale nebyla o moc přesnější. Škoda pro Boleslav.
     
    21:50
    Ondřej Najman uspěl na vhazování a Bernadova další střela od modré čáry nebyla vůbec špatná. Kovář ale nemusel zasahovat, jelikož kotouč šel mimo branku.
     
    22:42
    Michal Moravčík rychle předával kotouč spoluhráči ve středním pásmu, nicméně domácí hokejisté se do dalšího ataku nedostali. Hra je poté přerušena.
     
    22:56
    Gustaf Thorell neuspěl na vhazování v útočném pásmu, ale domácí i přesto ještě na chvíli zůstali před Novotným. Napodruhé už však byli hosté úspěšnější.
     
    23:18
    Horák zasekl hru u mantinelu a předal kotouč svému spoluhráči. O pár chvil později ještě číhal mezi kruhy Konečný, ke kterému však kotouč nedoputoval.
     
    23:44
    Jánošíkova velmi dobrá rána od modré čáry nevystrašila Kováře, který ještě zkontroloval kotouč svým pohledem. Hra je přerušena.
     
    23:53
    Roman nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu proti Horákovi a domácí podnikli rychlý výpad. Kousal nebezpečně dorážel, ale Novotný zasáhl.
     
    24:10
    Obrovská hrubka v podání Mikliše! Sparťanský bek přímo namazal Lantošimu, jehož rána z osy kluziště ovšem nebyla gólová.
     
    24:47
    Šťastný nahodil kotouč pro Stránského do hloubi útočného pásma, ale hosté se dlouho před Kovářem neohřáli. Sparťané rychle otáčejí hru na druhou stranu.
     
    25:20
    Sobotka se svou formací udělal pořádný rozruch v útočném pásmu a po Jandusově ráně ještě dorážel Horák. Novotný zasáhl a připsal si úspěšný zákrok.
     
    25:40
    Sobotka udržel na zádech protihráče a následně našel Řepíka. Sparťanský kapitán vystřelil, ale jeho rána nebyla nikterak přesná. Novotný nemusel zasahovat.
     
    25:44
    Ondřej Najman v situaci tři na dva se rozhodl vypálit, ale jeho pokus zablokoval Mikliš, který tak odčinil předchozí zaváhání v obranném pásmu.
     
    26:14
    Adam Polášek posunul kotouč Moravčíkovi, jehož prudká bomba nebyla úspěšná. Bruslaři se nemohou na delší časový úsek dostat alespoň do středního pásma.
     
    26:35
    Jakub Konečný pronikl do útočného pásma podél pravé strany kluziště, odkud vypálil, ale Novotný si vyjel ze svého pracoviště podržel puk ve výstroji.
     
    26:48
    Jandus našel v útočném pásmu Kašeho, který osamocen na pravé straně zkusil vypálit. Pokus mladého útočníka ovšem nebyl přesný a hra pokračuje dál.
     
    27:04
    David Bernad byl v obranném pásmu u kotouče jako první, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění vrátí zpět před brankáře Jakuba Kováře.
     
    27:22
    Jan Stránský nezískal kotouč proti Jandusovi a sparťané dostali černou gumu alespoň do neutrální zóny. Následně je pískáno postavení mimo hru.
     
    27:28
    Michal Kempný nerozehrál přesně, jelikož jeho pobídku nezachytil ani jeden z hráčů ve speciálním hasičském dresu. Máme tu další zakázané uvolnění Sparty.
     
    27:42
    Hra se nám teď poněkud kouskuje. Miklišovu střelu od modré čáry si našel i přes clonu Pavla Kousala brankář Novotný a raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    27:54
    Tim Söderlund spěchal za kotoučem do útočného pásma a švédský útočník zřejmě zrušil signalizované zakázané uvolnění. Dobrý počin tohoto útočníka.
     
    28:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Bruslaři se konečně dočkali! TIM SÖDERLUND si vyměnil kotouč s Róbertem Lantošim a první jmenovaný jej bez větších potíží uklidil do odkryté části branky. Asistence: Róbert Lantoši.
    28:22 Tim SÖDERLUND - 1:1
     
    29:12
    Sparta právě vstřelila branku! Máme tady rychlou sparťanskou odpověď! Forman předal kotouč VLADIMÍRU SOBOTKOVI, který svou přesnou střelou z kruhu překvapil Novotného a poslal Spartu znovu do vedení. Asistence: Miroslav Forman.
    29:12 Vladimír SOBOTKA - 2:1
     
    29:19
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Stránského formace se přesunula na druhou stranu kluziště a zaměstnala Kováře. Ten raději svým zákrokem přerušil hru.
     
    29:26
    Bude se vylučovat a Bruslaři mají dobrou možnost na vyrovnání. Na trestnou lavici usedl znovu obránce David Němeček (SPA), který vyfasoval "dvojku" za zdržování hry.
     
    29:57
    Alex Lintuniemi vybídl ke střele Söderlunda, který vypálil, ale Kovář měl připravenou lapačku a bez větších potíží podržel puk ve své výstroji.
     
    30:17
    Najman kombinoval s Lantošim na pravé straně, ale hosté z této spoluhráče zatím nic nevytěžili. Kovář společně se svou čtveřicí oslabení zvládají výborně.
     
    30:47
    Ondřej Najman se ještě poté pokoušel plácnout do puku ve vzduchu, ale ještě předtím zasáhl Kovář. Domácí gólman nadále drží svůj tým nad vodou.
     
    30:48
    Po odpískání jsme sledovali menší potyčku, ve které byli hlavními aktéry Röbert Lantoši (MBL) a Ondřej Mikliš (SPA). Oba kohouti dostali trest za hrubost.
     
    31:52
    Sparťané už hrají v plném počtu a mezitím hlídkoval před sparťanskou brankou Kelly Klíma. Rychlonohý forvard se ale k případné dorážce nedostal.
     
    32:34
    Martin Pláněk se dotkl kotouče po přejezdu útočné modré čáry, což nemohl, jelikož sudí signalizoval postavení mimo hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    32:47
    Ondřej Najman neuspěl na buly, ale mrzet ho to nemusí, jelikož vhazování se bude opakovat. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    33:10
    Bruslaři budou za malou chvíli hrát další početní výhodu. Na trestnou lavici tentokrát usedl obránce Martin Jandus (SPA), jenž se provinil krosčekem.
     
    33:31
    Dobrá kombinace hostí, na jejímž konci stál Söderlund! Boleslavský útočník v rozhodujícím okamžiku promáchl a netrefil kotouč ideálně.
     
    33:34
    A právě Tim Söderlund (MBL) jen o pár vteřin později nedovoleně bránil Kempného a přesilovka Bruslařského celku končí. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech.
     
    34:17
    Lintuniemi se raději vrátil zpátky do obranného pásma, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Mezitím oba týmy poslaly na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    34:53
    Kelly Klíma našel zadovkou Pýchu, který poslal kotouč po mantinelu do hloubi útočného pásma, ale hosté se k dalšímu ohrožení Kovářovy branky nedostali.
     
    35:15
    V momentě, kdy sparťané už hrají v plném počtu, se píská další postavení mimo hru na straně Sparty. Sobotka tak nemůže pokračovat ve své útočné akci.
     
    35:49
    Také Bruslaři už jsou v pěti a můžeme opět sledovat hru v rovnovážném počtu. Bičevskis chtěl bekhendem vyhodit puk do středního pásma, což se mu nepovedlo.
     
    36:37
    Kaše udržel kotouč proti Bernadovi v rohu útočného pásma a sparťané ještě kombinovali. Na pomoc ještě přijel Buchtele, ale domácí tým nebyl úspěšný.
     
    36:44
    David Dvořáček poslal puk zpětnou přihrávkou na své spoluhráče za brankou a Bruslaři raději pošlou na ledovou plochu čerstvé síly ze střídačky.
     
    37:34
    Michal Moravčík zacouval zpátky do obranného pásma a vybídl Pavla Kousala. Ten se však daleko nedostal a hru znovu obrací hráči z města automobilů.
     
    38:01
    Tohle bylo velmi zajímavé! Najman předložil puk Söderlundovi, který úplně sám před Kovářem trefil pouze sparťanského brankáře.
     
    39:02
    Poslední minuta druhé třetiny. David Dvořáček se ještě vydal napadat do rohu k mantinelu, ale hosté brankáře Kováře neohrozili a kotouč si berou sparťané.
     
    39:22
    Jan Buchtele udělal rychlou kličku na střed kluziště a svou střelou z osy kluziště prověřil Novotného, který podržel svůj tým nad vodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla pouze dvě branky. Hosté nejprve vyrovnali zásluhou Tima Söderlunda, ale jen o pár okamžiků později poslal Spartu znovu do vedení Vladimír Sobotka. Pražané vedou po dvou třetinách 2:1 a budeme sledovat, zda udrží své vedení i ve třetí třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:55 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Pýcha se rozhlédl a následně zvolil přihrávku podél levé strany. Tam však byli sparťané připravení a poslali kotouč zpátky do obranného pásma Bruslařů.
     
    41:08
    Jan Stránský našel na modré čáře jednoho ze svých spoluhráčů, který okamžitě vypálil, ale rána nebyla gólová. Kovář možná ani nemusel zasahovat.
     
    41:28
    Moravčík udržel kotouč v obranném pásmu proti napadajícímu Klímovi, ale daleko se nedostal. Bruslaři si následně berou kotouč na své hokejky a míří dopředu.
     
    41:48
    Tomáš Šmerha se snažil vymíchat Kováře, ale bývalý sparťanský útočník neposlal kotouč přesně mezi betony. Kovář utěsnil mezeru včas.
     
    42:44
    Pavel Pýcha bojoval se svými spoluhráči o kotouč v rohu kluziště a dlouho nebylo jasné, kdo nakonec puk získá. Nakonec jsou to hosté, ale bude se vylučovat.
     
    42:51
    Martin Pláněk (MBL) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za vražení na hrazení a už sedí na lavici hanby. Sparťané budou hrát přesilovou hru.
     
    43:09
    David Tomášek hledal svou přihrávkou přes brankoviště hokejku Buchteleho, ale druhý jmenovaný nezpracoval kotouč ideálně. Hra je znovu přerušena.
     
    43:47
    Bruslaři vyhodili kotouč na druhou stranu kluziště a Horák se musí vracet pro puk až do vlastního obranného pásma. Hosté se následně brání velmi úspěšně.
     
    44:24
    Řepík projel do útočného pásma a přihrávkou o mantinel spolupracoval se svými kolegy ve formaci. Ani tento úmysl se domácím nepovedl a Kempný musí zpátky.
     
    44:51
    Kelly Klíma vystihl sparťanskou rozehrávku a jen o pár vteřin později dorážel kotouč Dvořáček! Druhý jmenovaný byl velmi blízko, ale Kovář zasáhl.
     
    45:28
    Ostap Safin napadal rozehrávku hostí v útočném pásmu a ještě pozdržel boleslavský postup do neutrální zóny. Hosté se nemohou prosadit na delší dobu před Kováře.
     
    46:10
    Pavel Pýcha udělal oblouk v obranném pásmu a založil novou útočnou akci. Ta končí v rohu kluziště, kde si sebrali kotouč sparťané a uklidnili hru.
     
    46:47
    Michal Kempný hledal hokejku Miroslava Formana, který však kotouč nezpracoval a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Kováře.
     
    46:55
    Sobotka uspěl na vhazování v obranném pásmu a Forman mohl napodruhé zavítat do útočného pásma. Střelu z osy kluziště vyrazil do bezpečí brankář Novotný.
     
    47:25
    Kelly Klíma udržel kotouč proti svým protihráčům a do útočného pásma posléze přijel Lintuniemi. Bruslaři se však k ohrožení branky už nedostali.
     
    48:09
    Sparťané budou hrát po komerční přestávce klasickou početní výhodu. Na trestnou lavici usedl útočník Jan Závora (MBL), který dostal dvě minuty za podrážení.
     
    48:24
    Jan Stránský na úvod boleslavského oslabení poslal kotouč do bezpečí, když jej vyhodil až na druhou stranu kluziště. Sparťané musí začít od Kováře.
     
    48:50
    Sparta právě vstřelila branku! Pražané se krátce usadili v útočném pásmu a ze svého tlaku těží! Kempného střelu vyrazil Novotný pouze před sebe, kde už byl zaparkovaný MIROSLAV FORMAN, který uklidil puk do sítě. Sparta vede 3:1. Asistence: Michal Kempný, Pavel Kousal.
    48:50 Miroslav FORMAN - 3:1
     
    49:19
    A pro Spartu mohlo být ještě lépe! David Němeček si sjel až na levý kruh, odkud vypálil, ale Novotný byl připravený a kotouč si pohlídal.
     
    49:27
    Pozor také na druhé straně. Róbert Lantoši si sjel téměř až k brance, odkud posléze vystřelil, nicméně Kovář kotouč viděl a pohodlně jej ukryl do lapačky.
     
    49:45
    Moravčík posunul puk Poláškovi, který však nerozehrál přesně. Stránský se svou formací ještě napadal v rohu kluziště, ale domácí obrana byla velmi pozorná.
     
    50:24
    Novotný vyjel ze svého pracovišti a pomohl obráncům s rozehrávkou. Ondřej Roman ještě útočil po pravé straně kluziště, ale hosté se do šance už nedostali.
     
    51:17
    Forman vystihl Lantošiho přihrávku a pokračovat v akci mohl Řepík. Domácí kapitán zkusil svůj bekhend, ale na Novotného si nepřišel. Hra pokračuje dál.
     
    51:53
    Pýcha ztratil kotouč proti Kousalovi, který si následně vyměnil puk s Tomáškem, ale spolupráce dvou rychlonohých sparťanských útočníků ke gólu nevedla.
     
    52:40
    Bruslařům se čas na vyrovnání celkem rychle krátí. Sparťané v tuto chvíli mají hru pod kontrolou a nedovolují soupeři jakkoliv vrátit se do zápasu.
     
    53:05
    Safin ve velké příležitosti dva na jednoho našel Buchteleho, který nebyl úspěšný. Novotný se stačil přemístit a udržet naděje Bruslařů.
     
    53:23
    Po odpískání se na ledě strhla menší šarvátka, po níž rozhodčí budou vylučovat. Na trestnou lavici zavítal Adam Jánošík (MBL) a Michal Kempný (SPA).
     
    54:15
    Roman Horák se tlačil do zakončení v útočném pásmu, ale sparťanský útočník se daleko nedostal. Jeho jemný pokus ještě zkontroloval brankář Novotný.
     
    54:47
    Jan Stránský našel Kellyho Klímu, kterého ale sparťané vytlačili do středního pásma. Domácí tým se už převážně soustředí na poctivou práci v obranném pásmu.
     
    55:24
    Oba týmy už jsou kompletní a můžeme sledovat hru v pěti na obou stranách. Mezitím pronikl do útočného pásma Tomáš Šmerha, který se k zakončení nedostal.
     
    56:25
    Radek Jeřábek dojel kotouč v obranném pásmu a rychle jej poslal do útočného pásma Lantošimu. Slovenský útočník při své střele prověřil Kováře.
     
    56:56
    Jan Stránský přihrál Lintuniemimu, který ještě našel Bičevskise. Spolupráce dvou zahraničích hráčů nevedla k úspěchu, jelikož střela byla nepřesná.
     
    57:29
    Kovář si pohlídal nahození od modré čáry a zároveň zamezil případným dorážkám. V témže čase si boleslavští trenéři vzali oddechový čas na poradu.
     
    57:30
    Filip Novotný už zůstal na střídačce a Bruslaři to zkoušejí se šesti hráči v poli. Lintuniemi se ovšem musí vracet pro kotouč až ke své brance.
     
    58:34
    Kelly Klíma ještě zabojoval o puk v rohu kluziště a hosté kombinovali. David Šťastný se však ke střele nedostal a sparťané si v klidu berou kotouč na své hokejky.
     
    58:52
    Sparta právě vstřelila branku! Je rozhodnuto! ONDŘEJ MIKLIŠ napálil kotouč přes celé kluziště do prázdné branky a přidává čtvrtou branku Sparty v tomto utkání. Bez asistence.
    58:52 Ondřej MIKLIŠ - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Máme úspěšně dobojováno! Sparťané přidali ve třetí třetině ještě dvě branky, když se prosadil Miroslav Forman a do prázdné branky Ondřej Mikliš. Pražané zvítězili 4:1 a připsali si cenné tři body do extraligové tabulky. Bruslaři cestují domů s prázdnou.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se někdy budu těšit. Na počtenou. (18:31:12)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. P. Kousal (Tomášek), 30. Sobotka (M. Forman), 49. M. Forman (Kempný, P. Kousal), 59. Mikliš – 29. Söderlund (Lantoši)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Kaše, G. Thorell, Konečný.
    Trenér: Miloslav Hořava

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Málek) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Šmerha, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Kika, Jaroš – Zíka, Klouček

    Diváci: 15 147
    thejrc.org