Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 22.01.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:14 Rem PITLICK - 3:2
     
    62:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po dvou minutách nastavení máme hotovo, i druhé sezónní derby mezi Habs a Leafs končí výhrou prvních jmenovaných! Hoffman přihrávkou na levou stranou vysunul do útoku volného REMA PITLICKA, jehož následné zakončení pod víko zaplulo za Samsonova – 3:2! Asistence: Mike Hoffman, David Savard.
    33:35 Rafaël HARVEY-PINARD - 2:2
     
    33:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tomu se říká nasazení, v Bell Centre začínáme zase od začátku! Belizle z kruhu posunul puk před brankoviště, Pezzetta ho z posledních sil nasměroval do Samsonovova betonu a z následné dorážky vyrovnávací trefu vykouzlil RAFAËL HARVEY-PINARD! Kotouč z hranice brankoviště zamířil přesně pod horní tyč – 2:2! Asistence: Michael Pezzeta, Alex Belzile.
    21:46 Josh ANDERSON - 1:2
     
    21:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpátky ve hře, po rychlé akci stahují svou ztrátu na jediný zásah! Suzuki z mezikruží posunul puk do prostoru pro vhazování na JOSHE ANDERSONA, který krátkou přihrávku přetavil v prudkou ránu z voleje. Samsonov nestihl včas zareagovat a přišel o čisté konto – 1:2! Asistence: Nick Suzuki, Rem Pitlick.
    17:30 Calle JÄRNKROK - 0:2
     
    17:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bleskový protiútok Toronta vede k dalšímu gólu, Leafs odskakují do dvoubrankového vedení! Marnerovo odražené zakončení na kruhu zachytil Timmins, jenž následně pryž posunul ke vzdálenější tyči na volného CALLEHO JÄRNKROKA, a ten jí hravě uklidil do obrovského prázdného prostoru v montrealské brance – 0:2! Asistence: Connor Timmins, Mitch Marner.
    00:53 Mark GIORDANO - 0:1
     
    00:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Excelentní začátek pro Leafs, kteří hned v úvodní minutě hry odskakují do vedení! Matthews přihrál na kruh Nylanderovi, který pryž následně obratem poslal za sebe nikým nehlídanému MARKU GIORDANOVI. Jeho střela do horní části montrealské klece se následně od tyčky odrazila do sítě – 0:1! Asistence: William Nylander, Auston Matthews.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 22. Jos. Anderson (Suzuki, R. Pitlick), 34. Harvey-Pinard (Pezzetta, Belzile), 63. R. Pitlick (Hoffman, Savard) – 1. Giordano (Nylander, Matthews), 18. Järnkrok (Timmins, Marner)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Matheson, Savard, Edmundson (A), J. Barron, Xhekaj, Harris, Kovacevic – R. Pitlick, Suzuki (C), Jos. Anderson (A) – Hoffman, Dach, Ylönen – Harvey-Pinard, Dvorak, Dadonov – Pezzetta, Belzile.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Sandin, Timmins – Bunting, Matthews, Nylander – Järnkrok, Tavares (C), Marner (A) – McMann, Kämpf, Engvall – Aston-Reese, Kerfoot, Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Pochmara, Furlatt – Galloway, Fournier.

    Diváci: 21 105
    thejrc.org