Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 22.01.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:14 Rem PITLICK - 3:2
     
    62:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po dvou minutách nastavení máme hotovo, i druhé sezónní derby mezi Habs a Leafs končí výhrou prvních jmenovaných! Hoffman přihrávkou na levou stranou vysunul do útoku volného REMA PITLICKA, jehož následné zakončení pod víko zaplulo za Samsonova – 3:2! Asistence: Mike Hoffman, David Savard.
     
    61:39
    První větší šance prodloužení! Dach se po pravé straně dostal před brankoviště a z posledních sil zakončil, Samsonov zareagoval betonem!
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:45
    Mohlo být hotovo! Po Suzukiho přihrávce z modré se z kruhu snažil prosadit Dach, který orazítkoval bližší tyč Samsonovovy svatyně!
     
    57:53
    Oddechový čas pro tým Montreal Canadiens.
     
    57:53
    Järnkrokovi bude na trestné dělat společnost William Nylander (TOR), jenž byl z hrací plochy vykázán za vysokou hůl. To je možná klíčový moment zápasu...
     
    56:53
    Calle Järnkrok (TOR) a Mike Matheson (MTL) dostávají shodné tresty za hrubost poté, co se při souboji na kruhu vzájemně stáhli k zemi. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    50:45
    Matthewsova nenápadná střela jen těsně minula vzdálenější tyč montrealské klece, Montembeault teď měl obrovskou dávku štěstí!
     
    50:14
    Kirby Dach (MTL) podržel Giordana, a nadělil tak Maple Leafs jejich druhou přesilovku v dnešním zápase.
     
    48:38
    Montembeaultovi se teď málem hrubě nevyplatil výlet za brankoviště! Gólman Montrealu totiž místo rozehrávky poslal puk na hůl protihráče, který jej obratem posunul na volného Kämpfa před prázdnou brankou! Brankář se ovšem na poslední chvíli vrátil mezi tři tyče!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:39
    Mark Giordano (TOR) na dvě minuty mizí na trestnou lavici, a to za nedovolené bránění.
     
    36:55
    Pryž po Mathesonově dorážce nebezpečně poskakovala v brankovišti, ležící Samsonov jí ovšem nakonec vymetl mimo nebezpečí!
     
    35:45
    Dvorak měl na hokejce třetí domácí zásah, od mantinelu nastřelil bližší tyč! Leafs teď působí opařeně, domácí mají hru pod kontrolou!
    33:35 Rafaël HARVEY-PINARD - 2:2
     
    33:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tomu se říká nasazení, v Bell Centre začínáme zase od začátku! Belizle z kruhu posunul puk před brankoviště, Pezzetta ho z posledních sil nasměroval do Samsonovova betonu a z následné dorážky vyrovnávací trefu vykouzlil RAFAËL HARVEY-PINARD! Kotouč z hranice brankoviště zamířil přesně pod horní tyč – 2:2! Asistence: Michael Pezzeta, Alex Belzile.
     
    30:47
    Uvidíme další domácí přesilovku. Rasmus Sandin (TOR) si počínal až moc aktivně a najel do Montembeaulta, a připisuje si tak trest za nedovolené bránění brankáři.
     
    28:58
    Kovacevicovu odraženou střelu se za Samsonova pokusil doklepnout Edmudson, který ale nakonec klec Toronta těsně přestřelil!
     
    27:19
    Chaos před Samsonovem! Střela z modré čáry odstartovala přímo pekelnou skrumáž u hostující svatyně a ruský gólman si pak musel poradit hned s několika dorážkami Habs!
    21:46 Josh ANDERSON - 1:2
     
    21:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpátky ve hře, po rychlé akci stahují svou ztrátu na jediný zásah! Suzuki z mezikruží posunul puk do prostoru pro vhazování na JOSHE ANDERSONA, který krátkou přihrávku přetavil v prudkou ránu z voleje. Samsonov nestihl včas zareagovat a přišel o čisté konto – 1:2! Asistence: Nick Suzuki, Rem Pitlick.
     
    19:39
    Šance na druhém konci! Ve vlastním oslabení se až před Samsonova probojoval Suzuki, jehož pokus gólman zneškodnil betonem!
     
    19:28
    Po zakončení z kruhu zavládl před brankou Montrealu chaos a Montembeault se musel hodně otáčet, aby sérii nepříjemných dorážek vykryl!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minut a první třetiny!
     
    18:43
    Domácí gólman kotouč přikryl, Jevgenij Dadonov (MTL) se tak odebírá ven ze hry za podrážení.
     
    18:43
    Kerfoot tečoval Matthewsovu střelu do tyče, Montembeaulta dnes už podruhé zachránila branková konstrukce! Canadiens se bortí.
    17:30 Calle JÄRNKROK - 0:2
     
    17:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bleskový protiútok Toronta vede k dalšímu gólu, Leafs odskakují do dvoubrankového vedení! Marnerovo odražené zakončení na kruhu zachytil Timmins, jenž následně pryž posunul ke vzdálenější tyči na volného CALLEHO JÄRNKROKA, a ten jí hravě uklidil do obrovského prázdného prostoru v montrealské brance – 0:2! Asistence: Connor Timmins, Mitch Marner.
     
    05:26
    Canadiens mají šanci srovnat, Zach Aston-Reese (TOR) míří na dvě minuty na trestnou za podrážení.
     
    02:42
    Toronto mělo velmi blízko ke druhému gólu, Aston-Reese z prostoru pro vhazování nastřelil vzdálenější tyč! Montembeault neprožívá zrovna dvakrát povedený start...
     
    01:58
    Po skvělé přihrávce z rohu se před Samsonovem zničehonic zjevil Dadonov, který následně zakončil k tyči! Gólman Toronta se ale pořádně natáhl a jedovatý pokus vykryl!
    00:53 Mark GIORDANO - 0:1
     
    00:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Excelentní začátek pro Leafs, kteří hned v úvodní minutě hry odskakují do vedení! Matthews přihrál na kruh Nylanderovi, který pryž následně obratem poslal za sebe nikým nehlídanému MARKU GIORDANOVI. Jeho střela do horní části montrealské klece se následně od tyčky odrazila do sítě – 0:1! Asistence: William Nylander, Auston Matthews.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 22. Jos. Anderson (Suzuki, R. Pitlick), 34. Harvey-Pinard (Pezzetta, Belzile), 63. R. Pitlick (Hoffman, Savard) – 1. Giordano (Nylander, Matthews), 18. Järnkrok (Timmins, Marner)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Matheson, Savard, Edmundson (A), J. Barron, Xhekaj, Harris, Kovacevic – R. Pitlick, Suzuki (C), Jos. Anderson (A) – Hoffman, Dach, Ylönen – Harvey-Pinard, Dvorak, Dadonov – Pezzetta, Belzile.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Sandin, Timmins – Bunting, Matthews, Nylander – Järnkrok, Tavares (C), Marner (A) – McMann, Kämpf, Engvall – Aston-Reese, Kerfoot, Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Pochmara, Furlatt – Galloway, Fournier.

    Diváci: 21 105
    thejrc.org