Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
konec
New York Islanders
2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Carolina Hurricanes
Neděle 22.01.2023, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Sebastian AHO - 2:5
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Po vhazování před Andersenem dopředu vyrazil hostující SEBASTIAN AHO, který se s pukem tlačil před Noaha Dobsona. Ten ho sice dokázal zbavit rovnováhy, jenže hostující útočník stačil nasměrovat kotouč do prázdné branky, takže kompletuje hattrick. Asistence: Teuvo Teräväinen a Paul Stastny.
    47:09 Sebastian AHO - 2:4
     
    47:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Skandinávští jmenovci se na ledě opět setkali a vítězně z toho vyšel ten finský z Caroliny. Švéd Sebastian Aho ve službách Islanders ve vlastním pásmu ledabyle namazal hostujícímu SEBASTIANU AHOVI, jenž si sám před Sorokinem snadno přehodil puk na forhend a svižně zakončil k protější tyčce. Bez asistence.
    36:40 Sebastian AHO - 2:3
     
    36:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Skvělá finská spolupráce ukázkově zafungovala. SEBASTIAN AHO nahrál na modrou Teräväinenovi, který potáhl kotouč dopředu, načež ho vrátil již před branku na přesně nastavenou Ahovu čepel. Ta jen přesměrovala puk za bezmocného Sorokina. Asistence: Teuvo Teräväinen.
    15:42 Brock NELSON - 2:2
     
    15:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Další nádherná individuální akce domácích a je vyrovnáno! BROCK NELSON skvělou kličkou přelstil obránce Pesceho, objel Andersenovu branku a zasunul kotouč kolem vzdálenější tyčky. Bez asistence.
    14:02 Simon HOLMSTRÖM - 1:2
     
    14:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Anders Lee ve středním pásmu zpracoval kotouč u mantinelu a předložil ho ideálně do jízdy SIMONU HOLMSTRÖMOVI. Ten měl před sebou v útočném pásmu dva obránce, nicméně zvládl si stáhnout puk k tělu a zápěstím a vypálit přesně a prudce. Frederik Andersen na krásnou ránu nedokázal zareagovat. Asistence: Anders Lee.
    03:52 Jesper FAST - 0:2
     
    03:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se ale právě JESPER FAST prosazuje a zvyšuje na 2:0 z pohledu svého týmu. Společně s Jordanem Staalem ujeli do přečíslení, které hostující kapitán vyřešil logickým pasem doleva na volného Fasta, jenž z ostrého úhlu přehodil Sorokinův beton. Asistence: Jordan Staal.
    00:44 Jordan STAAL - 0:1
     
    00:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je vstup do utkání ze strany hostů! Hned při prvním pobytu v útočném pásmu nahodil Jalen Chatfield z osy hřiště puk na branku, před kterou ho nechytatelně tečoval kapitán JORDAN STAAL. Druhou střelou na branku tedy Hurikáni otevírají skóre. Asistence: Jalen Chatfield a Brent Burns.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 15. Holmström (Lee), 16. Nelson – 1. J. Staal (Chatfield, Burns), 4. Fast (J. Staal), 37. S. Aho II (Teräväinen), 48. S. Aho II, 60. S. Aho II (Teräväinen, Stastny)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Wotherspoon, Mayfield, Romanov, Dobson, S. Aho I – Cizikas, Barzal, Lee (C) – Beauvillier, Nelson (A), Bailey (A) – Holmström, Pageau, Parise – R. Johnston, Räty, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert.

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Chatfield, Pesce, Skjei, Coghlan, de Haan – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'amour.

    Rozhodčí: McCauley, Joannette – Cormier, Johnson.

    Diváci: 17 255.
    thejrc.org